Ko sta poseje to ce i poznjeti.
Ne trebamo gledati na ljude oko sebe,vec na Boga.
Biblija nam daje primere i dobre i lose.
Seti se samo pravednog Jova,sta je on sve pretrpeo i ostao veran Bogu.
Neke gluposti i sitnice cak i Bog oprasta,a ko smo mi da budemo zlopamtila???
Bog je obecao da ce suditi SVIM NARODIMA!
Isaija 43:9,10
A tu si se sakrio risko brate!!!
Da te prvo pitam koji Bog?kako mu je ime? koji ce da sudi.
Ja mislim da je to ovaj Bog!!!
(otkr 1:7,8)
7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
4 Moj. 24:17, Ps. 22:17, Dan. 7:13, Zah. 12:10, Zah. 12:11, Mt. 24:30
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
Isa. 41:4
(otkri 14:14)
14 I videh, i gle, oblak beo, i na oblaku seđaše kao Sin čovečiji, i imaše na glavi svojoj krunu zlatnu, i u ruci svojoj srp oštar.
(danilo 7:13)
13 Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim.
Isa. 9:6, Jezek. 1:26, Mt. 24:30, Mk. 13:26, Lk. 21:27, Otk. 1:7, Otk. 1:13
14 I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti.
Ps. 2:6, Ps. 110:1, Isa. 9:7, Avd. 1:21, Mih. 4:7, Mt. 11:27, Lk. 1:33, Jn. 3:35, Jev. 12:28
DOLAZAK HRISTA Posle svega ovoga začu se strašan trubni zvuk, koji obavesti o približavanju Sudije. Onda se ču druga truba i pokaza se carska zastava i vlast. Na kraju sepojavi oblak beo kao sneg, i po sredini oblaka Gospod naš Isus Hristos, a oko Njega bezbrojne bestelesne sluge Njegove, koje se ne smedoše približiti oblaku.U tom momentu zasija Gospod naš Isus Hristos jače od sunca, i sav se svetzasija Njime. To je tako bilo da se umom ne može shvatiti, ni jezikom iskazati svalepota Božja, koja je bila pripremljena da sudi celom svetu. Nikakvo sunce ne bibilo u stanju da osvetli tako duboke tmine, kako ih osvetli svesvetli Gospod IsusHristos. Svi pogledi bili su uprti na Njega, čak i pogledi onih koji Ga probodoše.Anđeli zapevaše: Blagosloven koji dolazi u ime Gospodnje! Bog Gospod dođeda, sudi živima i mrtvima.Oni koji sve ovo čuše i videše, padoše ničice i pokloniše Mu se. Posle togaGospod siđe dole sa oblaka i sede na presto slave Svoje. Nebo i zemljazatreptaše kao gora od silnoga vetra. Oni koji ne primiše ili odbaciše nauku
Hristovu, uvideše šta ih očekuje, pa gorko zaplakaše i zaridaše. Sveti pak i pravedni, videći Gospoda svoga u neopisivoj slavi, ne mogoše se više uzdržati i progovoriše: Ti si Hristos, Sin Boga života koga su raspeli Judeji; Ti si Reč Božja sa visine, koju Otac rodi pre stvorenja sveta. Ti si udvojen sa voljom i snagom, jedan Gospod Isus Hristos, koji se ovaplotio od prečiste Djeve Marije i došao da čini čuda i znamenja. Ti si Bog naš sa Ocem i Duhom Svetim, i osim Tebe nema drugog Boga! Ove reči slušahu Ana, Kajafa, bezumni Arije, Muhamed i svi Judeji koji ne primiše Hrista i hrišćanstvo, i zadrhtaše i postideše se. Posleovoga Gospod stade na nebo, a ono se izmače od pogleda Njegovog, stade nazemlju a ona se poče udaljavati od Njega, jer je bila uprljana delima čovečjim; naposletku sasvim se sakri, tako da se sve što je na njoj bilo raziđe po vazduhu.Gospod stade na visinu nebesku, i nebo postade novo i bolje, a na mesto svetlosti sunca, meseca i zvezda, pokaza se nova Svetlost, koja nikad ne zalazi(Hristos). Zatim Gospod naš Isus Hristos siđe u dubinu, koja nema meru, i zemlja se pokaza mala, ne kao što je pre bila, nego se svetlela, a posle toga na zemljise sve promeni. Gospod stade na more i u taj čas voda usahnu i pretvori se u vatru, od koje se podiže plamen do neba. I sve je bilo obuhvaćeno neopisivim strahom od tog ognja. On je proždirao sve nevernike, grešnike i idoloslužitelje. A ognjeni anđeli metnuše na njih ruke svoje, ali ne baciše sve grešnike u ognjenomore nego neke ostaviše. A ja se ispunjen strahom, obratih svome anđelu vođi za utehu, i on me uteši i pokaza mi zašto se nisu mogli da spasu oni Judeji kojinisu verovali u promisao Božji, iako se nisu klanjali idolima; držeći se slova zakona, a nisu priznali Hrista.Ovde se sada ispunjavala reč Božja, napisana u Jevanđelju: "Tu će biti plač iškrgut zuba", grešnika pobacanih u ognjeno more. Veliki je bio plač i jecanje,izazvan stradanjima i mukama grešnika, zbog nevaljalih dela njihovih. Ostali koji nisu grešili, ili koji su se očistili pokajanjem od grehova - radovali su se i veselili,što su sačuvali veru i zakon Božji u sebi. Potom pogleda Gospod na Istok, anđeli zatrubiše, i od onih anđela koji su bili na istočnoj strani, mnogi se raziđoše posvoj zemlji, srećući bezbrojna svetla i radosna lica, s kojima se u radosti celivahu,Tako su obišli i munjom očistili svu zemlju. Onda Gospod pogleda na sever i jug,a anđeli Božji postaviše one koje su doveli Sudiji, sa leve strane. Bilo ih je tako mnogo, kao peska zemaljskoga. Oni koji su stajali na desnoj strani, sijali sunezlobivom svetlošću, a oni na levoj strani, bili su crni i tamni kao noć.
Eto risko videlismo ko je taj Bog koji ce suditi svetu i kako bi dan suda trebao da izgleda ako dobro poznajes "PISMO"
Pozdrav od gere.