Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Pravi si dokaz da je sa tobom lako manipulisati, i sa većinom pripadnika tradicionalnih crkvi.Isusa su samo smatrali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pravi si dokaz da je sa tobom lako manipulisati, i sa većinom pripadnika tradicionalnih crkvi.Isusa su samo smatrali.
Stvarnoslap, ne poznajes Adventnu istoriju od 1844 godine, jer je Ellen White od 1844 godine pocela da dobija otkrivenja i o Svetinji i o mnogim drugim pojedinostima.
Jos u to vreme ona je imala viziju o nebeskom hramu i Suboti.
Ona jeste o tome i kasnije pisala ali i pre tog perioda koji ti navodis.
Osim toga, ona govori o velikom razocarenju kada su mnogi napustili Milera i odbacili istinu o ociscenju Svetinje, jer odmah nakon Milera Bog je grupi Adventista objavio gresku koju je Miler napravio.
Ovo je tema o Zapadno Rimskoj crkvi, a ne o Elen Vajt i adventistima.
Pustite Lavica na miru....Dobri su Hislop, Veith, Rivera...Sve mi se cini da su slap, Jezabela i AntonijaDZ jedna te ista osoba, ili trio koji radi u timu i koji brane Majku Crkvu na forumima (mali jezuitcici)....Ja sam na srecu napustio Majcicu i njenu poganstinu....Wycliff je bio faca...volim citati o njemu u knjizi Velika Borba...tu mozete naci dosta toga o Majcici....
Opće neznanje i poglavito nepoznavanje Katoličke Crkve i onoga što ona vjeruje i naučava glavni je razlog zbog kojeg ljudi Crkvu napuštaju. Slično ali i suprotno, opće neznanje i poglavito nepoznavanje Adventizma sedmog dana jedino je što ljude u Adventizmu zadržava. Ti si kainose tipičan primjer, neznanje te otjeralo iz Katoličke Crkve, a laž i prijevara odvukla te u Crkvu ASD. Ako si ljubitelj laži i prijevara, ostani gdje jesi, na pravom si mjestu.
U Rimokatolicizmu takodje postoje i to oni koji su pocinili najgore zlocine protiv coveka u istoriji - proglasavaju se za svece
Jedino Je Ellen White koja je zivela krajnje cestito u zajednici sa Bogom i u ljubavi prema njemu i ljudima - ovde svima pala na zub i jedino je Adventistima osporeno pravo slobode da ellen White smatraju Bozjim vesnikom - sto uistinu i jeste.
Iako je poučno sve ovo raskrinkavanje manipulatora, ja bi da čujem o onim običajima za koje i sama crkva kaže da vuku poreklo od neznabostva.. I mene to zanima, pa eto za početak Slap bi mogao pošto je dobar sa citatima, da nam navede te običaje i objasni kako ih crkva objašnjava.. A zao mi je zaista sto ovde na forumu nemamo ni jednog istoričara...
Nemam ništa protiv, dapače, ja ću to i napraviti. Međutim, idemo mi redom. Ja ću navesti neke detalje a onda ćeš ti, kao stručnjak za Stari zavjet, to prokomentirati i objasniti. Evo tih detalja:
KLANJANJE. U Babilonu pogani su se klanjali pred kipom koji je postavio Nabukodonosor, a prigibanje koljena bio je dio bogoslužja i Baalu - U Bibliji također imamo klanjanje Bogu prigibanjem koljena.
UZDIZANJE RUKU.
U egipatskom svetištu, poganski svećenici klanjali su se uzdizanjem ruku. Grci se klanjaju bogu uzdignutih ruku, jednako i Rimljani. - U Bibliji također imamo klanjanje i molitve uzdignutih ruku.
IZUVANJE OBUĆE
. Drevni Grci prinosili su žrtve i klanjali se bosonogi. Ulazak u Dijanin hram na Kreti s obućom na nogama nije bio dopušten. Klanjaoci Jupiteru molili su za kišu bosonogi. - U Bibliji, Bog zapovijeda Mojsiju da izuje obuću jer stoji na svetom tlu.
UGOVORNI OBREDI.
Mnogi antički narodi imali su običaj obvezivanja na određene odluke rasijecanjem teleta ili druge žrtvene životinje na dva dijela i prolaskom između rastavljenih dijelova. - U Bibliji, isti je običaj slijedio Abraham u primanju svečanog obećanja od Boga.
SVETO BRDO.
Pogani su imali svoja sveta brda, poput brda Ida, koje spominje Ovidije. - U Bibliji također imamo pojmove poput ”svetog brda” i ”svete planine” i opisane sakralnim atributima.
SVETO MJESTO.
Pogani su u najskrovitijem dijelu svojih hramova imali sveto mjesto, u koje su pristup imali samo svećenici (Aswan u Egiptu). - U Bibliji, jeruzalemski Hram imao je Svetinju nad svetinjama u koju je ulazak bio dopušten samo velikom svećeniku.
SVEĆENICI.
Svećenici koji su služili u antičkom Herkulesovom hramu bili su uvijek odjeveni u lanena odijela i nosili kape od istog materijala, te održavali vječnu vatru na oltarima. - U Bibliji, izraelski svećenici bili su odjeveni u lanena odijela i nosili lanene kape. Vatra je također neprestano gorjela na oltaru.
BEZ MANE.
Poganski Egipćani, kao što Herodot navodi, prolazili su velike udaljenosti kako bi se uvjerili da su bijeli bikovi žrtvovani bogu Apisu bili bez mane. - U Bibliji, Izraelcima se neprestano zapovijeda da prinose žrtve bez mane.
POSREDNIČKA ŽRTVA.
Žrtvujući bika Apisu, Egipćani su vjerovali da se svaka kazna koja je prijetila njima ili egipatskoj zemlji, prenosila na glavu životinje, koju bi prodali Grcima ili bacili u Nil. - U Bibliji, Izraelci su imali obred kojim su se grijesi prenosili na glavu jarca.
SVETI KOVČEG.
Tacit izvješćuje kako se na sjeveru Njemačke narod klanjao Herthi, božici zemlje. Krave su vukle sveti kovčeg u kojem je trebala odsjesti, a smjeli su ga dotaknuti samo svećenici. - U Bibliji, Božji kovčeg, kojeg su vukli ovnovi, također je bilo zabranjeno dodirivati.
PRIJESTOLJE.
Poganski kraljevi sjedili su na prijestolju. - U Bibliji, izraelski kraljevi sjede na prijestolju, a čak je i bog prikazan kako sjedi na prijestolju.
LAVOVI.
Zidovi koji okružuju Procesijsku ulicu od Ištarinih vrata do Mardukovog hrama bili su urešeni sa poznatih šezdeset lavova (posvećenih Ištari). - U Bibliji, Salomonovo prijestolje od bjelokosti, kojemu su vodile stepenice, bilo je temeljito urešeno kipovima dvanaest lavova.
U poganskom mitu, Homer opisuje da je bog Merkur koristio štap kojime je izveo mnoga čudesa. - U Bibliji, Mojsije je sa štapom u ruci izveomnoga čudesa u Egiptu.
VODA IZ STIJENE.
U poganskom mitu, božica Rea je udarila u stijenu koja je provrijela vodom. - U Bibliji imamo slučaj s Mojsijem i vodom iz pećine.
ZAKONI NA KAMENIM PLOČAMA.
Poznati Hamurabijev zakonik bio je napisan na kamenu. - U Bibliji, Deset zapovijedi također je napisano na kamenim pločama.
HRAMSKI STUPOVI.
Poganski hramovi, poput feničkih, poznati su po dva velika stupa na pročelju. - U Bibliji, Salomonov Hram također je imao dva velika stupa na pročelju.
VATRENI KONJI.
U poganskoj mitologiji, Apolon sjedi na plamtećoj kočiji, pokretanoj od konja koji udišu i ispuhuju vatru. - U Bibliji, kada je Ilija uznesen na nebo, ”ognjena kola i ognjeni konji stadoše među njih i Ilija u vihoru uziđe na nebo”
PRVINE.
Plinije svjedoči da poganski Rimljani nikad nisu kušali od berbe kukuruza ili vina, sve dok svećenici ne bi prinijeli prvine bogovima. - U Bibliji, Izraelci prinose svoje prvine Bogu.
Mire, kreni.