Nigde apostol Pavle nije izjavio da je subota sen - tipos, vec da su to jela i pica za koja on u drugim tekstovima kaze da su obredne zrtve, jestive i naljevne koje predstavljaju obredni zakon, koje su se prinosile za kakav praznik, za mladine, i subote.
Hajde da vidimo sta je sen ili predslika po apostolu Pavlu:
"Jer zakon imajući sen dobara koja će doći, a ne samo obličje stvari, ne može nikada savršiti one koji pristupaju svake godine i prinose one iste žrtve.
Inače bi se prestale prinositi se, kad oni koji služe ne bi više imali nikakve savesti za grehe, kad se jednom očiste;
Nego se njima svake godine čini spomen za grehe.
Jer krv junčija i jarčija ne može uzeti greha.
Zato, ulazeći u svet govori: Žrtava i darova nisi hteo, ali si mi telo pripravio.
Žrtve i prilozi za greh nisu Ti bili ugodni.
Tada rekoh: Evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju Tvoju, Bože.
I više kazavši: Priloga i prinosa i žrtava, i žrtava za grehe nisi hteo, niti su Ti bili ugodni, što se po zakonu prinose;
Tada reče: Evo dođoh da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo da postavi drugo.
Po kojoj smo volji mi osvećeni prinosom tela Isusa Hrista jednom.
I svaki sveštenik stoji svaki dan služeći i jedne žrtve mnogo puta prinoseći koje nikad ne mogu uzeti greha.
A On prinesavši jedinu žrtvu za grehe sedi svagda s desne strane Bogu" ( Jevrejima 10. 1 - 12 )
"Jer se svaki poglavar sveštenički postavlja da prinosi dare i žrtve; zato valja da i Ovaj šta ima što će prineti.
Jer da je na zemlji, ne bi bio sveštenik, kad imaju sveštenici koji prinose dare po zakonu,
Koji služe obličju i senu nebeskih stvari, kao što bi rečeno Mojsiju kad htede skiniju da načini: Gledaj, reče, da načiniš sve po prilici koja ti je pokazana na gori" ( Jevrejima 8. 3 - 5 )
Dakle, po apostolu Pavlu sen ili predslika Hristove zrtve su zemaljske zrtve koje je zemaljski svestenik prinosio u hramu, sto je bio obredni zakon o prinosenju zrtava.
Kada je Isus dosao on je ove zrtve zamenio svojom zrtvom, i ovaj obredni zakon uklonio jer su te zemaljske zrtve nasle ispunjenje u njemu i njegovoj zrtvi.
Nema govora o suboti i bilo kojoj drugoj Bozjoj zapovesti dekaloga.
druga zapovest kaze "NE GRADI SEBI ( ne pravi ) LIK REZAN ILI KAKVE SLIKE"
Dakle, sam cin pravljenja slika ili kipova je greh.