Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Znaš u čemu je poenta RIS? Poenta je u tome što ti uopšte ne razumiješ ni istoriju ni istorijski kontekst! I pored toga, upustaš se u rasprave i kada veoma malo znaš o čemu je riječ, pa kada ti se na to ukaže, onda počneš sa blefovima i pričama o "Markovim konacima", da bi skrenu pažnju na sasvim druge stvari i tako maskirao svoje neznanje. Pri tome drsko pozivaš druge da se dozovu raumu, kao jedini ti razumiješ, a drugi pojma nemaju. Zašto ne razumiješ? Zato što istrajavaš na neodrživoj tvrdnji da je car Konstatin, priznavajući hrišćanstvo, ili čak što je ujedinio te otpadnike, kako kažeš, automatski poništio njihovu tradiciju i njihove osnove vjere! To je apsolutno netačno i logički neodrživo. Ova priča šta je Isus tražio od hriščana, a šta oni danas rade, takođe ne respektuje činjenicu da se radi o istorijskom razdoblju od nekih 2000 i kusur godina. Zato sam rekao da ne razumiješ istorijski kontekst. Današnji hrišćani umjesto krsta mogu proglasiti i neki drugi svoj sibol, a o drugome da i ne govorim, ali opet bi baštinili tradiciju na kojoj su nastali i na kojoj su se razvijali. Ti bi da im tu tradiciju poništš? Smeta ti? Pa, ne ide to tako RIS-e. Istorijske činjenice su neumoljive i tvrdoglave i nikakvi pokušaji da se one ignorišu i falsifikuju, ne mogu uspjeti.
Dali si ukapiro risko?
Pozdrav od Gere.
E moj Jure,
nema tu nikakvih blefova.Pisao sam barem jednu temu o tom otpadnickom hriscanstvu,kako je nastalo.
Poenta je da tradicionalno hriscanstvo kakvo danas znamo...,da je sve te otpadnike ujedinio cezar Konstantin.
Dozovi se razumu pa pomisli malo.
Dal je Isus ikome zapovedio da ratuje protiv Rimljana ili bilo kog drugoga?,a sta danas rade tradicionalni hriscani?,kolko su krvi prolili?
Dal je zapovedio da krade,da se kurva,klanja idolima?itd....sta rade danasnji tradicionalisti?ne kradu,ne kurvaju se itd???
Ovo tradicionalno hriscanstvo je predaleko od Isusa Hrista.
Sve sto si pisao do sada na forumu citao sam!a verujem i jurka!nista ti nisi bolji od ostalih protestanata koji napadaju Konstantina.
JS-ci,Adventisti i da ne nabrajam umorio sam se vise,Jurka je u pravu nemas ti bre veze s istorijom,arheologijom,ajmo na tu temu ako smes?
Pozdra od gere.
Poslednja izmena od urednika: