Dakle, jasno je.
Marko čita sve moje postove, a reagira samo kad osjeti potrebu
nazvati me lažovom. Na moja opetovana pitanja, zašto me vrijeđa i naziva lažovom, Marko se ponaša kao da sam gubavac, ili kao da ne postojim. OK, Markovo pravo i Markov izbor.
Ja ću nastaviti iznositi istinu,
jer se o istini ne smije šutjeti, i opet pokoji put, bude li trebalo, Marka priupitati zašto me naziva lažovom.
Isto tako ću i ja raditi.
Ujedno, da odgovorim Marku i svima onima koji misle da me optuživanjem da sam posednut, ili bolestan, ili da hulim, mogu naterati da promenim svoje mišljenje o kultu kome su svojom voljom pripali, i da ću prestati da iznosim
istine o tom kultu, grdno se varaju.
1. Ja na Boga nisam pohulio, Nikada!
2. Za mene je Bog jedno i jedino Biće u Tri osobe - ipostasa, dakle ispovedam veru u Trojstvenog Boga, a ne u skup bića koje EGWisti nazivaju "božanstvom".
3. Nikada u svom životu nisam epitete Svetog Duha pripisao smrtnoj osobi, EGWisti jesu, i ništa na ovom svetu me neće ubediti da nisu.
4. Doslovno, da bi se neko mogao nazvati Hrišćaninom mora ispovedati veru Hrišćansku, a ne budalaštine američkih farmera. Dakle, nisu hrišćani, i Marko tu ništa ne može učiniti.
Ovo je poslednji put da pojašnjavam svoje stavove. Nemaju nikakvo pravo da bilo koga optužuju da Huli, i da još taj termin koriste kada se govori o njima, jer hula nad hulama je samo postojanje njihovog kulta.
A sto se Dartha tice, znam da je on tebe stavio na ignore jer si ga nazivao lazovom i evo sad i bolesnim, a ne trebas tako. Ja znam da ti ne mislis nista lose njemu, zato nemoj takve izraze koristiti..
Ovde se ne radi o meni, tebi, njemu, bilo kome lično, nego o tome da oni
veruju da svako ko se ne slaže sa njima i iznosi istinu o njihovom kultu, je ili bolestan ili posednut.
Shvati, nije me briga u šta će da veruju, ali
to svoje verovanje predstavljati Hrišćanstvom i tražiti za sebe autoritet po tom pitanju ne mogu.
Od mene autoritet, priznanje njihovih tvrdnji, dobiti neće nikada.
U ovo verujem, ovo ispovedam, a ne budalaštine američkih farmera:
Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.
I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.
I u jednu svetu
katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka.