Brate ladokeja ispade da su pisci Kur´an-a bili ocevici Hristovog raspeca kao i pisci JS-ka tj Novi Svet,samo nasa Biblija koja je starija i od Kur,ana i od Novog Sveta nije tacna iako im stalno dokazujemo(septugramima ,Codexima,monuskriptima)da su upravo ti apostoli koji su ziveli s Gospodom i pisali Bibliju .Dali si brate Ladokeja primetio da ni Novi Svet ni kur´an nemaju istorijsko poreklo tj dokaze na njihovo postojanje iako im je baza SZ,NZ-et.Zasto? Zato sto je to losa kopija Biblije a da bi dokazali da su te dve knjige istinite jedni su morali da ratuju i na silu terali ljude da prime Kur´an,dok KS-re radi to isto samo bez ratovanja ali su zato dosadni kao stenice kad dolaze na vrata ali sustina je "ista" zele posto potom da ti uvale laznu doktrinu da te odvedu od Gospoda Isusa Hrista.Cudno je to da se posle osmanskog carstva pojavljuje KS-re i ima istu cilj.
Pozdrav brate Ladokeja.
Da li su bili ocevidci Hristovog raspeca ja to neznam, ali i da jesu, nemaju nikakvog izgovora da stvaraju novo Jevandjelje, tvrdeci da su ga primili od Boga, a za Kur`an se tvrdi da je objavljen Muhamedu posretstvom Andjela Djibrila, odnosno Gavrila.
To se takodje podrazumeva i za sva ostala nova Jevandjelja, za koja njihovi autori tvrde da su ih primili od samog Boga, tu prvenstveno mislim na MORMONOVU KNJIGU crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, ili Mormona, koji tvrde da je Djozef Smit primio Mormonovu knjigu od samog Isusa Hrista, i Jovana Krstitelja, a da mu je ovaj dogadjaj najavio sam Andjeo, koji mu je rekao da ce ako ne poslusa ovu zapovest da objavi svetu ovo novo Jevandjelje, goreti u paklu.
Potom tu je novo Jevandjelje pod imenom `OVO JE MOJA REC, Jevandjelje prahriscanske zajednice Univerzalni zivot, za koje se tvrdi da je dato posretstvom nekakvih bestelesnih Duhova, koji su izvesnu Gabrijelu iz Vicburga vodili kroz spiritualne svetove, i objavili joj ovo novo Jevandjelje..
Problem Jehovinih svedoka je zaseban problem, jer oni tvrde da biblija koju danas imamo nije dobro prevedena, pa su oni napravili svoj licni prevod, ne koristeci se Hermenautickim principom tumacenja biblijskog teksta, vec proizvoljno i pogresno prevodeci odredjene izraze kako bi dokazali ispravnost svoje doktrine, navodeci tako vodu na svoju vodenicu.
Biblija nas upravo upozorava da ce se u istoriji biti ovakvih pojava, odnosno ljudi koji ce tvrditi da su primili od Boga ili Andjela neku novu objavu:
`Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo.
Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!
Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.
Ali vam dajem na znanje, braćo, da ono jevanđelje koje sam ja javio, nije po čoveku.
Jer ga ja ne primih od čoveka, niti naučih, nego otkrivenjem Isusa Hrista.
Zato moramo biti obazrivi, jer neprijatelj vreba na svakom koraku, i spreman je da nas prevari ako nismo utvrdjeni u biblijskoj istini.
Gospod moze progovoriti ljudima kroz prorostvo, jer je prorocki dar obecan Bozjoj crkvi, ali to nema nikakve veze sa Jevandjeljem koje pretstavlja istinu koja je jedanput predana svetima preko Apostola i proroka.
Moramo usvojiti princip da se Biblijom mora proveravati svaka izjava, bilo od koga da je dosla.