Zašto se "Jude" vješaju?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Luter je odbacivao Limbo, zato što to u startu podrazumeva opravdanje delima.

Ne spamaj temu. Tema je o tome je li Martin Luther bio divljak i je li se objesio kao što se objesio Juda.

Je li bio divljak, svatko će prosuditi prema onome što je sam činio i govorio, čitajte:

Martin Luther: „Pa niste vi (Židovi) vrijedni toga da izvana pogledate Bibliju, a kamoli da je čitate. Vi samo trebate čitati Bibliju koja stoji svinji ispod repa te žderati i lokati slova koja tu sama ispadaju. To bi bila Biblija za takve proroke koji riječ božanskoga veličanstva (…) tako svinjski ruju i trgaju.“

Martin Luther: Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujemna našega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio govoriti.“

Martin Luther: „Da se njihove sinagoge ili škole potpale ognjem, a ono što ne želi sagorjeti prekrije i zatrpa zemljom, da nijedan čovjek tu ne vidi ni kamena ni taloga. A to neka se čini na čast našem Gospodinu i kršćanskom svijetu.“

Martin Luther: Ovamo na poljubac! Đavao se posrao u hlače i opetovano ispraznio trbuh. To je pravo svetište što Židovi i što Židov želi biti, ljubiti, žderati, lokati i klanjati se, a đavao neka opet ždere i loče, što takvi učenici mogu bljuvati, gore i dolje izbacivati (…) Đavao ždere svojom anđeoskom surlom i ždere s užitkom što Židov bljuje i raspršuje iz gornje i donje njuške.

Karl Jaspers: Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komora

Adolf Hiltler: Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“

Marin Luther: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.“

A je li se objesio? Je, sve činjenice govore da se Luther objesio, a evo ponovo iz "njegovih usta" kako je sam bio nagovijestio da će se objesiti:

Na više od 9000 mjesta se u Lutherovim djelima pojavljuje sotona. Sebe je smatrao najučenijim u cijelom katoličkom svijetu i papom broj 1. Kada mu je proradila savjest, pitao se: „Martine, jesi li ti stvarno najučeniji u cijelom kršćanstvu?“ – to je onda pripisivao utjecaju sotone. „Pri čemu kada sam uzeo neki nož u ruke odmah su me spopale gadne misli, tako da nisam bio u stanju moliti i đavao me tada izbacio van iz sobe.“ „Svijet me se zasitio, i ja njega.“ „Rastanak će se uskoro dogoditi. Ah, da sam Turčin kako bih se ubio …“ „Đavao ljude prvo zavede na neposluh pa zatim na izdaju kao Judu; zatim ih toliko baca u očaj da završavaju tako što se objese ili zadave. Jer đavlov glas ima tako strašan zvuk, da se ljude nakon nekog noćnog dijaloga s demonom sutradan pronađe mrtve, što se meni često moglo dogoditi.“

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne spamaj temu. Tema je o tome je li Martin Luther bio divljak i je li se objesio kao što se objesio Juda.

Kada već navdiš o Luteru, dobro je da ljudi znaju kakvu jeres je taj isti Luter prokazao. On je pokazao da je učenje o Limbu(Čistilištu) zapravo suprotna opravdanju verom i kroz Hrista. Ako je potrebno da neko prođe kroz Limbo(većina ljudi osim par svetih), onda čime su se oni opravdali? Čime su svoja dela opravdali? Limbom. Ako je to Limno onda Hristos nije zaslužan. Time odbacujete Hrista. To bi trebao da napomeneš, zašto odbaciste Hrista u ime Limba?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada već navdiš o Luteru, dobro je da ljudi znaju kakvu jeres je taj isti Luter prokazao. On je pokazao da je učenje o Limbu(Čistilištu) zapravo suprotna opravdanju verom i kroz Hrista. Ako je potrebno da neko prođe kroz Limbo(većina ljudi osim par svetih), onda čime su se oni opravdali? Čime su svoja dela opravdali? Limbom. Ako je to Limno onda Hristos nije zaslužan. Time odbacujete Hrista. To bi trebao da napomeneš, zašto odbaciste Hrista u ime Limba?

Koliko si ti šljiva ove godine naš'o? Hoće li biti rakije bar za rođendan proročice alkoholičarke?

Sada smo "jedan-jedan", i ako hoćeš laprdati otvori novu temu, ovdje prestani spamati.

Dakle, ćaća Martin vam je bio divljak - priloženi njegovo citati gore, i ćaća Martin vam se objesio.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Izmišljotine u vezi njega. Ali vi odbaciste Hrista, Limbom.

To Luteru ne možeš da zaboraviš, što je rekao istinu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To Luteru ne možeš da zaboraviš, što je rekao istinu.

Slažem se, ovo sve dolje je istina. Čestitam, i još jednom častim divljaštvom subotarskog sveca Martina Luthera Jude:

Martin Luther: „Pa niste vi (Židovi) vrijedni toga da izvana pogledate Bibliju, a kamoli da je čitate. Vi samo trebate čitati Bibliju koja stoji svinji ispod repa te žderati i lokati slova koja tu sama ispadaju. To bi bila Biblija za takve proroke koji riječ božanskoga veličanstva (…) tako svinjski ruju i trgaju.“

Martin Luther: Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujemna našega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio govoriti.“

Martin Luther: „Da se njihove sinagoge ili škole potpale ognjem, a ono što ne želi sagorjeti prekrije i zatrpa zemljom, da nijedan čovjek tu ne vidi ni kamena ni taloga. A to neka se čini na čast našem Gospodinu i kršćanskom svijetu.“

Martin Luther: Ovamo na poljubac! Đavao se posrao u hlače i opetovano ispraznio trbuh. To je pravo svetište što Židovi i što Židov želi biti, ljubiti, žderati, lokati i klanjati se, a đavao neka opet ždere i loče, što takvi učenici mogu bljuvati, gore i dolje izbacivati (…) Đavao ždere svojom anđeoskom surlom i ždere s užitkom što Židov bljuje i raspršuje iz gornje i donje njuške.

Karl Jaspers: Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komora

Adolf Hiltler: Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“

Marin Luther: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.“

;)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Subotarski svetac Martin Luther Juda: Krist je kao prvi počinio preljub sa ženom kod bunara, o čemu nam zbori sv. Ivan. Zar nisu svi o njemu govorili: 'Što je to s njom radio?' Drugo, s Marijom Magdalenom, i treće, sa ženom uhvaćenom u preljubu, koju je tako lako otpustio. Tako je i Krist, koji je bio tako čistog morala, morao biti kriv za blud prije nego je umro.“

P.S. Ovaj tvoj ćaća, kao što vidiš, bijaše divljak i objesio se kao i Juda. Tako đavlina "nagrađuje svoje".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Limbo ne može biti zamena za Hrista. Nadam se da to razumeš. To je ono što je Luter govorio. A ovo su izmišljotine što navodiš..naravno.

Izvori ne postoje za tako nešto rečeno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Subotarski svetac Martin Luther Juda: Kada sam pogledao Krista (raspelo), vidio sam đavla”.

P.S. Ovaj tvoj ćaća, kao što vidiš iz njegovih riječi, bijaše divljak nad divljacima, i na koncu se objesio se kao i Juda. Tako đavlina "nagrađuje svoje".

Natrag