Zašto đavlina Isusovu Majku Mariju kurvom prikazuje?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Odlično. Jakov je od prve žene Josifove. Pa sada hajdemo da vidimo kada je Jakov rođen, po tradicije. Može?

''Св. апостол Јаков, брат Господњи. Назива се братом Господњим зато што је био син праведног Јосифа, обручника Пресвете Богородице. Када праведни Јосиф беше при смрти, он раздели имање своје синовима својим, па хтеде оставити један део и Господу Исусу, сину Пресвете Деве Марије; али се сва браћа овоме успротивише не сматрајући Исуса братом својим. Јаков љубљаше веома Исуса, и изјави, да ће Га он узети на свој део. И зато се он назива братом Господњим. Према предању он је и у Мисир ишао са Пресветом Девом и Јосифом онда када је Ирод тражио да убије новорођенога цара. (...) Господ га убројао у својих 70 апостола. (...) Био епископ у Јерусалиму 30 година, и ревносно управљао црквом Божјом. (...) Беше Јакову 63 године када пострада за Господа свога.', Охридски пролог, стр. 773,774, Vladika Nikolaj Velimirović

Evo istu tradiciju navodi Vladika Nikolaj i ono je u skladu sa ovim što si naveo ovde sa tog pravoslavnog sajta.

Dakle, Jakov od prve žene Josifove je rođen 1. p.n.e. Slažeš li se sa ovim izveštajem tradicije?

Za ovim tekstom si ti posegnuo, a ne ja. Zato je pravo pitanje - slažeš li se ti s ovime što ovdje piše? Očito slažeš, jer samo bi luđak posezao za onim što mu ne paše. A gore ti u tekstu lijepo piše (podebljao sam i povećao) da Jakov nije dobio ime "brat Gospodinov" zbog toga što ga je rodila Isusova Majka Marija, nego zbog toga što je Jakov "veoma ljubio Isusa", da je čak htio i Isusa uvrstiti u podjelu imovine sa drugom svojom braćom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jasno. Tako sam i shvatio. I onda samim tim kada kaže da za RKC, Pismo nije autoritet, govorim istinu.

Hvala Bogu da si shvatio. Ipak, evo ti još jednom:

Nije Pismo rodilo Crkvu nego je Crkva rodila Pismo. Uostalom, i samo Pismo priznaje Crkvi vrhovni autoritet - 1 Tim 3,15: a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za ovim tekstom si ti posegnuo, a ne ja. Zato je pravo pitanje - slažeš li se ti s ovime što ovdje piše?

Hajdemo da proverimo upravo tu mogućnost da je Jakov, Josifov sin iz prvog braka. Zapravo to i proveravamo. Znači, po ovom tekstu Jakov, brat Hristov samo po ocu je rođen 1.p.n.e Slažeš li se sa ovom godinom?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hajdemo da proverimo upravo tu mogućnost da je Jakov, Josifov sin iz prvog braka. Zapravo to i proveravamo. Znači, po ovom tekstu Jakov, brat Hristov samo po ocu je rođen 1.p.n.e Slažeš li se sa ovom godinom?

1. To je 'tvoj sajt', ti si ga navodio i ti se pozivaš na njega.

2. Na njemu jasno stoji da Jakova brata Gospodinova nije rodila Isusova Majka Marija.

3. Točka!!!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja shvatio odavno da tako verujete, nego neki dobronamerni katolici su se zabezekluli kada sam samo izneo činjenično..evo ti si sada potvrdio ono što sam rekao..da za RKC Pismo nije autoritet. Ok, to znam da je tako.

A jesi li tim "dobronamjernim i zabezeknutim katolicima" rekao da Bibliju mogu staviti svinji ispod repa, ako ne nabave "nepogriješivi tumač Biblije" - spise Ellen White. ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
1. To je 'tvoj sajt', ti si ga navodio i ti se pozivaš na njega.

2. Na njemu jasno stoji da Jakova brata Gospodinova nije rodila Isusova Majka Marija.

3. Točka!!!

Pa slažeš li se ti sa svime napisanome na sajtu? Ja proveravam činjenice. To zna. Smeš li i ti da to učiniš? Jakov, brat Hristov znači po tradiciji je rođen 1.p.n.e. Jel tako?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A gore ti u tekstu lijepo piše (podebljao sam i povećao) da Jakov nije dobio ime "brat Gospodinov" zbog toga što ga je rodila Isusova Majka Marija, nego zbog toga što je Jakov "veoma ljubio Isusa", da je čak htio i Isusa uvrstiti u podjelu imovine sa drugom svojom braćom.

Ehh, ali on to ne može prihvatiti. Iako to upravo pojašnjava zašto Jakova (koji nije Jakov Zabedejev) nazivaju i Jakov Pravedni.

A jesi li tim "dobronamjernim i zabezeknutim katolicima" rekao da Bibliju mogu staviti svinji ispod repa, ako ne nabave "nepogriješivi tumač Biblije" - spise Ellen White. ;)

Hmm, po svemu sudeći on se susreo s "katolicima" a ne katolicima. Naime, svatko tko iole poznaje svoju vjeru i Crkvu kojoj pripada, dakle praktičan je vjernik, a ne vjernik na papiru, neće biti zabezeknut na njegove tvrdnje, nego će ih odmah prepoznati kao sektaško zavođenje i laž.

Naravno pod uslovom da se ti katolici (ili "katolici") s kojima se on susreo nisu zabezeknuli na njegove tvrdnje kao na kontra znanje, a one doista i jesu za ostati bez teksta. Pravi egzamplar kontra znanja.

Što se pak tiče ponuđivanja spisa vračare iz Maine-a USA, kao "nepogriješivog tumača Svetog Pisma", teško da je to odmah ponudio, jer subotari su veoma lukavi u svom prozelitizmu, te za razliku od svoje braće po baptisiti MIlleru, svedoka "jehove", ne nameću odmah spise svoje "svesvete" kao jedinog tumača Biblije. To dolazi kasnije, kada je žrtva već uvučena u doktrine već pomenute vračare (počne da subotari, jede vegansku hranu, stalno ponavlja "Biblija ovo, Biblija ono" i javno nasrće na Crkvu kojoj je do tada pripadao).

Natrag