Zašto se "Jude" vješaju?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Protestanti o protestantima. Neće valda neprijatelj da piše o tebi lepo. Tako ne znam čemu isčuđavanje što protestanti pišu o protestantu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Protestanti o protestantima. Neće valda neprijatelj da piše o tebi lepo. Tako ne znam čemu isčuđavanje što protestanti pišu o protestantu.

Poštenim i istinoljubivim ljudima su važne činjenice, a ne tko ih piše.

Inače, vidjeli smo baš ovdje da se vama protestantima činjenice i istina strašno gade. Vas je vaš ćaća "Juda Martin", koji se objesio, rodio u laži pa vi u laži jedino i možete opstati i funkcionirati.

P.S. Samo se činjenice priznaju, a činjenica je da se Martin Luther objesio.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Poštenim i istinoljubivim ljudima su važne činjenice, a ne tko ih piše.
Neprijatelj ne piše u istinoljubivosti već sa namerom da ocrni. Neprijateljevo pisanje nije objektivno...valda to znaš. Ne možeš govoriti o istinoljubivosti kada nešto dolazi od neprijatelja.

Znači, neprijatelj može izmisliti na Martina da su postojale glasine. No, i za te glasnine (iako potiču od neprijatelja) svakako će se ispitati poreklo te priče i tih izvora.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Krasan opis protestanata.

Zašto ne nazvati neprijateljima izvore koji nisu protestantski kada govore o protestantima..katolički izvori jesu neprijateljski. Ne zato što ja tako kažem, već tako jeste. Neprijatelj neće pisati pozitivno, normalno. Katolik neprijatelj neće pisati pozitivno o protestantu..gde si to video da je drugačije.

Zato katolički izvor može izmisliti da je postojalo komešanje oko Lutera prilikom sahrane i da su postojale glasine o samoubijstvu(a da uopšte to nije tačno) da bi omalovažilo Lutera i protestantski izvor Historia. Tako da ne pravi se naivan, znaš i sam kako to funkcioniše. Katolik po difoltu mora mrzeti protestanta i iz toga proizilazi da će svim sredstvima pokušati diskreditovati sve od protestanata.

I onda se ti čudiš zašto protestant sumnja u katoličke izvore..tj. zašto ih ne prihvati i koristi kao pouzdane u cilju "istinoljubivosti". Pa ljubi li katolik protestnta da bi protestnt uzeo njegove izvore u cilju "istinoljubivosti"? Ne može tako biti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo su činjenice bitne, a činjenica je da vam se ćaća "Juda Martin" objesio. Također, činjenica je da je vaša subotarska "proročica" bila teška alkoholičarka.

Natrag