Заштита од спамера?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Realno gledajući komentare protivnika istine, može se zaključiti da je identičan duh, pa se zaključuje da je to u suštini jedna osoba - sotona.

Sada smo i sotona? Pitam se na osnovu čega je stvoren takav zaključak?

Rizikujem da se ponavljam, ali ovde se svako ko se protivi izvrtanju istina vere naziva sotonom uz niz optužbi koje veze sa vezom nemaju.

1. Sotona ne mrzi pismo, on, tj tačnije oni jer jedno od njegovih imena je Legion, ga koristi, izvrće ga da bi zaveo ljude i odvojio ih od Boga.
2. Sotona igra na kartu dara SLOBODNE VOLJE čovekove kojim ga zavodi i hrani mu ego, To čini šaljući mu vizije, proročanstva i mnoge druge stvari, kojim izvrće Božiju objavu.

Sam Bog, otelotvorena Reč, reći če za svoju Crkvu, da če je mrzeti kao što su Njega mrzeli. Dakle, nije rekao da će mrzeti pismo. Mržnja, kao inverzija ljubavi, ili tačnije kao samoljublje nije ništa drugo do Sotonsko osećanje, ono koje je i dovelo do pada onog koji je Boga gledao, i koji je u svom samoljublju poželeo da sedne na trom MILOSTI. Poveo je sa sobom u aktu pobune trećinu anđela svih redova. Njegova je dakle mržnja dovela i do pada čovekovog, kada je ženi rekao da slobodno jede plodove sa drveta saznanja, jer Bog se boji da će oni postati isti kao on, tj bogovi.
Bog mu, nije zabranio da čini to što čini jer dar Slobodne Volje koji imaju sva INTELIGENTNA BOŽIJA STVORENJA se ne oduzima, nego mu je čak i dozvolio da rešeta ljude, koje samo pismo naziva MILJENICIMA BOŽIJIM .
Nije mu zabranio ni da iskrivljuje poruku, da laže i da vara, da se predstavlja kao anđeo, čak i kao bog, sve mu je dozvoljeno, jer mi svojom VOLJOM trebamo da odaberemo Boga. Da odbacimo sotonu. A to nećemo postići koristeći se njegovim metodama, pobunom (protestantizam i secesija), nakaradnim tumačenjem pisama, i iskrivljavanjem onoga što Bog jeste. On, koji je nakon što je vekovima govorio po Prorocima, lično sišao među ljude, ispunjavajući tako pisma, proroke i zakone (o tome se naime radilo kada je Isus rekao: ne mislite da sam došao da ukinem"), svojom Ličnom žrtvom zasnovao je NOVI SAVEZ, VEČNI SAVEZ njegove krvi i tela, zasnovao je svoju Crkvu, zajednicu vernih, zajednicu učenika čiji je primarni zadatak da vrati ljude Njemu. Sve ljude, ne samo jedan narod. On je govoreći po DUHU, odabrao PAVLA da bude apostol narodima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Čovek ne može biti sotona, već ljudi mogu ispunjeni njegovim duhom ispoljavati identične manifestacije tog Duha.

Svi protivnici istine uglavnom ispoljavaju identične manifestacije po kojima se prepoznaju, što bi narodna izreka rekla "kao od jedne majke rođeni"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
svojom Ličnom žrtvom zasnovao je NOVI SAVEZ, VEČNI SAVEZ njegove krvi i tela,

U Danilu stoji da je to obnova starog saveza a ne neki novi savez.

zasnovao je svoju Crkvu, zajednicu vernih, zajednicu učenika čiji je primarni zadatak da vrati ljude Njemu. Sve ljude, ne samo jedan narod. On je govoreći po DUHU, odabrao PAVLA da bude apostol narodima.

Prava Božja crkva je mnogo starija od novog zavjeta, stara od prvih vjernih ljudi.

A to nećemo postići koristeći se njegovim metodama, pobunom (protestantizam i secesija), nakaradnim tumačenjem pisama, i iskrivljavanjem onoga što Bog jeste.

Zato sada imate pobune i haos, a ko je imao pobunu protiv lažnih dogmi sada ima mir i spokojstvo.

Sam Bog, otelotvorena Reč, reći če za svoju Crkvu, da če je mrzeti kao što su Njega mrzeli. Dakle, nije rekao da će mrzeti pismo.

Opet formalizam, zato stoji da će se izvrnuti riječ Božja i zakon kod onih koji mrze Boga i Njegove sljedbenike, znači da mrze i riječ Božju.

Zato su je i zabranili jer su vidjeli da njihova nauka nije u skladu sa tom riječju.

Sama zabrana Biblije dokazuje mržnju prema riječi Božjoj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U Danilu stoji da je to obnova starog saveza a ne neki novi savez.

Gal 4,24: To je slika. Doista, te žene dva su Saveza: jedan s brda Sinaja, koji rađa za ropstvo - to je Hagara.
Gal 4,26: Onaj pak Jeruzalem gore slobodan je; on je majka naša.
Gal 4,31: Zato, braćo, nismo djeca ropkinje nego slobodne.

Prava Božja crkva je mnogo starija od novog zavjeta, stara od prvih vjernih ljudi.

Da, Kristova Crkva koja je stara dvije tisuće godina i nije prava Božja crkva. Prave su samo dvije crkve. Ona prije Adama i današnja adventistička.

Zato sada imate pobune i haos, a ko je imao pobunu protiv lažnih dogmi sada ima mir i spokojstvo.

I 50 tisuća istina.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Gal 4,24: To je slika. Doista, te žene dva su Saveza: jedan s brda Sinaja, koji rađa za ropstvo - to je Hagara.
Gal 4,26: Onaj pak Jeruzalem gore slobodan je; on je majka naša.
Gal 4,31: Zato, braćo, nismo djeca ropkinje nego slobodne.

To nije dokaz da je nastao novi savez, nego je obnovljen stari. Hagara je tip fariseja i držanja slova, bez duha slova.

Novi je po formalnom tumačenju, a to ne znači potpuno novi nego obnova starog kako i stoji u Danilu.

Da, Kristova Crkva koja je stara dvije tisuće godina i nije prava Božja crkva.

Pa Hristova Crkva je stara 6000 godina.

I 50 tisuća istina.

Bitno je da je veće jedinstvop u moralnosti. Zato vi imate favele, kartele.

A mi imamo mir. Znaš kako piše u Bibliji "Nema mira ....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Realno gledajući komentare protivnika istine, može se zaključiti da je identičan duh, pa se zaključuje da je to u suštini jedna osoba - sotona.
Evo i sad covek treba da napise nesto lepo, a sotonom nas nazivaju?

Jel to ne krsi pravilnik, ja ne znam?

Ali ti znas sta je istina?

Hristos kaze "govoris bogat sam i obogatio sam se i nista ne potrebujem a ne znas da si nevoljan i slep i go i bos".

Tako i ti govoris - "znam sve , imam istinu i niko ne treba vise da me uci" , a Isus kaze -"blago onima koji su svesni svojih dihovnih potreba jer ce Boga videti". Ti nisi ni svestan svojih duhovnih potreba!

Sa takvima nema i ne moze biti razgovora, dosli ste da promovisete svoju veru na svakoj temi da sirite spam!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Hristos kaze "govoris bogat sam i obogatio sam se i nista ne potrebujem a ne znas da si nevoljan i slep i go i bos".

Po toj logici ispada da je Isus samog sebe nazvao bogatim i da se obogatio i ne potrebuje ništa i slijep je i bos jer je rekao farisejima da im je otac satana.

A sve ovo zavisi od motiva, nije isti motiv fariseja u crkvi i Jovana krstitelja kada ukoravaju druge.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tema je: Zaštita od spamera!
Prvo, izvinjam se zbog citiranja tvog upozorenja upućenog onima koji offtopikuju.
Da se vratim na temu. Spamovanje nije samo besomučno odgovaranje na postove, spamovanje i kada se upada drugome u reč, ili kada se teme pune sadržajem koji nema ama baš nikakve veze sa bilo čime. Naravno, ovo je Internet forum, i u skladu sa time, i slobodom izražavanja niko skoro da i ne pomišlja da uvede ograničenja, ali postoji evidentan broj korisnika foruma koji smatraju da im je dužnost da na svakoj temi, čak i na onoj koja ih se direktno i ne tiče daju svoj "doprinos". Konkretno, zamislimo (svi mi zato i govorim u trećem licu) da na temi o recimo iOS-u i uređajima koji ga koriste (iPhone, iPad) korisnici Androida počnu da ulaze i da komentarišu, i to ne sa ciljem da nešto pametno kažu nego da izazivaju i vređaju sagovornike. Isto važi i obratno, tj, zamislmo korisnika iOS-a koji na temama vezanim za android bez obzira da li se radi o hardveru ili softveru, vređa i izaziva korisnike androida, namećući svoj omiljeni proizvod kao najbolji. Baš takav slučaj imamo ovde na podforumu religija. Četvorica akolita, ili apologeta (zavisi od ugla gledanja) Adventizma (Tripo41, Laodikeja, Jovan Prezviter i u manjoj meri Marko1932) ulaze i odgovaraju na postove na svakoj temi, čak i na onima koje se ne tiču Adventizma. Da samo odgovaraju, ne bi bilo problema, nego oni, u čemu prednjači korisnik Tripo41, nameću svoju doktrinu, često vređaju sagovornike i prlaze im sa visine. Ako to možda i ne zadovljava definicuju spamovanja, čini se da pokriva definiciju trolovanja, a to je kao i spamovanje jedan od nepoželjnih vidova ponašanja na forumima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Konkretno, zamislimo (svi mi zato i govorim u trećem licu) da na temi o recimo iOS-u i uređajima koji ga koriste (iPhone, iPad) korisnici Androida počnu da ulaze i da komentarišu, i to ne sa ciljem da nešto pametno kažu nego da izazivaju i vređaju sagovornike. Isto važi i obratno, tj, zamislmo korisnika iOS-a koji na temama vezanim za android bez obzira da li se radi o hardveru ili softveru, vređa i izaziva korisnike androida, namećući svoj omiljeni proizvod kao najbolji. Baš takav slučaj imamo ovde na podforumu religija. Četvorica akolita, ili apologeta (zavisi od ugla gledanja) Adventizma (Tripo41, Laodikeja, Jovan Prezviter i u manjoj meri Marko1932) ulaze i odgovaraju na postove na svakoj temi, čak i na onima koje se ne tiču Adventizma.

Citiram samo da istaknem, dobar ti je primer.
Samo sto rece na pocetku, nikom i ne pada na pamet da ogranicava nekog. Ostaje nam jedino mozda da se i mi pretvorimo u spamere..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag