Da si procitao Bibliju onda bi znao da se i sam Isus Hrist kao i svi ostali Jevreji klanjao i molio Jevrejskom Bogu.
Nije on pricao sa drugom osobom!
Vec sam pojasnio da ti dok razmisljas takodje "pricas sam sa sobom"!
Postoji svest i podsvest, duh i dusa! Dusa nastaje pod uticajem duha i tela! U duhu su sadrzane informacije za izgradnju tvoje licnosti (koje ce pomoci da postanes kvalitetna licnost), pa se uz pomoc nje formira i gradi tvoja Dusa!
Duh dakle poducava dusu da bude dobra! To mozemo zvati i "savest"!
Bog je prilikom stvaranja coveku udahnuo DUH -
"Stvori Bog čoveka od praha zemaljskog i dunu mu u nos duh životni, i posta čovek duša živa"
DUH (kolektivno nesvesno - informacija) + TELO (materija) = DUSA! (licnost)
Kako se dusa (licnost) odrastanjem formira, tako se i duh polako potuskuje u podsvest! Zato se i naziva "podsvescu"! Ili kod zivotinja "instinktom".
Ta podsvest medjutim nastavlja da "poducava" coveka i kasnije, posebno tokom sna! Ili se pali kao sigurnosna lampica, upozoravajuci na neku opasnost i onda imamo tkz. "prorocke snove", kada mozemo da predvidimo buducnost! Tako i zivotinje imaju duh, i on ih upozorava, na primer pocinju da beze kada "predosete" zemljotres!
Isus takodje ima i svest i podsvest - DUH I DUSU! Medjutim on je DUH NASLEDIO DIREKTNO OD BOGA - jer nije imao zemaljskog oca. Zato je on Bog u telu! Nije nasledio covecji duh! Zato kod njega podsvest nije bila potisnuta kao kod nas, pa je on svesno komunicirao sa njom! Bio je svestan svoje preegzistencije itd..
Znaci, ne razgovara Isus sa "drugom osobom", vec sa svojom podsvescu kao i mi sto u mislima razgovaramo sami sa sobom! Mi mozemo da stupimo u kontakt sa njom i tokom sna, a tokom celog dana s njom razgovaramo u svom umu, postavljajuci pitanja i dajuci sebi odgovor!
Ispitaj sebe, pa ces videti da i ti "pricas sam sa sobom!"
Covek je takodje TROJSTVEN kao i Bog, jer on je "na svoju sliku stvorio coveka"!
Covek poseduje DUH DUSU I TELO!
Ipak, za vas je ovo zamrseno, tesko i niste sposobni da shvatite, jer ste duhovno nezreli! Postavljate glupa pitanja kao na primer "kako je Bog bio na nebu i dole na zemlji u isto vreme"? Bog je sveprisutan, on je svuda!
Nadalje kad je neko na oblacima on se ne vidi,slicno kao avion na oblacima... ne vidi se ,ali se cuje ili oseca ....
Isus koristi rec "parousia" koja znaci "prisutnost", ali to ne znaci da ce biti "nevidljiv". I covek kada je negde prisutan, na nekom mestu, on je prisutan telom, nije "nevidljiv"!
Vi ste izrazu "prisutnost" dali epitet "nevidljiv", mada to nigde u tekstu ne pise!
Upravo je suprotno, Isus ce biti "vidljivo prisutan" -
"ENO IDE S OBLACIMA I UGLEDACE GA SVAKO OKO!"
Vi kazete, ako Isus dodje vidljivo, i pojavi se nad amerikom, kako ce ga videti oni na drugoj strani planete?
Pa bas zato i koristi izraz "parousia", da opise svoju "sveopstu prisutnost" prilikom drugog dolaska! Isus ce kada dodje
"biti svuda prisutan, da bi ga svako oko moglo ugledati!"
Ali vi ovo manipulisete!
Izraz eleusia (dolazak) i parousia (prisutnost) su dve strane istog novcica. Koriste se dve razlicite reci, da bi pojasnile prirodu Hristovog drugog dolaska!
Isus ne dolazi tajno, i nece se pojaviti u nekakvim "sobama" :
"Ako vam reku evo ga u pustinji, evo ga u sobama, ne verujte... Jer kao sto munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav ce biti dolazak sina covecjeg" - znaci
VIDLJIVO!
Ali ti fakujes Bibliju i uvodis neku novu nauku koja nema blage veze sa Biblijom.
On je mozda citao apokrife, ali vi ne razumete ni osnovne stvari!