- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Realno gledajući komentare protivnika istine, može se zaključiti da je identičan duh, pa se zaključuje da je to u suštini jedna osoba - sotona.
Sada smo i sotona? Pitam se na osnovu čega je stvoren takav zaključak?
Rizikujem da se ponavljam, ali ovde se svako ko se protivi izvrtanju istina vere naziva sotonom uz niz optužbi koje veze sa vezom nemaju.
1. Sotona ne mrzi pismo, on, tj tačnije oni jer jedno od njegovih imena je Legion, ga koristi, izvrće ga da bi zaveo ljude i odvojio ih od Boga.
2. Sotona igra na kartu dara SLOBODNE VOLJE čovekove kojim ga zavodi i hrani mu ego, To čini šaljući mu vizije, proročanstva i mnoge druge stvari, kojim izvrće Božiju objavu.
Sam Bog, otelotvorena Reč, reći če za svoju Crkvu, da če je mrzeti kao što su Njega mrzeli. Dakle, nije rekao da će mrzeti pismo. Mržnja, kao inverzija ljubavi, ili tačnije kao samoljublje nije ništa drugo do Sotonsko osećanje, ono koje je i dovelo do pada onog koji je Boga gledao, i koji je u svom samoljublju poželeo da sedne na trom MILOSTI. Poveo je sa sobom u aktu pobune trećinu anđela svih redova. Njegova je dakle mržnja dovela i do pada čovekovog, kada je ženi rekao da slobodno jede plodove sa drveta saznanja, jer Bog se boji da će oni postati isti kao on, tj bogovi.
Bog mu, nije zabranio da čini to što čini jer dar Slobodne Volje koji imaju sva INTELIGENTNA BOŽIJA STVORENJA se ne oduzima, nego mu je čak i dozvolio da rešeta ljude, koje samo pismo naziva MILJENICIMA BOŽIJIM .
Nije mu zabranio ni da iskrivljuje poruku, da laže i da vara, da se predstavlja kao anđeo, čak i kao bog, sve mu je dozvoljeno, jer mi svojom VOLJOM trebamo da odaberemo Boga. Da odbacimo sotonu. A to nećemo postići koristeći se njegovim metodama, pobunom (protestantizam i secesija), nakaradnim tumačenjem pisama, i iskrivljavanjem onoga što Bog jeste. On, koji je nakon što je vekovima govorio po Prorocima, lično sišao među ljude, ispunjavajući tako pisma, proroke i zakone (o tome se naime radilo kada je Isus rekao: ne mislite da sam došao da ukinem"), svojom Ličnom žrtvom zasnovao je NOVI SAVEZ, VEČNI SAVEZ njegove krvi i tela, zasnovao je svoju Crkvu, zajednicu vernih, zajednicu učenika čiji je primarni zadatak da vrati ljude Njemu. Sve ljude, ne samo jedan narod. On je govoreći po DUHU, odabrao PAVLA da bude apostol narodima.