Zašto protestanti i novoverci koriste skraćeni kanon?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Vidis ja ovo ni za vas ne mislim, iz dana u dan dokazujes koliko ste gordi i nemate ljubavi, pre bih bio ateista nego verovao da Bog kakvog vi propovedate postoji.

Po svim istraživanjima u Srbiji su u prosjeku ateisti bolji od vjernika (tradicionalnih crkvi).

Mislim na učenja crkvi, velike većine. A ni po moralu hrišćani (većina koja se tako izjašnjava) nisu bolji od Jevreja. Realnost iz novnskih članaka i dr. medija te demantuje. Odavno psiholozi i drugi stručnjaci govore da je društvo u srbiji dubko poremećeno. Naravno ne svi. pogledaj moral omladine u Srbiji i drugih građana. Krah morala. Omladina hedonistička.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Po svim istraživanjima u Srbiji su u prosjeku ateisti bolji od vjernika (tradicionalnih crkvi).
Tolika mrznja, neverovatno.............
Mislim na učenja crkvi, velike većine. A ni po moralu hrišćani (većina koja se tako izjašnjava) nisu bolji od Jevreja. Realnost iz novnskih članaka i dr. medija te demantuje. Odavno psiholozi i drugi stručnjaci govore da je društvo u srbiji dubko poremećeno. Naravno ne svi. pogledaj moral omladine u Srbiji i drugih građana. Krah morala. Omladina hedonistička.
Ja kad udjem u pravoslavnu crkvu vidim ljude koji su dosli da se pomole BOgu ili da se sjedine sa Njim kroz Svetu Evharistiju, a kad sam dosao u Adventisticku crkvu video sam ljude koji su se otimali oko bele tehnike.Covek ateista koji poseti obe zajednice moze da zakljuci o cemu se radi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tolika mrznja, neverovatno.............

To je realnost, a ne mržnja.

Ja kad udjem u pravoslavnu crkvu vidim ljude koji su dosli da se pomole BOgu ili da se sjedine sa Njim kroz Svetu Evharistiju, a kad sam dosao u Adventisticku crkvu video sam ljude koji su se otimali oko bele tehnike.Covek ateista koji poseti obe zajednice moze da zakljuci o cemu se radi.

Opet magija, ne sjedinjava se čovjek sa Bogom kroz predmet (kruh) i vino. Ja idem u HAC i ne vidim da se iko grabi oko tehnike. 70% mladih u Rusiji ( a to je najveća pravoslavna država) perstaje da ide u PC jer tamo ne nalazi Hrista. Kažu sami duhovnici iz Rusije.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Opet magija, ne sjedinjava se čovjek sa Bogom kroz predmet (kruh) i vino. Ja idem u HAC i ne vidim da se iko grabi oko tehnike. 70% mladih u Rusiji ( a to je najveća pravoslavna država) perstaje da ide u PC jer tamo ne nalazi Hrista. Kažu sami duhovnici iz Rusije.
Magija je kontrolisanje nevidljivih sila i da bi neko vrsio magiju on ne moze da bude religiozan, jer magija zahteva da bude volaj nasa,a ne volja necija, u molitvama evharistijemi se molimo Bogu da osveti hleb i vino, a ne osvecujemo ih mi nekim nasim mocima.NEmas ti pojam ni sta u strucnom terminu znaci magija nazalost.Mi se sa BOgom sjedninjavamo u ljubavi i sa bliznjima kroz Svetu Rvharistiju, a ne Svetom Evharistijom, jer je to isto Isus ucinio na Tajnoj veceri.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Moraš da skreneš sa teme jer nemaš dkaza da su deveterokanonske knjige nadahnute od Boga.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Moraš da skreneš sa teme jer nemaš dkaza da su deveterokanonske knjige nadahnute od Boga.
Ne skrecem sa teme, "skreces sa teme" je pokvaren i podmukao potez gordih osoba.
Ja sam vec rekao da su ejvreji do 70. koristili devterokanonske knjige tj. devterokanonske knjige su izbacili otpadnici, a vi njihov kanon prihvatate.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ne skrecem sa teme, "skreces sa teme" je pokvaren i podmukao potez gordih osoba.
Ja sam vec rekao da su ejvreji do 70. koristili devterokanonske knjige tj. devterokanonske knjige su izbacili otpadnici, a vi njihov kanon prihvatate.

On nije skraćen nego ste ga vi produžili, kanon SZ je već postojao prije pisanja NZ.

A to je sve zbog toga što u kanonu koji je bio nisu našli svoja učenja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zato su prihvatili gnostička jevanđelja, i izveštaje iz istorijskih spisa staroga zaveta, o Makabejcima, itd, jer ideje u njima podupiru njihova učenja, dok ih kanonski spisi ruše.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zato su prihvatili gnostička jevanđelja, i izveštaje iz istorijskih spisa staroga zaveta, o Makabejcima, itd, jer ideje u njima podupiru njihova učenja, dok ih kanonski spisi ruše.

Kao i JS što su promijenili Bibliju, ako ne može milom, onda silom, mora se imati neki autoritet u rangu Biblije pa makar izmijenjena ili sa dodanim knjigama.

Zato Bog njima oduzima dijel u nebu.

Ko oduzme riječ ili doda, a i ko izvrne na njega ide to.

Natrag