Znak da je Armagedon blizu

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Izraz "punina bozanstva" uopste ne oznacava "bozansku prirodu", jer telo ne moze nikada postati Bog doslovno! Bog je Duh a ne telo! Brkas pojmove. Ja nisam ni rekao da je Isus hibrid ljudskog i bozanskog! On je bio u potpunosti covek i u potpunosti Bog!

Ti izgleda ne znas sta izraz BOGOCOVEK znaci?

Isus ima Duh Dusu i telo, kao i svaki covek, ali ima i Boga koji zivi u njemu! Na isti nacin se i mi "ispunjavamo", jer u nama zivi Bog! I mi smo jedno sa Ocem na isti nacin kao i Hristos. Dobijamo novu prirodu, time sto dobijamo NOVOG DUHA - HRISTOVOG! To sam gore objasnjavao pa ne citas. Zato crkva i govori o "obozenju" a adventisti o "preobrazenju". To je identicno.

Ti nisi oborio nista sto sam ja napisao..
A ako ovo porices, onda porices i EGW jer ona o tome pise identicno!

Kako ti uopste mozes biti adventista kada porices Hrista Bogocoveka? To je termin koji koriste i vasi teolozi i isto ga razumeju!

PUNINA BOZANSTVA nije to sto mislis
Kol. 2
3 U kojoj je sve blago premudrosti i razuma skriveno.

KJV Colossians 2:9 For in him dwelleth all the fulness of the Godhead bodily.

NAS Colossians 2:9 For in Him all the fulness of Deity dwells in bodily form,

BGT Colossians 2:9 ὅτι ἐν αὐτῷ κατοικεῖ πᾶν τὸ πλήρωμα τῆς θεότητος σωματικῶς,

BYZ Colossians 2:9 ὅτι ἐν αὐτῷ κατοικεῖ πᾶν τὸ πλήρωμα τῆς θεότητος σωματικῶς,

VUC Colossians 2:9 quia in ipso inhabitat omnis plenitudo divinitatis corporaliter:

CRO Colossians 2:9 Jer u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva; te ste i vi
9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno. DK

9 Јер Христ је савршено оличење свих Божјих особина. NW
ili U Njemu je olicenje svih Bozjih osobina
A da li ste znali da je Hrist taj koji stoji sa desne strane Boga?
Kol. 3
1 Ako dakle vaskrsnuste s Hristom, tražite ono što je gore gde Hristos sedi s desne strane Boga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Izbaciti ime Jevrejskog Boga iz Svetog Pisma je ogroman zlocin.
A sta mislis kojem

Od 5000 manuskripata Novog Zaveta, ni jedan jedini ne sadrzi Bozje ime YHWH!

Kad bi nekom bilo moguce da izbaci Bozje ime Jehova iz Novog Zaveta, ili da falsifikuje manuskripte, to bi znacilo da "Bog nije sacuvao svoju rec", a obecao je da ce to uciniti:

David kaze:

"Osusi se trava i cvet opadne ali Rec Boga nasega ostaje doveka"

Isus svedoci:

"Nebo i zemlja ce proci ali moje reci nece proci"

Ako je Isus izgovarao YHWH, a mi u Novom Zavetu nemamo to ime zapisano, to bi znacilo da Bog nije sacuvao svoju rec! A u tom slucaju ni Biblija nije Bozja Rec!

Pa sto je onda ne bacis u smece!

Zasto se lepo ne odreknes Biblije, ako je ona falsifikat? Baci je u smece! Sto ovde nas maltretiras?

Ne moze niko dakle menjati tekst biblije, jer to nije podlozno promeni coveka! Bog cuva svoju rec i sacuvao ju je do danas! Ako ti ovo ne verujes, ti onda nisi vernik! Bolje postani ateista!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidi se da ne pratiš šta pišem. Ne znam šta se tačno dešava tu.

Ja prirodu ne pominjem. Već karakter.

Govorio si ranije da mi pod izrazom "punina bozanstva" podrazumevamo "prirodu". To nije tako, jer ne moze telo biti Bozanske prirode nikada!

Sada skreces temu..

A ne pise u tekstu "karakter", ja znam da ti koristis lose prevode koji ovo prevode sa "punina Bozanske naravi" i slicno.. To nije tacan prevod, nego je prevodioc dao sebi slobodu da tumaci.. To u izvornom tekstu ne pise!

Dakle, ne radi se ovde samo o "karakteru", to sam gore objasnjavao pa ne citas! Radi se o "punini", mi primamo i Duh Hristov koji zamenjuje nas Duh, a primamo i Boga u sebe. Tako smo na neki nacin slicni Hristu, jer je i on to imao, a ovo primamo da bi smo mogli savladati greh, drugacije nema pobede nad grehom!

Znaci citava nasa priroda se oblikuje spram Hristove! Pa mi na neki nacin postajemo "obozeni" ili "preobrazeni". Zato adventisti i koriste taj izraz "preobrazenje". A kod nas u pravoslavlju je izraz pogresan, jer mi ne postajemo bogovi!

Ti ovo izgleda neces da razumes..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ne pise u tekstu "karakter"

Ali znači upravo to. Rekao sam ti i zašto. Jer se u drugom tekstu kaže da se i mi ispunimo tom puninom. Dakle, da budemo karakterno isti kao Hristos. Da ličimo na Njega.

Pa mi na neki nacin postajemo "obozeni" ili "preobrazeni".

To je jeres, Mire. Jednostavno, ovo vodi u jeres..jer iz toga se izvlači priča o svetiteljima i njihovom poštovanju. Ali to je druga priča.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
PUNINA BOZANSTVA nije to sto mislis
Kol. 2
3 U kojoj je sve blago premudrosti i razuma skriveno.

KJV Colossians 2:9 For in him dwelleth all the fulness of the Godhead bodily.

NAS Colossians 2:9 For in Him all the fulness of Deity dwells in bodily form,

BGT Colossians 2:9 ὅτι ἐν αὐτῷ κατοικεῖ πᾶν τὸ πλήρωμα τῆς θεότητος σωματικῶς,

BYZ Colossians 2:9 ὅτι ἐν αὐτῷ κατοικεῖ πᾶν τὸ πλήρωμα τῆς θεότητος σωματικῶς,

VUC Colossians 2:9 quia in ipso inhabitat omnis plenitudo divinitatis corporaliter:

CRO Colossians 2:9 Jer u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva; te ste i vi
9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno. DK

9 Јер Христ је савршено оличење свих Божјих особина. NW
ili U Njemu je olicenje svih Bozjih osobina
A da li ste znali da je Hrist taj koji stoji sa desne strane Boga?
Kol. 3
1 Ako dakle vaskrsnuste s Hristom, tražite ono što je gore gde Hristos sedi s desne strane Boga.

Ovo su netacni prevodi, nigde se ne pominje "narav" ili "karakter" u izvornom tekstu! To je vec zalazenje u tumacenje, prevodioc je sebi dao slobodu da tumaci!

Upravo je onako kako sam ja gore opisao. I mi se ispunjavamo Hristovim Duhom i Bogom koji u nama zivi. To je ono sto izraz "punina" znaci.

U slucaju Hrista je ista situacija! Taj izraz ne oznacava "prirodu" u smislu da je Hristos "telom postao bog"! Ne moze telo nikada biti druge prirode osim ljudske! Ono sto se rodi kao magarac to je magarac, ono sto je covek to je covek, a sto je Bog to je Bog!

Crkva ne uci da je Isus telom bio Bog! Ne uci da je on neki hibrid - spoj coveka i Boga! On je bio U POTPUNOSTI COVEK I U POTPUNOSTI BOG! A to znaci, po prirodi je bio obican covek, dok je u njemu ziveo Bog!

Ako demon moze zaposesti coveka, ja ne znam sta je problem vama shvatiti da Bog moze takodje ziveti u covekovom telu?

Gore sam objasnajavao kako to funkcionise pa ne citate! A ne shvatate ni sta izraz BOGOCOVEK znaci. Kako onda covek sa vama da razgovara? Vi ni najosnovniju teologiju ne poznajete, zato vi umisljate da smo mi nesto rekli, sto nismo..

Niko dakle nije tvrdio da je Isus telom Bog!

Ali znači upravo to. Rekao sam ti i zašto. Jer se u drugom tekstu kaže da se i mi ispunimo tom puninom. Dakle, da budemo karakterno isti kao Hristos. Da ličimo na Njega.

Gde u drugom tekstu? Na nekom hiljaditom mestu u bibliji?

Pa i ja ti mogu navesti nebrojeno mesta u bibliji gde se navodi da se "ispunjavamo Duhom", i sta ces onda?

Izraz "ispuniti" ili "punina" u Novom Zavetu se uglavnom koristi da oznaci fizicku ispunjenost Duhom.. Ti i ne mozes biti slican Hristu karakterno ako nemas njegov Duh! Taj Duh Sveti te nagoni, odnosmo uci te da budes kao on!

Zato sam i rekao da se nasa priroda menja u Hristovu, u ljudsku kojom je on bio obdaren dok je bio na zemlji! To se zove "preobrazenje"!

To je jeres, Mire. Jednostavno, ovo vodi u jeres..jer iz toga se iz toga izvlači priča o svetiteljima i njihovom poštovanju.

Ti svemu pokusavas da nadjes neke zamerke.. Racionalizujes, do krajnjih granica isisavas znacenje, napinjes se do krajnjeg apsurda i onda sve nakaradno shvatis..

To uci i vasa crkva! Kod vas se to naziva "preobrazenje", mi se "preobrazavamo u Hristovo oblicje!" O tome pise Pavle!

A to nije samo "karakterno", izraz "oblicje" ne znaci samo karakternu slicnost sa Hristom, vec i telesnu. To sam objasnjavao gore!

Evo i dokaza:

"preobražavamo se u to isto obličje iz slave u slavu, kao od Gospodnjega Duha."

---> Znaci Duhom se preobrazavamo, jer primamo njegov Duh!

Kada primimo Duha Svetog (tj. Hristovog), menja se i nasa priroda! Jer taj proces zamenjuje duh Adamov. Tako vise nismo pod krivicom, koju smo nasledili kroz Adamov Duh, vec postajemo Hristova deca. On sam kaze - "evo ja i deca koju si mi dao"! Hristos se naziva "poslednji Adam"! A ta promena se ne desava nakon vaskrsenja, nego odmah dok smo jos na zemlji, to i pise da se odmah desava! Mi dakle postajemo njegova deca sada!

Jeste izraz "obozenje" problematican jer ne postajemo mi bogovi, ali necu sad da ulazim u to! Ovaj pogresan izraz nikako ne pobija ono sto sam ja gore napisao, jer je sve to zapisano u bibliji.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Šta bi Mire želeo više od karaktera Božijeg? Zar nam više šta treba? Šta misliš?

A priroda naša u smislu motiva ponašanja, unutrašnjih motiva, ostaje u grehu i iskrivljena do Hristovog dolaska. Mi nemamo savršenu prirodu pre toga, ako na to misliš. Duh nas menja i oblikuje ali nam ne oduzima grešnu prirodu već nam pomaže da se borimo i izborimo sa njom. Postajemo slični Hristu osim u savršenoj prirodi koju je On imao.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Šta bi Mire želeo više od karaktera Božijeg? Zar nam više šta treba? Šta misliš?

Zar ces ti svojim sposobnostima da postanes karakterno slican Bogu?

Ovo se ne desava bez Duha Hristovog! Ti ne mozes cak ni da pozelis da mu budes slican, ako te Duh Hristov na to ne navede!

Bez Svetog Duha nema ni zelje za promenom, nema nicega! I zato ti ne mozes biti spasen bez unutarnje promene o kojoj ja govorim!

U velikoj si opasnosti ako tako mislis.. Ovo je hula, nemoj se s tim igrati..

A priroda naša u smislu motiva ponašanja, unutrašnjih motiva, ostaje u grehu i iskrivljena do Hristovog dolaska

Nazivam to "promenom prirode" jer je Duh vezan za telo, nemoj me pogresno razumeti, telo ostaje gresno, ali se nasa nutrina menja, pobude i zelje se menjaju. Ali to nije jednom zauvek!

Nije dovoljno jednom primiti Sveti Duh, pa ga onda stalno imas! Covekove odluke se menjaju iz casa u cas iz minuta u minut! Pa neko ko je jednom primio Duh pre sat vremena, moze sledeci trenutak odluciti da ga otera!

Sve je to dobrovoljno, i Bog ne vrsi silu!

Zato covek mora svakoga dana da se ispunjava Duhom! To ti je slicno kao kod hrane! Nije dovoljno jednom se najesti i napiti, pa onda vise nikad nisi gladan! Moras stalno jesti. I ako bi prestao da jedes, ti bi fizicki umro!

Isto je i kod duhovnog zivota! Ako redovno ne pijes sa Bozjeg izvora, ne napajas se njegovim Svetim Duhom, ne hranis se njegovom Recju. Ti ces umreti Duhovno!

Zato Isus govori - "ne zivi covek samo od hleba, nego od svake reci koja izlazi iz usta Bozjih"!

I Pavle neprestano ponavlja da se "stalno ispunjavas Duhom". To nije dovoljno uciniti jednom! Uzmi Novi Zavet pa citaj, pronaci ces da moras svaki dan da se ispunjavas Duhom, vise puta dnevno..

Velika je zabluda misliti da je dovoljno jednom primiti Duha, pa ga onda stalno imas!

Mi nemamo savršenu prirodu pre toga, ako na to misliš

Ne mislim na to! Ne mislim na telo, ono se ne menja! Ostaje gresno! Govorim o "preobrazenju", gde se nas Duh zamenjuje Duhom Hristovim. Nazvao sam to "promenom prirode", jer Duh jeste u telu i vezan je za telo. Prakticno se to moze nazvati fizickom promenom. A ta promena omogucava pobedu nad grehom!

Mozda se ja pogresno izrazavam pa me je tesko razumeti.. Ali ti bez Duha Svetog ne mozes da razvijes karakter slican Hristovom!

Duh nas menja i oblikuje ali nam ne oduzima grešnu prirodu već nam pomaže da se borimo i izborimo sa njom.

To sam i rekao, isto je i kod Hrista, i on je imao telo i prirodu koja ga je vukla na greh! Ali kako je onda Hristos bio u stanju da savlada gresne sklonosti tela, a covek ne moze svojim snagama?

Vidis, u tome i jeste vase nerazumevanje!

Nije Isus bio potpuno identican nama! On uopste nije nasledio "Adamov Duh", i zato je bio u stanju da savlada greh a mi nismo!

Adamov duh, nije bio u stanju da zauzda gresne nagone tela! On nije nacinjen da funkcionise u gresnom, vec u savrsenom telu! I tako on misli da je telo i dalje savrseno, pa kad telo nesto zatrazi on skoro i ne tezi da mu se suprotstavi! Tako mi na kraju popustimo svojim nagonima!

Hristov Duh, ili Sveti Duh, ima sasvim drugaciju informaciju, koja nas nagoni da "ignorisemo telo". I tek tada smo u stanju da se potpuno suprotstavimo!

Pored toga, taj Duh je "bez krivice", nije opterecen Adamovim prestupom, pa kroz njega primamo i Hristovu pravdu..

Postajemo slični Hristu osim u savršenoj prirodi koju je On imao.

Isus nije imao "savrsenu prirodu"! Odakle ti ta jeres? Od Jehovinih Svedoka?

Ne bi se onda molio ocu "da ga mimoidje ova casa", niti bi poklekao uplasen od stradanja telesnog kada bi bio savrsenog tela!

Isus je samo imao drugaciji Duh od naseg. On nije nasledio Adamov Duh opterecen krivicom, i do kraja se odupro grehu. Zato nam on moze ponuditi i svoju pravdu i svoje iskustvo u savladavanju greha!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To sam i rekao, isto je i kod Hrista, i on je imao telo i prirodu koja ga je vukla na greh!

E ovde se razlikujemo. Ovo gore se slažemo..sve. Ali Hristos nije imao grešnu prirodu kao mi jer bi u tom slučaju i Njemu bio potreban Spasitelj. Zato je i mogao biti naš Spasitelj. Naravno, On je mogao sgrešiti kao i Adam i za razliku od Adama On je imao beskrajno veća iskušenja kao i mi. Da je samo jednom sagrešio i On bi dobio grešne motive. Ali On to nije imao a izdržao je sva iskušenja da ne podlegne.

Nije Isus bio potpuno identican nama!

Upravo po ovome gore nije sličan nama...razlikuje se jer On je "sin Božiji" u smislu da nema grešne motive i pobude. Kao Adam pre pada. Ali je pod strahotama iskušenja mogao mnogo lakše pasti od Adama ali nije. I zato je ostao savršen pravednik.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E ovde se razlikujemo. Ovo gore se slažemo..sve. Ali Hristos nije imao grešnu prirodu kao mi jer bi u tom slučaju i Njemu bio potreban Spasitelj.

Elen White kaze da jeste! Jesi li ti adventista ili nisi? To mi prvo odgovori..

Ti ne razumes Jovane. Ne prenosi se krivica Adamova telom, ona se prenosi kroz Duh. Kad otac sagresi, greh se prenosi na decu, jer se u Duhu nalaze informacije i iskustva nasih predaka, njihova znanja sposobnosti i greske! To sam vec objasnjavao ranije pa ne citas. Zato i kaze Bog da "pohodi grehe otacke na sinovima do 4 kolena". To je sve zapisano u Duhu!

Sta mislis ti, da Bog kaznjava decu zbog genetike? Nekako se greh preneo na telo deteta? Zar otac moze svoje prestupe preneti na telo deteta? Zar Adam moze svoju krivicu preneti na nas telesno?

Ne telesno, vec duhovno. Jer gresi su u Duhu zapisani! Svi imamo isti Duh, on je univerzalan i sve prozima. Kad sagresi otac sve se to prenosi na dete jos za njegovog zivota, jer mu je ono najblize.

Znas i sam primer blizanaca, kad jednom odseces prst, drugi na drugom kraju zemlje oseti bol. To je zato sto blizanci dele isti Duh, i to se kod njih cak i fizicki ispoljava, jer im je Duh jako povezan..

Isto je i sa Adamovim grehom, svi smo mi nasledili Adamovu krivicu kroz Adamov Duh! On nas sve prozima!

Znaci, greh je duhovan, a ne telesan! Ne spasavas telo od greha, vec spasavas licnost odnosno Dusu! A telo dobijas drugo!

Kada bi greh bio u telu, Isus ne bi ni morao umreti, bilo bi dovoljno da nam Bog da drugo telo! Ali Jovane, greh je duhovan, i zapisan je u nasem Duhu, koji svi nasledjujemo od roditelja!

I zato Isus nije nasledio Adamov greh, jer nije nasledio Josifov Duh. U njemu nema krivice! I njemu nije bilo potrebno spasenje, ako ostane veran.

Upravo po ovome gore nije sličan nama...razlikuje se jer On je "sin Božiji" u smislu da nema grešne motive i pobude. Kao Adam pre pada.

Ne, telo je vuklo na greh, ali uz pomoc Duha koji je imao, on je mogao da se kontrolise.

Isti Duh daje i nama, i tako smo i mi u stanju da se kontrolisemo! Da budemo kao on!

Kada bi on bio savrsen, to bi znacilo da njega nista nije vuklo na greh, da on nije osecao poriv, niti bilo sta! A tada bismo mogli da se izgovaramo, kako mi to nismo u stanju jer nas vuce greh, i da je to nemoguce! Tako mi ostajemo u grehu i izgovaramo se, zato je to sotonska nauka!

Naprotiv, suprotno je, mi nemamo mogucnosti da se izgovaramo kako nesto nismo u stanju, jer smo dobili sve sto je i on imao! Nasa nutrina se "preobrazava", mi dobijamo novog Duha, Bog u nama zivi, i postajemo gotovo identicni Hristu! Tako smo svi u stanju pobediti greh, nema izgovora!

Laodikeja je bio u pravu, mi smo pozvani da budemi "savrseni", i ja sam tvrdio da je to nemoguce, dok nisam pazljivo procitao. O tome su svi apostoli pisali!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hristos nije imao grešnu prirodu

Ja stvarno ne znam da li si ti uopste adventista? Kako ti sebe mozes zvati adventistom, kad ne priznajes ono sto Elen White o tome pise:

Čežnja vekova, str. 96.97: Kad je Adam bio izložen napadu kušača, tada još nije bio potčinjen sili greha. Raspolagao je snagom savršene muževnosti i svim silkama duha i tela. Tada je bio okružen slavom Edemskog vrta i svakodnevno je opštio s nebeskim bićima. To nije bio slučaj kada je Isus stupio u pustinju da se bori sa sotonom. U toku četiri hiljade godina su telesne, umne, duhovne i moralne vrednosti ljudskog roda neprekidno smanjivane, a Hristos je uzeo na sebe slabosti izopačenog ljudskog roda. Samo na taj način mogao je spasiti čoveka iz najdubljih dubina njegovog poniženja. Mnogi tvrde da je bilo nemoguće da iskušenje savlada Hrista. U tom slučaju On ne bi mogao biti stavljen u Adamov položaj, ne bi mogao izvojevati pobedu koju Adam nije izvojevao. Da smo u ma kom pogledu izloženi težoj borbi od Hrista, onda On ne bi bio u stanju da nam pomogne. Međutim, naš Spasitelj je uzeo na Sebe ljudski oblik sa svim njegovim slabostima.On je preuzeo čovekovu prirodu zajedno sa mogućnošću da popusti iskušenju. Mi nemamo da podnosimo ništa što On nije podneo.“

RH, 6. maj 1875: „U pustinji iskušenja Hristos nije bio u tako povoljnom položaju koji bi mu omogućio da podnese sotonska iskušenja, kao što je to bio slučaj sa Adamom, kad je ovaj bio kušan u Edemu. Božji Sin je ponizio Sebe i uzeo čovekovu prirodu tek pošto je ljudska rasa bila četiri hiljade godina udaljena od Edema, od svog prvobitnog stanja čistote i celovitosti.

...
Hristos je nosio grehe i slabosti koje su postojale u ljudskoj rasi onda kada je On došao na zemlju da pomogne čoveku. Sa ljudskim slabostima koje su pale na Njega imao je da u korist čovečanstva izdrži iskušenja u svim tačkama u kojima sotona saleće čoveka.
...
Uzeo je ljudsku prirodu i nosio ljudske slabosti i degeneraciju. Onaj koji nije poznao greha, bio je učinjen grehom radi nas."

RH, 15. decembar 1896: „On je uzeo na Sebe našu grešnu prirodu.“

Youth Instructor, 20. decembar 1900: „On je na Sebe samog uzeo bolesnu, palu, uniženu i grehom kontaminiranu (iskvarenu) prirodu.“

RH, 1. oktobar 1889: ‚‚Jedan anđeo ne bi znao kako da saoseća sa palim čovekom ali... Isus može biti ganut svim našim slabostima.“

Pismo 106, 1896: „Ne samo da je učinjen telom, već je učinjen jednakim grešnom telu.“

U nebeskim prostranstvima, str. 155: „Iako je imao svu snagu ljudskih strasti, On se nikada nije predao da učini ni jedno delo koje nije čisto, uzvišeno i plemenito.“

RH, 19. april 1870: „On je uzeo našu prirodu kako bi nas razumeo i saosećao sa našim slabostima.“

Znaci vremena, 23. jun 1902: "Uzevši prirodu čoveka u njegovom palom stanju, Hristos ni u najmanjoj meri nije učestvovao u čovekovom grehu.“

Evo ti i biblijski citati koji potvrdjuju da je Isus imao gresno telo:

(Jevrejima 2,18) Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.

---> Kad bi Isus bio savrsen i kad ga nista ne bi vuklo na greh, on ne bi mogao da nam pomogne u nasim iskusenjima! Jer bi nasa iskusenja bila neuporedivo veca od njegovih!

(Rimljanima 8,3) Jer što zakonu bješe nemoguće, jer bješe oslabljen tijelom, posla Bog sina svojega u obličju tijela grjehovnoga, i za grijeh osudi grijeh u tijelu.

--> Ovde Pavle jasno kaze da je Isus imao gresno telo!

Poslednja izmena:
Natrag