Zašto se "Jude" vješaju?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitajte se ljudi, kako to da je Luther 'preminuo u miru s Bogom" i na očigled 17 svjedoka, a da se toga istoga dana, dakle prije nego što je i sahranjen, u Lutherovom rodnom Eislebenu u kojemu nije živio niti jedan katolik, proširila priča među protestantima da se Luther objesio??? Samo je jedno rješenje ove pitalice - Martin Luther se zaista objesio. :)

Dakle, Luther se nije objesio prema katoličkim izvorima, nego prema kazivanjima i svjedočenjima protestanata.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pitajte se ljudi, kada katolički izvor piše o Luteru, hoće li reći istinu? Hoće li težiti istini?

Jedino katolički izvor prenosi priču o "glasinama"...ne protestantski. I onda kada već plasira priču o navodnim "glasinama" još nas obaveštava da tamo žive protestanti. A glasine pomenute samo u katoličkom izvorima. Nigde drugde.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Još jedna činjenica. Johanes Justis, Luterov ispovednik, nije govorio o glasinama nasilne smrti Lutera, već o glasinama da je umro u snu tj. iznenada. To je opovrgao. Jer se verovalo da ako neko umre bez ispovednika da će mu đavo uzeti dušu jer se nije ispovedio pred kraj života. Tu glasniu je Justus opovrgavao a ne da se obesio. To navodi i sam izvor koji ti navodiš:

"Stoga se Coelius 20. 02. 1546. u svojoj pogrebnoj propovijedi u crkvi, gdje je Lutherov lijes bio izložen obrušio na „papiste“ (katolike) da šire „zle glasine“ o Lutherovoj smrti, „da je pronađen mrtav u svojoj postelji.

Nije bilo reči o glasnima da se obesio. Iz ovog razloga je govorio na pogrebu Lutera o glasnima da je umro u snu ili iznenada.

A da se obesio pak to se počelo širiti tek kasnije nevezano za ovaj događaj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitajte se ljudi, kada katolički izvor piše o Luteru, hoće li reći istinu? Hoće li težiti istini?

Jedino katolički izvor prenosi priču o "glasinama"...ne protestantski. I onda kada već plasira priču o navodnim "glasinama" još nas obaveštava da tamo žive protestanti. A glasine pomenute samo u katoličkom izvorima. Nigde drugde.

Još jedna činjenica. Johanes Justis, Luterov ispovednik, nije govorio o glasinama nasilne smrti Lutera, već o glasinama da je umro u snu tj. iznenada. To je opovrgao. Jer se verovalo da ako neko umre bez ispovednika da će mu đavo uzeti dušu jer se nije ispovedio pred kraj života. Tu glasniu je Justus opovrgavao a ne da se obesio. To navodi i sam izvor koji ti navodiš:

"Stoga se Coelius 20. 02. 1546. u svojoj pogrebnoj propovijedi u crkvi, gdje je Lutherov lijes bio izložen obrušio na „papiste“ (katolike) da šire „zle glasine“ o Lutherovoj smrti, „da je pronađen mrtav u svojoj postelji.

Nije bilo reči o glasnima da se obesio. Iz ovog razloga je govorio na pogrebu Lutera o glasnima da je umro u snu ili iznenada.

A da se obesio pak to se počelo širiti tek kasnije nevezano za ovaj događaj.

Jedno su tvoje želje, ovo što pišeš, a drugo su činjenice, a činjenica je da se Martin Luter Juda objesio.

Na više od 9000 mjesta se u Lutherovim djelima pojavljuje sotona. Sebe je smatrao najučenijim u cijelom katoličkom svijetu i papom broj 1. Kada mu je proradila savjest, pitao se: „Martine, jesi li ti stvarno najučeniji u cijelom kršćanstvu?“ – to je onda pripisivao utjecaju sotone. „Pri čemu kada sam uzeo neki nož u ruke odmah su me spopale gadne misli, tako da nisam bio u stanju moliti i đavao me tada izbacio van iz sobe.“ „Svijet me se zasitio, i ja njega.“ „Rastanak će se uskoro dogoditi. Ah, da sam Turčin kako bih se ubio …“ „Đavao ljude prvo zavede na neposluh pa zatim na izdaju kao Judu; zatim ih toliko baca u očaj da završavaju tako što se objese ili zadave. Jer đavlov glas ima tako strašan zvuk, da se ljude nakon nekog noćnog dijaloga s demonom sutradan pronađe mrtve, što se meni često moglo dogoditi.“
----------

Kao što možete vidjeti Luther je čak najavljivao da bi mogao završiti kao Juda - obješen. I tako je i završio.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve sam citirao. Glasine su u početku bile vezane za to da se Luter nije ispovedio i da je umro iznenada. A ne da se obesio. Čak i svoje izvore dezinformativno prenosiš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve sam citirao. Glasine su u početku bile vezane za to da se Luter nije ispovedio i da je umro iznenada. A ne da se obesio. Čak i svoje izvore dezinformativno prenosiš.

Očito je i jasno je da se Luther objesio, i očito je i jasno je da se protestantizam nije istakao samo divljaštvom, nego i neviđenim laganjem i falsificiranjem povijesti. O tome svjedočenje dolje:

Kada se napravi pregled ustaljenog pogleda povijesti Zapada, nailazi se na neke uistinu nevjerojatne izmišljotine. Njih nije izmislila Crkva nego sekularni intelektualci koji su stvorili termine kao što su mračno doba, renesansa, prosvjetiteljstvo i doba razuma. To su bila velika povijesna razdoblja, koja se zapravo nikada u stvarnosti nisu dogodila.
---------
Nisam rimokatolik i nisam napisao ovu knjigu kako bih obranio Crkvu. Napisao sam je kako bih obranio povijest.

Rodney Stark
, Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Očito je i jasno je da se Luther objesio

Nije ni izdaleka da se obesio jer sam izvor koji ti navodiš kaže da se sumnjalo za Lutera da nije dobio ispovest pre smrti:

Samo ne čitaš pažljivo šta kažuu tvoji izvori.

Naravno, Historia to demantuje jer je Justus Johanes bio u trenutku smrti sa doktorom Martinom. Opisuje njegove zadnje trenutke iz sata u sat. U 03:00 Luter je preminuo. No, Luter se nije plašio smrti kao srednjovekovni ljudi, jer je imao veru u Hrista i vaskrs. Sam Luter je opisao scenu kako će Hristos prilikom svog drugog dolaska poslati anđela koji će probuditi dr. Martina i povesti ga sa Njim. Amin, neka tako bude.

Luter je znao da ne mora prolaziti Limbo(kako veruju srednjovekvni evrpoljani) mesto privremenog suđenja i mučenja već da će biti vaskrsnut..jer se ne opravdavamo delima već verom. Hristos ne bi dozvolio da se sveti njegovi muče u privremenom Limbu(uzgred neznabožačkog porekla mesto) već će biti na miru pre Hristovog dolaska a tada će ugledati večnost. Amin, neka tako bude.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hristos ne bi dozvolio da se sveti njegovi muče u privremenom Limbu

Što divljiji to antikristima svetiji. Čitajte izjave divljaka.

Martin Luther: „Pa niste vi (Židovi) vrijedni toga da izvana pogledate Bibliju, a kamoli da je čitate. Vi samo trebate čitati Bibliju koja stoji svinji ispod repa te žderati i lokati slova koja tu sama ispadaju. To bi bila Biblija za takve proroke koji riječ božanskoga veličanstva (…) tako svinjski ruju i trgaju.“

Martin Luther: Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujemna našega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio govoriti.“

Martin Luther: „Da se njihove sinagoge ili škole potpale ognjem, a ono što ne želi sagorjeti prekrije i zatrpa zemljom, da nijedan čovjek tu ne vidi ni kamena ni taloga. A to neka se čini na čast našem Gospodinu i kršćanskom svijetu.“

Martin Luther: Ovamo na poljubac! Đavao se posrao u hlače i opetovano ispraznio trbuh. To je pravo svetište što Židovi i što Židov želi biti, ljubiti, žderati, lokati i klanjati se, a đavao neka opet ždere i loče, što takvi učenici mogu bljuvati, gore i dolje izbacivati (…) Đavao ždere svojom anđeoskom surlom i ždere s užitkom što Židov bljuje i raspršuje iz gornje i donje njuške.

Karl Jaspers: Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komora

Adolf Hiltler: Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“

Marin Luther: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.“
------------------

Kao što vidite, riječ je o divljaku nad divljacima, ali isto tako kao što vidite, što veći divljak to antikristima veći svetac.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Luter je odbacivao Limbo, zato što to u startu podrazumeva opravdanje delima. Razmislimo, ako je Hristos, dao otkup, čemu Limbo? Da neko okaje grehe u Limbu. Zašto da ih kaje ako ih je Hristos otkupio? Čemu okajanje u Limbu.

Zato je opravdanje verom nespojivo sa Limbom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kao što vidite, riječ je o divljaku nad divljacima, ali isto tako kao što vidite, što veći divljak to antikristima veći svetac.

Ah, ali ni tu antikristi nisu koncizni, dosljedni.. o, nee....

Divljak im ne bi bio "svetac", da nije bio protiv primarne mete njihovih nasrtaja, da nije bio protivu Crkve.

Ponovit ću još jednom, nije zgoreg. Luther ne bi bio "svetac" židova koji to nisu, da nije bio protiv Crkve Katoličke...

Reper, mjera kojom oni mjere pri izboru "svetaca" je primarno, isključivo, antikatoilicizam i antikršćanstvo.

Uostalom, o tome govori i činjenica da veruju Riveri, Hislopu i sličnim maloumnicima.

Veruju im jer su antikatolički.

Natrag