Vec treba otvoriti temu koja obradjuje obe pojave zajedno ''zasto se medjusobno napadamo'' -i onda pronaci razlog zasto se to desava, pa ponuditi model za izmirenje.
Brate moj ti bi sad da preiuzmeš posao rimskomnpoglavici ....pa on baš to i radi ujedinjuje sve u jedan kotao da ne bude vernih ni svetih ali će ih ipak biti i zato će zverkica sa hulnom glavom ubijati svete zbog zapovesti i svedočanstva Isusova. Kad osnaži ideja da funda,mentalno značenje Biblije prestaje važiti onda svedočenje za reč Božju i Isusov dolazak kao jedini Spasitelj će biti smrtna presuda od Slapovih.
Nazivati sektom bilo koga: Baptiste , Nazarene, Adventiste, Evangeliste, Mormone, Jehovine Svedoke.. Nije ispravno. Zato je opsteprihvacen naziv ''zajednica'' umesto toga.
Izraz ''sekta'' je uvredljiv i danas povezan sa necim ''opasnim po drustvo'' -stoga koliko god mi pokusavali da opravdamo taj izraz, on je poprimio negativno znacenje.
Nebih se ovde mogao složiti jer sekta je odvajanje od većinskog stava i apostoli su u ono vreme bili označeni kao sektaši. Taj izraz sam po sebi uopšte nije loš ali ovde ima takvu konotaciju kao nešto crno jer je narod ne upućen.
Izmedju ostalog - ovi sarlatani i ''nazovi strucnjaci'' koji po medijima -od reda sve nazivaju ''sektom'' ne zasluzuju ni da se pomenu na ovom forumu..
Neka ih neka rade, svako radi samo on o što zna.
Izraz sekta se moze koristiti za nesto ''opasno po drustvo'' a nikako za manje verske zajednice.. To je prvo sto mi svi na ovom forumu treba da usvojimo, iz postovanja prema sagovorniku.
Dakle, ne cinimo manjim verskim zajednicama ono sto bi nama smetalo, ne nazivajmo nekog 'sektom' , ako ne zelimo da oni nas nazivaju 'paganima'.
Ovo postovanje treba da bude uzajamno na forumu.
Koliko god je to moguce postici...
Mene slobodno oslovljavajte sektašem ja sam radostan zbog tog naziva.
Svaki misleći čovek čitajući čuje kako mnoštvo ide u propast širokim putem ispunjenjem svojih želja a sektaša je malo kao malo stado koji ne idu za mnoštvom već im omilila nauka Božja i ljube REČ Božju nudeći je svima kao rešenje za sve.
Kome je koliko reć mila to se lako vidi iz učešća svakog od nas na korist drugima, koliko je ko drugima pomogao toliko je koristan i toliko vredi.Svaki dar nije dat za lični ego već da njima SLUŽI ostalima.
Pozdrav.
Poslednja izmena: