- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Mene i ostale koji svedocimo realnost onakvu kakva jeste, ne.
Znam, tebe i tvoje ni Bog ne može razuvjeriti.
Bozja rec kaze:
"NEKI SE PUT COVEKU CINI PRAV, A KRAJ MU JE SMRT"
I ti si čovjek.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mene i ostale koji svedocimo realnost onakvu kakva jeste, ne.
Bozja rec kaze:
"NEKI SE PUT COVEKU CINI PRAV, A KRAJ MU JE SMRT"
I ti si čovjek.
Vidi, ti možeš tvrditi da su činjenice koje se iznose o tvom "duhu proroštva" laži, i zatvarati oči pred istinom, tvoj problem, ali činjenice promeniti nećeš.
Činjenice koje nije briga za osećanja onih koji su poverovali lažima Milerita i smatraju te laži "evanđeljem", promeniti ne možeš time što ih nazivaš lažima.
1. Shabat za Hrišćane - nema ga u Pismima
2. Istražni postupak - nema ga u Pismima
4., Isus kao anđeo Mihael - nema ga u Pismima
5. Zdravstveni zakon - nema ga u Pismima
6. Isus kao stvorenje - nema ga u Pismima
7. Nekakvo novo evanđelje 1800 godina nakon pravog - Nema ga u Pismima
8. Smrtna žena koja govori u oholosti kao "utešitelj" - nema u Pismima
9. Preseljenje iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama - nema u Pismima
10. Desetak kao uslov spasenja - nema ga u Pismima
11. Datum drugog dolaska - nema ga u Pismima
12. Bog kao "ono" (božanstvo) - nema ga u Pismima
....
Lista ide do u nedogled.
I ti si čovjek.
Ovo je nerazumno, jer Bog jeste BOG, i nema ovo ili ono Bozanstvo, vec je on jedini Jahve stvoritelj i spasitelj.
Ps. uzauld pokušavaš da oboriš činjenice.
8. Smrtna žena koja govori u oholosti kao "utešitelj" - nema u Pismima
Adventisti ne uce da je neka zena utesitelj.
Sveti Duh je uitesitelj, a Ellen White Bozji prorok i vesnik.
11. Datum drugog dolaska - nema ga u Pismima
Adventisti ne uce da u bibliji postoji datum drugog dolaska, ali da postoje znakovi koje je Isus dao po kojima se prepoznaje blizina Hristovog drugog dolaska.
I posle mi lažemo, mi smo ovakvi i onakvi. U njihovim "fundamentalima" doslovno stoji da je ona i njena dela "utešitelj" "crkve". Doslovno su joj pripisali epitete Svetog Duha.Učite, učite. Učite da vam je utješiteljica. Evo:
Adventisti sedmog dana - Vjerovanje br. 18: Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i isticalo se u službi Elen G. White. Kao Gospodnji vjesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi objezbjeđuje utjehu, vodstvo, poučavanje i popravljanje. Oni, također, naglašavaju da je Biblija mjerilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva. (Joel 2,28.29; Djela 2,14-21; Hebrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)
I posle mi lažemo, mi smo ovakvi i onakvi. U njihovim "fundamentalima" doslovno stoji da je ona i njena dela "utešitelj" "crkve". Doslovno su joj pripisali epitete Svetog Duha.
Da li je to Hula? Za njih možda i nije, ali po svim elementima jeste Hula nad Hulama, ona neoprostiva.
L A Z!I posle mi lažemo, mi smo ovakvi i onakvi. U njihovim "fundamentalima" doslovno stoji da je ona i njena dela "utešitelj" "crkve". Doslovno su joj pripisali epitete Svetog Duha.
Da li je to Hula? Za njih možda i nije, ali po svim elementima jeste Hula nad Hulama, ona neoprostiva.
Dakle, ono što je kršćanima Duh Sveti, to je adventistima sedmog dana Ellen White.
Problem je Laodikeja, sto se ti nikada nisi ni zapitao, i nisi seo da ozbiljno razmotris tudje tvrdnje jesu li istinite. Previse si ubedjen da bi to ucinio. Zato sta god da neko napise, ti preko toga prelazis povrsno!Da su cinjenice ja bih to prvi kao dvadesetsestogodisnji Adventista morao da znam, i da se zapitam da li su istinite.