Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
A da te ovo ne pitam bez razloga brate Hari - dajem ti primer:
Kuran ukida najveličanstveniji događaj u istoriji čovečanstva > Hristovu žrtvu na krstu. Pa tom žrtvom smo mi dobili 2 stvari, od koje bih ja bio vrlo radoznao da čujem koje su veće. 1 - OTKUP GREHA i 2 - VEČNI ŽIVOT.
Da Hrist nije prvi put došao na zemlju, obe stvari nikada ne bi imali. Pa evo i sa tom neverovatnom žrtvom koliko smo mi podeljeni i grešni. Zamisli da On nije došao, podučio nas i stradao na krstu - kakvi bi mi bili danas!?
E vidiš to Kuran ukida. Zato sam te i pitao ovo u prethodnom postu.
Kur'an ne ukida nista sto je vazno za vjeru!
Oko ove price o Hristu, da vidimo jedan raniji primjer.
Avraham je imao sina i poveo ga je da ga zrtvuje Bogu. Nije li?
I, kada je zrtva bila polozena, drva pripremljena, dolazi spasenje od Boga, Milost Njegoova da prizna covjekovu spremnost, i da ga oslobodi kao da je stvarno ucinjeno!
Jednaka stvar je sa Hristom, muslimani ne umanjuju njegovu ulogu ni u cemu, naprotiv, vjeruju u njega, ali vjeruju da je Bog bio Milostiv ne manje prema njemu nego prema Avrahamovom sinu!
Muslimani vjeruju da je Bog Hrista spasao od mucenja i umiranja na krstu!
Tamo je Avrahamovom sinu posalo u zamjenu ovna. Nije li?
U slucaju Hrista poslao je Prividjenje, Bog kaze: Ni ubili ni razapeli, ucinilo im se. Bog ga je uzeo Sebi.
Zar ima ista ljepse i bolje od tog za bilo koga, pa i za Hrista?
Dakle nista se Hristovo ne umanjue, niti umanjuje zlocin njegovih mucitelja, nista se ne mijenja, samo se potvrdjava Bozja Milost. Od koje svi mi ovisimo.
S druge strane, Svijet ide svome Kraju, Sudnjem danu, i stanje u Svijetu se uglavnom pogorsava, pa i od Hrista prema ovamo. Da nije nista drugo svijet je prosao istrebljenje naroda Amerika, Australije, Pacifika, dva velika svjetska rata, nemire modernog svijeta u kojima je jako bilo zloupotrebljeno Hristovo ime. Spas o kome govoris ocito nije od te vrste, nego od druge.