Znak da je Armagedon blizu

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
12.304
I to teškog poremećaja. A to se događa čovjeku kada ostaje bez čvrstog osloncu na tlu, a najstrašnije stvari i poremećaji čovjeku se događaju kada čovjek ostaje bez Boga. Upravo se ovo dogodilo Jovanu.

Ja mu zelim da se iz toga izvuce.. Nadam se da hoce.

Mire, što se tiče božanske prirode, to što Elen posle pominje čuda da je Isus činio, jasno je da je to u kontekstu Njegove povezanosti sa Bogom. Neko ko je savršen ima od Boga datu sposobnost da čini čuda naravno uz Božiju pomoć. Tako i Hristos.

Nikakva "povezanost sa Bogom vec je imao " silu u sebi samome".

Elen White kaze:

"U SVOJOJ BOŽANSKOJ PRIRODI, HRISTOS JE POSJEDOVAO SILU DA SLOMI OKOVE SMRTI”.

"..KONAČNO UČINI SAM SVOJOM BOŽANSKOM PRIRODOM I SILOM ONO ŠTO JE ODUVJEK ŽELIO, DA BEZ ODNOSA ZAVISNOSTI OD OCA, PRETVORI KAMENJE U HLEBOVE."

---> Znaci "bez odnosa zavisnosti od Oca"!


Jel vidis kako izvrces namerno? A to radis sa svim tekstovima, da odrzis svoju konstrukciju. Ne mozes ti odrzati konstrukciju tekstovima koji govore suprotno, mozes samo Elen White proglasiti laznim prorokom!

A Elen kaže da i mi učestvujemo u Božanskoj prirodi tj.u procesu preobražaja karaktera. Mi time ne postajemo Bog već imamo Njegov karakter.

Ovo je diskutabilno. Ona tu nije jasna, ali kaze "da smo se u Hristu problizili Bogu mnogo vise nego da nismo nikada pali", "da smo postali Bozja deca, tj. sinovi i kceri nebeskog cara". To je kad je govorila o ucescu u boznaskoj prirodi. Ali necu o tome sad, nije sigurno sta je time mislila.. Ostalo si sve izvrnuo!

Jovane, molim te lepo kao brata rodjenog, nemoj sebe dovoditi u ovakvu jeres. Otisao si predaleko, ti vise nisi ni adventista, nisi nista.

Zasto to radis?

Izraz "Božanska priroda" znači samo karakter i sve ostalo je u tom kontekstu.

Ja sam gore pokazao da "ne znaci samo karakter"! Hristos je imao "bozansku prirodu" bukvalno kao sto i pise, a to znaci da je imao bozansku silu i moc!

Evo ponovo:

"U SVOJOJ BOŽANSKOJ PRIRODI, HRISTOS JE POSJEDOVAO SILU DA SLOMI OKOVE SMRTI”.


ISUS NIKADA NIJE KORISTIO SVOJU BOŽANSKU PRIRODU ZA SEBE. U SVIM ISKUŠENJIMA KOJIMA JE BIO IZLOŽEN OSLANJAO SE VEROM NA OCA, DOK JE BOŽANSKU PRIRODU KORISTIO SAMO ZA DOBRO DRUGIH”.


---> Iz ovih citata se vidi da ona pod "bozanskom prirodom" podrazumeva bozansku silu i moc koju je Isus posedovao. Na drugom mestu cak kaze, da je "Isusu bilo tesko da se odrzi u granicama ljudskog, da ne koristi svoju bozansku moc", mogu i to citirati ali ne zelim da trazim. Ti sve izvrces namerno.


A što se večnog života tiče, Isus govori da je on od Oca..Otac Mu je dao.."dade da i Sin ima u sebi"..u telu čoveka. Ni to ne govori o Bogu u telu. Otac je dao to Sinu da ima, tako kaže Pismo.

Ako Elen White pise suprotno pismu, a po tebi pise, jer zvanicno crkva tumaci ovako kako sam ja napisao, onda je ona lazni prorok. Trebas da je odbacis! A ti pokisavas na silu da je uskladis! Ne mozes je uskladiti, ona ne tvrdi ono sto ti pises!

ona upravo pominje da je Isus u položaju Adama pre pada. Evo sam nađi u onome što si juče citirao nekoliko citata, pogledaj bolje i naćićeš.

Uzas!

Ona nigde ne tvrdi da je Isus bio "savrsen kao Adam"! Ona uci suprotno, da je imao "gresnu ljudsku prirodu." I crkva uci isto! A tvoje ucenje je od Jehovinih Svedoka!

Ponovicu:

U pustinji iskušenja Hristos nije bio u tako povoljnom položaju koji bi mu omogućio da podnese sotonska iskušenja, kao što je to bio slučaj sa Adamom, kad je ovaj bio kušan u Edemu.


Takodje i ovde kaze isto:


"Kad je Adam bio izložen napadu kušača, tada još nije bio potčinjen sili greha
...
To nije bio slučaj kada je Isus stupio u pustinju da se bori sa sotonom.. Hristos je uzeo na sebe slabosti izopačenog ljudskog roda.

Sta je ovde nejasno? Sve je potpuno jasno, ali tebi se ne svidja, pa zelis da izvrnes!

Na kraju krajeva, Isus je novi Adam. Dakle, On treba da savlada iskušenja koja je trebao Adam tj.umesto Adama

To je ucenje Jehovinih Svedoka! Da Isus treba da zameni Adama i polozi test na kojem je on pao!

To Elen White ne uci! Suprotno tome, ona kaze da Isus treba da "savlada iskusenja sa kojima se mi suocavamo, a ne sa kojima se Adam suocio".

Evo:

Hristos je nosio grehe i slabosti koje su postojale u ljudskoj rasi onda kada je On došao na zemlju da pomogne čoveku. Sa ljudskim slabostima koje su pale na Njega trebalo je da u korist čovečanstva izdrži iskušenja u svim tačkama u kojima sotona saleće čoveka.

Dakle, zadatak Hrista nije bio da prodje test na kojem je Adam pao, vec da "izdrzi iskusenja sa kojima se i mi suocavamo". To crkva adventisticka uci! Za adventiste Hristos nije bio savrsen kao Adam. To ne postoji u teologiji!

Ciju ti nauku onda zastupas? Da si ikada bio adventista, ne bi mogao ovakve gluposti da pises, i da tvrdis kako Elen White uci nesto sto nikda nije napisala..

A Adam je pao kada nije bio u stanju greha a ne kada je bio u stanju greha. Dakle, Isus kao novi Adam je u stanju Adama pre pada.

Nije Isus "drugi Adam" po polozenom testu iz raja, vec je on drugi Adam jer nas nanovo radja pa postaje "poslednji Adam". Mi smo njegova deca!

Brkas pojmove, zaludeli te Jehovini Svedoci!

Nije Hristov zadatak bio da zameni Adama u Raju i pokrije samo njegov prestup, vec je njegov zadatak da zameni sve nase grehe! Da pokrije sve buduce prestupe! Jer Adam je sagresio jednom, a njegova deca su posle toga sagresila 999 puta!

Zato ne moze jedna zrtva prinesena za Adama, da anulira grehe njegove dece! Tvoji gresi nisu Adamovi gresi!

Ovo je skroz nakaradna teologija Jehovinih Svedoka, a ti si odavno otisao u ofsajd zbog toga.. Pa zelis sad i Elen White da nacinis Jehovinim Svedokom..
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
12.304
Jer kad kažu: Mir je, i nema se šta bojati, onda će iznenada napasti na njih pogibao kao bol na trudnu ženu, i neće uteći.
Dakle cekamo i strazarimo na strazarskoj kuli i ostanimo budni .

To ce proglasiti na kraju. Sad je cilj ekonomski kolaps, urusavanje privrede, industrije, nedostatak energenata i glad.. To postizu agendama.. Kad narod bude stajao u redu za kontejner, e onda ce upasti u skupstinu i vladu.. A oni to jedva i cekaju, zato govore sta planiraju da nam rade.. Narod ce upadati u skupstine.. Posle toga sledi jos veca anarhija i bezvlasce, jer narod ne moze vladati sam sobom. Na ulicama ce biti nemiri, kriminal.. Na kontu toga sagradice novi svet, na pepelu, jer mora prvo sve da se raspadne, a nakon toga ce proglasiti "mir i sigurnost". Znaci, mora biti haos, zalosno vreme kakvog nikada pre nije bilo do sad.. Pise sve lepo..
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
9.795
Ovo je diskutabilno. Ona tu nije jasna

Jasna je da jasnije ne može biti:

"Za Njega je bilo isto TAKO TEŠKO DA SE ODRŽI U GRANICAMA LJUDSKE PRIRODE kao što je za ljude teško da se uzdignu iznad granica svoga izopačenog bića i da postanu učesnici u božanskoj prurodi”.

Dakle, učešće u "božanskoj prirodi" za svakog čoveka je moguće ali kontekst je jasan. Jedino u karakteru.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
9.795
Dakle, zadatak Hrista nije bio da prodje test na kojem je Adam pao

Ciju ti nauku onda zastupas?


Hajde da vidimo šta Elen kaže u kakvom je položaju bio Isus-da li kao pali Adam ili kao Adam pre pada?

Čežnja vekova, str. 96.97: Mnogi tvrde da je bilo nemoguće da iskušenje savlada Hrista. U tom slučaju On ne bi mogao biti stavljen u Adamov položaj, ne bi mogao izvojevati pobedu koju Adam nije izvojevao.

Dakle, Elen kaže da je Isus mogao pogrešiti, jer je bio u "položaju da izvojuje pobedu koju Adam nije". Koja je to pobeda koju Adam nije izvojevao? Ona kada je zgrešio u vrtu Edema. A je li on tada bio u stanju pre pada u greh? Jeste. Ne dakle u stanju posle pada već u vreme pre pada. Isus je dakle U TOM položaju na zemlji. Eto šta Elen tačno govori. Isus je bio u položaju Adama pre pada u greh, kada Adam nije imao telo sklono grehu. Ali je mogao pogrešniti, isto kao i Adam. I zato je Isus morao izvojevati takvu pobedu i odoleti iskušenju kojem Adam nije ali i biti u istom položaju Adama pre tog iskušenja jer samo tada je to ona pobeda koju je trebao izvojevati Adam. Da je Isus bio u drugačijem položaju od Adama, onda to ne bi bila ta pobeda koju je Adam trebao izvojevati.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.202
To ce proglasiti na kraju. Sad je cilj ekonomski kolaps, urusavanje privrede, industrije, nedostatak energenata i glad.. To postizu agendama.. Kad narod bude stajao u redu za kontejner, e onda ce upasti u skupstinu i vladu.. A oni to jedva i cekaju, zato govore sta planiraju da nam rade.. Narod ce upadati u skupstine.. Posle toga sledi jos veca anarhija i bezvlasce, jer narod ne moze vladati sam sobom. Na ulicama ce biti nemiri, kriminal.. Na kontu toga sagradice novi svet, na pepelu, jer mora prvo sve da se raspadne, a nakon toga ce proglasiti "mir i sigurnost". Znaci, mora biti haos, zalosno vreme kakvog nikada pre nije bilo do sad.. Pise sve lepo..
Ma na kakvom kraju?
Ma posle velike nevolje Biblija govori o hiljadu godisnjoj vladavini Isusa Hrista dok nas ne dovede do savrsenstva.
Nakon toga oslobodice sotonu i demone da proveri savrsene koji pricaju kako je sotona slabic,niko i nista i da su oni bili na mestu Eve njih nikada ne bi prevario...
I Biblija pise o novoj ljudskoj pobuni koju ce Bog ovog puta veoma brzo ugasiti///
A mi smo tek pred Velikom nevoljom...
To za haos ,to se podrazumeva i koga ce politicari prvo da zrtvuju nakon sto proglase Mir i Sigurnost za ceo svet...?,pa religiju i tek tada pocinje Velika nevolja,a kolko ce trajati videcemo,ali da se ti dani ne skrate niko ne bi ostao ziv....
A do trenutka kad proglase Mir i Sigurnost preko UN ne znam kolko ce proci,ali se svi zalazu za UN i mir.....i jedni i drugi i treci....
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
15.795
Evo, kopiraj ovo pa odnesi Adventistima.

Poslednji dogadjaji svetske istorije odpocinju 21 marta 2021, i trajace do 22 oktobra 2022 godine, i u tom periodu ce se Bog objaviti covecanstvu, i pozvati ga da se obrati i pripremi za Hristov drugi dolazak u slavi.

22 oktobra 2022 godine Isus zavrsava Prvosvestenicku posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, prestaje vreme Bozje milosti, i odpocinje izlivanje sedam poslednjih zala na one koji odbace ovaj poslednji licni Bozji poziv, koje ce trajati 40 dana i noci.

Posle 40 dana i noci, prvog decembra 2022 godine, zavrsava se izlivanje sedam poslednjih zala, i odpocinje sedam dana tisine.

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

Amin!

Poprilično sam istakao, pa sigurno uočavate sedmog decembra 2022 godine, još je ostalo svega 29 dana do vidljivog Isusovog dolaska, pa bi bilo interesantno čuti od ovdašnjih subotara kako se pripremaju za kraj svijeta. Jesu li ostali subotari upoznati s ovim proroštvom "subotarskog Ilije", kako se sam Laodikeja predstavio.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.202
Hoćeš reći da je Isus lažov, nema pakla!?!?!? Krasno vam je vaše evanđelje, tvrdite: Isus nije Bog i Isus je lažov - nema pakla.
Tema je Armagedon,a to sto ste lose preveli hebrejsku rec seol i grcku hades koje znace grob dajuci im sasvim drugo nebiblijsko znacenje to je problem vas i vase crkve kojoj pokorno sluzite..
Ja bi te zamolio da pre nego sto ospes daljnje optuzbe na moj racun,prvo proveris znacenje te reci
Jov 14
13 O da me hoćeš u grobu sakriti i skloniti me dokle ne utoli gnev Tvoj, i da mi daš rok kad ćeš me se opomenuti!
Dela 2
27 Jer nećeš ostaviti dušu moju u paklu, niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi truljenje.
Ps. 16
10 Jer nećeš ostaviti dušu moju u paklu, niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi trulost.
Ne mozes na jednom mestu rec seol da prevodis sa grob ,a na drugom mestu sa pakao....,ali to je vec druga tema...
Tako da Isus nije Jehova Bog ,vec samo Sin Jehovin,kao sto je bio i Adam.,i Isus nikada nije lagao .To su radili fariseji i lazna braca i oni koji su spoticali prave hriscane sa raznoraznim glupostima kao i tom vasom da Bog nekoga vecno muci u paklu zbog neke greske ...sto je suludo.
Jehovi Bogu ne pada cak ni na um tako neka odvratna fantazija kao vama.
Псалам 145:20: „Јехова чува све који га воле, а све зле ће уништити.“
Значење: Бог ће уништити зле. Неће их послати у пакао да се тамо муче.
Учење о паклу као оправдање за мучење: Према једној књизи о шпанској инквизицији, неки од инквизитора су сматрали да јеретицима пружају прилику да „окусе вечне муке у паклу“, због чега ће се можда покајати пре смрти (The Spanish Inquisition, Џин Плејди). Слично томе, енглеска краљица Марија I на ломачи је спалила око 300 протестаната. Она је наводно рекла: „Пошто ће душе јеретика на оном свету вечно горети у паклу, не постоји ништа прикладније што бих могла учинити него да их казним онако како ће их Бог казнити, то јест да их спаљујем овде на земљи“ (Universal History, Александер Тајтлер).
Tako da smo malo skrenuli sa teme.
Poenta je da ce nakon Armagedona tojest velike nevolje ,preziveli da sahranjuju kosti pobijenih ljudi i da spaljuju oruzje
Jezekilj 39:7 I sveto ime svoje obznaniću usred naroda svog Izrailja, i neću više dati da se skvrni sveto ime moje, nego će poznati narodi da sam ja Gospod, Svetac u Izrailju.
9 Tada će izaći stanovnici gradova Izrailjevih, i naložiće na oganj i spaliće oružje i štitove i štitiće, lukove i strele, sulice i koplja, i ložiće ih na oganj sedam godina
10 I neće nositi drva iz polja, niti će seći u šumi, nego će oružje ložiti na oganj, i opleniće one koji ih pleniše, i pootimaće od onih koji od njih otimaše, govori Gospod Gospod.
12 I ukopavaće ih dom Izrailjev sedam meseci, da bi očistili zemlju
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
18.060
Evo jednog od znakova da je Armagedon blizu, a zapisan je u mudrosti nobelovca Ive Andrica:

"NERAZUMNI LJUDI UVEK IDU VISE U PRAVCU NIPODASTAVANJA PROTIVNIKA, NEGO U PRAVCU SOPSTVENOG USAVRSAVANJA.
ONI SE VISE TRUDE DA UMANJE UGLED PROTIVNIKA NEGO DA PODIGNU SVOJU SOPSTVENU VREDNOST"

Ivo Andric - znakovi pored puta

Ovo je realnost sveta, pa to cini i ovde prisutan pojedinac pod imenom Stvarnoslap.

To se moze okarakterisati kao opsta ucmalost, i duhovno tavorenje.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
15.795
Evo jednog od znakova da je Armagedon blizu,

Brzo će to, za šest tjedana - sedmog decembra.

Evo, kopiraj ovo pa odnesi Adventistima.

Poslednji dogadjaji svetske istorije odpocinju 21 marta 2021, i trajace do 22 oktobra 2022 godine, i u tom periodu ce se Bog objaviti covecanstvu, i pozvati ga da se obrati i pripremi za Hristov drugi dolazak u slavi.

22 oktobra 2022 godine Isus zavrsava Prvosvestenicku posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, prestaje vreme Bozje milosti, i odpocinje izlivanje sedam poslednjih zala na one koji odbace ovaj poslednji licni Bozji poziv, koje ce trajati 40 dana i noci.

Posle 40 dana i noci, prvog decembra 2022 godine, zavrsava se izlivanje sedam poslednjih zala, i odpocinje sedam dana tisine.

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

Amin!
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
18.060
Ovim si u skladu sa citatom Ive Andrica upravo dokazao da si nerazumnik i bezumnik.

Tako je.

Sve sto sam napisao se obistinilo.

Pokazani su mi sudovi Bozji u martu na pocetku godine 2011.
Tacno u martu 2011 dogodio se zemljotres u Japanu i Krajstchurchu, kao simbolima skore propasti mnigobostva i laznog otpalog Hriscanstva.

Pokazane su mi poplave u Srbiji 2014.
To se obistinilo velikim poplavama u Srbiji.

Pokazana mi je Korona u periodu 2021 - 2022 kao pocetak poslednjih dogadjaja.
To se obistinilo pojavom Korone 2021 - 2022.

Tacno je i da sam najavio istek Bozje milosti i Hristov dolazak nakon toga na kraju 2022 ali mi vreme 2022 nije pokazano, vec je to bilo moje zakljucivanje.

Dakle, sve sto je Bog dao se ispunilo, a i svi dole opisani dogadjaji stoje, ali mi Bog nije pokazao da ce se oni odigrati 2022, vec je to bio moj zakljucak.

"""22 oktobra Isus zavrsava Prvosvestenicku posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, prestaje vreme Bozje milosti, i odpocinje izlivanje sedam poslednjih zala na one koji odbace ovaj poslednji licni Bozji poziv, koje ce trajati 40 dana i noci.
Posle 40 dana i noci, prvog decembra, zavrsava se izlivanje sedam poslednjih zala, i odpocinje sedam dana tisine.

Sedmog decembra - Isus se pojavljuje na oblacimanebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela"""

Ono sto sam otkrio u proslim mesecima je to, da po kontinuitetu svih dogadjaja koje je Bog otkrio, koji su se dogodili u razmaku od tri i sedam godina - sledeci niz dogadjaja koji su opisani treba da uslede i Hristos dodje do kraja 2024 godine.

---------------

VREMENSKI KONTINUITET ZAVRSNIH DOGADJAJA U RAZMAKU OD SEDAM I TRI GODINE, I HRISTOV DRUGI DOLAZAK U SLAVI

Draga braco i sestre

U skladu sa prethodnim svedocanstvima koja sam iznosio o poslednjim dogadjajima svetske istorije, i Hristovom drugom dolasku u slavi, kao i ona koja se ticu probudjenja i reforme crkve - dao bih jednu analizu koja se tice neverovatno preciznog vremenskog kontinuiteta ovih dogadjaja, koji su se odigrali u identicnom razmaku od biblijskih sedam i tri godine, sto je jos jedan od pokazatelja da su ovi dogadjaji vodjeni Bozanskim planom i providjenjem.

Ovi dogadjaji datiraju od 2001 godine, kada je Bog podigao reformni pokret najavljen prorocanstvom - za probudjenje i reformu crkve, i objavu Hristovog drugog dolaska u slavi.

Analiza 1:

2001 goodine Bog podigao reformni pokret za probudjenje i reformu crkve.

Nakon sedam godina 2008 Bog odbacio rukovodstvo crkve zbog grubog odbacivanja poziva na probudjenje i reformu.

Nakon tri godine 2011 odpocelo izlivanje Bozjih sudova - znakom velikog zemljotresa u Japanu, i Novom Zelandu u mestu sa simbolicnim imenom "Krajstchurch - Hristova crkva"

Nakon sedam godina 2018 zavrsen period koji je Bog dao za probudjenje i reformu crkve.

Nakon tri godine 2021 pocetak poslednjih dogadjaja, pracenim pandemijom Korona virusom, i velikim vojno ekonomskim ratom velikih sila.

Analiza 2:

2001 Bog podigao reformi pokret za probudjenje i reformu crkve.

Nakon tri godine 2004 Bog me licno pozvao u sluzbu u delu probudjenja i reforme kao propovednika i vesnika Bozjeg.

Nakon sedam godina 2011 odpocelo izlivanje sudova Bozjih.

Nakon tri godine 2014 desavaju se velike poplave u Srbiji i okolini.

Nakon sedam godina 2021 pocetak poslednjih dogadjaja.

Na kraju, ono sto je Bog u skladu sa ovom analizom dao u vezi Hristovog drugog dolaska u slavi je to - da ce Hristos doci u vremenu koje je po kontinuitetu u skladu sa ovom analizom, pokazavsi prethodno dogadjaje koji mu prethode, o cemu sam vise puta pisao.
 
Poslednja izmena:
Top