7. У потрази за истином,већина залута.Мало њих је спозна

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gera i Sarddy, zao mi je, ali vas trud da ukazete da se neko moli pogresnom bgu, a narocito musliman, jeste grubo vrijedjanje ljudi koji sebe nazivaju muslimanima.
Zasto?
Jer ako ti ja kazem da jha vjerujem da je Allah Svemoguci Bog Koji je stvorio Adama, koji ga je istjerao iz Raja, Koji je slao ljudima poslanike kao sto su Abraham, Mojsije, ,.... Hrist i Muhammed a.s. koji je ljudima poslao knjige kaos to su Tora, Psalmi, Jevandjelje, Kur'an i ostale koje rastavljaju isitinu od neistine, a ti

pronalazis neke paralele, slicnosti i lazi ubjedujujuci mene da ja vjerujem u ono sto kazem vrlo jasno da ne vjerujem (bog mejseca, kceri sunca i mejseca i slicne paganske budalastine i bajke) ja se pitam ko ste i kakve su vam namjere?
Kome sluzite i s kojim ciljem?

Ja nisam rekao da vi ne vjerujete da je Hrist bog, ako tako kazete. Vi kazete - vi vjerujete.

Trazio sam od vas samo da i meni pokazete na kojem mjestu Hriost za sebe kaze: ja sam bog.

I rekao sam vam da ne uvazavam sta drugi o tome kazu osim Hrista.

Vi meni govorite u sta ja vjerujem i pored toga sta vam ja kazem otvoreno u Koga vjerujem !?!?!?!?!?!?

Necuveno!

Brate Harry nemoj ti mene da zalis ja cu se truditi jos vise,svim svojim umom svom svojom snagom i razumom da pomognem bratu da se spase u Hristu.

Kao sto vidim jos mi nisi dao ni jedan dokaz da je kur´an tacan ja cekam!!!

Veceras ili sutra ujutro cu ti postaviti ajete,sure da vidi Sarrdy, kako jedan Musliman voli Hrista i Hriscane,Jevreje i ostale nemuslimane.

Kakav je u stvari bio taj vas Muhamed i sta je radio s ljudima kako im je seko glave stopala,ruke,i cekao da zrtva umre polagano do istice krvlju.

Ja brate poznam kur´an bolje nego sto ti mislis znam sve o Muhamedu,da je bio sadist, rasist,pedofil,ubica itd,takav covek sigurno nije od Boga a od sotone.

Dok nasa biblija Gospod Isus Hrist uci o dve najvece zapovedi koje su ikad recene na zemlji a tosu:Ljubi bliznjeg svog kao samoga sebe,ljubi Gospoda Boga svog svim svojim umom,snagom,bicem,i razumom,vas Kur´an i muhamed uce ubite svakog Hriscanina,jevreja,ne muslimana ako ne prihvati islam,secite palite ubijajte ih sve koji se ne pokloni Allahu i njegovom proroku Muhamedu.

0005tr2b.jpg0005w435.jpgtako uci Muhamed.

s320x240 (3).jpgs320x240 (2).jpg A ovako se dogovara lukava je to religija ako je uopste religija islam je Geopoliticka religija brate.

Nemoj da mislis da hocu ovim da te vredjam ti se samo moli Allahu to je tvoje pravo ja samo zelim da ti pomognem da shvatis sta je u stvari islam, nijedan musliman mora i nesme nesme da voli Hriscane,i jevreje,ne muslimane, jer to je zakon Muhameda,Kar´ana,Allaha.

A to sto islam ima savrsenu masku pa mnogi nerazumeju da u stvari ide islamizacija Amerike,evrope,afrike itd, krace islam zeli da vrati osmansku imperiju i da zavlada celim svetom nije amer lud sto cisti istok zna on sta radi.

Ponavljam brate Harry nemam nista licno protiv tebe ali govorim ono sto vidim iz dana u dan i sta citam po internetu i TV-u.
A ono sto citam u K´uran-u kosa mi se dize na glavi a ti ili nepoznajes dovoljno kur´an ili nezelis da se zna sta tamo pise ali ne brini imam ja prijatelje bivse muslimane koji su primili Hriscanstvo pa mi oni pomazu kako da razumem kuran.

Sarrdy pogledaj ovaj link a mozes i ti Harry bilo bi ti od koristi.ислам, pritisni dvaput ako ne otvara.

Pozdrav Braco.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Upravo tako to sto sam boldovao crvrnim,i jeste odgovor na mnoga pitanja u istoriji covecanstva.Posto je sotona objedinio ljude u prvom carstvu na zemlji ko je se zvalo Babilon veliki,ciji je car bio "NIMROD" bog je sisao sa nebesa i uspavao je ljude kad su se ovi porobdili svako pleme je govorilo drugim jezikom te se nisu razumeli i razbezase se po celoj zemlji.Tu pocinju problemi ta plemena su prelasla u narode sa sobom su poneli one bogove kojim su se klanjali u babilonu itd kao sto ti je poznato i danas se narodi ujedinjavaju u babilonu velikom, kao sto je Hrist prorekao i tada ce biti kraj.
Znači, Bog je taj koji je to uradio!? Podijelio ljude i stvorio probleme! OK. slažem se. I ateisti to stalno govore - Bog i religije su izvor najvećih problema u odnosima među ljudima ovoga svijeta!
Zasto ratovi? Gospod to velikolepno objasnjava u NZ-tu, zbog egoizma,zbog straha od drugih naroda da ih ne opljackaju i pobiju ili porobe,kao sto ti je poznato nijedan narod nevoli drugi narod upravo iz straha ropstva itd,Bog jeste stvorio coveka da zive slozno i mirno ali egoizam tj materijalizam mu to nedozvoljava jer ko vlada materijom on je gospodin,car ostali su sluge,robovi zar ne.
Ovo je sociološko objašnjenje zašto ratovi i antagonizmi među ljudima. Pitanje je bilo zašto antagonizmi i podjele među ljudima zbog vjere i u ime vjere. Ali, odgovrio si na to. Tako je Bog htio. BTW, dobar neki Bog, nema šta!

Kao sto ti je poznato sotona je otac lazi,ubistva,prevara itd kad ga je Bog isterao s neba on je prokleo i zemlju i sotonu i dozvolio mu je da bude Bog planete zemlje posto je sotona "Covekomrzac" on je taj koji izmislja nove religije,doktrine,dogme,on ej taj koji mrzi Gospoda Hrista,jer on zna da se covek spasava samo kroz njega jer On je put i istina,spasenje,i vecni zivot i niko se nece spasti sem ako ga ne uzveruju.
Znači, sotona je izmislio religije? Odgovori samo, da li je i tvoju religiju izmislio Sotona?

Pismo kaže da postoji (sl.volja): Bog je rekao Adamu i Evi – sve vam je dozvoljeno, samo jedna stvar ne (plod s drveta poznanja). A oni su i to prekršili! I Pavle kaže sve nam je dozvoljeno! Sve možemo da radimo!
Pogrešna ti je premisa, pa onda i svi zaključci vezani za nju. Kažeš da je Adamu i Evi bilo sve dozvoljeno, osim ploda sa drveta poznanja. Pa, uviđeš li i sam da im nije bilo sve dozvoljeno? Nije im bio dozvoljen plod sa toga drveta! Znači nisu imali potpunu slobodnu volju. Osim toga, ponavljam, ta Božija slobodna volja data čovjeku, limitirana je desetinama Božijih zabrana i zakona. Zar je to problem pojmiti?

I da skrnavimo najveću Božiju svetinju! – Hula na Svetog Duha – jedina kazna koja se neće oprostiti na sudu. A mislim da ne prođe dan da ne čujem da neko opsuje Boga. To je Srbima uzrečica – j. Boga.
Takođe možemo i da krademo i ubijamo i silujemo – sve. Koliko sam puta samo u svom životu čuo poslovicu:’’Lopov je onaj koga u’vate, a ne onaj koji krade’’. Tako da evo ti mi kaži gde to judi nemaju slobodnu volju?
Nemoj samo da mi kažeš da nemam slobodnu volju da ubijem predsednika Amerike i Rusije i uz put opljačkam 5 – 6 najvećih banaka na svetu.
Imaš i to pravo samo što ne umeš to da organizuješ, ili nećeš, ili nemaš logistiku, nebitno.
Ne znam razumijemo li se mi uopšte? Pa, ja i ne tvrdim da čovjek ne može uraditi šta god poželi, ali ako uradi nešto što je u suprotnosti sa zakonom, moralom, običajima sredine..., snosiće sankcije! Dakle, floskula o slobodi i slobodnoj volji je samo fikcija.

A zakoni su natovareni za dobrobit čoveka a ne loše. Jer i pored tih božijih zakona, i pored ustava i gomilu državnih zakona – pogledaj šta se radi i kakav nam je život! Pa šta bi da nema te gomile zakona. Kakav bi nam tek onda život bio? – bilo bi kao na Divljem Zapadu, ali bez Šerifa. Kako to zamišljaš ljudsko bitisanje bez zakona i nagrade Ii kazne? Objasni mi molim te.
Ja i ne zamišljam da bilo koja organizovana društvena zajednica može opstati i egzistirati bez zakona i pravila po kojima se moraju odvijati individualni i društveni odnosi u toj zajednici. Gdje sam ja tako nešto rekao, pa mi postavljaš ovo pitanje?

A odlazak u pakao, je ako nisi znao, čin slobodne volje. Sam si odlučio neslušati ili neverovati Bogu. Niko te nije tukao po ušima da Mu ne veruješ. Ili da Ga ne veruješ ili ne slušaša. Pa i to ti je dokaz ogromne slobode koju je nama dao Bog. Ne moramo ga slušati.
A ubiti 50 – 60 ljudi, silovati 100 – 200 žena, opljačkati 150 banaka, psovati Boga, lagati da On ne postoji, a On ustvari postoji, huliti na njega svaki dan i psovati ga………… I ne otići u pakao – ne bi bilo pošteno. To bi bila anarhija a ne Nebesko carstvo. Ne bi bio raj, već neka ludnica.

Ako ovo nije slobodna volja što sam naveo – onda mi kaži šta je?
Ti, a očito i drugi teisti, ili ne razumiju pojam slobode i slobodne volje, ili se namjerno pravite "englezi". Biće da je ovo drugo, jer da nije takvog poimanja "slobodne volje", ne bi mogli ništa "objasniti"! Naime, sloboda i slobodna volja nikada nisu postojali niti postoje, tačnije rečeno, od onoga dana kada je čovjek počeo da živi u prvim rodovskim zajednicama, od toga dana nema apsolutne slobode za čovjeka. Posve je razumljivo zašto tako mora biti i ne bih ovdje više o tome. Napomenuo bih samo da Bog nema nikakave veze sa tim.

Religije i podele su napravili ljudi uz zdušnu pomoć sotoninu i njegovih crnih pajtaša!
I za tebe isto pitanje kao i za Geru, smatraš li da je i tvoju vjeru stvorio Sotona sa pajtašima?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Znači, Bog je taj koji je to uradio!? Podijelio ljude i stvorio probleme! OK. slažem se. I ateisti to stalno govore - Bog i religije su izvor najvećih problema u odnosima među ljudima ovoga svijeta!

Ovo je sociološko objašnjenje zašto ratovi i antagonizmi među ljudima. Pitanje je bilo zašto antagonizmi i podjele među ljudima zbog vjere i u ime vjere. Ali, odgovrio si na to. Tako je Bog htio. BTW, dobar neki Bog, nema šta!

Znači, sotona je izmislio religije? Odgovori samo, da li je i tvoju religiju izmislio Sotona?

Pogrešna ti je premisa, pa onda i svi zaključci vezani za nju. Kažeš da je Adamu i Evi bilo sve dozvoljeno, osim ploda sa drveta poznanja. Pa, uviđeš li i sam da im nije bilo sve dozvoljeno? Nije im bio dozvoljen plod sa toga drveta! Znači nisu imali potpunu slobodnu volju. Osim toga, ponavljam, ta Božija slobodna volja data čovjeku, limitirana je desetinama Božijih zabrana i zakona. Zar je to problem pojmiti?

Ne znam razumijemo li se mi uopšte? Pa, ja i ne tvrdim da čovjek ne može uraditi šta god poželi, ali ako uradi nešto što je u suprotnosti sa zakonom, moralom, običajima sredine..., snosiće sankcije! Dakle, floskula o slobodi i slobodnoj volji je samo fikcija.

Ja i ne zamišljam da bilo koja organizovana društvena zajednica može opstati i egzistirati bez zakona i pravila po kojima se moraju odvijati individualni i društveni odnosi u toj zajednici. Gdje sam ja tako nešto rekao, pa mi postavljaš ovo pitanje?

Ti, a očito i drugi teisti, ili ne razumiju pojam slobode i slobodne volje, ili se namjerno pravite "englezi". Biće da je ovo drugo, jer da nije takvog poimanja "slobodne volje", ne bi mogli ništa "objasniti"! Naime, sloboda i slobodna volja nikada nisu postojali niti postoje, tačnije rečeno, od onoga dana kada je čovjek počeo da živi u prvim rodovskim zajednicama, od toga dana nema apsolutne slobode za čovjeka. Posve je razumljivo zašto tako mora biti i ne bih ovdje više o tome. Napomenuo bih samo da Bog nema nikakave veze sa tim.

I za tebe isto pitanje kao i za Geru, smatraš li da je i tvoju vjeru stvorio Sotona sa pajtašima?

Evo brate mog odgovora na tvoje pitanje.

Kao sto znas na ranije teme i postove sam se vec izjasnio o tome ali evo ponovicu.

Po ocu i majci sam pravoslavni do dana kad nisam poceo da citam Bibliju i shvatio da su sve religije ludost i protivne su Bogu,jer osnova religije je u stvari osnova imperijalistickog zamisla, sta sam hteo time reci?Hteo sam reci da svaka religija hoce da vlada svetom i da se svi klanjaju Bogu po obicajima jedne religije, posto vidimo da se to nikada nece dogoditi mislim da vlada jedna religija oni su resili da se sve religije objedine u jednu veliku pod nazivom Babilon veliki.Izadji iz nje narode moj ne prljaj se skurvom babilona velikoga kaze Gospod.

Posto je SPC takodje usla u taj krug ja nezelim da sa time imam bilo sta!!!

Ja trenutno ne pripadam ni jednoj religiji a pripadam samo Gospodu i bogu Isusu Hristu amin.

Kao sto vidis moju ne religiju a veru je stvorio moj Gospod Isus Hrist a ne sotona.

Pozdrav brate jura.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Sarrdy:
Zato što kada je Đordano Bruno govorio Crkvi da se Zemlja okreće oko Sunaca, a ne Sunce oko Zemlje! On s tim nije hteo da vređa Crvenjake i njihovo učenje, već da im iznese istinu i prosvetli ih.
Da, ali ti se ponasas kao crkva! Do tebe ne dopire cak ni prosta matematika.

Što se mene tiče, a pretpostavljam i Gere – moli se ti tvom Bogu koliko hoćeš i kada hoćeš – samo nemoj nam zabranjivati da kažemo ISTINU o Hristu kada neko iznese LAŽ o njemu.
Sto se mene tice, ne dao mi Bog da lazem ista o njemu!
Ja jednostavno ne uavazavam sta "sveci" i svecenici kazu o njemu! Ja mislim da pretjeruju, a Boga mi i lazu (vidi rodoslovlja).

Već sam samo odgovrio da to nije istina. Ali ja te razumem. Moraš tako da reaguješ jer ko god ne brani pravog Boga on mora tako agresivno da reaguje. Dok onaj ko brani istinu – njemu ne smeta bilo koja priča ili konstatacija. On sačeka sve te lažne navde i samo lepo odgovori – bez insinuacija.
Postoje stvari koje ne mozes razumski pobiti. O tome govorim. Zemlja je mnogo starija bez covjeka, ne samo pet dana. Avraham nije tovario na ledja Hagari momka od 19 godina kako pise u Bibliji. Hrist nije dozovolio da se jede necista hrana. Konacno: Hriosta za ebe nije rekao da je bog i da se njemu treba iko moliti.
Izneto ti je do sada 100 stihova koji govore da je Hrist Bog – NE JEDAN!
Ako se sjecas, samo je Bog (Allah) rekao: Samo Meni sluzite i mene se bojte!

Pokazi gdje Hrist takvo sto kaze za sebe. Ako ne nadjes, znaj da si u zabludi.

[FONT=&amp]Mi (Gera i ja) tebi ne branimo da veruješ u koga hoćeš. Nađi mi moj post ili Gerin, na bilo kojoj temi, gde smo to mi tebi ili bilo kom muslimanu zabranjivali - da verujete u Alaha i molite mu se koliko hoćete i kada hoćeš!?[/FONT]
I da hocete ne mozete, kao ni j vama. Zaista je djetinjasto....

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Sarrdy:
Pa dao sam ti stihove koji govore o tome da je Hrist iz Davidove loze!
Dao jesi, samo to nije isti Hrist kao onaj koga je rodila majka Marija bez Davidove loze, po Bozjoj Rijeci!
Taj, koga je Bog stvorio u Mariji ne pripada ni jednom ljudskom plemenu!
A ti ga jos nazivas bogom, po cemu David jeste bogootac, itd.....
"Mnogi ce mi doci u Onaj dan i reci: Gospodine Gospodine, zar nismo u toje ime prorokovali, zar nismo u tvoje ime zle duhove izgonilil zar nismo u tvoje ime cuda cinili? A ja cu im reci u Onaj dan: odlazite zlotovori, nikada vas nisam poznavao!"
Ovo ne znam šta si hteo reći? Znam samo da Pismo kaže da ĆE SE SPASITI SVI ONI KOJI IMAJU Isusovu veru, drže 10 zapovesti i izdrže do kraja!
To i ja kazem! I vracam vas na Isusovu vjere sa vjere pape, Pavbla, Savla, etra, Jovana....
Ali ti mene posmatras kao neprijatelja, a ne kao prijatelja.

Ja stalno napominem da mi je jedino merilo validnosti vere – Biblija, a ti eto ja sam farizej.
Dobro kazes. S obzirom da je vec na ovim stranicama na vise mjesta dokazano da Biblija sadrzi rijeci koje nisu Bozje.

Više puta sam ti tražio bar JEDNO proročanstvo iz kurana da nam daš, a da nije prepisano iz Biblije – I ti nikao da nam daš. Nezaboravi Biblija ih ima preko 100!
Ima ih mnostvo, ali cu ti dati to samo jedno koje trazis:
"Ljudi ce moci uz veliku moc preci preko granica nebesa i zemlje" - i to se ostvarilo.
Biblija nije dala cak ni takvu mogucnost.
ali smijesno mi je da me negiras Biblijom, jer ja vjerujem u Biboliji sve ono sto je tacno. smijesno mi je da spominjes Bukvar gimnaziji.

[FONT=&amp]Pogledaj izveštaj o zakonu oblačenja čadora u Iranu[/FONT]
Kada ces shvatiti covjece da me ne zanima kritika tradicije ili obicaja ili cega sve hoces, ili te zemlje me takodje ne zanimaju.
Tio ne ides dalje od politike.
Da li ti je i vjera politicke prirode( naslijedstvo, obicaj, okolina, drzava, crkva)?

E kada bi se vera zasnivala samo na onome što nam je oko videlo. Mi bi sada imali samo 4 Hrišćanina ([FONT=&amp]Јован [/FONT][FONT=&amp] 19:25,26 [/FONT][FONT=&amp] А стајаху код крста Исусовог мати Његова, и сестра матере Његове Марија Клеопова, и Марија Магдалина. А Исус видевши матер и ученика кога љубљаше где стоји рече матери својој: Жено! Ето ти сина![/FONT] ). I to mrtva umesto preko 2 milijarde - živih.
Zar nije jace od svih njih Bopzje Prividjenje kojim je Bog otkupio na njegovu molbu najboljeg iz onoga vremena, Hrista?

I sada posle svakog našeg odgovora na forumu ti samo udariš COPY/PASTE – ovaj tekst. I gotovo. Biblija, a naročito poslanice su lažne, dopisivane, oduzimane………….
Ne kopiram nista ni jednu rijec!
Moja je rijec ziva, i ona je moja!
ako pisem citate i misli, navedem da se o tome radi. ali ne prepoisujem iz interneta, to mi je glupo, primitivno, necovjecno.... zato sam vam rekao da potrazite ono sto vas jace zanima na stranicama koje se bave tim. Valjda tamo ima.
Problem je u tome što još 2 milijarde Hrišćana isto to misle. Ili barem većina od njih.
Kada ces shvatiti covjece da mene ne zanima ni milsjenje 7 milijardi ljudi?
Kada ces shvatiti da mene zanima samo Bozja Rijec? pokuaj me bar razumjeti, jednom sam ranije napisao da nisam religiozan, nego da sam vjernik, i da bih bio sretan kada bi sve religije bile sabijene u njihove bogomolje bez prava djelovanja u drzavi i skoli. Samo privatno.

Žao mi je ali braniš nešto što je neodbranjivo!
Milis?
U Kur'anu pise: Allah bdjije nad Kur'anom! U njemu se nece promijeniti niti tackica dok je Svijeta!
Neka ti za dokaz posluzi da su Rusi i Japanci stampali Kur'an na zlatnim listovima. To ce da ucine i Italijani. sta to njih navodi da Kur'an stampaju na zlatu? Ta oni bar nisu muslimani?

[FONT=&amp]DA[/FONT][FONT=&amp]! Tako Biblija navodi.[/FONT][FONT=&amp]Nebo pa Zemlju.[/FONT]

Hvala na odgovoru!

Sada mi reci mozes li zamisliti s koliko su uzasa proslov Jovanov citali sljedbenici Starog zavjeta, gdje se Hrist pominje kao prvenac?

Ali sada zamisli s koliko uzasa ja procitam u SZ da je prvernac behemont, a na drugom mjestu levijatan? Sve je to uzasno, to nemilosrdno unistavanje Bozje Rijeci.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Sarrdy:
[FONT=&amp]I sem ove nelogičnosti – da u jednom izveštaju imamo 6 dana za stvaranje Neba i Zemlje u drugom izveštaju imamo 8. Tu je i kontradiktornost sa još jednom Božanskom objavom – Starim Zavetom ![/FONT]
[FONT=&amp]Jer u S.Z. piše da je prvo Bog svorio NEBO, pa Zemlju dok u suri 41:9-12 imamo da je prvo stvorena Zemlja pa NEBO![/FONT]
ja se ne mogu nacusiti tvom nepoznavanju proste matematike i prostog problema!
Receno je, Zemlja je za dva perioda, sve zajedno za 4 peroda!
Dakle, Kur'an ide dotle da je za dva vremenska perioda nastala prazna Planeta, a u sljedeca dva je "opremljena" zivotom.
Sta tebi nije jasno??????

Kao tu imas 2 kila paradjaza, a sve zajedno s krastvcima 4 kg! Dakle: 2 kg krastavaca i 2 kg paradjaza! OK? jesi dobro?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Jurivaka: ja vjerujem u samo jednog Boga! Svemoguceg Stvoritelja, Gospodara svemu! Ja vjerujem da je Bog sebe nazvao Allah u Kur'anu.
Bog je stvorio ljude razlicitih vjera da bi se u dobru takmicili! - Kur'an.

Ljudi koji se okrenu od Boga obicno prihvate Sotonu kao gospodara i kazu da je sotona gospodar.

Ono sto ne mogu da pojedinci shvate jeste da islam (pokornost Bogu) nije nova vjera, nego usavrsena, upotpunjena vjera, kako je najavio Hrist.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
gera: ovo sto si postavio kao kritiku Muhammedu a.s. ili islamu uopste, nije dostojno covjeka.
Razgovaras sa mnom, a ne s Homeinijem ili gadafijem ili Kacavendom ili Stepincem, Hitleromm, Pavlom i ko zna skim.
Ogranici se na razgovor sa mnom.
i ako zelis govori o sebi, a ne o Drazi Mihailovicu, Radovanu Karadzicu, Ratklu Mladicu. Arkanu ili onom umrlom sveceniku sto ih je blagosiljao.
Ogranici se na tebe i na mene, i na knjige koje smtramo svetim ili ispravnim.

Vjeruj da me gluposti zamaraju, pogotovu ove koje si nasao Bog zna gdje i postavio s Bog zna kakvim ciljem.

Na koncu, pokazujes u sta vjerujes.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Jos nesto Sarddy i Gera

rekao sam da kada govorite o nekakvom bogu i djeci mjeseca, da ja u to ne vjerujem.

Kada kazem Allah, a to sam napisao vise puta, mislim na Boga Adama, Boga, jakova, Boga Mojsija, Boga Hristivog, Boga Muhammedovog a.s. i Boga i Gospodara svih ljudi,Sevmoguceg Svestvoritelja.

zato opis nekog bozanstva koje ima jos i kceri, smatam da meni naturate da je to u sta ja vjerujem. Odakle vam to pravo?

Zar ne bi bilo vama uvredljivo da kazem kako je neki hrist obicno kopile koje je okolo pricalo da je bog licno, pa ipak su ga razapeli na kolac kao gustera? Bi li vam bilo uvredljivo? i da dodam kako je upravo to taj hrist u koga vi vjerujete.
Odakle meni pravo da ja opisujem u to u sta vi vjerujete? To vi trebate, a ne ja!

Samo sam pita, da ponovim, gdje ste pronasli da je Hrist rekao da se njemu jediome trebate klanjati?
Ja znam da to Hrist nikada nije rekao!

A vi znate da ja vjerujem u Hrista koga je rodila majka Marija bez da ju je takla muska ruka, Bozjom Voljom, i po blagovijestima od andjela Gavrila. Ja vjerujem u Hrista koji je lijecio, podizao umrle, najboljeg od svih ljudi, Hrista na kome su se ispunile Bozje Rijeci, kome je Bog dao jevandjelje da ga prenese ljudima... i koga ja volim i postujem kako mu i dolikuje. Neka je Bozji Sopas na njega, ne njegovu majku i sve koji ga slijede i postuju.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jurivaka: ja vjerujem u samo jednog Boga! Svemoguceg Stvoritelja, Gospodara svemu! Ja vjerujem da je Bog sebe nazvao Allah u Kur'anu.
U jednog jedinog i svemogućeg stvoritelja vjeru svi - i ti i gera i Sarrdy i Malecki i ini. Problem i jeste u tome što svako od vas smatra da je Bog u koga on vjeruje taj jedini, pravi i istiniti. Da se ne ponavljam, pisao sam o tome u prethodnim postovima.

Bog je stvorio ljude razlicitih vjera da bi se u dobru takmicili! - Kur'an.
Onda je Bog silno omanuo! Nije predvidio da se ljudi različitih vjera neće takmičiti u dobru, nego u zlu! U istoriji razvoja ljudskog društva, nema primjera da su se ljudi različitih vjera takmičili u dobru, dok ovih drugih primjera gdje su se međusobno klali, ima na pretek!

Natrag