Zvezde u mracnoj noci

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pitam se samo kome dokazuješ već dokazanu Istinu. Onima kojima je "otelotvorenje" Duha žena udarena u glavu, čiji jezik je govorio, a ruke pisale bogohulnosti?? Njima??

A zasto se ti toliko bunis na istinu, zato sto si i ti udaren u glabvu anije samo neko drugi.

Čekaj, šta je njima paradoksalno? To da je Isus rekao apostolima da idu i naučavaju? Ili to što je Biblija mlađa od Crkve, kako fizički, tako i po autoritetu?
Nemas ti blage veze sa cinjenicam koje stariji i ko ima vrhovni autoritet. Poznato nam je da biste vi katolici zeleli da budete gospodari sveta i vrhovni autoritet, zao mi je vidite da tako nije niti moze biti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zasto onda u crkvi postoje slike i kipovi?

I te kako se u crkvi klanjaju i slikama i kipovima.

Nikada Hristos i apostoli nisu nacinili promenu u deset zapovesti sa subote na nedelju.

Prva crkva je postovala subotu, a tek od polovine drugog veka kada se paganski dan sunca ugnjezdio u crkvi, Hriscani u Rimu i Aleksandriji su napravili kompromis i poceli da postuju nedelju na nagovor laznih apostola i crkvenih otaca tog vremena.

Biblija jasno uci o jedinstvu SVIH deset zapovesti, i kao greh ako se prekrsi i jedna od tih zapovesti:

JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM ĆE SE SUDITI SVETU:

"Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona.

Tako govorite i tako tvorite kao oni koji će zakonom slobode biti suđeni" ( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

Nigde biblija ne uci o zagrobnom zivotu, i nigde u biliji ne postoji rec pakao, vec "SEOL i HADES" sto znaci "grob, podzemlje, jama"

Biblija jasno uci da mrtvi spavaju u grobu do casa vaskrsenja, i ne nalaze se nigde, ni u raju ni u paklu, vec u grobu.

MRTVI NE ZNAJU NISTA, NE POSTOJE I NISU NIČEGA SVESNI:

"Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem"
( Jeremija 9. 5 - 6 )

"A čovek umire iznemogao; i kad izdahne čovek, gde je? Kao kad voda oteče iz jezera i reka opadne i usahne,Tako čovek kad legne, ne ustaje više; dokle je nebesa neće se probuditi niti će se prenuti oda sna svog. O da me hoćeš u grobu sakriti i skloniti me dokle ne utoli gnev Tvoj, i da mi daš rok kad ćeš me se opomenuti!Kad umre čovek, hoće li oživeti?Sve dane vremena koje mi je određeno čekaću dokle mi dođe promena.Zazvaćeš, i ja ću Ti se odazvati; delo ruku svojih poželećeš" ( knjiga o Jovu 14. 10 - 15 )

MRTVI SU U GROBU I NE ZNAJU ŠTA SE DEŠAVA NA ZEMLJI:

"Zaista, kao što gora padne i raspadne se, i kao što se stena odvali s mesta svog,
I kao što voda spira kamenje i povodanj odnosi prah zemaljski, tako nadanje čovečije obraćaš u ništa.
Nadvađuješ ga jednako, te odlazi, menjaš mu lice i otpuštaš ga.
Ako sinovi njegovi budu u časti, on ne zna; ako li u sramoti, on se ne brine"
( knjiga o Jovu 14. 18 - 21 )

ČOVEK UMIRE - BOG GA TRAŽI, NJEGA NEMA NIGDE:

"Zašto mi ne oprostiš grijeh moj i ne ukloniš moje bezakonje? jer ću sad leći u prah, i kad me potražiš, mene neće biti"
( knjiga o Jovu 7. 21 )

MRTVI NE HVALE BOGA:

"Jer neće grob tebe slaviti, neće te smrt hvaliti, i koji siđu u grob ne nadaju se tvojoj istini.
Živi, živi, oni će te slaviti kao ja danas: otac će sinovima javljati istinu tvoju.
Gospod me spase, zato ćemo pjevati pjesme moje u domu Gospodnjem dok smo god živi"
( knjiga proroka Isaije 38. 18 - 20 )

MRTVI NE SLAVE BOGA I NE POMINJU ISTINU:

"Kakva je korist od krvi moje, da siđem u grob? Hoće li Te prah slaviti ili kazivati istinu Tvoju?" ( psalam 30. 9 )

MRTVI NE VIDE ČUDESA BOŽJA, NE SLAVE BOGA, NE VIDE MILOST I PRAVDU BOŽJU I NE GOVORE O NJOJ:

"Eda li ćeš na mrtvima činiti čudesa? ili će mrtvi ustati i tebe slaviti?
Eda li će se u grobu pripovijedati milost tvoja, i istina tvoja u truhljenju?
Eda li će u tami poznati čudesa tvoja, i pravdu tvoju gdje se sve zaboravlja?"
( psalam 88. 10 - 12 )

MRTVI SU U GROBU I ČEKAJU DAN VASKRSENJA:

"I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se,jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni" ( knjiga proroka Danila 12. 2 )

"Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg,
I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda"
( Jevandjelje po Jovanu 5. 28 - 29 ).

SVI MRTVI ĆE ZAJEDNO OTIĆI NA NEBO, I NI JEDAN ČOVEK NECE OTIĆI PRE DRUGOGA:

"Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima"
( 1 poslanica Solunjanima 4. 13 - 18 ).

SASTANAK VERNIH NA NEBU TEK NAKON HRISTOVOG DRUGOG DOLASKA:

"Ali vas molimo, braćo, za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista, i za naš sastanak u Njemu,
Da se ne date lasno pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom ni rečju, ni poslanicom, kao da je od nas poslana, da je već nastao dan Hristov.
Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme.
Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog"
( 2 Solunjanima 2. 1 - 8 )

VERNI ĆE UĆU U CARSTVO BOŽJE I DOBITI VENAC PRAVDE TEK NAKON VASKRSENJA PRILIKOM HRISTOVOG DOLASKA U SLAVI:

"Jer ja se već žrtvujem, i vreme mog odlaska nasta.
Dobar rat ratovah, trku svrših, veru održah.
Dalje, dakle, meni je pripravljen venac pravde, koji će mi dati Gospod u dan onaj, pravedni sudija; ali ne samo meni, nego svima koji se raduju Njegovom dolasku"
( 2 poslanica Timotiju 4. 6 - 8 )

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zasto onda u crkvi postoje slike i kipovi?

Ne postoje da bi im se klanjalo. Citirao sam ti Katekizam Katoličke crkve - klanjanje pripada samo Bogu.

I te kako se u crkvi klanjaju i slikama i kipovima.

Pogledaj gore, Crkva naučava da klanjanje pripada samo Bogu. A ako netko napravi pobožnu gestu pred kipom ili slikom, poklekne, prekriži se, to nije klanjanje kakvo pripada Bogu.

Nikada Hristos i apostoli nisu nacinili promenu u deset zapovesti sa subote na nedelju.

Nikada Krist i apostoli nisu kršćanima zapovjedili subotni odmor.

Prva crkva je postovala subotu,

Odmarali su subotom zato što su bili Židovi, a ne zato što su postali kršćani. :) U prvoj Crkvi u Jeruzalemu su i djecu obrezivali. :) U prvoj Crkvi u Jeruzalemu su i hramski porez plaćali. :) U prvoj Crkvi u Jeruzalemu su i prvorođence u Hramu prikazivali. :) Zašto vi EGWisti sve ovo ne činite? :) S druge pak strane, kršćani koji su dolazili iz poganstva niti su odmarali subotom, niti su prakticirali bilo što od ovoga što sam nabrojao. Nisu, jer je subota sjena, piše sveti Pavao kršćanima iz poganstva.

a tek od polovine drugog veka kada se paganski dan sunca ugnjezdio u crkvi,

Misliš na nedjelju? Nitko od pogana nije prije kršćana nedjelju posvetio niti jednom bogu ili božanstvu. Naprosto nisu mogli, :) nisu tada imali kalendar sa sedmodnevnim tjednom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
:) Zašto vi EGWisti sve ovo ne činite? :) S druge pak strane, kršćani koji su dolazili iz poganstva niti su odmarali subotom, niti su prakticirali bilo što od ovoga što sam nabrojao. Nisu, jer je subota sjena, piše sveti Pavao kršćanima iz poganstva.

Zašto? Pa evo šta o njima i njihovom mindsetu kaže pravoslavni teolog

Drugi deo klipa je veoma interesantan.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoje da bi im se klanjalo. Citirao sam ti Katekizam Katoličke crkve - klanjanje pripada samo Bogu.

Pogledaj gore, Crkva naučava da klanjanje pripada samo Bogu. A ako netko napravi pobožnu gestu pred kipom ili slikom, poklekne, prekriži se, to nije klanjanje kakvo pripada Bogu.

Ovo je ocigledna kontradiktornost u izjavama.

Cas postoje ikone i kipovi, cas ne postoje.

Nikada Krist i apostoli nisu kršćanima zapovjedili subotni odmor.

I te kako su postovali deset zapovesti i subotu, jer svuda upucuju na celovitost zakona deset zapovesti, a apostol Pavle u 4 poglavlju Jevrejima upucuje na subotu po primeru Boga koji se odmarao u sedmi dan.
Ako su apostoli upucivali na jedinstvo SVIH deset Bozjih zapovesti, onda bi bilo kontradiktorno da na drugom mestu izdvajaju jednu.

Odmarali su subotom zato što su bili Židovi, a ne zato što su postali kršćani. :) U prvoj Crkvi u Jeruzalemu su i djecu obrezivali. :) U prvoj Crkvi u Jeruzalemu su i hramski porez plaćali. :) U prvoj Crkvi u Jeruzalemu su i prvorođence u Hramu prikazivali. :) Zašto vi EGWisti sve ovo ne činite? :) S druge pak strane, kršćani koji su dolazili iz poganstva niti su odmarali subotom, niti su prakticirali bilo što od ovoga što sam nabrojao. Nisu, jer je subota sjena, piše sveti Pavao kršćanima iz poganstva..

Nije subota sena, vec obredni zakon o prinosenju zrtava koje su bile SEN - TIPOS ili predslika Hristove zrtve, a koje su se prinosile za kakav praznik, za vreme praznika mladina, i u subote.

Misliš na nedjelju? Nitko od pogana nije prije kršćana nedjelju posvetio niti jednom bogu ili božanstvu. Naprosto nisu mogli, :) nisu tada imali kalendar sa sedmodnevnim tjednom.

Istorijski dokazi govore drugacije.

U mnogožaćkoj planetarnoj sedmici - svaki dan je bio posvećen određenom Bgu.
Nedelja je bila posvećena paganskom bogu sunca i ovaj kult je bio osnova svih religija u davnoj prošlosti

* SUNDAY - Nedelja: Solis (Sunce) dimanche domenica domingo Sun

* MONDAY - ponedeljak: Lunae (Luna - Mesec) lundi lunedi lunes Moon

* TUESDAY - utorak: Martis (Mars) mardi martedì martes Tiw (the Anglo-Saxon god of war, the equivalent of the Norse Tyr or the Roman Mars)

* WEDNESDAY - sreda: Mercurii (Mercur) mercredi mercoledì miércoles Woden (the Anglo-0Saon equivalent of the Norse Odin or the Roman Mercury)

* THURSDAY - četvrtak: Jovis (Jupiter jeudi giovedi jueves Thor (the Norse god of thunder, the equivalent of the Rofman Jupiter)

* FRIDAY Veneris - petak: (Venera) vendredi venerdi viernes Frigg (the Norse god of love and fertility, the equivalent of the Roman Venus)

* SATURDAY - subota: Saturni (Saturn) samedi sabato sábado Saterne (Saturn, the Roman god of agriculture)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je ocigledna kontradiktornost u izjavama.

Cas postoje ikone i kipovi, cas ne postoje.

Tko je rekao da ne postoje slike i kipovi? :) Naravno da postoje, ali im se ne klanjamo. Zar je to teško zapamtiti?

a apostol Pavle u 4 poglavlju Jevrejima upucuje na subotu po primeru Boga koji se odmarao u sedmi dan.

Apostol Pavao kaže da je subota sjena. Tjedna subota.

Nije subota sena, vec obredni zakon

Je, u poslanici Kološanima riječ je o tjednoj suboti, i ona je sjena. To je morao priznati i adventistički profesor Samuelle Bacchiocci. :)

U mnogožaćkoj planetarnoj sedmici - svaki dan je bio posvećen određenom Bgu.
Nedelja je bila posvećena paganskom bogu sunca i ovaj kult je bio osnova svih religija u davnoj prošlosti

Zašto ponavljaš neistinu? :)

Natrag