- Učlanjen(a)
- 25.08.2009
- Poruka
- 39.027
"Carigrad oko Vaseljene"
"Carigrad oko Vaseljene"
RTS 04.07.2010 15:22
Knjiga Dragana Vukića o šesnaestovekovnom trajanju slavne prestonice na Bosforu pripoveda o civilizacijskim dostignućima od uspostavljanja Konstantinopolja -vizantijskog Carigrada i njegovog pada 1453. godine, ali i perioda pod Turcima. Knjiga objavljena sa blagoslovom vaseljenskog patrijarha Vartolomeja.
Sa blagoslovom njegove svetosti, vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, objavljena je knjiga "Carigrad oko Vaseljene" Dragana Vukića, nekadašnjeg urednika časopisa "Pravoslavlje", a sada rukovodioca pokloničke agencije Srpske pravoslavne crkve "Dobročinstvo".
"Carigrad oko Vaseljene"
RTS 04.07.2010 15:22
Knjiga Dragana Vukića o šesnaestovekovnom trajanju slavne prestonice na Bosforu pripoveda o civilizacijskim dostignućima od uspostavljanja Konstantinopolja -vizantijskog Carigrada i njegovog pada 1453. godine, ali i perioda pod Turcima. Knjiga objavljena sa blagoslovom vaseljenskog patrijarha Vartolomeja.
Sa blagoslovom njegove svetosti, vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, objavljena je knjiga "Carigrad oko Vaseljene" Dragana Vukića, nekadašnjeg urednika časopisa "Pravoslavlje", a sada rukovodioca pokloničke agencije Srpske pravoslavne crkve "Dobročinstvo".
Jedinstvena knjiga Vukića jeste priča o šesnaestovekovnom trajanju slavne prestonice na Bosforu. Priča o civilizacijskim dostignućima od uspostavljanja Konstantinopolja - vizantijskog Carigrada i njegovog pada 1453. godine ali i perioda pod Turcima.
"Dvadeset godina pisao sam knjigu i nazvao sam je "Poetskom sintagmom Jovana Evgenika" jednog od značajnijih umova vizanijskog sveta.", izjavio je autor Dragan Vukić.
Uzbudljivo i primamljivo pripovedanje o spomenicima kulture obogaćeno fotografijama uz navođenje izvora i iscrpne bibliografije na više od 500 stranica teksta sa preko 350 ilustracija, jeste Vukićevo kapitalno delo "Carigrad oko Vaseljene". "Dvadeset godina pisao sam knjigu i nazvao sam je "Poetskom sintagmom Jovana Evgenika" jednog od značajnijih umova vizanijskog sveta.", izjavio je autor Dragan Vukić.
"Ilustrativnim materijalom u ovoj knjizi oživela je Vizantija i Carigrad prema kome mi Srbi imamo poseban odnos, Carigrad nas je uveo u hrišćansku kulturu i civilizaciju", istakao je Vukić.