Zašto sekte napadaju tradicionalne crkve?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Znam ja kako je tema postavljena, ali ni to nije tačno, baš tardicionalisti napadaju male vjerske zajednice. A tradiocionalne crkve poznajemo po djelima. Dovoljno je da vidimo ko puni zatvore, da ne spominjem vijesti iz crne hronike sa ovih prostora.
Šta nije tačno? Vidi, tema se odnosi na napade i netrpeljivost vjerskih sekti prema tradicionalnim crkvama, što ne isključjuje činjenicu da i tradicionalne crkve napadaju i anatemišu vjerske sekte. Ali ovo drugo nije tema. Prema tome, tačno je ono što je u uvodu teme rečeno - da vjerske sekte napadaju i nastoje što više ocrniti matične grupe iz kojih su se izdvojile. A svi oni koji žele govoriti o odnosu tradicionalnih crkava prema sektama, uključujući i tebe, otvorite drugu temu i tamo pišite o tome problemu, ne nazivajući bjelodane činjenice netačnim, samo zbog toga što vam se te činjenice ne dopadaju.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ti si samo ovim potvrdio ono što je rečeno u uvodu teme: zašto sekte napadaju tradicionalne crkve. Osim toga, odgovor na ovo pitanje ne može se reducirati samo na Bibliju i biblijske tekstove, jer je u ovom slučaju riječ i o društvenom fenomenu, pa i nauka tu ima što reći.

Još nisam čuo da nauka ispituje zašto vernici imaju raspravu o Bibliji?
Ovako postavljen naslov je pogrešan jer NIGDE nema da tradicionalne crkve ne napadaju ostale i ostali tradicionalne jer je to UZAJAMNO.
Na netu ima mnoštvo video klipova raznih otaca koji strašne stvari govore o hrišćanima koji nisu u njihovom nazivu a onda isti slučaj imamo gde protestanti i ostali napadaju na isti način tradicionalnu zajednicu i to će uvek tako biti dok sun ne dođe.

Mene ne interesuje ko je koja crkva baš ni malo me to ne zanima već koliko je na Bibliji a koliko u simbolici. Zato uvek kad neko počne da tvrdi kako je on u pravoj crkvi bez obzira na naslov odmah ide na tas i provera koliko je ta izjava tačna. Ne može se tek tako olako kao što su to godinama unazad neki tvrdili kako su oni jedina crkva a ostačlo jeres sve...halo,pa neće moći, to više tako ne prolazi po principu parole jer sad mora potvrditi i dokazati da je tako kako kaže.
I šta imamo sad na terenu glasnu parolu svetosti i onda stigne provera i tad ide SVE ostalo ali NIKEKO da se dokaže onbo što se tvrdi.

SVAKI čovek koji tvrdi nešto a to nije u stanju dokazati je prevarant bez obzira pod kojim naslovom bio. Koliko sam na više foruma puta pitao te vikadžije i NIKO od njih ni na jednu tvrdnju nije odgovorio a jedino što mogu je da viču po ubeđenju bez dokaza.Ako bi Js recimo tako tvrdili a možda i tvrde kao i zapadno rimski klub i pitate za dokaze NIŠTA NEMAJU sem parole i to pokazuje njihovu neozbiljnost i naivnost.Prošlo je vreme parola sad je vreme provere istih i sad ćete retko čuti da neko od njih viče kako su oni jedina prava crkva jer znaju da sad ide provera odmah a nisu u stanju odbraniti tvrdnju i ćute.

Sad bi bilo pošteno otvoriti temu zašto tradicionalne crkve napadaju protestante i da postavimo mnoštvo videa i pitamo predstavnike tih udruženja da dokažu razloge za napad i njih takođe pod psihijatrijsku kontrolu staviti da uporedimo gdeje ,bolesnije stanje, po pitanju ataka.
Ovde na forumu NEMA NAPADA već samo PONUDA ko šta zna o kojoj temi ko o temi ima šta reći o istoj piše a ko nema on piše o sagovornicima.
Dok nisam sreo Slapa NIKAD nisam video da se neko bavi sagovornikom on je prvi uveo to zlo na forume.

Lavić je, na primjer, skoro čitav život potrošio na te dvije knjige i došao je do algoritma koji kaže da je 7 + 1 = 7.

.

Ti ko kakva snaša samo tračariš dokle bre....????
I zašto besomučno lažeš???
Kad te čovek na temama pita ti ĆUTIŠ kao zaliven a čim odustanem sa pitanjima ponovo se raskvocaš ali ne o onom što si pitan već tračariš ovaj je ovakav ona je onakav...zašto malo sebe ne pogledaš i pitaš se DOKLE ĆEŠ LAGATI?
Otvorio sam ti temu kod Kainosa Otk .13-17 da vi katolici pipšete šta znate o tim glavama i desetinu puta sam tražio da napišeš šta god samo da napišeš i obećao si pa onda slagao i tako stalno.
Ovde kad sam otvorio temu o zapadno rimsakom klubu odmah si ubacio u moj tekst plagijat i pripisao meni....zaista ni trunke poštenja nemaš.

Hoćeš da ti ovde i svim katolicima otvorim temu Otk. 13-17 da svi čuju tvoje znanje o 7plus 1 i svemu ostalom i da vide kako onda ćutiš kao ribica isto kao po pitanju Petra kao rimskog poglavara što nisu pokazao niti odgovorio o svom lideru ništa. Vidi, mene bi bilo sramota da tvrdim nešto i ljudi me pitaju a ja njih ogovaram i lažem a nikad ne odgovorim zaista bih se poklopio ušima od stida ali hvala Bogu i nedaj Bože da tako postupam.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovde na forumu NEMA NAPADA već samo PONUDA ko šta zna o kojoj temi ko o temi ima šta reći o istoj piše a ko nema on piše o sagovornicima.
Dok nisam sreo Slapa NIKAD nisam video da se neko bavi sagovornikom on je prvi uveo to zlo na forume.

Laviću, pronašao si novu zvijer. Hoćeš li sada papu ostaviti na miru, ili ćemo obojica biti zvijer? Kad po tvom algoritmu funkcionira, 7 + 1 = 7, može onda i 1 + 1 = 1.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Lavić je, na primjer, skoro čitav život potrošio na te dvije knjige i došao je do algoritma koji kaže da je 7 + 1 = 7.

.
Laviću, pronašao si novu zvijer. Hoćeš li sada papu ostaviti na miru, ili ćemo obojica biti zvijer? Kad po tvom algoritmu funkcionira, 7 + 1 = 7, može onda i 1 + 1 = 1.

Kako te nije sramota?
Zašto i ovu temu spamuješ?
Otvoriću i ovde temu Otk. 13-17 da SVI ovde čuju šta Slap zna iz Otkrivenja da nas pouči i moju grešku ispravi argumentom. Sad će stići pa se tamo pokaži da ne tračariš više i ne ismevaš forumaše.Mi ti se nećemo smejati šta god napišeš jer ni ne očekujemo da išta bude napisano jer ništa i neznate o toj temi niti o bilo kojoj.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Još nisam čuo da nauka ispituje zašto vernici imaju raspravu o Bibliji?
Ovako postavljen naslov je pogrešan jer NIGDE nema da tradicionalne crkve ne napadaju ostale i ostali tradicionalne jer je to UZAJAMNO.
Pa, nećeš ni čuti, jer nauka to i ne radi. Ti si ovo napisao, ne razmišljajući ni o naslovu teme ni o uvodu koji je dat. Dakle, ovdje nije riječ o pojavi na koju bi odgovor mogla dati Biblija, jer ovo ne bi trebala biti rasprava o Bibliji, kako ti kažeš, već o društvenoj pojavi koja ima značajan uticaj na odnose u datom društvu uopšte, a o svim takvim pojavama, nauka itekako ima šta da kaže.
Pročitaj moj prethodni post. U njemu imaš odgovor na drugu rečenicu u dijelu tvoga citiranog posta.
Samo da dodam, naslov teme ni po čemu nije pogrešan.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako te nije sramota?

A zbog čega?

Zašto i ovu temu spamuješ?

Nisi ti samo umislio kako si jedini od Boga ovlašten sve "na tas stavljati", nego si umislio da te je Bog ovlastio i forume uređivati.

Otvoriću i ovde temu Otk. 13-17 da SVI ovde čuju šta Slap zna iz Otkrivenja da nas pouči i moju grešku ispravi argumentom.

Možeš, dokazuj ponovo da je 7 + 1 = 7.

Sad će stići pa se tamo pokaži da ne tračariš više i ne ismevaš forumaše.Mi ti se nećemo smejati šta god napišeš jer ni ne očekujemo da išta bude napisano jer ništa i neznate o toj temi niti o bilo kojoj.

A iz kojeg Babilona Petar piše?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pišite o temi, a tema je: Zašto sekte napadaju tradicionalne crkve?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sad bi bilo pošteno otvoriti temu zašto tradicionalne crkve napadaju protestante i da postavimo mnoštvo videa i pitamo predstavnike tih udruženja da dokažu razloge za napad i njih takođe pod psihijatrijsku kontrolu staviti da uporedimo gdeje ,bolesnije stanje, po pitanju ataka.

Napad je dvostruk.
Samo se postavlja pitanje , ko je sa napadom prvi poceo?
To nikako nisu Tradicionalne Crkve, nego iz tradicionalnih izlaze jeretici koji pocinju da napadaju maticu, da ''protestuju''.
Onda Tradicionalna crkva odgovara tako sto progoni jeretike.
Mislim da nema potrebe otvarati temu o ''napadu'' bilo kakve vrste, i ova tema je pogresno koncipirana i nepotrebna.
Vec treba otvoriti temu koja obradjuje obe pojave zajedno ''zasto se medjusobno napadamo'' -i onda pronaci razlog zasto se to desava, pa ponuditi model za izmirenje. A to je jedino u Hristu.
Dok god se budu otvarale ovakve teme koje napadaju i dok god budemo imali nove koji dolaze ovde ostrasceni na forum sa ciljem da ''dokazuju'' ''stinu'', dok god budu dolazili takvi puni sebe, a ne budu ukoreni od svih nas za nehriscansko ponasanje, mi necemo moci normalno razgovarati i uvek ce nas ponos prevladati nad zdravim razumom.
Imamo Hrista ali ga niko od nas ne slusa.

Nazivati sektom bilo koga: Baptiste , Nazarene, Adventiste, Evangeliste, Mormone, Jehovine Svedoke.. Nije ispravno. Zato je opsteprihvacen naziv ''zajednica'' umesto toga.
Izraz ''sekta'' je uvredljiv i danas povezan sa necim ''opasnim po drustvo'' -stoga koliko god mi pokusavali da opravdamo taj izraz, on je poprimio negativno znacenje.
Izmedju ostalog - ovi sarlatani i ''nazovi strucnjaci'' koji po medijima -od reda sve nazivaju ''sektom'' ne zasluzuju ni da se pomenu na ovom forumu..
Izraz sekta se moze koristiti za nesto ''opasno po drustvo'' a nikako za manje verske zajednice.. To je prvo sto mi svi na ovom forumu treba da usvojimo, iz postovanja prema sagovorniku.
Dakle, ne cinimo manjim verskim zajednicama ono sto bi nama smetalo, ne nazivajmo nekog 'sektom' , ako ne zelimo da oni nas nazivaju 'paganima'.
Ovo postovanje treba da bude uzajamno na forumu.
Koliko god je to moguce postici...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mislim da nema potrebe otvarati temu o ''napadu'' bilo kakve vrste, i ova tema je pogresno koncipirana i nepotrebna.

Zašto ne bismo razgovarali o onome što je stvarnost?

Vec treba otvoriti temu koja obradjuje obe pojave zajedno ''zasto se medjusobno napadamo'' -i onda pronaci razlog zasto se to desava, pa ponuditi model za izmirenje. A to je jedino u Hristu.

Nemam ništa protiv, dapače.

Imamo Hrista ali ga niko od nas ne slusa.

Iv 5,39-40: Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, a vi ipak nećete da dođete k meni da život imate.

Vidiš, što će im Isus kada imaju Pismo!? Sektaši su idolopoklonici knjige. Biblija knjiga je Sveto Pismo i Božja riječ samo u krilu Crkve. Crkva je Božju riječ primila, Crkva je Božju propovijedala, Crkva je Božju riječ čuvala, Crkva je Božju riječ zapisivala i na koncu Crkva je definirala i rekla: "Ovo je sveto Pismo" - Ovo je Božja riječ". Slijedom ovoga Crkva je i jedina ovlaštena Božju riječ tumačiti. Zbog toga je ona gornja Isusova rečenica upućena svakom onome tko neovlašteno i samovoljno tumači Božju riječ. Koliko je to razorno najbolje pokazuje postojanje pedesetak tisuća denominacija i zajednica koje tvrde da im je Biblija Sveto Pismo. Nije Isus apostolima i Crkvi ostavio tiskane Biblije i uputio ih da po čitavom svijetu dijele te Biblije, nego im je ostavio svoju Riječ i vlast da je čuvaju, propovijedaju i tumače.

Nazivati sektom bilo koga: Baptiste , Nazarene, Adventiste, Evangeliste, Mormone, Jehovine Svedoke.. Nije ispravno. Zato je opsteprihvacen naziv ''zajednica'' umesto toga.
Izraz ''sekta'' je uvredljiv i danas povezan sa necim ''opasnim po drustvo'' -stoga koliko god mi pokusavali da opravdamo taj izraz, on je poprimio negativno znacenje.

Kao prvo, izraz sam po sebi ne može biti negativan. Ako u nekom izrazu, u ovom slučaju sekta, postane nešto negativno i uvredljivo onda to nije zbog izraza nego zbog ponašanja onih koje taj izraz imenuje. Možemo mi sekte zvati i "zajednicama", ali ako te zajednice ne promijene svoje ponašanje i stavove, onda će i riječ zajednica postati negativna i uvredljiva.

Izmedju ostalog - ovi sarlatani i ''nazovi strucnjaci'' koji po medijima -od reda sve nazivaju ''sektom'' ne zasluzuju ni da se pomenu na ovom forumu..

Ne znam na koga misliš.

Izraz sekta se moze koristiti za nesto ''opasno po drustvo'' a nikako za manje verske zajednice.. To je prvo sto mi svi na ovom forumu treba da usvojimo, iz postovanja prema sagovorniku.

Jedno je poštivanje sugovornika, a drugo je poštivanje onoga što sugovornik izgovori.

Dakle, ne cinimo manjim verskim zajednicama ono sto bi nama smetalo, ne nazivajmo nekog 'sektom' , ako ne zelimo da oni nas nazivaju 'paganima'.
Ovo postovanje treba da bude uzajamno na forumu.
Koliko god je to moguce postici...

A tko bi se uopće negativno osvrnuo na nešto da nije izrečeno nešto što mu smeta? Zašto bih ja "nasrnuo" na bilo koga kada bi taj pazio da ne kaže nešto što meni smeta. A zašto bih ja šutio na nešto što je izrečeno sa znanjem da meni smeta? Vidiš, nisu stvari niti jednostavne niti bezazlene.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nemam ništa protiv, dapače.

Znaci slazemo se da treba oformiti jednu sveobuhvatnu temu o tome..
To je dobro..

Kao prvo, izraz sam po sebi ne može biti negativan. Ako u nekom izrazu, u ovom slučaju sekta, postane nešto negativno i uvredljivo onda to nije zbog izraza nego zbog ponašanja onih koje taj izraz imenuje. Možemo mi sekte zvati i "zajednicama", ali ako te zajednice ne promijene svoje ponašanje i stavove, onda će i riječ zajednica postati negativna i uvredljiva.

Ovde se ne slazemo, jer tom izrazu su drugi dali negativno znacenje, posto su taj izraz koristili i u negativne svrhe, zato bi ga skroz trebalo napustiti i koristiti drugi prikladniji.
Ne mogu same zajedice koje se tim izrazom opisuju prouzrokovati da taj izraz ''postane negativan'' , vec su to prouzrokovali ovi drugi koji pod tim terminom svrstavaju sve i svasta, ukljucujuci tu i satanisticke sekte, koje su totalno destruktivne. Ne mozemo sve njih oznacavati istim izrazom..
Zato imamo danas da se u isti kos trpa sve, i ljudi ne razumeju sta taj izraz zapravo znaci, to razumemo ti i ja na forumu, ali ovi neinformisani napolju , njima se kosa digne na glavi kad cuju izraz 'sekta'.
Dakle prikladnije je koristiti ''protestantske zajednice'' , ''zajednice'' i sl. Ali nikako ovo.
Tu se ne slazemo..
I sta se postize time, i oni ustaju da se brane, pa i nas nazivaju paganima i sektom..

Ne znam na koga misliš.

Mislim na nazovi strucnjake, koji nisu ni dana proveli u tim zajednicama o kojima govore i poznaju ih samo povrsno, a pisu knjige i gostuju u emisijama, pa sve trpaju u isti kos , zajedno sa hinduistickim i budistickim, satanistickim sektama.
To nikako ne moze biti isto.
Sekta je oduvek za mene u ovom savremenom dobu bila izraz za nesto ''destruktivno'' , a verujem i za druge neinformisane napolju.
Tek kada sam malo zasao u to, uvideo sam koliko se tu laze i podmece , a sektom se naziva i ono sto sekta nije..

A tko bi se uopće negativno osvrnuo na nešto da nije izrečeno nešto što mu smeta? Zašto bih ja "nasrnuo" na bilo koga kada bi taj pazio da ne kaže nešto što meni smeta. A zašto bih ja šutio na nešto što je izrečeno sa znanjem da meni smeta? Vidiš, nisu stvari niti jednostavne niti bezazlene.

Ja govorim o tome, da mi koji smo vec dugo na forumu, moramo da usvojimo odredjena pravila ponasanja jedni prema drugima, da i jedni i drugi pazimo sta govorimo i da nase reci ne budu uzrok spoticanja za druge spolja, da budu u skladu sa Hristovim ucenjem.
Pa onda buduci da smo se svi slozili o kulturi na forumu, treba i nove koji dodju da upozorimo da ne iskazuje negativno ponasanje. Bilo da je on protestantski ili tradicionalno opredeljen.
Kada bi tako radili on bi shvatio da ovde vlada postovanje i uvazavanje tudjeg misljenja.
Ne sme se niko napadati.
Ja znam da je tesko ovo ostvariti, ali takodje znam da kada bi svi postupali, bez izuzetaka, mi bi mnogo lakse komunicirali..
Ovako je komunikacija i suvise otezana..

Natrag