Zlo u nama???

Član
Učlanjen(a)
27.05.2010
Poruka
164
Covek je zver u ljudskom obliku samo

kod nekog se ta zver probudi a kod

nekog ostaje potisnuta do smrti

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Svi nosimo u sebi bar mrvicu zla.

Pitanje je koliko ga "hranimo".

Mislim da ga hranimo sopstvenom glađu za "biti neko"
Hranomo ga sopstvenom meoći u borbi koju zovemo ŽIVOT.

Član
Učlanjen(a)
04.07.2010
Poruka
39
Koliko znam, emocionalna inteligencija dosta utiče na sposobnost suzbijanja negativnih misli i mržnje prema nečemu. Najbolje je ne davati mnogo emocija onome (pojavi ili osobi) što tebi ne pruža ni malo tolerancije i razumevanja.

Sve mogu promeniti boje stakla kroz koje gledaš.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Ljutnja, netrpeljivost i mržnja su tri potpuno različita oblika ispoljavanja negativnih osjećanja, a zlo u nama je opet nešto drugo. Mislim da ga svi imamo u sebi u manjoj ili većoj količini, a koliko će ono izaći na vidjelo, zavisi od našeg temperamenta, emocija, umijeća vladanja sopstvenim osjećanjima i naravno situacija u koje će nas život uplesti.

Učlanjen(a)
14.07.2010
Poruka
86
Pa postoje ljudi koji nikome ne nanose i ne misle zlo.Koliko god bilo tesko u to verovati.Da u svakom od nas lezi zlo,bilo bi ga prakticno ne moguce iskontrolisati tokom citavog zivota.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Pa postoje ljudi koji nikome ne nanose i ne misle zlo.Koliko god bilo tesko u to verovati.Da u svakom od nas lezi zlo,bilo bi ga prakticno ne moguce iskontrolisati tokom citavog zivota.

Donekle se slazem sa tobom,ali,osim onih stvari koje su u zajednici jasno definisane kao zle (recimo,ubistvo,pedofilija..),mislim da postoje i stvari koje mi sami definisemo kao zle ili dobre.E,mislim da te stvari su u svima nama samo sto ne gledamo svi na njih isto,kao na nesto zlo.Pa,onda,da li te "sitnice",koje nisu jasno definisane kao univerzalno zlo,i uspemo da iskontrolisemo uvek?Jos jednom da se ogradim,ne govorim o ekstremima,vec pomenutim...

P.S.Po Sokratu:Vrlina je znanje,a neznanje je zlo,sto znači da onaj koji čini zlo ne čini ga zato što je loš čovek vec zato što nema znanje o dobrom. Onaj koji razaznaje šta je dobro neće činiti zlo...

Poslednja izmena:
Natrag