Zlo u nama???

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Snagu ne mozes da vidis, nju mozes da osetis, a videti mozes njene posledice ( pozitivne ili negativne ), to si trebao do sada vec shvatiti.

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Ja sam rekao da postoji, procitaj sta sam napisao pre nego sto prokomentarises.

Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
39
ne ti nisi dokazo njeno postojanje,vec se pozivas na to da je osecas,pricataj sta si napisao pre nego sto odgovris

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Vidi prijatelju, ja tebi na forumu ne mogu da dokazujem svari.
Kako ces ti slepcu objasniti kako izgleda crvena boja? Kako ces nekome ko nikada nije probao breskvu , objasniti kakvog je ukusa?
Kako ces ti meni dokazati ovde na forumu da ljubav postoji? ( nadam se da si je osetio )
Isto tako ja tebi ne mogu da dokazujem nesto sto ti treba da dozivis, da pronadjes u sebi.

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
"Be the change you want to see."
"Budi promena koju zelis da vidis."

Mahatma Gandhi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Meni ponekad izgleda da sav poredak funkcioniše na načemu što mi liči na binarni kod: dan-noć, život-smrt, sreća-tuga, lijepo-ružno, dobro-zlo... Sve ima neki svoj suprotni pandan. I kao da se među tim suprotnostima vodi stalna borba za prevlast.
Kad je riječ o zlu u čovjeku, mislim da ono ima podjednaku "šansu" kao i dobro. Potencijalno zlo u sebi, čovjek može kontrolisati do neke mjere, ali, pitanje je može li uvijek? Može li zlo u drugom, isprovocirati i zlo u nama?

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Meni ponekad izgleda da sav poredak funkcioniše na načemu što mi liči na binarni kod: dan-noć, život-smrt, sreća-tuga, lijepo-ružno, dobro-zlo... Sve ima neki svoj suprotni pandan. I kao da se među tim suprotnostima vodi stalna borba za prevlast.
U pravu si, sve ima suprotnosti ali zato nam je dat intelekt da mozemo da rasudjujemo dobro od loseg i da u skladu toga delamo.
Kad je riječ o zlu u čovjeku, mislim da ono ima podjednaku "šansu" kao i dobro. Potencijalno zlo u sebi, čovjek može kontrolisati do neke mjere, ali, pitanje je može li uvijek?
Da, podjednaku sansu ima i jedno i drugo a sta ce preovladati zavisi samo od nas samih.
Može li zlo u drugom, isprovocirati i zlo u nama?
Naravno, tu bi se vratio na onu pricu o akciji i reakciji. Zlo u nekome stvara neku losu akciju koja direktno utice na nas i stvara reakciju. E sada opet od nas zavisi da li imamo snage ostati hladne glave i odreagovati mirno ili odreagovati impulsivno, ne razmisljajuci, isto kao i osoba A , sto nas u tom slucaju cini istim kao i ona.

Natrag