Adventisti i Elen Vajt

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hriscanski?

Ne bi se reklo.

Yasto onda osudjujete Adventiste da navodno imaju iste?
Zato sto vi nas osudjujete, po istom principu "slicnosti" sa masonskim ucenjem, pa mozemo i mi vas! Ali vi ste drugo, umesto da podmecemo neke "slicnosti" kao vi nama, vi direktno nastajete od masona, pa onda postoji veza! A vise je to "projekcija" vas na nas, sto rece tripo sebe projektujete!

A ovaj sto se nalupeta necu ni da citam, covek je bezobrazan, crkva jasno govori o prekrajanju istorije , da Popovic Smeman i njemu slicni pisu novu istoriju pod uticajem zapada i protestantskih ideja, a crkva pre tako nije ucila. Naravno vama to itekako ide u prilog da nas optuzite.. Bog ce ga suditi syo laze, a i tebesto koristis prekrojenu istoriju..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
A ovaj sto se nalupeta necu ni da citam, covek je bezobrazan, crkva jasno govori o prekrajanju istorije , da Popovic Smeman i njemu slicni pisu novu istoriju pod uticajem zapada i protestantskih ideja, a crkva pre tako nije ucila.

Mire, zar vi vise ne verujete ni svojim istoruicarima?
Popovic i Smeman nisu jedini istoricari. Uzmi knjige i drugih istoricara pe ces videti isto.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, zar vi vise ne verujete ni svojim istoruicarima?
Popovic i Smeman nisu jedini istoricari. Uzmi knjige i drugih istoricara pe ces videti isto.
Nisam ja to rekao, vec to pise na sajtu "svetosavlje". Njih se ne uzima za merodavne niti im se veruje sve sto kazu, iako se izucavaju na faxu. Zvanicna istorija se uci na nasem fakultetu na zaloat. Ali to je prozapadna koja kaze da smo pagani. A to ne bi trebalo da bude slucaj jer sve do 15. veka to nije bilo poznato nijednom istoricaru kao ni svesteniku niti se izucavalo, a u crkvenoj istoriji je nepoznato. To je prica novijeg datuma i potice od protestantske propagande, koju su Smeman Popovic i njemu slicni skolovani u Parizu pokupili i poturili pravoslavnima, to tekst i kaze. Oni su podstaknuti 'kriticizmom' i reformizmom izvrsili svoj negativan uticaj na crkvu. Stoga vi danas imate adut u njima!

Pariz je inace steciste nemorala ateizma i protestantizma. A ovom Smemanu sto ga je Tripo citirao je otac bio americki senator, sto dovoljno govori pod kakvim je on uticajem odrastao i zasto je kritikovao pravoslavlje i paganizovao ga, covek je bio pod protestantskim uticajem..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pariz je inace steciste nemorala ateizma i protestantizma. A ovom Smemanu sto ga je Tripo citirao je otac bio americki senator, sto dovoljno govori pod kakvim je on uticajem odrastao i zasto je kritikovao pravoslavlje i paganizovao ga, covek je bio pod protestantskim uticajem..

Zao mi je Mire, ali ti ne poznajes Pariz. Ziveo sam 10 godona i studirao knjizevnost i istoriju.
Paris nikad nije bio steciste protestantizma. Dok sam ja tamo ziveo u celoj Francuskoj bilo je 2 miliona protestanata, prema tome to je pretezno katolicka zemlja. Slazem se da je nemoral i neverstvo na visini.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zao mi je Mire, ali ti ne poznajes Pariz. Ziveo sam 10 godona i studirao knjizevnost i istoriju.
Paris nikad nije bio steciste protestantizma. Dok sam ja tamo ziveo u celoj Francuskoj bilo je 2 miliona protestanata, prema tome to je pretezno katolicka zemlja. Slazem se da je nemoral i neverstvo na visini.
Nisam ja rekao da je Pariz protestantski vec ateisticki, nisi me razumeo.. A ovo je sve gore sto rekoh u vezi kritickog pristupa i revidiranja istorije tacno. Crkva je usvojila taj stav kasnije ppd iticajem protestantizma, zato danas imas pricu da smo mi preuzimali paganske obicaje itd.. Medjutim Serafim Rouz i drugi su se tome kategoricki suprotstavili i ti neces ni u zvanicnoj istoriji pre 15. veka pronaci bilo kakav pomen paganizma u crkvi, sto jasno govori da je pod uticajem protestantizma i doslo do revidiranja do tada poznate istorije i udzbenika..

Zato ja Marko ne mogu da prihvatim ono sto ti meni dajes u vidu Popovica ili bilo kog novog prozapadnog istoricara. Njihova istorija je selektivna i izvucena iz konteksta da prikaze ono sto su oni vec predubedjeni verovali..A dokaze za tvrdnje nemaju, vec sve baziraju kao i protestanti na "slicnosti" ,odatle se i vidi odakle su to pokupili...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zato sto vi nas osudjujete, po istom principu "slicnosti" sa masonskim ucenjem, pa mozemo i mi vas!

Ja nikoga ne osuđujem, i nikada u svedočenju ne koristim napad kao sredstvo, već ovde samo iznosim odgovore na vaše osude.
Meni nije problem da ne pišem o ničemu sličnom, jer ja ne bolujem od manije gonjenja kao vi koji SVE napadate redom i osuđujete, i ne možete da spavate ako nekog ne oblatite, a metode sam već naveo, a to su "laži, izvrtanja, vađenje tuđih reči iz konteksta..itd..

Dakle, ako vi verujete da to sve ( paganski Bogovi, okultni simboli, i rituali ), nisu paganskog porekla, zašto onda nas napadate za navodno postojanje nekakvih simbola, i potom kažete "VI STE MASONI JER IMATE TE SIIMBOLE" a prisutnost enormno većeg broja, i gorih simbola u vašim crkvama opravdavate time "da to nisu paganski, okultni simboli, već navodno Hrišćanski"

Ako tako tvrdite, vi trebate dokazati da su ti simboli Hrišćanski, a ne da za navodno iste napadate druge, a sami ih imate.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nisam ja rekao da je Pariz protestantski vec ateisticki, nisi me razumeo..

Mire, ovo si napisao: "Pariz je inace steciste nemorala ateizma i protestantizma."

U celoj francusko danas ima vise muslimana i crnaca iz Afrike nego protestanata.
Zato mislim da ta tvoja tvrdnja ne stoji, ali necemo cediti komarca a gutati kamilu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ovo si napisao: "Pariz je inace steciste nemorala ateizma i protestantizma."

U celoj francusko danas ima vise muslimana i crnaca iz Afrike nego protestanata.
Zato mislim da ta tvoja tvrdnja ne stoji, ali necemo cediti komarca a gutati kamilu.
Pa zavisi kako si ti interpretirao moju recenicu koju ja nisam precizno srocio obzirom da svi znamo sta je francuska i ko tamo zivi. Francuska je steciste svega nabrojanog. Dakle ima tamo i nemorala i ateizma a ima i protestanata.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle ima tamo i nemorala i ateizma a ima i protestanata.

Mire, ne misli on na protestante, nego na "protestante", a njih sledbenika "malog svetla" zaista i ima malo u Luteciji - Parizu, koji se zaista polako pretvara u kasabu, a za to treba zahvaliti "prosvetiteljima" i protestantima. Uz to isti je uz London i neke od Nemačkih gradova, kao i Ženevu, poznat kao kolevka neo okultizma, što nikako nije za čudo ako se zna da su prve masonske, egiptom opsednute lože i nastale u Parizu.

No kakve veze ima Pariz sa ženom koja je sebe kitila nakitom, jela meso a sve to zabranjivala sledbenicim ne znam, ali njenim sledbenicima, tačnije akolitima čini se da je Francuska kao jedna od domaja kulta čije hereze baštine važna.

Natrag