Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ironicno je i neozbiljno da ti Rimokatolik cija je crkva zlocinacka organizacija koja je u istoriji pobila vise ljudi, zena dece, staraca i starica nego Hitler u 2 svetskom ratu, i cija je crkva puna idola i svetaca u vidu ljudi i zena kojima se klanjate - kazes za Adventiste da su idolopoklonici.

Slušaj, uvrede ti nisu argumenti, koliko god ti sotona pomagao u maštovitosti prilikom vrijeđanja. Ja sam ustvrdio da ste vi subotari notorni idolopoklonici i to sam argumentirao. Evo još jednom moje tvrdnje i argumentacije, pa izvoli je argumentima opovrgnuti:

Vas četvorica vjerujete u četiri različita B(b)oga i u istu proročicu. Iz ovoga je potpuno jasno i nedvojbeno, da vas Adventiste sedmog dana u zajednicu ne okuplja isti i jedan Bog, nego jedna žena - Ellen White. Dakle, vi ste notorni kult, koji ste se licemjerno zakamuflirali etiketom kršćana, a zapravo se idolopoklonici jedne žene.

Ti si sramota od coveka, prepredeni lazov.

Ako mi pokažeš i dokažeš da je ovo gore laž - četiri subotara, četiri boga ali jedna proročica - ja ću vam se ispričati, 'podviti rep' i otići s ovoga foruma.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To mene ne zanima sta veruju drugi, pa bili oni i Adventisti.

Ja znam sta uci biblija i Adventisticka crkva, i toga se drzim.

A sta veruje neki tamo Adventista - to je njegova stvar, jer to sigurno nije primio u Adventistickoj crkvi ako je suprotno biblijskom ucenju i stavu Adventisticke crkve.

I Adventisti ne veruju U Ellen White, i ne klanjaju se Ellen White, vec je smatraju svojom sestrom, i osobom koju je Bog koristio za prorocki i spisateljski rad, i veruju u ono sto je Bog otkrio kroz ovu Bogobojaznu zenu.

A tvoje lazi o njoj koje ovde iznosis bez ikakvog stida i srama s tobom u pogubao, ako se ne pokajes i ne obratis, i ne odbacis laz kao princip kojim se rukovodis.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I Adventisti ne veruju U Ellen White, i ne klanjaju se Ellen White,

Zašto se onda svih vas četvoro, koji vjerujete u četiri različita boga, a svih četvero ispovjeda vjeru u Ellen White i njene spise, smatrate pripadnicima iste vjerske zajednice (subotarske sekte)????

vec je smatraju svojom sestrom, i osobom koju je Bog koristio za prorocki i spisateljski rad, i veruju u ono sto je Bog otkrio kroz ovu Bogobojaznu zenu.

Ta 'bogobojazna' žena je notorna alkoholičarka. To sam i dokazao.

A tvoje lazi o njoj koje ovde iznosis bez ikakvog stida i srama s tobom u pogubao, ako se ne pokajes i ne obratis, i ne odbacis laz kao princip kojim se rukovodis.

Ja svoje tvrdnje iznosim s argumentima. A bez stida i srama i bez argumenata ti mene nazivaš lažovom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da da.
Sve si izvrnuo i izlagao.

I ovo si lagao.

Koja cetiri Boga?

Jedan je Bog u Adventizmu, a to je biblijski Bog stvoritelj.

Istina, postoje pojedinci Adventisti koji ne veruju u Isusovo vecno Bozanstvo uz Oca.

To je njihova stvar, i nije ni bitna.

Bitan je stav crkve, i biblije.

Amin!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto se onda svih vas četvoro, koji vjerujete u četiri različita boga, a svih četvero ispovjeda vjeru u Ellen White i njene spise, smatrate pripadnicima iste vjerske zajednice (subotarske sekte)????

I ovo si lagao.

Koja cetiri Boga?

Evo dokaza da sam napisao i iznio istinu:

Pismo veli da je Isus samo Čovek.

25 Razloga Zasto Ne treba Verovati u Trojstvo ili Trojedinog Boga!

1. Zasto sto je to direktan prestup Bozje prve zapovesti.
............
3. Zato sto je doktrina Trojstva OMEGA OTPAD - prorokovano od Ellen G. White
............
5. Zato sto je VATIKAN ovu doktinu predlozio Adventistickom vodstvu 1962-5 godine na Vatican II satanku kako bi nasa crkva mogla biti clan svetskog saveza crkava.
.............
7. Zato sto sva hvala, cast i slava, pripada samo OCU I SINU. "“Samo Otac i Sin trebaju biti uzvišeni” {The Youth’s Instructor, July 7, 1898 par. 2}
............
9. Zato sto zena koja sedi na zveri puna je imena hulnih (Otkrivenje 17 glava). Kao sto su: "Holy Trinity" - hulno ime protiv pravog i istinitog Boga.
10. Zato sto je Doktrina Trojstva centralna doktrina Katolicke Crkve.
11. Zato sto nepostoji Biblijsko Trojstvo nego samo Paganstvo Trojstvo. Trojstvo nema veze sa Biblijom.
12. Zato sto Doktrina Trojstva unistava sve Adventisticke temelje koji su i pioniri zajedno sa EGW postavili tako cvrsto ispiracijom Bozjeg Duha (a ne Boga Duha) gde EGW kaze: "...Ni jedno slovo ne sme biti uklonjeno iz onoga što je Gospod ustanovio.... Gde ćemo naći sigurnost osim u istinama koje Gospod daje poslednjih 50 godina.“ {E. G. Vajt, Rivju i Herald, 25. Maj, 1905}
13. Zato sto EGW jasno kaze da sa odbacivanjem pravog Boga (Oca) svoj temelj gradimo na pesku,
..............
15. Zato sto Elle G. White NIKADA nije verovala u Trojstvo ili Trojedinog Boga.
...............
25. Zato sto Biblija ima stotine citata da je Isus Hrist Sin Bozji.

ta grcka rijec meizon znaci stariji ili vise.....prvo je bio Otac pa Sin ...... a imamo oko 8 stihova gdje Isus kaze da je Otac njegov Bog .... Bog Otac je apsolutni Bog ... a Isus je Bog po nasljedstvu, po prirodi....kao sto je i moj sin covjek.....

Adventisti uce da je Sveti Duh vecni Bog zajedno sa Ocem i Sinom.
-----------------------
I? Što ćemo sada? Je li sada očito da vas četvorica adventista sedmog dana, Jovan, tripo, kainos i ti, vjerujete u četiri različita B(b)oga? Je, očito je, dakle istinu sam rekao.

A vjerujete li sva četvorica u istu proročicu i u njene spise? Vjerujete, i to je očito, dakle ni to nisam lagao. Prema tome ostaje točan i istinit zaključak iz ove dvije činjenice: zajednicu Adventista sedmog dana ne okuplja vjera u jednog (istog) Boga, nego jedna žena - Ellen White i njeni spisi.

P.S. Da me ponovo netko od ovih sektaša ne bi optužio da lažem o ovoj njihovoj vjeri u Ellen White i njene spise, ja ću citirati vjerovanje broj 18., od ukupno 28 temeljnih vjerovanja Crkve Adventista sedmog dana.

Vjerovanje broj 18: Dar proroštva

Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i isticalo se u službi Elen G. White. Kao Gospodnji vjesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi objezbjeđuje utjehu, vodstvo, poučavanje i popravljanje. Oni, također, naglašavaju da je Biblija mjerilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva. (Joel 2,28.29; Djela 2,14-21; Hebrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti si krajnje nerazuman.

Ja sam na to direktno odgovorio, ali ti predstavljas drugacije.

Nas osudjujes za nekakve Bogove, a vi Rimokatolici ste sami sebi postavili bogove u vidu svetaca, molite im se, smatrate ih zastitnicima, itd..

Dakle, ponavljam odgovor.

Koja cetiri Boga?

Jedan je Bog u Adventizmu, a to je biblijski Bog stvoritelj.

Istina, postoje pojedinci Adventisti koji ne veruju u Isusovo vecno Bozanstvo uz Oca.

To je njihova stvar, i nije ni bitna.

Bitan je stav crkve, i biblije.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti si krajnje nerazuman.

Ja sam na to direktno odgovorio, ali ti predstavljas drugacije.

Ništa ja ne predstavljam. Ja sam citirao riječi vas četvorice, a iz vaših riječi točno se vidi ono što sam ja tvrdio - vas četiri adventista vjerujete u četiri različita B(b)oga.

Nas osudjujes za nekakve Bogove,

Gore su vaše riječi. Ljudi znaju čitati, a nisu hvala Bogu zaglupljeni kao vi EGWisti, pa će i razumijeti što ste vi napisali.

Dakle, ponavljam odgovor.

Koja cetiri Boga?

Ova četiri boga:

Pismo veli da je Isus samo Čovek.

25 Razloga Zasto Ne treba Verovati u Trojstvo ili Trojedinog Boga!

1. Zasto sto je to direktan prestup Bozje prve zapovesti.
............
3. Zato sto je doktrina Trojstva OMEGA OTPAD - prorokovano od Ellen G. White
............
5. Zato sto je VATIKAN ovu doktinu predlozio Adventistickom vodstvu 1962-5 godine na Vatican II satanku kako bi nasa crkva mogla biti clan svetskog saveza crkava.
.............
7. Zato sto sva hvala, cast i slava, pripada samo OCU I SINU. "“Samo Otac i Sin trebaju biti uzvišeni” {The Youth’s Instructor, July 7, 1898 par. 2}
............
9. Zato sto zena koja sedi na zveri puna je imena hulnih (Otkrivenje 17 glava). Kao sto su: "Holy Trinity" - hulno ime protiv pravog i istinitog Boga.
10. Zato sto je Doktrina Trojstva centralna doktrina Katolicke Crkve.
11. Zato sto nepostoji Biblijsko Trojstvo nego samo Paganstvo Trojstvo. Trojstvo nema veze sa Biblijom.
12. Zato sto Doktrina Trojstva unistava sve Adventisticke temelje koji su i pioniri zajedno sa EGW postavili tako cvrsto ispiracijom Bozjeg Duha (a ne Boga Duha) gde EGW kaze: "...Ni jedno slovo ne sme biti uklonjeno iz onoga što je Gospod ustanovio.... Gde ćemo naći sigurnost osim u istinama koje Gospod daje poslednjih 50 godina.“ {E. G. Vajt, Rivju i Herald, 25. Maj, 1905}
13. Zato sto EGW jasno kaze da sa odbacivanjem pravog Boga (Oca) svoj temelj gradimo na pesku,
..............
15. Zato sto Elle G. White NIKADA nije verovala u Trojstvo ili Trojedinog Boga.
...............
25. Zato sto Biblija ima stotine citata da je Isus Hrist Sin Bozji.

ta grcka rijec meizon znaci stariji ili vise.....prvo je bio Otac pa Sin ...... a imamo oko 8 stihova gdje Isus kaze da je Otac njegov Bog .... Bog Otac je apsolutni Bog ... a Isus je Bog po nasljedstvu, po prirodi....kao sto je i moj sin covjek.....

Adventisti uce da je Sveti Duh vecni Bog zajedno sa Ocem i Sinom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neozbiljan si i dosadan.

I gde su tu cetiri Boga?

To je samo ono na sta sam i ukazao, da pojedinci veruju da Isus nije Bog.

Gde su tu cetiri Boga.

To je samo razlika u shvatanju Isusove prirode.
Dok svako od njih veruje u Jahvea Boga stvoritelja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gde su tu cetiri Boga.

Hoćeš li da još jednom citiram vas četvoricu?

To je samo ono na sta sam i ukazao, da pojedinci veruju da Isus nije Bog.

Tako, dakle. To što neki adventisti ne vjeruju da je Isus Bog, manje više, važno je da vi svi vjerujete u Ellen White i njene spise. Vas ionako ne okuplja vjera u istog Boga, nego vjera u istu 'proročicu'.

Vjerovanje broj 18: Dar proroštva

Proroštvo
je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i isticalo se u službi Elen G. White. Kao Gospodnji vjesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi objezbjeđuje utjehu, vodstvo, poučavanje i popravljanje. Oni, također, naglašavaju da je Biblija mjerilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva. (Joel 2,28.29; Djela 2,14-21; Hebrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lupas gluposti.

Svi Adventisti veruju u istog biblijskog Boga stvoritelja, i da Isus jeste vecni Bog zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.

Ima pojedinaca koji ne veruju da je Isus vecni Bog uz Oca.
Ali kakve veze ima crkva sa njihovim stavom.

Crkva nije kao vasa inkvizicija da ubija ljude za drugacije stavove.

Stav crkve je ovaj gore koji sam izneo.

Sto se tice "Vjerovanje broj 18: Dar proroštva" AMIN za tu istinu da je Ellen White Bozji vesnik crkve ostatka.

Natrag