Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nikome zbog dogme o Hristovo prirodi nije zatvoren put ka Bogu. I tu ti lično ne možeš ništa.

Naravno da vam je zatvoren put pravom Bogu, jer steidolopoklnici kao klanjatelji lažnih bogova i 'proročice' Ellen White.

Evo i dokaza da vas četvorica adventista sedmog dana ovdje navješćujete četiri različita boga, dakle, i četiri različita evanđelja.

Pismo veli da je Isus samo Čovek.

3. Zato sto je doktrina Trojstva OMEGA OTPAD - prorokovano od Ellen G. White

prvo je bio Otac pa Sin ...... Bog Otac je apsolutni Bog ... a Isus je Bog po nasljedstvu

Adventisti uce da je Sveti Duh vecni Bog zajedno sa Ocem i Sinom.
------------------------------------
Rekapitulacija: Četiri adventista (Jovan P.,Tripo, kainos i Laodikeja) = četiri različita boga

Dakle, u najboljem slučaju trojica od vas četvorice ste idolopoklonici - navjestitelji i klanjatelji krivih bogova

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa i adventisti veruju u trojstvo,isto kao i rimokatolici i pravoslavci i sve ostale hriscanske verske organizacije sem Jehovinih svedoka.

Adventisti su Trojstvo u svoja temeljna vjerovanja uvrstili tek 1980. godine. Dakle, skoro stoljeće i pol nakon svoga nastanka i 65 godina nakon smrti svoje utemeljiteljice Ellen White. Ellen White i ostali pioniri i utemeljitelji ove sekte svi redom su bili ljetni protivnici Trojstva. Čak su se sa Trojstvom izrugivali, ovako:

Advent Review je adventistički časopis koji je uređivao James White i u kojemu je pisala i Ellen White. U časopisu je postojala rubrika „Pitanja za brata Loughborough-a“, u kojoj su čitatelji mogli postavljati pitanja, na koja bi onda on odgovarao. Tako u broju 23., od 5. studenog 1861. godine, jedan čitatelj piše:

Brate White, želio bih da slijedeća pitanja proslijedite bratu Loughborough-u da ih pojasni.

Pitanje 1.: Koji je ozbiljan prigovor nauku o Trojstvu?

W. W. Giles, Toledo, Ohio.

Odgovor Loughborough-a: Postoji mnoštvo primjedbi koje bismo mogli iznijeti, ali s obzirom na ograničenost našeg prostora, svest ćemo ih na slijedeće tri:

1. U suprotnosti je sa zdravim razumom
2. U suprotnosti je sa Svetim Pismom
3. Izvor mu je u poganstvu i legendama
---------------------

I s obzirom da ste vi "Raselaši" duhovna kopilad' "Jelenaša", i da ste od njih otpali koncem 19. stoljeća vi upravo od njih baštinite ova protubožja vjerovanja i mržnju prema Trojstvu, točnije, mržnju prema Bogu Sinu, Bogu Isusu Kristu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno da vam je zatvoren put pravom Bogu

To bi ti voleo naravno da mi verujemo da bi prevario duše. Tvoje delo je od zloga jer bi želeo zatvoriti put ka Bogu.

Ali Hristos menja srce i Hristu ne možeš zabraniti. On će raditi na reformi srca, motiva i karaktera. Tvoja pobuna je protiv Hrista jer bi Mu zabranio. Pa sad, nemoj se Hristu suprotstavljati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali Hristos menja srce i Hristu ne možeš zabraniti. On će raditi na reformi srca, motiva i karaktera.

Iz donje komunikacije vas četvorice subotara međusobno najbolje se oslikavaju i vide vaša srca, motivi i vaši karakteri. Čitatelji će sami prosuditi je li vaša srca, motive i karaktere reformirao Krist ili antikrist.

Tripo vise ne zna sto vjeruje ..... Vjeruje u dva Boga, jer za njega SD nije neka treca bozanska osoba...i takvu nauku ima samo on.....na kraju ce se vratiti u trojstvo..

Postaješ jako bezobrazan. Ajd "mangupe" obori ono što sam dao. Ajd dokaži da je Isus bukvalno rođen od Oca.

Tripo Jovanu:

A ti jesi zato i jesi "upišan". Ko ti je kriv sta si ocekivao, nesto bolje. Ko se nadao boljemu dobio je gore, ja ne mogu dobiti gore jer se nisam ni nadao boljoj raspravi sa njima.

ali zasluzio si. Htio si da budes ni vruc ni hladan.

Bio si bljutav. I sva nauka ti je bljutava. Neka ekumenisticka, pokusao si da te zavole a oni te upiskili.

:beee: :mig:

Odgovara Jovan tripi:

Jovan Prezviter je napisao(la):
No, gameover. Mislim da je igrica sa tobom za sada završena. Nadam se da ćeš se obratiti i primiti Hrista te Ga slediti kako treba. Neka te Gospod čuva i vodi.

Laodikeja tripi:

Pa, Tripo - danas je Subota i ne bi trebao nista da kupujes, ali ovo je ozbiljna stvar pa ce Gospod oprostiti, jer je u pitanju zdravlje.

Apoteke rade do 3 sata, a mislim da ti ne treba recept za bensedin... kad vec nemas Isusa.

Odgovara mu brat (po proročici) tripo:

nocnom vidjenju u kome su mi pokazani odredjeni kataklizmicki dogadjaji koje sam pratio kao posmatrac, jedna osoba je glasom punim svecanosti i iscekivanja nekome ko je stajao naspram nje izgovorila sledece reci: "POSLEDNJI DOGADJAJI CE ODPOCETI 2021 GODINE"

Zar nisu otpočeli 2011. :beee: :roll: :mig: :roll: :beee: :mig: :roll:

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato Hristos i dalje radi na srcu. Navike i karakter se menja.

Onima koji Isusa priznaju za Svoga Spaitelja i Boga Isus mjenja srca, kako ga sveti apostol Pavao predstavlja.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

A tko je tvoj, i braće ti subotara, karakter izgradio, najbolje će se vidjeti upravo po tome kako međusobno funkcionirate.

Koje su suštinske teme po tebi? Glasniče

Vec sam ih dao da te zanimaju bavio bi se njima. Ti i od svake sustinske teme skrenes u nebitnu raspravu.

Recimo, Glasinče, koja? Ono o minutima, golovima itd...jel to veoma bitna tema? Evo i tu sam pisao..i moj stav znaš a zna i Laodikeja. Ali da sada ga napadam neprestano za otkrivenja i vizije neću..

Naravno da neces jer ne volis Bibliju svaka zabluda se napada, tj. kritikuje.

Zato smatram da je manje konstruktivno napadati stalno nekoga već više je konstruktivno napredovati u istini i otkrivati dragocene istine Božije Reči. A kritika konstruktivna da...naravno. Ali konstruktivna.

To je taj sotonski duh svi vjerujemo u istog Boga, sve religije su put do Boga samo svaka na svoj nacin.

Ti nigdje nisi u stanju da Biblijom svoje dokazes.

Ti vidi jer i nezdrava kritika je pred Bogom greh. Zato kažem treba ti osvediočenje odzgo i strpljenje. Bog ne voli kada neko u Njegovo ime radi ono što On ne želi.

Sto iznosis klevete da sam nestrpljiv? Sto lazes?

Tvoja nauka je sotonska i duh ekumenizma koji ovde iznosis. Sto iznosis lazi?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno. Pa zamisli da je Hristu bitno da li neko razume dogmu oko prirode Hristove pa da to bude razlog da On deluje ili ne. Zato Hristos će raditi na srcu i radi. Hvala Bogu. Naravno, to zavisi samo od toga hoćeš li Ga pustiti da te menja a ne da li dogmu razumeš ili ne razumeš u potpunosti.

Nikada ne oduzimaj ljudima radosnu vest!

Natrag