7. У потрази за истином,већина залута.Мало њих је спозна

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U jednog jedinog i svemogućeg stvoritelja vjeru svi - i ti i gera i Sarrdy i Malecki i ini. Problem i jeste u tome što svako od vas smatra da je Bog u koga on vjeruje taj jedini, pravi i istiniti. Da se ne ponavljam, pisao sam o tome u prethodnim postovima.

Onda je Bog silno omanuo! Nije predvidio da se ljudi različitih vjera neće takmičiti u dobru, nego u zlu! U istoriji razvoja ljudskog društva, nema primjera da su se ljudi različitih vjera takmičili u dobru, dok ovih drugih primjera gdje su se međusobno klali, ima na pretek!

Za mene ne postoji vise bogova, u tome me mozda ostali religiozni ljudi ne razumiju?
Oni "poznaju" vise bogova? Vise raznih "bogova"?
Ne znam, ja sam daleko od tog.
Bog je samo Jedan! Njemu sve pripada.
Izvini sto ponavljam.

Bog nije omanuo! Omanuli su ljudi koji ne shvataju. Sami se o sebe ogrijesili.
Jer Boga ne moze niko uvrijediti niti mu nanijeti ikakvu stetu.

To je meni slicno kao kada otac kaze djetetu: danas si veliki, naucio sam te da hodas, vidis, ovo je pec, i ona moze da izazove strasan bol ako je diras.....
I dijete ako dirne pec opece se se.
Mislim da ne krivi oca, krivilo bi ga da mu nije rekao. S razlogom, naravno.

Allah je rekao: silazite iz Raja svi! Od Mene ce vam uputstva dolaziti i ako ih s ebudete pridrzavali ni za cim necete zaliti.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bog nije omanuo! Omanuli su ljudi koji ne shvataju. Sami se o sebe ogrijesili.
Jer Boga ne moze niko uvrijediti niti mu nanijeti ikakvu stetu.
Omanuo je itekako! Zar kao sveznajući nije predvidio da ljudi neće shvatiti? Ako jeste predvidio, onda ih je namjerno gurnuo u pokolj. Ako nije predvidio, onda niti je sveznajući niti svemogući!

To je meni slicno kao kada otac kaze djetetu: danas si veliki, naucio sam te da hodas, vidis, ovo je pec, i ona moze da izazove strasan bol ako je diras.....
I dijete ako dirne pec opece se se.
Mislim da ne krivi oca, krivilo bi ga da mu nije rekao.
Ovo ti baš i nije valjan primjer. Ne govori o Bogu kao brižnom roditelju, nego kao o teškom birokrati. Brižan otac, ne samo da će reći djetetu da ne dira vrelu peć, nego će postaviti i prepreku do peći, da bi to onemogućio! Pravi roditelj zna kako dijete razmišlja i kolika je dječija radoznalost.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Omanuo je itekako! Zar kao sveznajući nije predvidio da ljudi neće shvatiti? Ako jeste predvidio, onda ih je namjerno gurnuo u pokolj. Ako nije predvidio, onda niti je sveznajući niti svemogući!

Ovo ti baš i nije valjan primjer. Ne govori o Bogu kao brižnom roditelju, nego kao o teškom birokrati. Brižan otac, ne samo da će reći djetetu da ne dira vrelu peć, nego će postaviti i prepreku do peći, da bi to onemogućio! Pravi roditelj zna kako dijete razmišlja i kolika je dječija radoznalost.

Nista nema sto nije Bog predvidio. To je takodje jedan ljudski paradox.
Svakome je sudbina odredjena. Jos jedan ljudski paradox sa stanovista slobodne volje.
Na sudbinu covjek moze uticati.
Molitvom i dobrim djelom.

Sa stanovista djeteta i brizan roditelj je birokrata. Mislim da ta pobuna uvijek postoji. Ali ako se djetetu sprijeci dodir sa opasnostima kako bi razaznalo gdje su opasnosti i ko mu je prijatelj? kako bi razumno koristilo pec ako joj nikada u zivotu ne pridje?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nista nema sto nije Bog predvidio.
Nedosledan si, a i ne odgovaraš na bitna pitanja. Prethodno si rekao da su omanuli ljudi koji ne shvataju. Kada sam na ovo rekao da je i Bog itekako omanuo, jer nije predvidio da ljudi neće shvatiti, a ako je predvidio, onda ih je namjerno gurnuo u pokolj, ti na ovo odgovaraš: Ništa nema što Bog nije predvidio. Ovo nije odgovor na izrečenu dilemu...

Svakome je sudbina odredjena. Jos jedan ljudski paradox sa stanovista slobodne volje.
Na sudbinu covjek moze uticati.
Molitvom i dobrim djelom.
Nikome sudbina nije određena. Čovjek je tvorac svoje sudbine. Ne određuje život čovjeka. nego čovjek određuje život.

Sa stanovista djeteta i brizan roditelj je birokrata. Mislim da ta pobuna uvijek postoji. Ali ako se djetetu sprijeci dodir sa opasnostima kako bi razaznalo gdje su opasnosti i ko mu je prijatelj? kako bi razumno koristilo pec ako joj nikada u zivotu ne pridje?
Aha, ovdje se već unaprijed ukalkulišu neprijatelji!? Stvarajući svijet, Bog je "znao" da ne stvara svijet ljubavi i mira, nego svijet mržnje i ratova, pa dijete od malih nogu treba učiti da postoje njegovi neprijatelji???
BTW, roditelj može biti birokrata, ali Bog ne!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nedosledan si, a i ne odgovaraš na bitna pitanja. Prethodno si rekao da su omanuli ljudi koji ne shvataju. Kada sam na ovo rekao da je i Bog itekako omanuo, jer nije predvidio da ljudi neće shvatiti, a ako je predvidio, onda ih je namjerno gurnuo u pokolj, ti na ovo odgovaraš: Ništa nema što Bog nije predvidio. Ovo nije odgovor na izrečenu dilemu...

Nikome sudbina nije određena. Čovjek je tvorac svoje sudbine. Ne određuje život čovjeka. nego čovjek određuje život.

Aha, ovdje se već unaprijed ukalkulišu neprijatelji!? Stvarajući svijet, Bog je "znao" da ne stvara svijet ljubavi i mira, nego svijet mržnje i ratova, pa dijete od malih nogu treba učiti da postoje njegovi neprijatelji???
BTW, roditelj može biti birokrata, ali Bog ne!

Ako mislis da ih je girnuio namjerno, onda se moze i tako reci.
Ja samo zham da je hriscanska podvala prica o Bogu koji ljubi svakoga, koji je ljubav.
Jer preskoce reci da je Ljubomoran i Ljudomoran!
Zato kod ljudi koji trezveno razmisljaju postoje dileme, zbog laznih prica o ljubavi...
Da, Ljubav psotoji, Ona se ogleda u Stvaranju scvijeta kome je Bog psotavio covjeka za gospodara!
Covjek ga je svojom pohotnoscu i oholocu unistio: ciste rijeme i mora, planisnke vrhunce i pasnjake.... sve, svojom gramzivoscu.
I ono sto dobija natrag je sâm zasluzio, ne treba okrivljavati Boga!
To je kao da krivis oca iako te hrani.

Kur'an kaze: Allah je Gospodar Vremena!

Zamisli samo sirinu i dubinu tog znacenja: Bog vidi Pocetak i Kraj i sve izmedju odjednom! Njemu nista nije nepoznato.

O sudbini govoris kao zdrav covjek.
Mozda bui ti mogao nesto o tome objasniti onaj koji je rodjen s nekim velikim nedostatkom, ili onaj sto je smrtno stradao bez ikakve volje za tim i bez ikakve krivice.

Svakako da Svijet nije Raj.
Za Raj, u kome ce biti zivi ljudi, ali svi sa 30 godina starosti, svi zdravi i krajnje blazeni i zadovoljni, treba se izboriti ovdje.
Ja ne odredjuem propozicije sigurno, zato ne bih preuzeo na sebe odgovore, samo mogu svakoga uputiti da trazi u Kur'anu.

mene bi ranije, kada bih imao sumnju, uvijek veracalo: m=E/c2.

Sumnji vise nemam, samo sam svjestan svojih grijehova od kojih jos ne mogu da se odvojim.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Onda možemo rezimirati. Dakle, Bog je ljubomoran. Bog je namjerno podijelio svijet na način da se međusobno kolje i satire. Bog taj svijet nije ni stvorio da bi ljudi živjeli i u miru i ljubavi. Jednom riječju, Bog je zao!
E, da sam teista i da vjerujem, pod hitno bih tražio da se ovakav Bog smijeni, a ako mi to ne bi uspjelo, tražio bih drugog Boga, čije osobine bi bile Božije, a ne osobine krvnika i ljubomornog egocentrika. A da je Bog koga ovdje ovako odslikavate oduvijek bio krvnik, to su neki ljudi odavno shvatili, jer eksplicitno to i kažu u narodnoj epskoj pjesmi "Smrt Marka Kraljevića": "...Već ćeš bolan umrijeti Marko / A od Boga staroga krvnika."

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Za Harriy odgovor:

Kao prvo ja nikada nisam rekao da se treba pokloniti Isusu, a da je on jedino ime koje je dano coveku kroz koje se covek moze spasiti!!!

Bogu ocu se treba klanjati i u duhu mu se moliti jer bog je Duh.Ali Isusu se jesu klanjali i on se nije protivio.

A za ostale postove na stranici 10 jos uvek spremam svoje odgovore cucemo se kasnije.

Primetio sam da ti se nesvidja kad otkrivam istinu o Muhamedu i islamu,ali ti se svidja kad otkrivam Istinu o crkvama ja napadam sve i kopam svuda samo da dokazem pravu istinu i sebi i drugima.

Ja sam govorio o islamu i muhamedu u vremenu VI-VII veka kako je postao prorok hteo sam da ti pokazem da on i Isa nemaju nista zajednicko Isa je ;Isceljivao,vaskrsavao,ucio,blagosiljao,prastao grehe,ucio ljubavi,

I najvaznije odkupio je ceo svet od Oca svojom krvlju.

A Muhamed,je zenio 6-godisnju devojcicu a kad je imala 9g on je nju lisio nevinosti sramota,klao je jevreje i hriscane u Saudijkoj arabiji on je poceo, arabi su zavrsili.Zasto danas nema nijednog jevreja i hriscana u S. Arabiji ? Ima ali samo koji su primili islam i to iz straha da ih ne pobiju.Stremio se bogatsvu,i bio je na celu armije koja je palila,ubijala ,sekli glave itd. Ako hoces da kazes da ja lazem evo priloga sledbenika "Muhameda"

images.jpg Cele kula u nisu a da negovorim u armeniji,i ostalom svetu gde je prosao islam Muhamedov koji mu posla Djibrael tj isti andjeo koji najavi spasitelja posle donosi vest da secu glave ako ne prime islam zar nije tako bilo.
490x370_cele-Kula.jpg

Ako lazem ja nelaze istorija brate.

Ti ovo nisi radio i to se ne odnosi na tebe ali religija u koju verujes je pogresna, ako treba seci glave da bi primio neciju religiju ta religija nije prava brate a muhamed i njegovi potomci u veri koji su primili islam itekako su kasapili u ime Allaha i opet ce samo da se doseli odredjeni broj Arapa u evropu i skandinaviju samo u skandinaviji ih ima oko 3 000000-na a za evropu da nepricam itd.

Bio bih nepravedan prema tebi i sebi kad nebih rekao da Hriscani to isto nisu radili, jesu ite kako pogotovo Rimokatolici,ja ih licno ne priznam za Hriscane,jer su narusili zakon "LJubi bliznjeg svog kao samoga sebe"
Zato sam izasao iz Babilona velikog u kome spada i Islam,islam nije religija a Serijat-zakon,imperijalizam savetujem ti da malo bolje izucis istoriju islama sta je zapravo Islam.

Evo pa gledaj Brate:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=URDfbbrWkOE#!

Ja sam dovoljno naucio o Islamu,pravoslavnima,katulicima, JS-ma,jevreima,o yudi,budizmu,Hinduizmu,sintoizmu itd.Tako da mogu danima i nocima da diskutujem sa njima s najacim istorijskim argumentima-faktima.

Zato sam ti rekao nista licno brate samo fakti,arheologija,istorija,Biblija,Kura´n casni,Septugrame,Monuskripti,Codexi i nista drugo,ako to sto sam nabrojao laze onda lazem i"JA"

Ja sam prema svim religijama takav nije nista licno nista prema tebi!!!

Ali imam protiv onog ko je pisao kur´an jer je iskasapio istinu o Gospodu Isusu Hristu a nije cak ni posedovao Tevrat,indji itd.

Pozdrav za sada.

Za Harry!!!

Evo jos nesto zasto nije konkretno napisao Muhamed da se netreba klanjati idolima,"KAMENU" likovima itd,kao na primer u meki gde se klanjaju crnom meteoritu koji je navodno sam Allah poslao kad u bibliji pise ovako:

Iza. 42:8, JB: “Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima.”

Ivan 4:23, 24, JB: “Istinski će se klanjatelji klanjati Ocu u duhu i istini jer takve upravo klanjatelje traži Otac. Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju.” (Oni koji se moraju služiti slikama i kipovima da bi razvijali vjeru ne štuju Boga “u duhu”, nego ovise o onome što mogu vidjeti svojim očima.)

Djela 17:29, JB: “Ako smo dakle rod Božji, ne smijemo smatrati da je božanstvo slično zlatu, srebru ili kamenu, liku isklesanu umijećem i maštom ljudskom.”

1. Ivan. 5:21, JB: “Dječice, klonite se idola!”

3. Mojs. 26:1, 2, Ša, 2006: “Ne smijete u svojoj zemlji sebi praviti idole i postavljati kamene likove i spomenike, niti podizati kamenje sa slikarijama, da im se klanjate. Jer ja, Gospodin, jesam Bog vaš.” (Nikakav kip niti slika nisu smjeli biti postavljeni da im se ljudi klanjanju i štuju ih.)

1. Kor. 10:14, 20, Ru: “Upravo zato, ljubljeni moji, klonite se idolopoklonstva! (...) Ono što se žrtvuje, žrtvuje se demonima, a ne Bogu. A ja neću da vi budete u zajedništvu s demonima.”

Zar se ovako klanja istinitom Bogu iz tevrata???

s320x240 (5).jpgs320x240 (4).jpg

Izvini brate ali neki muslimani da kazem tako su postali gori od rimokatolika,pravoslava,budista i td kako ja mislim ovo je cisti "IDOLOPOKLONIZAM"

POZDRAV

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Onda možemo rezimirati. Dakle, Bog je ljubomoran. Bog je namjerno podijelio svijet na način da se međusobno kolje i satire. Bog taj svijet nije ni stvorio da bi ljudi živjeli i u miru i ljubavi. Jednom riječju, Bog je zao!
E, da sam teista i da vjerujem, pod hitno bih tražio da se ovakav Bog smijeni, a ako mi to ne bi uspjelo, tražio bih drugog Boga, čije osobine bi bile Božije, a ne osobine krvnika i ljubomornog egocentrika. A da je Bog koga ovdje ovako odslikavate oduvijek bio krvnik, to su neki ljudi odavno shvatili, jer eksplicitno to i kažu u narodnoj epskoj pjesmi "Smrt Marka Kraljevića": "...Već ćeš bolan umrijeti Marko / A od Boga staroga krvnika."

Jurka ti stalno zaboravljas da je bog ovog sveta sotona i da je upravo on razapeo Hrista Gospoda i svi koji ga ne priznaju razapinju ga i danas.

Isus nije car sadasnjeg sveta on je to jasno rekao, on ce biti car novog sveta kog ce stvoriti sa svojim Ocem,u kome nece biti bolesti,placa,ubistava,robova itd.
On ce vaskrsnuti sve do jednog coveka neke za sud a nekae za vecni zivot,i obrisace svaku suzu sa lica svakog coveka koji ga primi.

A ti kako hoces brate jurka ja sam primio Hrista,svako ima pravo na svoj izbor a na sudu cemo videti ko je bio u pravu, a mozda cemo svi ovako zajedno u pakao zato sto se izdevamo jedni na druge ovde po forumu a mozda nije nijedan iz nas u pravu.

E dami je da znam dali sam ja u pravu ali neznam ni ja ni ovi moji diskutanti na forumu.

Pozdrav jurka.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ma, kakav Sotona, kakvi bakrači? I to su smislili aplogeti vjere, jer drugačije ne mogu objasniti svo zlo i nepravdu koja se dešava na Zemlji. S jedne strane pričate da je Bog svemoćan, sveznajući, mislostiv, pravedan..., jednom riječju, oličenje ljubavi i dobrote za svoja stvorenja - ljude, a kada vam se postavi pitanje: ako je svemoćan zašto ne uništi zlo, vi predete poznatu izmišljotinu o Sotoni koji navodno vlada na Zemlji. A, zašto mu je Bog dozvolio da vlada na Zemlji? Zašto ga nije sa neba poslo na Mars? Hm, i ja svašta pitam iako znam odgovore na ta pitanja...I mora se priznati, lijepo je to smišljeno, jer pred neoborivim dokazima da Bog nije ni svemoćan ni pravedan ni milostiv, (čitaj da ga nema i da ne postoji) Sotona vam dođe kao spasonosni izgovor, jer sve što ne valja svaljujete na njega.
Hoću da kažem da su i Boga i Sotonu izmislili ljudi. Samo, davno, davno, kada je ljudska svijest bila mnogo nerazvijenija od današnje i kada ljudi nisu znali ni na čemu "Zemlja počiva". Zbog toga je ta bajka o Bogu i Sotoni tako loše smišljena, da je može pobiti i malo inteligentnije dijete, a kamo li razvijeni razum.
Neću ovim da kažem da postoji razlika između rauma teiste i ateiste. Razum je kod svih ljudi manje-više isti, pitanje je samo kako ga ko koristi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ma, kakav Sotona, kakvi bakrači? I to su smislili aplogeti vjere, jer drugačije ne mogu objasniti svo zlo i nepravdu koja se dešava na Zemlji. S jedne strane pričate da je Bog svemoćan, sveznajući, mislostiv, pravedan..., jednom riječju, oličenje ljubavi i dobrote za svoja stvorenja - ljude, a kada vam se postavi pitanje: ako je svemoćan zašto ne uništi zlo, vi predete poznatu izmišljotinu o Sotoni koji navodno vlada na Zemlji. A, zašto mu je Bog dozvolio da vlada na Zemlji? Zašto ga nije sa neba poslo na mars? Hm, i ja svašta pitam iako znam odgovore na ta pitanja...I mora se priznati, lijepo je to smišljeno, jer pred neoborivim dokazima da Bog nije ni svemoćan ni pravedan ni milostiv, (čitaj da ga nema i da ne postoji) Sotona vam dođe kao spasonosni izgovor, jer sve što ne valja svaljujete na njega.
Hoću da kažem da su i Boga i Sotonu izmislili ljudi. Samo, davno, davno, kada je ljudska svijest bila mnogo nerazvijenija od današnje i kada ljudi nisu znali ni na čemu "Zemlja počiva". Zbog toga je ta bajka o Bogu i Sotoni tako loše smišljena, da je može pobiti i malo inteligentnije dijete, a kamo li razvijeni razum.
Neću ovim da kažem da postoji razlika između rauma teiste i ateiste. Razum je kod svih ljudi manje-više isti, pitanje je samo kako ga ko koristi.

Za ono gore cemo videti na sudu kao sto rekoh u proslom postu da ne ponavljam,a za zemlju si delimicno u pravu do avraama su tako mislili da je ravna ,neki da je na slonovim ledjima itd, jer se prvi put saznaje da je zemlja okrugla i da je bog povesio na nista u bibliji.

A posle znas vec eksplozija koja samo rusi i nista ne radja koja nema razum je stvorila o vako razumni svet u ne razumevanju svog postojanja kad nevidi da je kosmos i palneta zemlja kreirana "Razumom"

Zasto je to bog dozvolio da bi to razumeo moras da citas bibliju ne jednom a mnogo puta, ja licno mislim da je pola zivota malo da bi je covek shvatio jer ostlla polovina odlazi na posao itd.

Biblija ima silu koju mi ne shvatamao inace nebi bila najstarija,najcitanija, 1 ukoricena,i najstampanija knjiga na svetu,ako ti bog neotvori razum da je razumes djaba ti bilo da je citas i 200 godina brate.

Bog je svemocan u to nemoj ni da sumnjas a druga stvar je sto mi papagaji ovde neumemo to da objasnimo,meni je bila dovoljna jedna celija koja je jako slozena slozi se iti samnom, a da ne govorim o DNA i sami naucnici su pred faktom "Razumni kreator ili evolucija" pitanje je sad.

Ali pusti sad to odosmo od teme cini mi se.

Kao sto rekoh pokusaj da razumes sta tamo pise jer za toliko vekova mi jos uvek nismo razgonetnuli sve tajne biblije bibliju najvise opravdava arheologija gde su god kopali kako pise u bibliji oni su nasli to sto su trazili, a antlantidu jos uvek nisu jer je ta knjiga od coveka.

Pozdrav jurka

Natrag