odakle znas da imas tu snagu u sebi?jesi li je video?Zato da se vratimo na temu, zlo u nama je moguce pobediti sto naravno nije lako ali ako probudimo tu snagu, tu volju u nama, uspeh je zagarantovan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
odakle znas da imas tu snagu u sebi?jesi li je video?Zato da se vratimo na temu, zlo u nama je moguce pobediti sto naravno nije lako ali ako probudimo tu snagu, tu volju u nama, uspeh je zagarantovan.
U pravu si, sve ima suprotnosti ali zato nam je dat intelekt da mozemo da rasudjujemo dobro od loseg i da u skladu toga delamo.Meni ponekad izgleda da sav poredak funkcioniše na načemu što mi liči na binarni kod: dan-noć, život-smrt, sreća-tuga, lijepo-ružno, dobro-zlo... Sve ima neki svoj suprotni pandan. I kao da se među tim suprotnostima vodi stalna borba za prevlast.
Da, podjednaku sansu ima i jedno i drugo a sta ce preovladati zavisi samo od nas samih.Kad je riječ o zlu u čovjeku, mislim da ono ima podjednaku "šansu" kao i dobro. Potencijalno zlo u sebi, čovjek može kontrolisati do neke mjere, ali, pitanje je može li uvijek?
Naravno, tu bi se vratio na onu pricu o akciji i reakciji. Zlo u nekome stvara neku losu akciju koja direktno utice na nas i stvara reakciju. E sada opet od nas zavisi da li imamo snage ostati hladne glave i odreagovati mirno ili odreagovati impulsivno, ne razmisljajuci, isto kao i osoba A , sto nas u tom slucaju cini istim kao i ona.Može li zlo u drugom, isprovocirati i zlo u nama?