Zašto se "Jude" vješaju?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Protestantsko izvješće „Historia“

Ovo su opširno izvješće nakon Lutherove smrti sastavili pastori Johann Aurifaber, zapravo Johannes Goldschmied (oko 1519.-1575.), Justus Jonas (1493.-1555.) iz Hallea i dvorski propovjednik Michael Coelius ili Caelius (1492.-1559.), kako bi se suprotstavili glasinama o Lutherovoj smrti, koje su već kolale dok Luther još nije bio ni pokopan. Stoga se Coelius 20. 02. 1546. u svojoj pogrebnoj propovijedi u crkvi, gdje je Lutherov lijes bio izložen obrušio na „papiste“ (katolike) da šire „zle glasine“ o Lutherovoj smrti, „da je pronađen mrtav u svojoj postelji.“ Međutim, u Eislebenu u to doba više nije bilo katolika. U knjizi „Reformation I“ na str. 27. Ignaza von Döllingera (1799.-1890.) se prema pismima Georga Wizela navodi da je već 1533. u Eislebenu bilo „jedva deset katolika, i da zbog bojazni od Luterana nisu išli u crkvu“. Godine 1538. umro je posljednji katolik u Eislebenu.
-------------------------
Kao što vidite, priča o tome kako se je Martin Luther objesio, nije katolička izmišljotina nego činjenica koju svjedoče sami protestanti.

P.S. Ne čudite se ovome. Teško da je drugačije i mogao završiti netko tko je ovako živio i činio:

Martin Luther: Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujem na našega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio učiniti.“

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Martin Luther: Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujem na našega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio učiniti.“

Da je samo Luther, nego i svi ostali "reformatori" imahu iste ili slične stavove. Cwingli je naređivao ubijanja onih koji se usuđivahu da vjeruju u stvarno prisustvo u Euharistiji, Calvin je vjerovao kao su siromasi predopdređeni za patnju zbog svojih grijehova, Melehton da treba "počistiti" griješnike .....

O tome da pojedinci ovjde i na drugim mjestima raduju se nesrećama vjerujući kako njih i one koji vjeruju kao oni, neko koga oni bogom nazivaju, štiti od nesreća, jer oni su zbog Mojsijeve prokletinje superiorni u odnosu na druge.....

Uostalom, svaki iole obrazovaniji psiholog, psihijatar će potvrditi da najveći broj krvoločnih serijskih ubojica, ili inspiratora na takva zlodjela, vjeruje i govori da ih je na to navodio Bog ili neka druga viša sila.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Martin Luther poziva na usmrćivanje seljaka, protjerivanje Židova i palež njihovih sinagoga u ime Boga dajući sebi ulogu proroka kroz kojega Bog progovara, i tako izokreće vjeru. Danas bi ovakav vjerski fanatik u Njemačkoj, kao što to obrazlažu njemački pravnici Christian Sailer i Gert-Joachim Hetzel u svojoj studiji „Die verfassungsfeindlichen Umtriebe der Ev.-Lutherischen Kirche in Bayern“ („Protuustavne spletke Ev.-luteranske crkve u Bavarskoj“), prema njemačkom kaznenom pravu bio uhićen i osuđen zbog huškanja naroda i strpan na psihijatriju (njem. Volksverhetzung), zbog poticanja na ubojstvo (njem. Anstiftung zum Mord), narušavanja javnog reda i mira (njem. Landesfriedensbruch) i poticanja na teški palež (njem. Anstiftung zur schwerer Brandstiftung). Stoga, Luther nikome ne može biti uzor i „učitelj vjere!“

Izmišljene katoličke priče.

Ti si u pravu, lijepo te oslika Antonija. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Izmišljene priče, nego šta.

Nisu nego istinite. ;) Evo ih još malo:

Martin Luther: „Ako suprug ne može, ima drugi koji može; ako žena ne da, uzmi služavku“

Martin Luther: „Nije u suprotnosti prema Svetom Pismu ako čovjek ima više žena.“

Martin Luther: „Rastava je diskutabilno pitanje da li je dozvoljeno. Što se mene tiče, ja preferiram bigamiju.“

Martin Luther: „Brak je lijek za kurvanje.“

P.S. Fejk-čekeru, hvala ti na suradnji. Svakim svojim novim upisom, iako je besmislen, motiviraš me da ljude upoznam s jednim ili više novih detalja o vašem "ćaći Martinu" koji se objesio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Izmišljeno za "bešenje". Ovo drugo...otom,potom.

Ništa otom-potom, odmah ćemo mi o svemu:

U spisu „O Židovima i njihovim lažima“ iz 1543. Luther sotonizira Židove i nalaže program od sedam točaka na koji način ih se treba „riješiti“: Paljenjem svih sinagoga, uništenjem njihovih kuća, zaplijenom njihovih spisa, smrtnom kaznom za rabine, internacijom, oduzimanjem vlasništva i prisilnim radom. Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.) komentirao je to riječima: „Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

P.S. A kako ono bješe završio protestantski Mesija Hitler???? Čini mi se nekako slično kao i ćaća im Martin.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kad budem imao vremena ću proveriti šta piše u tačno u tim izvorima. Polako...ti piši sad a ja ću posle.

Natrag