Čovek bezakonja ( antihrist )

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nema dokaza? Pitanje je zašto se vi baštinici "sveca" Lutera uopšte i opsedate Apokalipsom kada je isti za nju rekao:

Dath, slazem se sa tobom. Resio sam da vise u tog tvog sveca Lotera ne diram.
Dali se slazes?
Nego cini mi se da navodi koje si prilozio na slazu se sa Luterovom izjavopm:


.»No, ja sam samo čovek, a ne Bog«, nastavio je on; i zato ću se braniti kaošto se Hristos branio: ’Ako sam govorio zlo, dokažite mi u čemu sampogrešio…’ Zbog toga vas zaklinjem milošću Božjom, uzvišeni care, svetli knezovi, i svi koji ste prisutni, bez obzira na stalež, da mi iz spisa proroka i apostola dokažete da sam pogrešio. Cim budem u to uveren, odreći ću se svojih zabluda i prvi ću zgrabiti svoje spise i baciću ih u vatru.«
Izgleda da je imao neograniceno poverenje u Bozju rec.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.260
Dakle kod vas je tipično uzimanje stihova (u formalnom tumačenju) da bi sebi dokazali da ste pravi .

Dok Biblija ide dalje u tome ko je pravi hrišćanin.
Kao recimo ovi stihovi.

Jeste bas, prava vera je u jelu I picu, postavlja se samo pitanje kako je Luter bio pravi u zderanju I pijanstvu i ubijanju nevinih!

Odusevljen sam tim verskim primerom, kako je samo Luter bio jednak Hristu u svemu da je kao i on vadio mac na neistomisljenike, isto kao I ovaj Tripo!
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jeste bas, prava vera je u jelu I picu, postavlja se samo pitanje kako je Luter bio pravi u zderanju I pijanstvu i ubijanju nevinih!

Mire, ne časte oni EGWisti zato, to oko ića, pića, i nemorala mu ne smatraju grehom (ako EGWisti i imaju pojma šta je greh), njima je on "božiji čovek", svetac takoreći zbog Biblije i njegove navodne "borbe" za oslobađanje iste od "prljave i zle" Crkve.. Ipak, da vidimo šta je to Martin Luter, koji Marko, nije moj svetac nego "božiji čovek" vašeg "malog svetla" izjavljivao po nekim pitanjima:

"No, Luther nije kao prvi prevo Bibliju na jedan od njemačkih govora i time ju učinio dostupnom Nijemcima. Prije Luthera, do u njegovo doba, od 1466. do 1522., bilo je 18 njemačkih prijevoda Biblije, (14 na gornjonjemačkome govoru i 4 donjonjemačkom), ali u manjim nakladama, i 72 djelomična prijevoda. Ovi prijevodi nisu bili svojevoljni kao Lutherovi, i s mnogo manje filoloških manjkavosti i prevodilačkih grješaka. Godine 1534. preveo je Bibliju i cijeli život ju usavršavao. No, Luther iz Starog zavjeta izbacuje samovoljno kako mu odgovara Knjigu Mudrosti, Knjigu Sirahovu, knjige Baruh, Juditu, Tobiju i Prvu i Drugu knjigu o Makabejcima. Evangelici drže da cijelo Sveto pismo ukupno obuhvaća 66 knjiga, dok katolici priznaju i prihvaćaju stari popis od 72 knjige. Iz Novog zavjeta izbacio je Jakovljevu poslanicu, gdje piše: „Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djelâ nema? Zar ga vjera može spasiti?“ (Jak 2, 14). Klasičan primjer krivotvorenja izvornog teksta je: (usp. Drugu Pavlovu poslanica Solunjanima, 2 Sol, 2, 15 i Iv 21, 25), u Poslanici Rimljanima 3, 28 stoji: „ … jer tvrdimo da se čovjek opravdava vjerom bez vršenja zakona“. Luther, međutim, prevodi: „Tvrdimo da se čovjek opravdava samo vjerom bez vršenja zakona.“ Riječ „samo“ nema u izvorniku, no, Luther ju jednostavno samovoljno ubacuje."....

...."Ne dopušta rasprave o svom nauku i nameće ga, tko je protiv, toga proklinje, pripisuje si pravo mijenjanja i ukidanja vjerskih obreda i sakramenata i ređenja svećenika. Poziva na usmrćivanje seljaka, protjerivanje Židova i palež njihovih sinagoga u ime Boga dajući sebi ulogu proroka kroz kojega Bog progovara, i tako izokreće vjeru.
Zvuči poznato zar ne? A tek ovo:

"WA 40 I, 634, 29: „Dar proroštva i naš studij skupa s unutarnjim i vanjskim napastovanjima, otvaraju nam razumijevanje Pavla i svih svetih knjiga.“

A tek ovo, EGWisti i Džehovisti na aparatima kada pročitaju ovo:

"Sämtliche Werke, 63, str. 169-170: „Po meni knjiga Otkrivenja nema nikakav apostolski i proročki karakter. Svatko može oblikovati svoj vlastiti sud o toj knjizi, a što se mene tiče, osjećam odvratnost prema njoj, i za mene je ona dovoljan razlog da ju odbijem.“
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I vi ste tvrdili da je pismo ljudsko i nenadahnuto.

Znači, vi ste sledbenici Lutera!?
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
I vi ste tvrdili da je pismo ljudsko i nenadahnuto.

Ovo je notorna neistina. Tolika neistina da je zapravo uvreda. Ja, a i ostali na koje ti misliš kad pišeš "vi", tvrdili smo upravo suprotno. Dakle, tvrdili smo da je Sveto Pismo (Biblija) bogonadahnuto, i da je Crkva jedini jamac za to. Naime, ne postoji nitko drugi tko tvrdi i jamči da je Biblija (46 knjiga SZ i 27 knjiga NZ) zbirka bogonadahnutih spisa, osim Kristove Crkve koja je to i deklarirala u Kartagi 397. godine, ovako:

Kanon Svetog pisma

Zaključeno je da se u Crkvi ne čita ništa pod imenom božanskih spisa, osim kanonskih spisa. A ovo su kanonski spisi: Postanak, Izlazak, Levitski zakonik, Brojevi, Ponovljeni zakon, Jošua, Suci, Ruta, četiri Knjige kraljeva, dvije knjige Ljetopisa, Job, Psalmi Davidovi, 5 knjiga Solomonovih, dvanaest knjiga proroka, Izaija, Jeremija, Daniel, Ezekijel, Tobija, Judita, Estera, dvije knjige Ezrine, dvije knjige Makabejaca.

Knjige Novog zavjeta: četiri knjige Evanđelja, jedna knjiga Djela apostolska, trinaest poslanica apostola Pavla, jedna isto njegova Hebrejima, dvije Petrove, tri Ivanove jedna Jakovljeva, jedna Judina, Otkrivenje Ivanovo.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nema dokaza? Pitanje je zašto se vi baštinici "sveca" Lutera uopšte i opsedate Apokalipsom kada je isti za nju rekao:

"Po meni knjiga Otkrivenja nema nikakav apostolski i proročki karakter".Sämtliche Werke, 63, str. 169-170.

Darth, a kakav je tvoj stav prema Apokalipsi? Je li imalo bolji od stava tvoga sveca Lutera?
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jeste bas, prava vera je u jelu I picu,

To je tvoja slika vjere, jer bi ti držao zakon radi opravdanja njime.

postavlja se samo pitanje kako je Luter bio pravi u zderanju I pijanstvu i ubijanju nevinih!

Pogledaj većinu sveštenika pa žeš vidjeti kakvi su.

Odusevljen sam tim verskim primerom, kako je samo Luter bio jednak Hristu u svemu da je kao i on vadio mac na neistomisljenike, isto kao I ovaj Tripo!

Vi ste jedini vadili mač na druge.

Zato vam Bog vraća mač.
 
Natrag
Top