Zapadno Rimska crkva

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja nemam opsesiju da nekoga napadam.

Onda napadaš iz nekog drugog razloga. Tko zna, možda je i gori od opsesije.

U par navrata sam u skladu sa temom izneo ucenje biblije po pitanju zveri, antihrista i Hriscanskog otpada i nista vise od toga

Mogao sam i ja iznijeti da si ti po učenju Biblije lopov. Bi li to bilo lijepo od mene?

i pritom nisam pisao nikakve uvrede licne prirode niti pominjao icije ime, a ti to konstantno cinis vredjajuci i omalovazavajuci poimenice koga god stignes.

Pročitaš li ti kada ono što napišeš?

Ti Bogohulis, a ne drugi ljudi koje na sva zvona napadas i bacas drvlje i kamenje.

Misliš na Jelenu? Pa pisala je, čovječe. Hoćeš da ti dokumentiram?

To sto ti cinis ne cine ni satanisti.

Bolje bi ti bilo da provjeriš što je Jelena pisala, nego da se sa mnom baviš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da citam ono sto pisem, a ti navedi dokaz da sam pisao protiv bilo kog crkvenog autoriteta bilo zivog ili mrtvog.
Naravno da ne postoji, ati mozesi dalje pisati neistine da je nesto tako i ako nije.

Tvoje dokumentiranje izvadjeno iz konteksta sam vec video gde tako izvadjene izjave iz konteksta predstavljas u laznom svetlu kao da je nesto receno i ako nije vec se odnosi na nesto drugo.

Tebi bi bilo bolje da se bavis sobom i svojim spasenjem a ne drugim ljudima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno da citam ono sto pisem, a ti navedi dokaz da sam pisao protiv bilo kog crkvenog autoriteta bilo zivog ili mrtvog.
Naravno da ne postoji, ati mozesi dalje pisati neistine da je nesto tako i ako nije.

Ipak ti ne pročitaš ono što napišeš.

Tvoje dokumentiranje izvadjeno iz konteksta sam vec video gde tako izvadjene izjave iz konteksta predstavljas u laznom svetlu kao da je nesto receno i ako nije vec se odnosi na nesto drugo.

Mogu ja tebi poslati sve nebuloze koje je Jelena pisala. Ti to u miru stavi u kontekst i vidjet ćeš kako stvari stoje.

Tebi bi bilo bolje da se bavis sobom i svojim spasenjem a ne drugim ljudima.

A maloprije baš ti reče kako sve činiš zbog spasenja drugih ljudi. Što se i ti ne bi bavio malo svojim spasenjem?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam vec video kako stvari stoje i to u kontekstu, a ti jedino mozes govoriti protiv Ellen Wajt vadeci iz konteksta, jer si svestan da kada bi iznosio celinu - tada bi tvoje lukavstvo bilo raskrinkano.

Ti to cinis i sa biblijom, jer jedino tako tvoje teorije mogu da prodju, u kontekstu i ti i tvoje teorije o Ellen Wajt i tvoje ucenje padaju u vodu i ruse se kao kula od karata.

Ja se svojim spasenjem i bavim i objavljujem drugima istinu, ali ne napadam druge...to ne cini ni jedan posveceni Hriscanin, bio Adventista ili bilo koji drugi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam vec video kako stvari stoje i to u kontekstu, a ti jedino mozes govoriti protiv Ellen Wajt vadeci iz konteksta, jer si svestan da kada bi iznosio celinu - tada bi tvoje lukavstvo bilo raskrinkano.

Nitko ne može toliko ružno o njoj reći koliko je ona ružno govorila o Bogu. Zamisli, reći da je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet. I ne samo ona, citirao sam ti James-a White-a i Joseph-a Bates-a. Je si li vidio kako je i njih poučila da bogohule?

Ti to cinis i sa biblijom, jer jedino tako tvoje teorije mogu da prodju, u kontekstu i ti i tvoje teorije o Ellen Wajt i tvoje ucenje padaju u vodu i ruse se kao kula od karata.

Ja se svojim spasenjem i bavim i objavljujem drugima istinu, ali ne napadam druge...to ne cini ni jedan posveceni Hriscanin, bio Adventista ili bilo koji drugi.

Upao si u temu ko drumski razbojnik i sada bi o meni diskutirao. Ako hoćeš što o temi, eno ti onih sedam lažova pa ih brani. Ako nemaš ništa odi spašavaj ljude.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nitko ne može toliko ružno o njoj reći koliko je ona ružno govorila o Bogu. Zamisli, reći da je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet. I ne samo ona, citirao sam ti James-a White-a i Joseph-a Bates-a. Je si li vidio kako je i njih poučila da bogohule?

Eto, to je upravo jedan dokaz grubog vadjenja iz konteksta da bi se dokazala tvoja licna teorija.

Na ovo sam vise puta odgovorio i evo ponovicu ponovo.

Ellen White nije izjavila da je Bog odbacio ceo svet na planeti zemlji, vec ljude koji su bili okupljeni oko Milera i primili svetlost o ociscenju nebeske Svetinje i pocetku istraznog suda, pa kasnije ovu svetlost odbacili i poceli da se bore protiv onih koji su je objavljivali.
Oni su odbacili Boga i time je Bog njih napustio.

Da je Ellen White pisala da je Bog odbacio ceo svet na planeti zemlji kako ti tvrdis - ona onda ne bi potom pisala da je Isus usao u Svetinju nad Svetinjama da obavi zavrsno delo posredovanja za gresnike, jer on u tom slucaju on ne bi mogao da posreduje za ikoga jer je odbacio sve ljude na celoj planeti.

Dakle, tvoje izvrtanje njenih izjava je ocigledno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto, to je upravo jedan dokaz grubog vadjenja iz konteksta da bi se dokazala tvoja licna teorija.

Na ovo sam vise puta odgovorio i evo ponovicu ponovo.

Ellen White nije izjavila da je Bog odbacio ceo svet na planeti zemlji, vec ljude koji su bili okupljeni oko Milera i primili svetlost o ociscenju nebeske Svetinje i pocetku istraznog suda, pa kasnije ovu svetlost odbacili i poceli da se bore protiv onih koji su je objavljivali.
Oni su odbacili Boga i time je Bog njih napustio.

Iako nije tema, riješimo i ovo. Kako se njezin tekst, da je Bog odbacio sav pokvareni svijet, može odnositi na one "koji su primili svjetlost o očišćenje nebeske Svetinje pa ga odbacili", kad je Ellen White "primila svjetlost o nebeskoj Svetinji" nakon što je pisala da je Bog odbacio pokvareni svijet. Kako je netko mogao osuditi Hitlera, prije nego što se Hitler rodio?

Da je Ellen White pisala da je Bog odbacio ceo svet na planeti zemlji kako ti tvrdis - ona onda ne bi potom pisala da je Isus usao u Svetinju nad Svetinjama da obavi zavrsno delo posredovanja za gresnike, jer on u tom slucaju on ne bi mogao da posreduje za ikoga jer je odbacio sve ljude na celoj planeti.

Kada je pisala da Isus posreduje za sve grešnike? 1851. godine adventisti su odbacili teoriju zatvorenih vrata. Tek nakon sedam godina bogohuljenja Ellen White će pisati ovo što ti iznosiš.

Dakle, tvoje izvrtanje njenih izjava je ocigledno.

Očigledno je njeno bogohuljenje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sta reci o ovoj temi.
Ima Katolicka crkva greha, bili bi smo neposteni da kazemo da nema, ali oni se danas zbog toga kaju i mole za oprostaj. Niko ne moze poreci tu istoriju. A treba da sagledamo kakva je situacija danas..

Zasto sad pokusavate napadom na druge i njihovu istoriju da skolonite pogled sa svoje(mislim na Katolike)?
Ponasate se kao i protestanti nezrelo.. Umesto da zamolite za oprostaj kao sto je i red,
i kao sto i svaki dobar Katolik danas cini vi prelazite u kontra napad na protestante, razumem ja da imate razloga za to , ali najpre treba da oprostimo jedni drugima pa onda da razgovaramo..
Skretanje paznje na jednu(Katolicku) i drugu(Protestantsku) istoriju, ne vodi nikuda, jer i jedni i drugi imamo nedela..

Dakle, ako protestanti napadaju optuzujuci, ne moramo i mi u svrhu odbrane, nije napad najbolja odbrana, vec pre priznanje greha a ne bezanje od njih.
Hocemo li kao politicari danas poricati zlocin, samo zato sto smo pristrasno vezani za neku naciju?

I zasto bi se uopste bavili ovim stvarima?
Prvenstveno treba da sagledamo veru kao takvu i sta je ono oko cega se mi ne slazemo, dakle teologiju.
Ovo blacenje jednih ili drugih po pitanju istorijskih cinjenica(strasnih nedela), kompromitujuci zivote pojedinaca, ne vodi nikuda i ne moze nikog odvratiti od teoloske nauke, jer premda je bilo greha i jednih(Katolika) i drugih(Protestanata) ti gresi koji su cinjeni od pojedinaca su radjeni od ljudi koji i sami nisu poznavali svoju veru i nisu se pridrzavali njenih principa.
Dakle suvisno je o tome pricati ovde..

Ako je neki Katolik cinio strasne grehe, to ne rusi Katolicku veru jer ako je takvo sta cinio on se odrekao principa svoje vere i vernikom se i ne moze smatrati..

Znaci sta je ovde kljucno.. Adventisti su imali promasaje, Jehovini Svedoci su imali promasaje, Katolici su gresili, Pravoslavci su verovatno gresili, to nije presudno za bilo kog vernika danas..
Ono sto ljudi rade kada mere neku veru jeste da sagledavaju teologiju i nauku u kontekstu Hriscanstva i istoriju rane crkve pa na kraju konsultuju Bibliju..

Ovaj princip koji vi koristite da bi pokazali da neko nije u pravu je totalno pogresan.
Tu mislim i na jedne i na druge, Pravoslavne-Katolike i Proestante..

Ne moze mene niko odvratiti od neke nauke zato sto je to rekao Papa ili je rekao Miroljub Petrovic ili je rekla Elen Vajt ili bilo ko drugi.. Nema ni veze koje je crkve neko clan i da li njegova crkva ima problematicnu istoriju..
Sva teoloska naucavanja ljudi sagledavaju u svetlu Biblije...

Zato i jedni i drugi, nemojte se vise napadati ukazujuci na zlocine, na istoriju i na ruzne stvari..
Pozvao bih na prastanje jednih i drugih, pa ako imamo razmimoilazenja u razumevanju teologije o tome da pricamo..

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Sta reci o ovoj temi.
Ima Katolicka crkva greha, bili bi smo neposteni da kazemo da nema, ali oni se danas zbog toga kaju i mole za oprostaj.

poštovani kolega
vjerujem da si mislio RIMOkatolička

da li se oni ispričavaju i kaju na riječima, mislim da to može biti
ali
pred Bogom to ne vrijedi, ništa
jer
ne poduzimaju NIŠTA da to dokažu djelima
nego
če na kraju to kajanje i isprika ići dotle da će cijeli SVIJET gurnuti u glib propasti

tako da dragi moj kolega, razmisli,
prouči Riječ Božju i uvjeričeš se što je istina

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
poštovani kolega
vjerujem da si mislio RIMOkatolička

da li se oni ispričavaju i kaju na riječima, mislim da to može biti
ali
pred Bogom to ne vrijedi, ništa
jer
ne poduzimaju NIŠTA da to dokažu djelima
nego
če na kraju to kajanje i isprika ići dotle da će cijeli SVIJET gurnuti u glib propasti

tako da dragi moj kolega, razmisli,
prouči Riječ Božju i uvjeričeš se što je istina

Da naravno da mislim Rimokatolicka, zasto ti je bitan taj naziv? Svi znamo sta znaci ''Katolicka'' a sta ''Rimokatolicka'' nema razloga to isticati...
Ne da mislim, nego znam, da se Katolici itekako kaju, oni koji su savesni vernici to ne poricu..
Danas postoji ono sto se zove ''meakulpa'' i Katolici se redovno mole za oprost zbog svega sto je u proslosti radjeno od strane pojedinaca. I mnogi protestanti to danas ne uzimaju za ozbiljno, jer smatraju da je to licemerstvo.
To je njihov problem, to sto su oni ostali u srednjem veku..

Kazes pred Bogom ne vredi nista?
Mozes li biti siguran? Poznajes li ti njegov um?
Ne zaboravi svi zlocini koji su radjeni, su radjeni od strane pojedinaca, a ne od crkve kao institucije, crkva se od takvih dela ne ogradjuje i moli oprost, ali to nisu dela same crkve vec neposvecenih pojedinaca..
Ti si celu jednu nauku iskljucio kao pogresnu samo zato sto su neki njeni clanovi cinili grehe(nisu se pridrzavali njenih ucenja)..

To sto pricas da ce oni gurnuti ceo svet na glib propasti su naucno fantasticni filmovi a ne realnost i zasniva se na tumacenjima koja ne mogu biti sigurna..
Ti kao ni drugi ne zelite da shvatite, da je cilj sotone oduvek bio da razdeli Hriscane ''zavadi pa vladaj'' zato se ovakve stvari namerno rade, vama se truje um, a nas se karakterise kao ''pagane'' i ''otpadnike'' samo zato sto su neki pojedinci u ''Hristovo Ime'' i u ''Ime Crkve'' cinili zlodela a oni ni ''H'' od Hriscanstva nemaju..
Ti bi trebalo dobro da razmislis, da li su ta prorocanstva koja ti tumacis nametnuta tvom umu od strane drugih, ili ona stvarno govore o Rimokatolickoj crkvi i ti si vodjen Bozjim duhom do njih dosao..
Ja znam da je tebi ovo nametnuto i nema dokaza da je Katolicka crkva ''antihrist'' i slicno..

Natrag