Znak da je Armagedon blizu

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zasto izmisljas? Pod "BOZANSKOM PRIRODOM" ona podrazumeva mnogo vise od karaktera!

Naveo sam ti konkretan citat gde to i kaže. Ne čitaš.

Covece sta tebi fali? Sta si ti sad ovde rekao? Nisu "gresne strasti" nego su "nagoni neutralnog karaktera"?

Isus nema grešne strasti. Nadam se da shvataš šta zastupaš kada optužuješ Isusa za grešne strasti.

Sama Elen govori da je Isus bio u položaju Adama pre pada, to ti je promaklo. Osim slabosti tela, Isus je bio u stanju Adama pre pada a Adam pre pada nije imao telo koje vuče na greh.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zasto izmisljas? Pod "BOZANSKOM PRIRODOM" ona podrazumeva mnogo vise od karaktera! Ti namerno izvrces Elen White, isto radis kao i svi tkz. adventisti..

Evo:

“ISUS NIKADA NIJE KORISTIO SVOJU BOŽANSKU PRIRODU ZA SEBE. U SVIM ISKUŠENJIMA KOJIMA JE BIO IZLOŽEN OSLANJAO SE VEROM NA OCA, DOK JE BOŽANSKU PRIRODU KORISTIO SAMO ZA DOBRO DRUGIH”.

---> Ako mozes bozansku prirodu "koristiti" u pomaganju drugima, znaci da je to mnogo vise od karaktera!

Dalje kaze:

"Kad je otpočela Njegova javna služba jedva je dočekao da Isusa iznurenog i oslabljenog četrdesetodnevnim postom u najtežim mogućim okolnostima navede da KONAČNO UČINI SAM SVOJOM BOŽANSKOM PRIRODOM I SILOM ONO ŠTO JE ODUVJEK ŽELIO, DA BEZ ODNOSA ZAVISNOSTI OD OCA, PRETVORI KAMENJE U HLEBOVE. (To je u stvari i suština grijeha, učiniću to sam, Bog mi ne treba a učinjen grijeh je tada samo prirodna posljedica odvojenosti od Boga)"

---> Ako mozes svojom "bozanskom prirodom" da pretvoris kamenje u hlebove, to znaci da posedujes mnogo vise od "karaktera"! Posedujes Bozansku silu i moc!

I kao poslednje:

“Onaj koji je jedno sa Bogom može reći: Imam vlast položiti svoj život i imam vlast uzeti ga opet. U SVOJOJ BOŽANSKOJ PRIRODI, HRISTOS JE POSJEDOVAO SILU DA SLOMI OKOVE SMRTI”.

SPASITELJ JE IZAŠAO IZ GROBA ŽIVOTOM KOJI SE NALAZIO U NJEMU SAMOME.

---> Ako je Isus iskoristio "bozansku prirodu" da ozivi samog sebe, to je onda mnogo vise od "karaktera"! I ona sama kaze da je u "bozanskoj prirodi sila" koja moze da slomi okove smrti!

Rekao sam ti Jovane, ja nisam Slap da se sa mnom mozes ovako glupirati! Ja sam procitao EGW i uzduz i popreko, a ti ne poznajes sta je ona pisala, ili namerno izvrces!

Covece sta tebi fali? Sta si ti sad ovde rekao? Nisu "gresne strasti" nego su "nagoni neutralnog karaktera"?

Ti se opasno gubis..

Kako nagoni mogu biti "neutralnog karaktera"? Hoces reci da pored "dobra i zla", postoji nesto izmedju?

Ti Jovane pokusavas promenom terminologije da umrtvis i svoju kogniciju. Na taj nacin svaku diskusiju dovodis do apsurda. Zapetljavas samom sebi i nama, da bi odrzao svoje predubedjenje. To je kognitivni problem od koga svi patite. A to sto pises samim tim je i potpuni nonsens i deluje maloumno.

STRASTI koje Elen White pominje su "gresne strasti" a ne nesto neutralno ili izmedju!

Evo:

U nebeskim prostranstvima, str. 155: Iako je imao svu snagu ljudskih strasti, On se nikada nije predao da učini ni jedno delo koje nije čisto, uzvišeno i plemenito.“

---> Dakle, "snagu ljudskih strasti" a ljudske strasti nisu "neutralne" Jovane vec "gresne", sto dokazuje i poslednji deo recenice da ona na gresne strasti misli - "on se nije predao da ucini ni jedno delo koje nije cisto".

Ti mozes sebe do sutra ubedjivati u suprotno. Ovo crkva ne tumaci tako, a ti nisi adventista, jer porices ucenje crkve i izvrces reci Elen White!

Ne postoji "gresna sklonost" odvojena od tela. Telo vuce na greh svakog coveka, i on je sklon grehu zbog tela, a ne zbog neceg drugog!

Ako ti kazes da je kod Isusa bila "slabost tela" to je kod svih ljudi!

Ti ne razumes sta je greh, gadjas se terminima, tvrdis da neko Isusa pravi gresnikom, bukvalno ludujes u svom umu, neznajuci ni sta je greh ni kako nastaje..

Sta ti Jovane hoces da kazes uopste, znas li?

Ti ocigledno pojma nemas sta je greh!

Tebi greh lebdi kao nesto imaginarno, a ne znas ni da ga objasnis! Odvajas greh od tela.

Ne moze greh biti odvojen od tela. Zato se i naziva "gresna priroda", jer greh uzrokuje "pala ljudska priroda". Telo je oslabljeno, i usled slabosti ono vuce coveka (tj. licnost) da mu udovoljava. A tako se degradira nasa licnost, jer mi ugadjamo telu na stetu duhovnog razvoja! To je greh!

Greh ne bi ni postojao kada bi se skladno razvijala dusa i telo.. Ali mi imamo problem, jer telo tezi protiv duha a duh protiv tela! Ovo se jedno drugom suproti, i zato imamo disbalans. To uci i Pavle.

Isus nije udovoljavao telu! I zato on nije sagresio! On je takodje oslobodjen istocnog greha, Adamovog, zato sto nije nasledio Josifov Duh. On je cist!

Sta je ovde nejasno?

Rekao sam, greh nije nesto imaginarno, i ne moze da se odvoji od tela. Telo je slabo i ono je sa "greskom", i zato vuce coveka i mami! Dakle, greh bez gresnog tela ne postoji! Osim u smislu krivice Adamove, koja je preneta na nas putem Duha. A rekao sam da Isus nije nasledio taj Adamov Duh! I sta sad tebi ovde nije jasno?

Ti nesto umisljas!

Niti Elen White a niti ja ne tvrdim da je Isus nasledio Adamov greh, odnosno krivicu! On je nasledio telo sa "greskom", a ovo telo trazi zadovoljstva, i ono vuce na greh. Medjutim Isus ni jednog trenutka nije udovoljio telu, i zato je ostao cist!

Ako ti tvrdis da Isusovo telo nije trazilo zadovoljstva, onda je tvoja teologija krajnje suprotna i adventizmu i bibliji! Jer Elen White kaze da je Isus "u svemu morao biti iskusan kao i mi", to kaze i apostol Pavle, evo:

"Sa ljudskim slabostima koje su pale na Njega imao je da u korist čovečanstva izdrži iskušenja U SVIM TAČKAMA u kojima sotona saleće čoveka."

--->
Znaci morao je da bude iskusan "u svim tackama" kao i svaki covek, a to ukljucuje i ono sto nas licno vuce na greh, a to je pala priroda. Da je bio iskusan u manjoj meri, ond ne bi mogao da nam pomogne u nasim kusnjama, a to svedoci i Elen White:

Da smo u ma kom pogledu izloženi težoj borbi od Hrista, onda On ne bi bio u stanju da nam pomogne.

Takodje:

U pustinji iskušenja Hristos nije bio u tako povoljnom položaju koji bi mu omogućio da podnese sotonska iskušenja, kao što je to bio slučaj sa Adamom, kad je ovaj bio kušan u Edemu.

--->
Znaci Isus nije bio "savrsen" kao Adam (kojeg nisu vukle sklonosti)! Upravo je suprotno, Isusa su vukle sklonosti gresnog tela, kao i sve nas. A to vidis po tome sto ga je sotona nagovarao da zadovolji svoje telesne potrebe za hranom kad je ogladneo, pa je on odbio! Dakle, savladao je nagone tela, ali one su ga vukle, zato je sotona i mogao da ga kusa!

Svako ko udovoljava telu je rob telu! Isus nije udovoljavao telu i zato nije rob telu - odnosno grehu!

Opet pricas kao da je greh nesto "imaginarno". Eto tako lebdi u vazduhu a niko ne zna sta je!

Jovane, sta je tebi onda greh? Daj mi definiciju greha? Kako ti shvatas greh? Ako ti tvrdis da je greh nesto sto lebdi u vazduhu, sta je to?

Ti se gadjas terminima, kako bi izbegao da priznas gresku i zato namerno razvodnjavas. Koristis izraz - "potcinjen grehu", a to znaci da je neko "pod jarmom greha", da "mora da gresi" i da "ne moze drugacije"..

To nije slucaj sa Hristom!

On nije imao isti Duh kao mi. Njega gresno telo nije moglo savladati i uprljati duhovno, jer je imao jaci Duh nego mi! Taj Duh i nama daruje novorodjenjem, i zato smo i mi sposobni savladati greh u palom telu, kao sto je i on savlado!

Ovo sam gore objasnio detaljno..

A te tvoje filozofije, igre terminima, umne vratolomije i ludorije, okaci macku o rep! Ti se gubis pokusavajuci da ispadnes pametan.. Ti izvrces reci Elen White da bi odrzao svoje predubedjenje.. Tako sa svime radis i sa Bill Gates-om i sl.. Samo nesto vadis iz konteksta i razvodnjavas.. Izbegavajuci da priznas ocigledno.

Dakle, ovo sto pises nije adventisticka nauka! To na kraju ne uci ni biblija!

Ko je rekao da cemo biti "bogovi"?

Medjutim, po vasoj teologiji mi bi mogli postati bogovi. Jer ako je Isus zaslugama postao "bog" , onda mozemo i mi! Ili sotona! Sto Isusu Otac daje da bude "bog" a sotonu odbija? Nepravedno je sa Bozje strane da odbije Lucifera a Isusa uzvisi i ucini jednakim sebi!

Znaci, vasa teologija je apsurd, a ne nasa. Mi ne ucimo da iko moze postati bogom! Niti je bozanstvo nesto sto se moze zasluziti! Bozanstvo je priroda a ne titula!

Mire, ne ponavljaj moju grešku. Ne dokazuj antikristima da je Krist Bog.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naveo sam ti konkretan citat gde to i kaže. Ne čitaš.

I ja sam tebi naveo konkretan citat gde ona kaze da "bozanska priroda" nije samo "karakter"!

Evo ponovo:

ISUS NIKADA NIJE KORISTIO SVOJU BOŽANSKU PRIRODU ZA SEBE. U SVIM ISKUŠENJIMA KOJIMA JE BIO IZLOŽEN OSLANJAO SE VEROM NA OCA, DOK JE BOŽANSKU PRIRODU KORISTIO SAMO ZA DOBRO DRUGIH”.

---> Ako mozes bozansku prirodu "koristiti" u pomaganju drugima, znaci da je to mnogo vise od karaktera!

Dalje kaze:

"[sotona] jedva je dočekao da Isusa iznurenog i oslabljenog četrdesetodnevnim postom u najtežim mogućim okolnostima navede da
KONAČNO UČINI SAM SVOJOM BOŽANSKOM PRIRODOM I SILOM ONO ŠTO JE ODUVJEK ŽELIO, DA BEZ ODNOSA ZAVISNOSTI OD OCA, PRETVORI KAMENJE U HLEBOVE."

---> Ako on moze svojom "bozanskom prirodom" da pretvori kamenje u hlebove, to znaci da poseduje mnogo vise od "karaktera"! Poseduje Bozansku silu i moc!

I kao poslednje:

"U SVOJOJ BOŽANSKOJ PRIRODI, HRISTOS JE POSJEDOVAO SILU DA SLOMI OKOVE SMRTI”.

---> Ako je Isus koristio "bozansku prirodu" da ozivi samog sebe, to je onda mnogo vise od "karaktera"!

Isus nema grešne strasti. Nadam se da shvataš šta zastupaš kada optužuješ Isusa za grešne strasti.

Optuzuje ga tvoja Elen White! Evo ponovo:

U nebeskim prostranstvima, str. 155:
Iako je imao svu snagu ljudskih strasti, On se nikada nije predao da učini ni jedno delo koje nije čisto, uzvišeno i plemenito.

---> Dakle, imao je "snagu ljudskih strasti" a ljudske strasti nisu "neutralne" Jovane vec "gresne", sto dokazuje i poslednji deo recenice da ona misli na gresne strasti - "on se nije predao da ucini ni jedno delo koje nije cisto".

Ti mozes sebe do sutra ubedjivati u suprotno. Ovo crkva ne uci, a ti nisi adventista, jer porices ucenje crkve i izvrces reci Elen White!

Sama Elen govori da je Isus bio u položaju Adama pre pada, to ti je promaklo.

Ovo moze da izjavi samo neko ko je slep ili se pravi lud!

Evo ponovo:

U pustinji iskušenja Hristos nije bio u tako povoljnom položaju koji bi mu omogućio da podnese sotonska iskušenja, kao što je to bio slučaj sa Adamom, kad je ovaj bio kušan u Edemu.

Takodje i ovde kaze isto:

"Kad je Adam bio izložen napadu kušača, tada još nije bio potčinjen sili greha
...
To nije bio slučaj kada je Isus stupio u pustinju da se bori sa sotonom.. Hristos je uzeo na sebe slabosti izopačenog ljudskog roda.

Ti se definitivno pravis lud!

Mire, ne ponavljaj moju grešku. Ne dokazuj antikristima da je Krist Bog.

Ajde sto bibliju izvrce, nego sto i eksplicitne izjave Elen White po tom pitanju izvrce. I to radi namerno, da bi odrzao konstrukciju u svom umu.

Ovo je problem kognicije, o kojem sam toliko pricao. On ce izvrnuti sve, izvaditi iz konteksta da bude u skladu sa njegovim unapred stvorenim predubedjenjem. Nema veze sto ovo ne pise, on ce izvrnuti i termine, okrenuti naopacke tekst, samo da bi njemu bilo po volji! To je simptom poremecene kognicije..

Vidis kako je i pevacicu Konstraktu izvrtao. Namerno sam dao taj primer, da vidis kako i najjasnije stvari izvrce..

Dakle, borice se do krajnjih granica da odrzi svoju konstrukciju, tvrdice da pisac nije rekao ono sto je rekao, i nema veze sto ceo svet i crkva razumeju drugacije, on je nadahnucem to primio, a crkva promasuje smisao..

Jel on onda adventista?

Po crkvenoj dogmi nije! Ne moze se zvati "adventista", on jedino moze biti "Egwista", jer "tvrdi da sledi Elen White", iako njene reci izvrce..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ajde sto bibliju izvrce, nego sto i eksplicitne izjave Elen White po tom pitanju izvrce. I to radi namerno, da bi odrzao konstrukciju u svom umu.

Ovo je problem kognicije, o kojem sam toliko pricao. On ce izvrnuti sve, izvaditi iz konteksta da bude u skladu sa njegovim unapred stvorenim predubedjenjem. Nema veze sto ovo ne pise, on ce izvrnuti i termine, okrenuti naopacke tekst, samo da bi njemu bilo po volji! To je simptom poremecene kognicije..

I to teškog poremećaja. A to se događa čovjeku kada ostaje bez čvrstog osloncu na tlu, a najstrašnije stvari i poremećaji čovjeku se događaju kada čovjek ostaje bez Boga. Upravo se ovo dogodilo Jovanu. Ostao je bez Boga, jer se odrekao, i odbacio, Boga Isusa Krista koji je jedini pravi Bog. Privremeno ovaj strašni gubitak Boga kao čvrstog oslonca, ljudi pokušavaju nadomjestiti "obožavanjem prvaka" (ili utemeljitelja) vlastite sekte, ali i to brzo kopni. Pogotovo kada budu suočeni s činjenicama i istinom o tome što su i kakvi su im bili utemeljitelji sekte. To se najjasnije i najdrastičnije vidi u Jovanovu slučaju. Boga Isusa Krista je sam odbacio, a 'proročica' mu se sve više ukazuje i pokazuje u pravom svjetlu, kao prevarantica i bogohulnica. Pa na koncu i kao 'pijandura'.

Dakle, borice se do krajnjih granica da odrzi svoju konstrukciju, tvrdice da pisac nije rekao ono sto je rekao, i nema veze sto ceo svet i crkva razumeju drugacije, on je nadahnucem to primio, a crkva promasuje smisao..

Pa ovdje već dvije-tri godine k'o manijak ponavlja da u Tominim riječima - "Gospodin moj i Bog moj" - nije uopće riječ o Bogu. "Koliko je tu Isus Bog, toliko je i sotona Bog", ponavljao je Jovan.

Jel on onda adventista?

On je "reinkarnirani pionir ASD". I te pionire ASD je njihova mržnja prema Kristovoj crkvi dovela do svojevrsnog ludila, koje ih je natjeralo da stvore svoju sektu (Adventisti sedmog dana) a što je zapravo bila "Anticrkva" - "Antikristova crkva". Isto takvo ludilo sada drma Jovana. Samo Jovan nema pristaša da s njima napravi još jednu "Anticrkvu".

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Takodje i ovde kaze isto:

"Kad je Adam bio izložen napadu kušača, tada još nije bio potčinjen sili greha
...
To nije bio slučaj kada je Isus stupio u pustinju da se bori sa sotonom.. Hristos je uzeo na sebe slabosti izopačenog ljudskog roda.
Adam nije bio prevaren.
Adam se pridruzio Evi koja je bila prevarena i tako se pobunio protiv Boga.,ali ovo je tema o Armagedonu.
Mrznja se sve vise siri medju ljudima.Eto braca rodjena u kosarkaskoj reprezentaciji Poljske se ne podnose,a kamoli tek narodi..
Bilo je toga i pre ,ali to sve vise postaje masovna pojava.
O svetskom sukobu u Ukrajini i gorucim tackama po celom svetu i da ne govorimo....
Svakog dana bude bar jedan zemljotres negde u svetu,a da ne pricamo o pozarima i klimatskim promenama koje vode do unistavanja sve veceg broja biljnog i zivotinjskog sveta,glad i bolesti uzimaju maha,i eto cekamo jos da se pojave neki "dobri ljudi" koji ce da kazu DOSTA i da izmire sve nekim proglasom u UN po principu "Mir i Sigurnost" za ceo svet...
Dakle krcka se ,jer se svi oni pozivaju na UN.
1. Sol. 5
3 Jer kad kažu: Mir je, i nema se šta bojati, onda će iznenada napasti na njih pogibao kao bol na trudnu ženu, i neće uteći.
Dakle cekamo i strazarimo na strazarskoj kuli i ostanimo budni .

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, što se tiče božanske prirode, to što Elen posle pominje čuda da je Isus činio, jasno je da je to u kontekstu Njegove povezanosti sa Bogom. Neko ko je savršen ima od Boga datu sposobnost da čini čuda naravno uz Božiju pomoć. Tako i Hristos.
A Elen kaže da i mi učestvujemo u Božanskoj prirodi tj.u procesu preobražaja karaktera. Mi time ne postajemo Bog već imamo Njegov karakter. Izraz "Božanska priroda" znači samo karakter i sve ostalo je u tom kontekstu.

A što se večnog života tiče, Isus govori da je on od Oca..Otac Mu je dao.."dade da i Sin ima u sebi"..u telu čoveka. Ni to ne govori o Bogu u telu. Otac je dao to Sinu da ima, tako kaže Pismo.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Čekanje ne spašava. Dapače, čekati, to znači ništa ne činiti, je siguran put u vječni pakao. Kad samo čekaš i gledaš, bar onda spremi "hladilicu" jer je u paklu "pakleno vruće".
Cekajuci,mi smo budni ,strazarimo i propovedamo jevandjelje i tako opominjemo ljude da se ne izlecu na ratne izlete i hvatanje muve u letu...
jer ce Armagedon doci dok budemo propovedali.
Mt. 24
14 I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak.
A sto se cekanja tice ,mi ne cekamo uzalud,nismo kao oni koji su zaspali....,i naravno ne plasimo se pakla jer tako nesto ne postoji...,to su price za malu decu kao vampiri i vilenjaci..
;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Što se Isusovog položaja tiče, u pogledu sklonosti ka grehu(ti Mire citiraš njene stihove koji se odnose na telo, ne na karakter, namere...) ona upravo pominje da je Isus u položaju Adama pre pada. Evo sam nađi u onome što si juče citirao nekoliko citata, pogledaj bolje i naćićeš.

Na kraju krajeva, Isus je novi Adam. Dakle, On treba da savlada iskušenja koja je trebao Adam tj.umesto Adama, u istom položaju u kome je bio Adam. A Adam je pao kada nije bio u stanju greha a ne kada je bio u stanju greha. Dakle, Isus kao novi Adam je u stanju Adama pre pada.

Poslednja izmena:
Natrag