Zasto je bas pravoslavlje trun u oku svim zapadnim sektama????

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
Zasto je bas pravoslavlje trun u oku svim zapadnim sektama???

Zasto sve zapadne sekte, zele da uniste pravoslavlje-ortodoxnu crkvu?zapitajte se! Islam takodje!

Ja cu vam reci bog ovog sveta je djavo-lucifer,antihrist,ko god ne prizna Isusa da je dosao u telu -kao Bog on je antihrist.

(Jovan 1:1-14,Isaija 9:6,Otkrivenje 13g)

Ko vide Mene vide i Oca!!!!pa zasto me pitate gde je Otac!!!!???Ja i Otac smo (JEDNO)Ko nema usi da cuje,oci da vidi,razum da shvati taj je propao!videli su osetili su,dosao je medju svoje,a svoji ga ne primise!!??

Samo zato sto mi pravoslavni-ortodoxi cekamo tog Isusa pravog! ceo svet nas mrzi,a narocito sektasi.Katolici nam sole pamet posle svega sto su ucinili protiv ortodoxsa,da su nasa braca!ma koji ce pravi pravoslavac u to da poveruje osim "Ekumenista¤???Poslednjih 20 godina nam je veoma jasno ko su nam braca a ko vragovi.

Ovom temom zelim da mi objasne sektasi,Muslimani,Katolici zasto smo vam trn u oku???

Da nije mozda zbog ovog????

Симбол вере

Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносуштног Оцу, кроз кога је све постало;

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;

И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом Царству неће бити краја.

И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.

У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.

Исповедам једно крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих.

И живот будућег века. Амин.

Симбол вере

Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносуштног Оцу, кроз кога је све постало;
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом Царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин.
О СИМБОЛУ ВЕРЕ

Постоји велико мноштво разних секти и непријатеља православља који непрестано насрћу на православне вернике и покушавају да на разне лукаве начине унесу забуну и погрешно учење. Данас у свету постоји толико секти да их за годину дана небих могли само набројати а камоли изучити сва њихова лажна учења.

Да небих верски застранили свети оци су нам оставили Симбол вере, кратко али прецизно исказано православно исповедање вере. Зато је добро научити Симбол вере напамет и када се год молимо Богу прочитати и Симбол вере тј. правилно исказати ( исповедити ) нашу веру.

На Првом и Другом васељенском сабору, у Никеји (325) и Цариграду(381), Свети Оци су борећи се против јереси и лажних учења у Хришћанству, саставили сажето, правилно, исповедање вере, звано Симбол вере.

Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог (први члан Симбола вере).

Бог је свуда присутан, непроменљив, неограничен, недостижан, вечан, безпочетан и безкрајан, духован и безсмртан и сведобар. Тај исти Бог открио нам се у Христу.
Зато као хришћани Верујемо и у Сина Божијег Господе Исуса Христа, Бога који је постао човек ради спасења нас људи.
О Христу су пророковали Духом Светим надахнути пророци. Очекивали су Га бројни мудраци древних цивилизација и религија. Он се родио као Богочовек од Духа Светога и Марије Дјеве у једном времену када су морално оронуле, умирале старе цивилизације, или су нагризене моралним кризама наговештавале свој крај. О томе сведочи апостол Павле: “А када се навршило време посла Бог Сина Свог“ (Гал. 4,4).
Свети јеванђелист Јован објављује истину: “Бог је тако заволео свет да је Сина Свога Јединородног дао, да сваки који верује у Њега не погине, него да има живот вечни“ (Јн.3,16).
Стога: верујем
line.png

И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, рођеног од Оца пре свих векова: Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног а не створеног, једно суштног са Оцем, кроз кога је све постало (дргуи члан Симбола вере).
Као што се мисао рађа из ума и открива га, тако се и Син Божији вечно рађа од Бога Оца, и Он је Бога Оца откријо свету и човеку. А човек је створен по слици и прилици Бога Небеског, Богаличног. Зато је и човек личност, умно и свесно и слободно лично биће, саздано по лику Христа Богочовека.
Господ Христос сведочи о себи: “Ја и Отац (небески) Једно смо…ко види мене, види Оца који ме је послао (у свет)“ (Јн.10,30;12,45). О великој истини Христовог оваплоћења свети Апостол Павле каже: “Велика је тајна побожности:Бог се јави у телу“ (I Тим. 3,16) то јест: Бог се јави као човек, као Богочовек.
О томе говори 3. члан Симбола вере овако:
line.png

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Деве и постао човек.
Христос Син Божији, као Богочевек и Спаситељ света, из љубави је пострадао за нас људе разапет био на крсту, умро и сахраљен био али је и васкрсао из мртвих и победио смрт да би нама људима обезбедио и даровао вечни и бесмртни живот код Бога. Гаранција нажег спасења и победе над грехом и смрћу, као и залог нашег безсмртног живота са Богом јесте Христово разпеће, смрт и васкрсење и славно васнесење са телом на небу одакле ће Христос поново доћи да суди свим људима и бићима.
Зато исповедамо и признајемо Христа Господа и Спаситеља:
line.png

Који је за нас распет у време Понтија Пилата, и страдао и погребен; и који је васкрсао у трећи дан по Писму; и који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца; и који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима, и Његовом царству неће бити краја(4-7,члан Симбола вере).
Верујемо и у Духа Светог, јер верујемо у Свету Тројицу, Јединог и Истинитог Бога нашег.
Дух Божији Свети је творац и оживитељ света и човека. Он је надахњивао пророке и остале свете људе Богжије. Спаситељ Христос је, по Свом васнесењу на небу, послао од Оца светим Апостолима Духа Светога, Утешитеља и Надахнитља. Он им је рекао да се, после Његовог васнесења, не удаљују из Јерусалима док се не обуку у силу Духа Светога, “у силу одозго“ (Лк. 24,29).
Затим је Христос, шаљући Своје Апостоле у свет да проповедају Јевађеље и оснивају Цркву, заповедао: “Идите и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа, учећи их да држе све што сам вам заповедао. И ево, Ја сам с вама у све дане до свршетка века“ (Мт.28,19-20)
Зато: верујемо
line.png

и у Духа Светога, Господа, животворног, који од Оца исходи, који се заједно са Оцем и Сином поштује и слави, који је говорио кроз пророке…(осми члан Симбола вере).
Верујем и у Свету Цркву Христову:
Господ Христос је рекао: “Сазидаћу Цркву Своју и врата паклена неће је надвладати“ (Мт 16,18). И заиста, Христос Богочовек је на Себи саздао Цркву силом Духа Светога преко светих Апостола и ево-Црква Христова постоји и живи пуне две хиљаде година. Пролазила је она кроз спољашња гонњења и унутрашње кризе, кроз шибе непријатељства и безбожне мржње, кроз прогоне и погроме, али је доказала речи Спаситељеве да је непобедива: да је ни врата паклена немогу нашкодити. У Цркву се улази и постаје живи члан кроз свету тајну Крштења. У Цркви, вером и благодаћу и добрим делима, стиче се вечни живот, и чека вескрсење мртвих и Бесмртно царство.
Зато:
line.png

верујем у једну, свету, саборну и Апостолску Цркву (девети члан).

Та Црква је света Православна црква Христова, основана од Христа и Светих Апостола и утврђена од свих Отаца и Сабора и од светих Мученика и Светитеља.

Тако исто, као православни хришћанини:
line.png

Исповедамо једно крштење за опроштење грехова. Чекам васкрсење мртвих и живот будућег века (10-12 члан)
Верујемо и у васкрсење мртвих. Јер ће мртви заиста васкрснути. Још је пророк Језекиљ прорекао свеопште васкрсење мртвих. Под васкрсењем мртвих се подразумева васкрсење људских тела, без којих човек није пуни човек. Иако је душа безсмртна, она не може без тела добити пуноћу вечног живота. Од када је Христос постао човек, људско тело је постало светиња и храм Духа Светога. Потврда да ће и наша тела васкрснути овде на земљи јесте Христово Васкрсење из мртвих.

Mislim da je ovo jedini razlog zasto su protiv nas pravoslavnih!jer antihrist nemoze da cita,slusa ove reci.Njegovi sledbenici takodje.

Tri oblika JEDNOG JEDINSTVENOG BOGA I NEMA DRUGOG!!!!A NE TRI BOGA KAKO NAM SEKTASI PREZENTUJU.

Pozdrav od Gere.

Bas si dokon. U narodu se kaze - zaludan pop i jarice krsti.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Bas si dokon. U narodu se kaze - zaludan pop i jarice krsti.
Slusaj stari zamene si isti onaj za koga mene racunas!!!jel si ukapiro?tvoja nauka,pravopis itd nema bre veze sa bozjim recima!jasnna mi je tvoja intelektualnost ona nije Bozja a ovo svecka.Tu se razilazimo i cuvaj se mene,laz,licimerje prevare ne podrzavam a samo istinu bozju. Koliko si pametan,obrazovan da nisi u stanju cak da napises jedan pozdrav iako se s tobom ne slazemo u nekim temama,a pogledaj svaki moj post u svakom ces videti (Pozdrtav od Gere)

Pozdrav od Gere.

P.S

I jace sam od tebe ovde stavio na mesto,i nemoj ni da sumnjas da necu i tebe!!

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
Slusaj stari zamene si isti onaj za koga mene racunas!!!jel si ukapiro?tvoja nauka,pravopis itd nema bre veze sa bozjim recima!jasnna mi je tvoja intelektualnost ona nije Bozja a ovo svecka.Tu se razilazimo i cuvaj se mene,laz,licimerje prevare ne podrzavam a samo istinu bozju. Koliko si pametan,obrazovan da nisi u stanju cak da napises jedan pozdrav iako se s tobom ne slazemo u nekim temama,a pogledaj svaki moj post u svakom ces videti (Pozdrtav od Gere)

Pozdrav od Gere.

P.S

Bilo bi dobro da se angazujes na ucenje srpskoj jezika. Jer, tesko je shvatiti sta ti hoces da kazse na tom, tebi stranom, jeziku. To sto ti posle uvreda i primitivnog nastupa pozdravljas je dokakz da si i pored svih tvojih nedaca i licemer. Imam utisak da su ti psihijatri preporucili boravk na forumima kao deo psihoterapije. Mogu ti reci da uvazavam tvoje psihoterapeutske potrebe.

Pozdrav i tebi, zasto da ne, pogotovu ako ce to pozitivno uticati na tvoju psihu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

Pozdrav od Gere.

P.S

nije vredan da mu se bilo ko obraca ovde, nasao se on pametnica da proziva preko mene ljude koji su prolazili tesko u zivotu. toliko o njemu i kakav je on i koliko je vredan da mu se odgovara uopste

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Bilo bi dobro da se angazujes na ucenje srpskoj jezika. Jer, tesko je shvatiti sta ti hoces da kazse na tom, tebi stranom, jeziku. To sto ti posle uvreda i primitivnog nastupa pozdravljas je dokakz da si i pored svih tvojih nedaca i licemer. Imam utisak da su ti psihijatri preporucili boravk na forumima kao deo psihoterapije. Mogu ti reci da uvazavam tvoje psihoterapeutske potrebe.

Pozdrav i tebi, zasto da ne, pogotovu ako ce to pozitivno uticati na tvoju psihu.
Ma sve ti shvatas samo si jedan od onih koji ne zele da slusaju!to ti je i Jure rekao.

Meni srbski nije stran! ali eto nisam imao tu privilegiju kaO TI,ali mogu da te rasturim na 5 jezika dok ti sam neznas svoj-gramatiku.

Ali zamolio bih te da se na temama religije ne raspravljamo o pravopisu a vec o Bibliji,temama o kojim se diskutuje,ako nemas argumente za svoje postove onda cuti,a ne iznosi gluposti vrlo dobro-odlicno poznajem istoriju sveta,nauku tako da samnom nemas sanse.

Meni psihijatar nije potreban jer ja vidim kuda ide ovaj svet,meni je dovoljan psihijatar koji i stvorio mozak Isus Hrist,koji mi je i otvorio oci,a ti si slep jer nisi u stanju da razumes (poslanicu rimljanima 1 glavu)

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
nije vredan da mu se bilo ko obraca ovde, nasao se on pametnica da proziva preko mene ljude koji su prolazili tesko u zivotu. toliko o njemu i kakav je on i koliko je vredan da mu se odgovara uopste
Kad o Njemu zboris, pisi on velikim slovom - ON. Jer njegovo ime se ne sme uzalud izgovarati. Ako ON nije vredan da mu se obracas ovde, gde bi ti da mu se OBRACAS? I, sta je toi sto MU tako tesko zameras? Uzgred, ti koji su preko tebre prozvani i tesko prolazili u zivotu, bice nagradjeni na onom svetu. Veruj, kada ti to govore sveti ocei. I ne dovodi u sumnju Njegovu moc.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Kad o Njemu zboris, pisi on velikim slovom - ON. Jer njegovo ime se ne sme uzalud izgovarati. Ako ON nije vredan da mu se obracas ovde, gde bi ti da mu se OBRACAS? I, sta je toi sto MU tako tesko zameras? Uzgred, ti koji su preko tebre prozvani i tesko prolazili u zivotu, bice nagradjeni na onom svetu. Veruj, kada ti to govore sveti ocei. I ne dovodi u sumnju Njegovu moc.

aha super yes3

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
E, sad jedno kontra pitanja - zasto je bas JS trn u oku svim pravoslavnim sektama? I zasto su sve zapadne sekte trn u oku pravoslavnim sktama?

Član
Učlanjen(a)
02.12.2011
Poruka
5
ja opet kazem ono sto je svima jasno, njima mi smetamo zato sto ih kocimo u sirenju katolicanstva, vatikan hoce da pokatolici sto vise ljudi i da tako imaju moc nad sto vise ljudi ili naroda, ja bih voleo da znam jednu drzavu koju su oni pokatolicili na miran i dobar nacin
ja je ne znam, ta drzava ne postoji

postoji Hrvatska - a svojstveno je islamu da se širi silom, katolici ili pravoslavci je jedno te isto, samo poanta je da su se pravoslavci odmakli od Vatikana i jednostavno kod njih dolazi do urušavanja svih hKrišćanskih vrijednosti ,od obitelji pa nadalje, tko doista vjeruje u Isusa, ne samo vjeruje nego ga i osjeti kao živog Boga u srcu sam će spoznati istinu. ne trba mu nikakvo širenje silom ili mačem

Natrag