Zašto se "Jude" vješaju?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Franjo je htio da Crkvu spasi. Luther da je uništi.
Franju je vodila želja za očuvanjem, Luthera za rušenjem i izgradnjom novog suobličenog njemu i njegovim htenjima.
Franji je na prvom mjestu bio Bog. Lutheru njegova vizija Boga.

Ovo si lijepo rekao i usporedio.
Kažu da su jednom prilikom pitali sv. Ignacija što bi učinio da mu ukinu D I pouružbu Isusovu i da je on odgovorio- trebao bih petnaestak minuta za molitvu i onda bih nastavio kao da ništa nije bilo.
Zamisli da se on ubio? :)
Veliki ljudi i sveci, osnivatelji i reformatori i svi koji su ostavrili nešto novo u Crkvi...stvarno su svašta prošli, ali kao što i rekao-poniznost je ključna. I pouzdanje u Boga, da ono što radiš - Božje je djelo- i da će ga Bog završiti makar se čitav svijet usprotivi.
Ovi drugi koji su započeli u svoje ime, glavni su protagonisti svog djela, ali ne Božjeg.
Luther će i dalje ostati poznat, ne samo zbog bunta prema Papi, nego što će i dalje mnoge ljude poticati na buntovništvo. Zanimljivo, ne na svetost, već na buntovništvo ili što Slap kaže- divljaštvo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovi drugi koji su započeli u svoje ime, glavni su protagonisti svog djela, ali ne Božjeg.
Luther će i dalje ostati poznat, ne samo zbog bunta prema Papi, nego što će i dalje mnoge ljude poticati na buntovništvo. Zanimljivo, ne na svetost, već na buntovništvo ili što Slap kaže- divljaštvo.

Da, divljaštvo. Sami svjedoče o svome divljaštvu. Čitaj:

Martin Luther: Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujem na našega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio govoriti.“
------------------
Pogledaj divljaka. I divljaku još nije dosta da se pohvali bojim divljaštvom, nego to svoje divljaštvo još i Bogu pripiše. A onda susrećemo njegove sljedbenike i klanjatelje, kao na ovom forumu subotare, koji veličaju ovoga divljaka i njegova divljaštva.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Martin Luther: Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujem na našega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio govoriti.“

A oni kojima je takav psihopata "božiji čovjek" padaju u orgazmički trans pri čitanju knjige o Joshui i njegovom navodnom "klanju" Kananaca.... raduju se paljenju crkava i bogomolja mrskih im Katolika i Pravoslavaca, valjaju se po podu od sreće na ubijanje Kopta.... i to ne samo na ovom forumu, i to ne samo jedna "persona" (čitajte, ako vas ne zaboli stomak i glava, i ono što postavlja mentalni degenerik Miroljub Petrović po svom forumu i portalima)....

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Nikada oni nisu ni bili protagonisti ičega drugog osim svog i đavoljeg "opusa"....

A to je upravo ono što ih vodi; patološka žđelja da budu "JA JESAM", volja za moć....

No, razotkrivaju se, jer nikada ne mogu biti ono što nisu.

Bili su i ostali, kao i otac im "Ja sam koji nisam"....

A otac im se ponavlja kao pokvareni papagaj... što se može videti iz postova Ivana Ninčića - Iveka (tripo41).....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Izvješće očevidca-svjedoka je „Civis Manfeldensis – građanina Mansfelda“, vjerojatno ljekarnika Landaua (prema tumačenju Nikolausa Paulusa u „Jahrbuch der Görresgesellschaft“, iz 1894., IV, ili prema drugim tumačenjima možda gradskog pisara Galle-Branda), pozvanog u noći, koje se nalazi u knjizi Johannesa Cochläusa „De actis et scriptis Martini Lutheri, Saxonis“ u separatnoj tiskovini „Ex compendio actorum Martini Lutheri, caput ultimum et ex epistola quadam Mansfeldensi historica narratio, una cum annotationibus alterius epistolae, de ejusdem Lutheri ultimus actis et vitae exitu“, Moguntiae, 1548.

Izvješće „Građanina Mansfelda“ napisano je 18. veljače 1546., prije izvješća „Historia“. Landau je bio bratić Georga Witzela, koji je izvješće predao Cochläusu. Skraćeno: Došavši u Lutherovu kuću tamo nalazi već dvojicu liječnika, grofa Alberta von Mansfelda, nekoliko osoba, i pastore Jonasa, Coeliusa i Aurifabera. Ovo izvješće u obliku obdukcijskog nalaza potpuno drugačije prikazuje Lutherovu smrt („horrenda mors“), nego li „Historia“, kao strašnu i iznenadnu, Lutherova lica iskrivljenoga i tamnog na desnoj strani. Liječnici konstatiraju da nema bila, jedan kaže da izgleda kao da je zadavljen, burne reakcije Jonasa u šoku, vičući i za glavu se držeći, pokušavanja oživljavanja mrtvaca do svitanja 18. 02. 1546., što se poduzima kod netom utopljenih ili obješenih, a ne kod mirno i pobožno preminulih. Na inzistiranje Jonasa stavljaju mu klistir, što i čine, iako jedan liječnik kaže „Pa, nema smisla, već je mrtav.“
-------------------------
Dakle, ćaća Martin im se objesio, jednako kao i njihov "patrijarh Juda", i zato se ne čudite što su neki od njih sljedbenici i klanjatelji proročice bogohulnice i alkoholičarke Ellen White. Sve su to plodovi izdaje Krista - tako sotona "nagrađuje" svoje sluge, da im omču i pokaže im drvo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Katolički su autori bili čak suzdržljivi i oprezni u pisanju o Lutherovom suicidu, sve do Rudfeldova pismenog izvješća. Poznato je da je Luther u svojim govorima za stolom već od 1532. nekoliko puta nagovijestio da bi se najradije ubio, o čemu izvješćuje Schlaginhafen koji je to zapisao. Zatim je Mathesius 1540. zapisao (Analecta Lutherana et Melanchthoniana, Tischreden Luthers und Aussprüche Melanchtons nach Mathesius 1540-1542) kako je Luther rekao da kad je vidio neki nož da se želio ubiti nožem, a kad je vidio neki konop da se želio objesiti. Aurifaber je oba navedena mjesta preuzeo u Lutherove govore za stolom (Aurifaber, Luthers Tischreden, nastarije izdanje iz 1566., list 105 i 110), koje je zapisao, ali u blažem obliku. Luther je rekao da se želi objesiti o drvo. Aurifaber nam priča kako je dobio nalog „paziti na Lutherovo tijelo“, no, u kritičnoj noći nije pazio na njega. Čak i dozvani liječnici konstatiraju „da Luther izgleda kao zadavljen.“
-------------------------
Dakle, ne prema katolicima, nego baš prema svjedocima protestantima ćaća Martin im se objesio.

Zato ne treba čuditi da Ellen White ovog "Judu Martina" proglasi svetim, a sama svoj život potroši bogohuleći, kradući (plagirajući) i opijajući se. Po ovakvim plodovima ćete prepoznati "potomke Jude Martina".

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nije baš striktno vezano uz temu, ali spominje se Juda i protestant. :)
Glavni glumac i režiser serije " The Chosen" u audijenciji kod Pape.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sami "svedoci" o Luterovom "suicidu" daju oprečne informacije. Međusobno se ne slažu. Tako da njihovo svedočanstvo je automatski netačno.

Natrag