Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako i treba. Molim te, ne radi to nikada. Ti znaš da ko bilo koga sablažnjava za Hrista, kakav je njegov status u Božijim očima.

Nema veće sablazni od one koje činite vi antikristi koji niječete da je Krist naš Spasitelj i Bog.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Zato ponavljam. Nisi ni ti izgubljen, Isus i tebe čeka, samo se moraš pokajati i zavapiti - Kriste, Spasitelju i Bože moj, izliječi me od moga otpadništva od Tebe.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako ti tako veruješ ok..to važi za tebe. Ali za svakoga ko želi doći Hristu, Hristos neće tražiti da on izdeklemuje dogmu već da preda srce Hristu tj. da je spreman za promenu karaktera. A usput će po svom razumevanju ovog pitanja izgraditi stav.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako ti tako veruješ ok..to važi za tebe.

Tako su vjerovali apostoli i tako već dva tisućljeća vjeruje Kristova crkva. Još ću ti jednom to predočiti.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Zato ponavljam. Nisi ni ti izgubljen, Isus i tebe čeka, samo se moraš pokajati i zavapiti - Kriste, Spasitelju i Bože moj, izliječi me od moga otpadništva od Tebe.

A sada te molim da prestaneš spamati ovu temu, pa se vraćamo temi "Adventisti i Elen Vajt"

Provjerimo, čiji bi pečat moglo nositi ovo slijedeće:

Razum treba diktirati broj djece. Roditelji koji povećavaju broj djece pozivajući se na savjet razuma, moraju znati da će njihovo naslijeđe biti tjelesna i umna slabost; oni krše posljednjih šest zapovijedi Božjeg zakona. ... Oni su uzeli udjela u povećavanju stupnja degeneracije čovječanstva kao i u svođenju ljudskog društva na još nižu razinu, čime nanose zlo svojim bližnjima. Ako se Bog ovako brine za prava naših bližnjih, zar se neće brinuti i za prisniji i svetiji odnos među njima i nama? Ako bez Njegovog znanja ni vrabac ne pada na zemlju, hoće li On zanemariti djecu koja na svijet dolaze bolesna tjelesno i umno i koja će, u manjem ili većem stupnju, patiti cijelog života? Neće li pozvati na odgovornost roditelje kojima je dao sposobnost razmišljanja i zaključivanja, što su te uzvišenije sposobnosti potisnuli u pozadinu, postali robovi strasti i što zbog toga čitave generacije moraju nositi žig njihovih tjelesnih, umnih i moralnih nedostataka? (Ellen White; Um, karakter i osobnost)
-----------------

Postavimo nekoliko pitanja vezanih za gornje tvrdnje Ellen White i probajmo na njih odgovoriti.

1. Tko poučava, i od koga je tako poučena Ellen White, da će djeca u obiteljima s više djece trpjeiti "tjelesnu i umnu slabost"? Je li joj to dano od Boga, od znanosti ili od nekog trećeg?

2. Tko poučava, i od koga je tako poučena Ellen White, da se rađanjem većeg broja djece u obiteljima, "povećava stupanj degeneracije čitavog čovječanstva"? o_O Je li joj to dano od Boga, od znanosti ili od nekog trećeg?

3. Tko poučava, i od koga je tako poučena Ellen White, da se rađanjem većeg broja djece u obiteljima, "nanose zlo svojim bližnjima"? Je li joj to dano od Boga, od znanosti ili od nekog trećeg?

4. Tko poučava, i od koga je tako poučena Ellen White, da se rađanjem većeg broja djece u obiteljima, "ta djeca rađaju bolesna tjelesno i umno"? Je li joj to dano od Boga, od znanosti ili od nekog trećeg?

5. Tko poučava, i od koga je tako poučena Ellen White, da će Bog roditelje koji rode puno djece, "pozvati na odgovornost jer su postali robovi strasti i jer će mnoge generacije nositi žig njihovih tjelesnih, umnih i moralnih nedostataka"? Je li joj to dano od Boga, od znanosti ili od nekog trećeg?

P.S. ????????????

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa ako je Bela Elen bila pijandura i ko zna sta vec,a ko je odbacila svoje lose ponasanje,i trudila se da sledi ispravno ponasanje dato u Novom savezu,ko su ljudi da je osudjuju?
Hoce li se vecno prigovarati i Mariji Magdaleni koja se kurvala sve dok se nije pokajala i postala Hriscanka,Isusova ucenica?
Ako joj je Isus Hrist oprostio ,ko su onda ljudi da joj nabijaju na nos stalno to sto se bavila nemoralom dok nije saznala istinu.
Tako treba da bude i sa svima ostalima.
Jehova Bog je vrhovni sudija ,a mi bolje da gledamo na sebe i na svoje postupke,da ne budemo svadljivi ko sto uglavnom jesmo,vec da poslusamo Pavlov savet u
Размишљајмо једни о другима како бисмо се подстицали на љубав и добра дела (Јевр. 10:24)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako su vjerovali apostoli i tako već dva tisućljeća vjeruje Kristova crkva.

Ako daš primetiti, apostoli insistitiraju na očekivanju i nadi u dolazak Hristov a ne u prirodu. Samo akcenat na pogešno mesto stavljaš. Da, očekujemo dolazak Hristov a spasenje zavisi od toga da li smo svoj život promenili.

1. Tko poučava, i od koga je tako poučena Ellen White, da će djeca u obiteljima s više djece trpjeiti "tjelesnu i umnu slabost"? Je li joj to dano od Boga, od znanosti ili od nekog trećeg?

Ti gledaš sa aspekta XXI veka i udobnosti u kojoj živiš. Ali XIX vek je bio težak i kada si optuživao Marget Singer isto si navodio slične argumente protiv nje, a žena je govorila o grehu onih koji rađaju puno dece a ne mogu ih othraniti i obezbediti im adekvatne uslove za život. Isto to govori i Elen. I ti sada sudiš nekome ko priča iz svog vremena gde vidi bedu i jad porodica sa puno dece, koje su tada bile brojne. Oni su videli tu bedu a bilo bi dobro da je i ti upoznaš ako već sudiš njima pa da onda vidiš koliko grešiš i sa kakvom gordošću i nepravdom sudiš onima koji govore o realnostima života.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo za Stvarnoslapa jedan tekst o laganju

-------------------

Zašto su ljudi skloni laganju?

Odgovor na pitanje zašto toliko mnogo ljudi laže leži u samoj činjenici da je cijeli svijet pod vlašću Sotone.
No možda se pitamo zašto je Sotona, “otac laži”, počeo vršiti takav utjecaj.
Sotona je znao da je Bog zakoniti i jedini Vladar svega što je stvorio, pa tako i prvog ljudskog para.
No on je želio prisvojiti taj uzvišen i jedinstven položaj koji mu nije pripadao.
Iz pohlepe i sebičnih ambicija skovao je plan kako će Bogu oteti taj položaj. Da bi to ostvario, poslužio se lažima i prijevarom (1. Timoteju 3:6).

A kako je danas?
Danas je upravo pohlepa i sebične ambicije česti razlozi zbog kojih mnogi lažu!
Pohlepna trgovina, korumpirana politika i kriva religija pune su prijevare, laži, manipulacije i obmana.
Zašto?
Nije li razlog to što su ljudi često motivirani pohlepom i željom da budu bolji od drugih, da se domognu bogatstva, moći ili položaja koji im ne pripada?
Mudri Salamun, kralj starog Izraela, upozorio je:

“Tko hita obogatiti se, ne ostaje nedužan” (Mudre izreke 28:20).

A apostol Pavao napisao je:

“Ljubav prema novcu korijen je svakoga zla” (1. Timoteju 6:10).

Isto svakako vrijedi i kad je u pitanju pretjerana želja za moći ili položajem.

Mnoge na laganje potiču pohlepa i sebične ambicije

Strah je još jedan razlog zbog kojeg ljudi lažu — strah od posljedica ili toga što će drugi misliti ukoliko saznaju istinu.
To što ljudi žele da ih drugi vole ili prihvaćaju sasvim je prirodno.
No ta ih želja može navesti na to da izvrću istinu, makar i samo malo, kako bi prikrili svoje mane, neke neugodne detalje ili naprosto kako bi ostavili dobar dojam.

Salamun je u vezi s tim napisao:

“Tko drhti pred čovjekom, postavlja sebi zamku, a tko se uzda u Gospoda, bit će zaštićen” (Mudre izreke 29:25).

Da strah ima veliki utjecaj na ljudske postupke.

Kako pobijediti tu slabost?

Vjernost Bogu istine...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa ako je Bela Elen bila pijandura i ko zna sta vec,a ko je odbacila svoje lose ponasanje,i trudila se da sledi ispravno ponasanje dato u Novom savezu,ko su ljudi da je osudjuju?

Tako je, 'Raselašu'. Ni ja ne osuđujem Ellen White što je bila ovisnica o alkoholu, nego samo postavljam pitanje 'Jelenašima' - Zar je moguće da bi Bog za svoju proročicu izabrao najveću licemjerku, 'pijanduru' koja 'svoje ovce' plaši vječnim uništenjem budu li konzumirali alkohol (alkoholna pića) i u najmanjim količinama.

Ovo pitanje preformulirano postavljam i tebi - Zar je moguće da bi Bog izabrao najvećeg masončinu, kakav je bio Charles Taze Russell, da privodi ljude u Božje stado.

Ovo je zaista strašno, kada se ja probam staviti u položaj i vas subotara i vas raselaša. Pomislim, što bih ja mislio i kako bih se ja osjećao da netko nepobitnim činjenicama pokaže i dokaže da je Isus bio notorni alkoholičar i da je bio pripadnik nekakve židovske sotonske sekte. Zaista strašno, a upravo u ovakvoj situaciji ste vi i Jelenaši i Raselaši.

Ako daš primetiti, apostoli insistitiraju na očekivanju i nadi u dolazak Hristov a ne u prirodu. Samo akcenat na pogešno mesto stavljaš. Da, očekujemo dolazak Hristov a spasenje zavisi od toga da li smo svoj život promenili.

Ti si notorna neznalica. Ti nikada s Biblijom nisi bio niti u istoj prostoriji, a kamoli iz Biblije nešto pročitao. Zaista je skandalozno ovo što ti pišeš i izjavljuješ. Ti si ovdje pohulio na Duha Svetoga, najvažniju stvar si u blato i pod noge bacio.

I molim te, nemoj više o ovome na ovoj temi, prestani spamati temu.

Ti gledaš sa aspekta XXI veka i udobnosti u kojoj živiš. Ali XIX vek je bio težak i

Ma nemoj, 'slađane'!?!?!? To je bio 19. vijek, hoćeš reći, pa je nerealno i kurvanjski od mene tražiti da u to vrijeme Ellen White govori iz globalne perspektive, iz perspektive nekoga kome je sve jasno i vidljivo. Ali vidiš 'slađane', Ellen White, prema njezinoj vlastitoj tvrdnji, ne piše iz perspektive 19. stoljeća niti iz perspektive svojih ljudskih ograničenih vidika, Jelena piše - još točnije - Ellen White je samo 'pisaljka' koju Bog koristi da zapiše sve ono što joj On diktira. Ovo je Ellen White sama ustvrdila za sebe, i ovo svi vi subotari, prema tim njezinim riječima, vjerujete o njoj i njezinim spisima.

Evo te njezine izjave i tvrdnje:

Bog je govorio kroz ljudsko tijelo. Možda ćete reći da je ova komunikacija bila samo pismo. Da, to je bilo pismo, ali potaknuto Duhom Božjim, ..... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. V.)

Evo za Stvarnoslapa jedan tekst o laganju

Istina te ubija. Ne možeš podnijeti razotkrivenu istinu da ti je proročica bila bogohulnica, plagijatorica i alkoholičarka. Iskreno, pretpostavljam da ti nije lako suočiti se s ovom istinom, ali upamti - samo Istina spašava.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da, da apostoli govore o isčeivanju dolaska a ne o prirodi, to se vidi iz teksta...dolazak Hristov.

Elen govori istinu, nije morao niko biti osvedočen silom sa nebesa da bi to shvatio, to su svi ljudi u XIX veku shvatali. Eto naveo si bio Marget Singer i mnogi drugi. Ali lako je tebi i meni iz udobnog, toplog, gradskog života da osuđujemo ljude XIX što im je padalo na pamet da previše dece koja ne mogu biti odgajana pravilno donose bedu. Ali to je tačno. Kada nemaš uslova za dvoje a imaš šest, sedam...šta je to nego buduća beda i muka za društvo i samo dete.
Kod tebe je problem ideologija, ljude ne smatraš bitnim. Sve za ideologiju ali te realnost života demantira.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da, da apostoli govore o isčeivanju dolaska a ne o prirodi, to se vidi iz teksta...dolazak Hristov.

Jesi li ti ikada u svome životu bio Bibliji na udaljenosti manjoj od kilometar? Jesi li ti ikada vidio Bibliju?? Jer, iz ovoga što ti pišeš vidi se da ste Biblija i ti k'o 'Bog i šeširdžija'.

Elen govori istinu, nije morao niko biti osvedočen silom sa nebesa da bi to shvatio, to su svi ljudi u XIX veku shvatali. Eto naveo si bio Marget Singer

Ellen laže, i to laže k'o đavlina. Pokazat ću ti đavlije laži koje je napisala Ellen White.

"Marget Singer"!?!?!? ;) Nije Marget Singer nego Margaret Sanger. :) Razlika je opet, između 'Jelene' i 'Singerice', k'o Bog i šeširdžija. Margaret Sanger, za razliku od Ellen White, ne tvrdi da joj je ono što je napisala izdiktirao Bog.

A sada evo đavlije laži koju iznosi Ellen White, i pripisuje tu laž Bogu, jer, tvrdi Ellen White, - "Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju.

Razum treba diktirati broj djece. Roditelji koji povećavaju broj djece pozivajući se na savjet razuma, moraju znati da će njihovo naslijeđe biti tjelesna i umna slabost; oni krše posljednjih šest zapovijedi Božjeg zakona. ... Oni su uzeli udjela u povećavanju stupnja degeneracije čovječanstva
(Ellen White, Svedočanstva za crkvu - knjiga peta, str.47-48)

Što mislite, "Jelenin šaptač", koji joj je diktirao a ona zapisala, da su roditelji s više djece "kršitelji posljednjih šest Božjih zapovijedi" i da su oni odgovorni za "povećavanje stupnja degeneracije čovječanstva", bijaše li Bog ili sotona???

Natrag