Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarno? Kako bi bilo da malo prestanete da se bavite drugima i kontemplirate o nečemu drugom, mnogo važnijem od lova na duše u koje i ne verujete.

Smatram na osnovu vidljivih činjenica da si pogrešio osobu kojoj si ovo uputio.

Ovo je trebalo uputiti Stvarnoslapu, a i tebi samome.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Laodikeja mi drži predavanje kako treba da se ophodim, a on ovdje uništio advent. (biblijsku) nauku sa svojom numerologijom.

Znamo ko stoji iza te nauke. Dakle štetu adven. praviš ti Laodikeja, a ne ja.

Ti si sablaznio ljude ovdje i na FB, sa tvojim golovima, minutima i imenima.

Ovdje širiš laži kušača i još si toga svjestan pa si prestao sa proricanjem brojeve.

Vidio si sam da to nije istina i nisi se zbog toga pokajao.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo, pošto mi je odgovor izbrisan zbog postavljanja istog na drugoj temi, možeš pogledati na temi "oholost i sektaštvo"

Već sam vidio tvoje mudrovanje meni na temi o Mariji i tvoj i moj koment. su obrisani, zato sam odg. napisao ovdje.

Ti i ja smo završili priču, bavi se tim svojim "proricanjem" fudbala, golova i minuta i time ometaj advent. nauku.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Već sam vidio tvoje mudrovanje meni na temi o Mariji i tvoj i moj koment. su obrisani, zato sam odg. napisao ovdje.

Ti i ja smo završili priču, bavi se tim svojim "proricanjem" fudbala, golova i minuta i time ometaj advent. nauku.

Upravo planiram da uskoro iznesem jedno svedočanstvo koje je u nastanku, a biće u naslovu upućeno državnim i društvenim organizacijama, crkvama, kao i pojedincima, a bavi se skorim Hristovim dolaskom.

Što se tiče ostalog koje si pomenuo, ja to više ne iznosim jer to sablazni prisutne na forumu.

Što se tiče ometanja Adventne nauke - pre je ometaš ti, jer se ne moliš Bogu da ti da mudrosti da je iznosiš u duhu Adventizma, na šta si i pozvan, već samo pišeš o drugima, napadaš sve i svakoga, i izazivaš gnev suprotne strane, i to bez nekog većeg razloga, bez obzira da li je ono što iznosiš istina.

To je tvoja stvar, i ja se od sada ograđujem o takvo tvoje pisanje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Darth, plodovi govore da li je nesto istinito ili je zabljuda.
Adventi sledeci savet EGW o zdravlj , naucno je dokazano, da udobnije i duze 10 godina zive od svojih suseda.

Gdje je Isus rekao da će oni koji su njegovi živjeti udobnije i 10 godina dulje? :) Upravo obrnuto, Krist svojima nije obećao udobnost nego "križeve". Ovo što ti ovdje hvališ, populariziraš i ljudima nudiš nije kršćanstvo nego new age.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Gdje je Isus rekao da će oni koji su njegovi živjeti udobnije i 10 godina dulje? :) Upravo obrnuto, Krist svojima nije obećao udobnost nego "križeve". Ovo što ti ovdje hvališ, populariziraš i ljudima nudiš nije kršćanstvo nego new age.

Slape, pa EGWizam i jeste NewAge pre NewAge-a. Svi elementi su tu, kultistička pravila, zamagljeni i totalno nepoznati Isus (hristosvesnost pojedinih new agera), veganizam, apstinencija i tome slično.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slape, pa EGWizam i jeste NewAge pre NewAge-a. Svi elementi su tu, kultistička pravila, zamagljeni i totalno nepoznati Isus (hristosvesnost pojedinih new agera), veganizam, apstinencija i tome slično.

Pričaš sam od sebe u neznanju, ili svesnom obmanjivanju javnosti.

Prvo idi na sajt New Agea pa se uveri da je New Age preslikano tradicionalno Hrišćanstvo, koje čak govori da Sva čuda koja se navodno dešavaju u tradicionalnim crkvama predstavljaju znake dolaska Hrista Maitreje, u bibliji poznatog kao Antihrist, koga New Age propagira i očekuje.

Da ne govorimo o identičnosti okultne ideologije.

Svako nek poseti sajt share ( crtica )international ( tačka ) org

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prvo idi na sajt New Agea pa se uveri da je New Age preslikano tradicionalno Hrišćanstvo,

1548851032161.png New Age / Okultna obilježja u spisima Ellen G. White - "Svevideće oko"

1548851200352.png New Age / okultna obilježja u spisima Ellen G. White - "Majka Zemlja", "Životna snaga"

1548852142663.png New Age obilježja u spisima Ellen G. White - "Životne snage"

U Kristovoj crkvi se ne koriste masonsko-okultni termini: All-Seeing Eye (svevideće oko), "Mother Earth" (Majka Zemlja), "Vital Force" (Životna snaga), koje Ellen White obilato koristi u svojim spisima.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Upravo je tako Darth, u tvojoj glavi sve je zamagljeno. Veoma mi je zao sto je tako. Mozda bi bilo dobro da promenis naocare.

Pokusaj da shvatis ovo:

“Hristos nije prestao da bude BOG kada je postao covek.” (Isto str. 664)
Je si li uspeo da razumes ovo? Ako nisi onda ja te sazaljevam.

“Hristov polozaj prema Njegovom Ocu je ravnopravan.” (7BC p. 905)
Sta kazes na ovo? Ima li ikakve nade da ce ti se ovo jednom razvedriti?

“Hristos je jedno sa Ocem, ali Hristos i Otac su dve razdvojene Licnosti.” (5.BC p. 1148)

“Hristos je u sustini Bog i u najvisem smislu. On je bio sa Bogom od sve vecnosti. Bog iznad svega zauvek blagosloven.” (5.BC p. 1126)
Darth, jeli ti jos uvek maglovito?????? Ako jeste, onda imas ozbiljne probleme, Zao mi je.

“On, kome su andjeli ukazivali postovanje, Sin Bozji, jedno je sa Tvorcem svemira.” (Ceznja vekova str, 210. org)

Darth, ako ti je i posle ovih izjava jos uvek maglovito, i ne mozes razumeti da je Hristos BOG i Jedno sa Tvorcem svemira, zao mi je, ja ti ne mogu pomoci. Moraces potraziti pmoc strucnjaka.

Poslednja izmena:
Natrag