stvarnoslap je napisao(la):
Otkud u Bibliji 50.000 suprotstavljenih istina?
Suprotstavljenih istina? Slape, pa zar nije Biblija čuvar i zalog istine?
Ovo je za neverovati! Jedan izlapeli lupi glupost, a drugi ga podupire.
Tako oni koji tvrde da pripadaju pravoj Crkvi Hristovoj, sa Biblijom izvode cirkus. Odlicno, samo gde ste nauicili tu toliko "uzvisevu" teologiju? U Vjesniku u srijedu!
Tako nas barem ubeđuju ovde ali i van ovoga foruma. Govore nam : "Ne kajte se za grehe, ne ispovedajte se, ne nikako!" Po njima, sve što je potrebno je držati se doslvno svakog retka, sveog slova, i svakog znaka interpukcije Biblije, posmatrati shabat, davati desetak, ne jesti meso, ne pušiti duhan, ne piti alkohol, kavu, koka kolu....[/QUOTE]
Ceka se pametan stidi, time se nevernik ponosi!
Ponov Darth po starom lazno optuzuje druge hriscane: "Govore nam : "Ne kajte se za grehe, ne ispovedajte se, ne nikako!"
Darth pa da si dans izasao iz dusevne bolnice ne bi lupao tolike gluposti.
Da si pre togsa makar procitao ovo Veruju Adventisticke crkve, znao bi makar malo vise i ne bi lupao makar sta.[/QUOTE]
10. Iskustvo spasenja
U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je ucinio Hrista, koji nije znao za greh, grehom za nas, tako da u Njemu možemo biti ucinjeni Božijom pravdom. Vodeni Svetim Duhom mi osecamo svoju potrebu, priznajemo svoju grešnost, kajemo se zbog svojih prestupa, i upražnjavamo veru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamene i Primera. Ova vera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Reci i dar je Božije blagodati. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božiji sinovi i kceri i oslobodeni od vlasti greha. Nanovo smo rodeni i posveceni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božiji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudionici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu.
(2. Korincanima 5,17-21; Jovan 3,16; Galatima 1,4; 4,4-7: Titu 3,3-7; Jovan 16,8; Galatima 3,13.14; 1. Petrova 2,21.22; Kološanima 1,13.14; Rimljanima 8,14-17; Galatima 3,26; Jovan 3,3-8; 1. Petrova 1,23; Rimljanima 12,2; Jevrejima 8,7-12; Jezekilj 36,25-27; 2. Petrova 1,3.4; Rimljanima 8,1-4; 5,6-10; Rimljanima 10,17; Luka 17,5; Marko 9,23.24; Efescima 2,5-10; Rimljanima 3,21-26)
Izvor: Adventisticki hriscani veruju
Ako si procitao samo ovu izjavu, zakljuci sam da li govoris istinu ili suprotno?
Sada ozbiljnije. Nema u Bibliji 50.000 istina. Razlog tolikog broja "istina" je samostalno, tumačenje ili Pisma tumače sama sebe.[/QUOTE]
Znaci da javno priznajes da pravite cirkus sa Bozijom svetinjom. Kakav izvor takvu i vodu daje.
Da si ti makar jednom procitao Bibliju bio bi makar malo bolji nego sto jesi!