Pa ako je Bela Elen bila pijandura i ko zna sta vec,a ko je odbacila svoje lose ponasanje,i trudila se da sledi ispravno ponasanje dato u Novom savezu,ko su ljudi da je osudjuju?
Tako je, 'Raselašu'. Ni ja ne osuđujem Ellen White što je bila ovisnica o alkoholu, nego samo postavljam pitanje 'Jelenašima' -
Zar je moguće da bi Bog za svoju proročicu izabrao
najveću licemjerku, '
pijanduru' koja 'svoje ovce' plaši vječnim uništenjem budu li konzumirali alkohol (alkoholna pića) i u najmanjim količinama.
Ovo pitanje preformulirano postavljam i tebi -
Zar je moguće da bi Bog izabrao
najvećeg masončinu, kakav je bio Charles Taze Russell, da privodi ljude u Božje stado.
Ovo je zaista strašno, kada se ja probam staviti u položaj i vas subotara i vas raselaša. Pomislim, što bih ja mislio i kako bih se ja osjećao da netko nepobitnim činjenicama pokaže i dokaže
da je Isus bio notorni alkoholičar i da je bio pripadnik nekakve židovske sotonske sekte. Zaista strašno, a upravo u ovakvoj situaciji ste vi i Jelenaši i Raselaši.
Ako daš primetiti, apostoli insistitiraju na očekivanju i nadi u dolazak Hristov a ne u prirodu. Samo akcenat na pogešno mesto stavljaš. Da, očekujemo dolazak Hristov a spasenje zavisi od toga da li smo svoj život promenili.
Ti si notorna neznalica. Ti nikada s Biblijom nisi bio niti u istoj prostoriji, a kamoli iz Biblije nešto pročitao. Zaista je skandalozno ovo što ti pišeš i izjavljuješ. Ti si ovdje pohulio na Duha Svetoga, najvažniju stvar si u blato i pod noge bacio.
I molim te, nemoj više o ovome na ovoj temi, prestani spamati temu.
Ti gledaš sa aspekta XXI veka i udobnosti u kojoj živiš. Ali XIX vek je bio težak i
Ma nemoj, 'slađane
'!?!?!? To je bio
19. vijek, hoćeš reći, pa je
nerealno i kurvanjski od mene tražiti da u to vrijeme Ellen White govori iz
globalne perspektive, iz perspektive nekoga kome je sve jasno i vidljivo. Ali vidiš 'slađane', Ellen White, prema njezinoj vlastitoj tvrdnji, ne piše iz perspektive
19. stoljeća niti iz perspektive
svojih ljudskih ograničenih vidika, Jelena piše -
još točnije - Ellen White je samo '
pisaljka' koju Bog koristi da zapiše sve ono što joj On diktira. Ovo je Ellen White
sama ustvrdila za sebe, i ovo svi vi subotari, prema tim njezinim riječima, vjerujete o njoj i njezinim spisima.
Evo te njezine izjave i tvrdnje:
Bog je govorio kroz ljudsko tijelo. Možda ćete reći da je ova komunikacija bila samo pismo. Da, to je bilo pismo, ali potaknuto Duhom Božjim, ..... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. V.)
Evo za Stvarnoslapa jedan tekst o laganju
Istina te ubija. Ne možeš podnijeti razotkrivenu istinu da ti je proročica bila bogohulnica, plagijatorica i alkoholičarka. Iskreno, pretpostavljam da ti nije lako suočiti se s ovom istinom, ali upamti -
samo Istina spašava.