Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap kaze:

"Samo đavlije tvorevine ispovjedaju vjeru u ljude koji su ih utemeljili"

A zasto onda Rimokatolicka crkva i njeni vernici ispovedaju veru u ljude takozvane svece, njima se mole, i smatraju ih zastitnicima.

A Ellen White nije osnivac Adventisticke crkve, i ona u njoj nije imala nikakvu institucionu ulogu.

Adventisti ne ispovedaju veru u nju, vec je jednostavno smatraju Bozjim vesnikom, i prihvataju njene spise kao od Boga nadahnute.

Na drugom mestu Stvarnoslap ukinuo celu poznatu istoriju mracnog srednjeg veka o kome su napisani tomovi knjiga, koje govore o progonstvu Hriscana od strane inkvizicije, mucenja, i spaljivanjima na lomacama, od kojih je Spanska bila posebno okrutna.

Ovdašnja četiri subotara ispovjedaju vjeru u četiri različita boga. Nedvojbeno je, najmanje trojica (a moguće i sva četvorica) antikristovi su klanjatelji.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je i tako mislite sva četvorica. I svaki od vas podržava ostalu trojicu iako vjerujete u četiri različita boga, baš zato šo vas adventiste ne okuplja Bog nešo vaša 'proročica' i utemeljiteljica Ellen White.

Šta god ti mislio o nama, nama je pristup Bogu otvoren. A to je važnije od onoga što ti misliš o nama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kad se pobiju sve Stvarnoslapove lazi i izvrtanja, i kada mu se na sve odgovori sa argumentima - on ne moze da se izvuce iz tog nebranog grozda osim da sve te lazi i izvrtanja ponavlja u nedogled.

Ja bih da sam u njegovoj kozi sam sebi dosadio.

Ali, besposlicarstvo stvara i takve pojave.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ponavljaš se ali bez smisla.

'Pola pije, pola Šarcu daje'. Tako i ti, pola lažeš, pola istinu zboriš. Istina je da se ponavljam, ali lažeš da je to bez smisla. Smisao ponavljanja ovih činjenica - četiri subotara, jedna proročica i četiri boga - je u tome da se vidi da Adventisti sedmog dana nisu okupljeni oko istog i jednog Boga, neko oko jedne žene - Ellen White.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja ću napomenuti ili podsetiti te na ono što sam već rekao a ti to prenebregnuo. Bez obzira na ovu teološku razliku, mi nemamo problem sa pristupom Bogu što je najvažnije. Bog treba da radi u srcima ljudi i da menja čoveka, da čovek odbacuje zlo i da se preobražava u karater po volji Bogu. To je najvažnije, kao što rekoh.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ću napomenuti ili podsetiti te na ono što sam već rekao a ti to prenebregnuo.

Koga briga što si ti rekao. Ja ću tebi napomenuti što su rekli Isusovi apostoli i što naučavaju Kristova crkva i Sveto pismo.

Gal 1,9: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.

A evo vam ponovo dokaza da vas četvorica adventista sedmog dana ovdje navješćujete četiri različita boga, dakle, četiri različita evanđelja.

Pismo veli da je Isus samo Čovek.

3. Zato sto je doktrina Trojstva OMEGA OTPAD - prorokovano od Ellen G. White

prvo je bio Otac pa Sin ...... Bog Otac je apsolutni Bog ... a Isus je Bog po nasljedstvu

Adventisti uce da je Sveti Duh vecni Bog zajedno sa Ocem i Sinom.
------------------------------------
Rekapitulacija: Četiri adventista (Jovan P.,Tripo, kainos i Laodikeja) = četiri različita boga

Dakle, u najboljem slučaju trojica od vas četvorice ste idolopoklonici - navjestitelji i klanjatelji krivih bogova

Bez obzira na ovu teološku razliku, mi nemamo problem sa pristupom Bogu što je najvažnije.

Naravno da imate. Ne možete biti klanjatelji lažnih bogova i 'proročice' Ellen White i imati pristup pravom Bogu, Bogu Ocu, Bogu Sinu i Bogu Duhu Svetom. Koliko je ovo točno pokazat ću ti kako vas je sotona zatrovao toliko da se čak ni vi međusobno ne razumijete i ne podnosite, baš po ovim pitanjima. K'o strvinari nasrćete čak međusobno jedan na drugoga - evo dokaza:

Tripo vise ne zna sto vjeruje ..... Vjeruje u dva Boga, jer za njega SD nije neka treca bozanska osoba...i takvu nauku ima samo on.....na kraju ce se vratiti u trojstvo..

Postaješ jako bezobrazan. Ajd "mangupe" obori ono što sam dao. Ajd dokaži da je Isus bukvalno rođen od Oca.

Tripo Jovanu:

A ti jesi zato i jesi "upišan". Ko ti je kriv sta si ocekivao, nesto bolje. Ko se nadao boljemu dobio je gore, ja ne mogu dobiti gore jer se nisam ni nadao boljoj raspravi sa njima.

ali zasluzio si. Htio si da budes ni vruc ni hladan.

Bio si bljutav. I sva nauka ti je bljutava. Neka ekumenisticka, pokusao si da te zavole a oni te upiskili.

:beee: :mig:

Odgovara Jovan tripi:

No, gameover. Mislim da je igrica sa tobom za sada završena. Nadam se da ćeš se obratiti i primiti Hrista te Ga slediti kako treba. Neka te Gospod čuva i vodi.

Laodikeja tripi:

Pa, Tripo - danas je Subota i ne bi trebao nista da kupujes, ali ovo je ozbiljna stvar pa ce Gospod oprostiti, jer je u pitanju zdravlje.

Apoteke rade do 3 sata, a mislim da ti ne treba recept za bensedin... kad vec nemas Isusa.

Odgovara mu brat po proročici) tripo:

nocnom vidjenju u kome su mi pokazani odredjeni kataklizmicki dogadjaji koje sam pratio kao posmatrac, jedna osoba je glasom punim svecanosti i iscekivanja nekome ko je stajao naspram nje izgovorila sledece reci: "POSLEDNJI DOGADJAJI CE ODPOCETI 2021 GODINE"

Zar nisu otpočeli 2011. :beee: :roll: :mig: :roll: :beee: :mig: :roll:

P.S. 'Braća' pomršenih jezika.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa i adventisti veruju u trojstvo,isto kao i rimokatolici i pravoslavci i sve ostale hriscanske verske organizacije sem Jehovinih svedoka.
I kako to da niko od vas ne moze da razume da je Hrist Bozji pomazanik ,kao sto su bili i neki drugi pre njega.
U svakom slucaju Isus se uvek molio svome Bogu Jehovi ,pa i kad se vratio na nebo
Jn. 20
17 Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem.
Hrist je kad je dosao kod svoga Boga ,seo njemu sa strane, i cekao na zpovest svoga Boa Jehove,da se izvrse vremena neznabozaca .
Ovo kao i da je bio poslusan svome Bogu,i da je izvrsavao zapovedi svog Boga Jehove i da ih i danas izvrsava,to ne moze niko od vas troicara svih zajedno da obori.
:smisi:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Lepo si rekao:"briga me šta ti pričaš". Pa briga te za istinu, to se vidi.

Nikome zbog dogme o Hristovo prirodi nije zatvoren put ka Bogu. I tu ti lično ne možeš ništa.

Natrag