Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
I to teškog poremećaja. A to se događa čovjeku kada ostaje bez čvrstog osloncu na tlu, a najstrašnije stvari i poremećaji čovjeku se događaju kada čovjek ostaje bez Boga. Upravo se ovo dogodilo Jovanu.
Ja mu zelim da se iz toga izvuce.. Nadam se da hoce.
Mire, što se tiče božanske prirode, to što Elen posle pominje čuda da je Isus činio, jasno je da je to u kontekstu Njegove povezanosti sa Bogom. Neko ko je savršen ima od Boga datu sposobnost da čini čuda naravno uz Božiju pomoć. Tako i Hristos.
Nikakva "povezanost sa Bogom vec je imao " silu u sebi samome".
Elen White kaze:
"U SVOJOJ BOŽANSKOJ PRIRODI, HRISTOS JE POSJEDOVAO SILU DA SLOMI OKOVE SMRTI”.
"..KONAČNO UČINI SAM SVOJOM BOŽANSKOM PRIRODOM I SILOM ONO ŠTO JE ODUVJEK ŽELIO, DA BEZ ODNOSA ZAVISNOSTI OD OCA, PRETVORI KAMENJE U HLEBOVE."
---> Znaci "bez odnosa zavisnosti od Oca"!
Jel vidis kako izvrces namerno? A to radis sa svim tekstovima, da odrzis svoju konstrukciju. Ne mozes ti odrzati konstrukciju tekstovima koji govore suprotno, mozes samo Elen White proglasiti laznim prorokom!
A Elen kaže da i mi učestvujemo u Božanskoj prirodi tj.u procesu preobražaja karaktera. Mi time ne postajemo Bog već imamo Njegov karakter.
Ovo je diskutabilno. Ona tu nije jasna, ali kaze "da smo se u Hristu problizili Bogu mnogo vise nego da nismo nikada pali", "da smo postali Bozja deca, tj. sinovi i kceri nebeskog cara". To je kad je govorila o ucescu u boznaskoj prirodi. Ali necu o tome sad, nije sigurno sta je time mislila.. Ostalo si sve izvrnuo!
Jovane, molim te lepo kao brata rodjenog, nemoj sebe dovoditi u ovakvu jeres. Otisao si predaleko, ti vise nisi ni adventista, nisi nista.
Zasto to radis?
Izraz "Božanska priroda" znači samo karakter i sve ostalo je u tom kontekstu.
Ja sam gore pokazao da "ne znaci samo karakter"! Hristos je imao "bozansku prirodu" bukvalno kao sto i pise, a to znaci da je imao bozansku silu i moc!
Evo ponovo:
"U SVOJOJ BOŽANSKOJ PRIRODI, HRISTOS JE POSJEDOVAO SILU DA SLOMI OKOVE SMRTI”.
“ISUS NIKADA NIJE KORISTIO SVOJU BOŽANSKU PRIRODU ZA SEBE. U SVIM ISKUŠENJIMA KOJIMA JE BIO IZLOŽEN OSLANJAO SE VEROM NA OCA, DOK JE BOŽANSKU PRIRODU KORISTIO SAMO ZA DOBRO DRUGIH”.
---> Iz ovih citata se vidi da ona pod "bozanskom prirodom" podrazumeva bozansku silu i moc koju je Isus posedovao. Na drugom mestu cak kaze, da je "Isusu bilo tesko da se odrzi u granicama ljudskog, da ne koristi svoju bozansku moc", mogu i to citirati ali ne zelim da trazim. Ti sve izvrces namerno.
A što se večnog života tiče, Isus govori da je on od Oca..Otac Mu je dao.."dade da i Sin ima u sebi"..u telu čoveka. Ni to ne govori o Bogu u telu. Otac je dao to Sinu da ima, tako kaže Pismo.
Ako Elen White pise suprotno pismu, a po tebi pise, jer zvanicno crkva tumaci ovako kako sam ja napisao, onda je ona lazni prorok. Trebas da je odbacis! A ti pokisavas na silu da je uskladis! Ne mozes je uskladiti, ona ne tvrdi ono sto ti pises!
ona upravo pominje da je Isus u položaju Adama pre pada. Evo sam nađi u onome što si juče citirao nekoliko citata, pogledaj bolje i naćićeš.
Uzas!
Ona nigde ne tvrdi da je Isus bio "savrsen kao Adam"! Ona uci suprotno, da je imao "gresnu ljudsku prirodu." I crkva uci isto! A tvoje ucenje je od Jehovinih Svedoka!
Ponovicu:
U pustinji iskušenja Hristos nije bio u tako povoljnom položaju koji bi mu omogućio da podnese sotonska iskušenja, kao što je to bio slučaj sa Adamom, kad je ovaj bio kušan u Edemu.
Takodje i ovde kaze isto:
"Kad je Adam bio izložen napadu kušača, tada još nije bio potčinjen sili greha
...
To nije bio slučaj kada je Isus stupio u pustinju da se bori sa sotonom.. Hristos je uzeo na sebe slabosti izopačenog ljudskog roda.
Sta je ovde nejasno? Sve je potpuno jasno, ali tebi se ne svidja, pa zelis da izvrnes!
Na kraju krajeva, Isus je novi Adam. Dakle, On treba da savlada iskušenja koja je trebao Adam tj.umesto Adama
To je ucenje Jehovinih Svedoka! Da Isus treba da zameni Adama i polozi test na kojem je on pao!
To Elen White ne uci! Suprotno tome, ona kaze da Isus treba da "savlada iskusenja sa kojima se mi suocavamo, a ne sa kojima se Adam suocio".
Evo:
Hristos je nosio grehe i slabosti koje su postojale u ljudskoj rasi onda kada je On došao na zemlju da pomogne čoveku. Sa ljudskim slabostima koje su pale na Njega trebalo je da u korist čovečanstva izdrži iskušenja u svim tačkama u kojima sotona saleće čoveka.
Dakle, zadatak Hrista nije bio da prodje test na kojem je Adam pao, vec da "izdrzi iskusenja sa kojima se i mi suocavamo". To crkva adventisticka uci! Za adventiste Hristos nije bio savrsen kao Adam. To ne postoji u teologiji!
Ciju ti nauku onda zastupas? Da si ikada bio adventista, ne bi mogao ovakve gluposti da pises, i da tvrdis kako Elen White uci nesto sto nikda nije napisala..
A Adam je pao kada nije bio u stanju greha a ne kada je bio u stanju greha. Dakle, Isus kao novi Adam je u stanju Adama pre pada.
Nije Isus "drugi Adam" po polozenom testu iz raja, vec je on drugi Adam jer nas nanovo radja pa postaje "poslednji Adam". Mi smo njegova deca!
Brkas pojmove, zaludeli te Jehovini Svedoci!
Nije Hristov zadatak bio da zameni Adama u Raju i pokrije samo njegov prestup, vec je njegov zadatak da zameni sve nase grehe! Da pokrije sve buduce prestupe! Jer Adam je sagresio jednom, a njegova deca su posle toga sagresila 999 puta!
Zato ne moze jedna zrtva prinesena za Adama, da anulira grehe njegove dece! Tvoji gresi nisu Adamovi gresi!
Ovo je skroz nakaradna teologija Jehovinih Svedoka, a ti si odavno otisao u ofsajd zbog toga.. Pa zelis sad i Elen White da nacinis Jehovinim Svedokom..
Poslednja izmena: