Zablude tradicionalnog Hriscanstva

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Znaš u čemu je poenta RIS? Poenta je u tome što ti uopšte ne razumiješ ni istoriju ni istorijski kontekst! I pored toga, upustaš se u rasprave i kada veoma malo znaš o čemu je riječ, pa kada ti se na to ukaže, onda počneš sa blefovima i pričama o "Markovim konacima", da bi skrenu pažnju na sasvim druge stvari i tako maskirao svoje neznanje. Pri tome drsko pozivaš druge da se dozovu raumu, kao jedini ti razumiješ, a drugi pojma nemaju. Zašto ne razumiješ? Zato što istrajavaš na neodrživoj tvrdnji da je car Konstatin, priznavajući hrišćanstvo, ili čak što je ujedinio te otpadnike, kako kažeš, automatski poništio njihovu tradiciju i njihove osnove vjere! To je apsolutno netačno i logički neodrživo. Ova priča šta je Isus tražio od hriščana, a šta oni danas rade, takođe ne respektuje činjenicu da se radi o istorijskom razdoblju od nekih 2000 i kusur godina. Zato sam rekao da ne razumiješ istorijski kontekst. Današnji hrišćani umjesto krsta mogu proglasiti i neki drugi svoj sibol, a o drugome da i ne govorim, ali opet bi baštinili tradiciju na kojoj su nastali i na kojoj su se razvijali. Ti bi da im tu tradiciju poništš? Smeta ti? Pa, ne ide to tako RIS-e. Istorijske činjenice su neumoljive i tvrdoglave i nikakvi pokušaji da se one ignorišu i falsifikuju, ne mogu uspjeti.

Dali si ukapiro risko?

Pozdrav od Gere.

E moj Jure,
nema tu nikakvih blefova.Pisao sam barem jednu temu o tom otpadnickom hriscanstvu,kako je nastalo.
Poenta je da tradicionalno hriscanstvo kakvo danas znamo...,da je sve te otpadnike ujedinio cezar Konstantin.
Dozovi se razumu pa pomisli malo.
Dal je Isus ikome zapovedio da ratuje protiv Rimljana ili bilo kog drugoga?,a sta danas rade tradicionalni hriscani?,kolko su krvi prolili?
Dal je zapovedio da krade,da se kurva,klanja idolima?itd....sta rade danasnji tradicionalisti?ne kradu,ne kurvaju se itd???
Ovo tradicionalno hriscanstvo je predaleko od Isusa Hrista.

Sve sto si pisao do sada na forumu citao sam!a verujem i jurka!nista ti nisi bolji od ostalih protestanata koji napadaju Konstantina.
JS-ci,Adventisti i da ne nabrajam umorio sam se vise,Jurka je u pravu nemas ti bre veze s
istorijom,arheologijom,ajmo na tu temu ako smes?

Pozdra od gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
moj Jure,
nema tu nikakvih blefova.Pisao sam barem jednu temu o tom otpadnickom hriscanstvu,kako je nastalo.
Poenta je da tradicionalno hriscanstvo kakvo danas znamo...,da je sve te otpadnike ujedinio cezar Konstantin.

А мени се замерало што пишем: СЕКТУРИНЕ. Док сам читао шта они мисле о нама, како говоре и колико нас подцењују, овде на форуму сам као последицу разочарења (јер сам мислио да се дописујем са хришћанима) и схватања лицемерја (једно лице за форум, друго за секту) имао испаде да употребљавам термине које раније нисам.

Прозрео сам намере и сазнао циљеве (више средства) тих сектурина, отуда и моји жустри коментари. Схватио сам да они не желе да уче и да се дописују, да комуницирају равноправно, да размењујемо мишљења да учимо заједно, већ да рекламирају и пропагирају своје јереси. Да су (ш)пијуни својих заједница који испуњавају своју радну норму. То називају мисионарењем, што је врхунско лицемерје. Врте једне исте појмове, аргументе и цитате, да човеку дође да се склони са форума. То је и њихов циљ. Онда могу слободно да наставе своју пропаганду.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pogledajte cinjenice,pogledajte istoriju.
Zasto vam smeta poredjenje cezara Konstantina sa 2.Solunjanima 2:3,4

[SUP]3[/SUP] Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
[SUP]4[/SUP] Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
Sta vi mislite ko je taj " Sin Pogibli" "ko je to seo u crkvu Bozju,pokazujuci sebe kao da je Bog"????
Znate li vi da su svi Cezari od Oktavijana nosili titulu Avgust,"uzviseni u religijskom smislu" i da su proglasavani Bogovima,sem Komoda koga su izbacili iz tih njihovih Bozanstava.
Sta mislite kako su to "hriscani"smeli da dozvole da im Bog Konstantin bude predsedavajuci i da im naredjuje sta ce da cine?
Kazite ako znate,ili kazite da niste znali.

Sto se tice Jureta
Ti si bre Jure ateista,i tebe nikad ovo nije previse ni zanimalo.Da te je zanimalo ili da te zanima ,lako bi uvideo da su sektasi poceli da se uvlace u hriscansku skupstinu jos u prvom veku nase ere.Njihovu sektasku subverzivnu delatnost sprecavali su Isus i njegovi apostoli.Svi su oni opominjali hriscane ,da ce po njihovoj smrti sektasi uci u torove kao VUKOVI u ovcijim kozama i napraviti ogromnu stetu.Sa smrcu apostola Jovana,zapocet je prodor raznoraznih otpadnika,i njihovih ideja koje nisu imale blage veze sa hriscanstvom....,cak su pocele i tuce meedju :" takozvanim hriscanima "I tako je bilo nekih 200 i kusur godina,kada ih je okupio car Konstantin da bi ih iskoristio za svoje politicke ciljeve.Tako je Konstantin sazvao prvi sabor u Nikeji gde je on kao Rimski Cezar i BOG predsedavao takozvanim hriscanima.
I sta se desilo???Pa uskoro pocinju inkvizicije i tama srednjeg veka.I danas takozvani hriscani slave Konstantina kao sveca,mole mu se njigovim ikonama,zaboravivsi da se samo Bogu treba moliti .Tako da cine idolopoklonstvo.
I sta ja treba da imam ljubav prema takvom religijskom obozavanju takvih ljudi????
Pogledajte malo pa kazite koji je to Rimski cezar bio normalan?Ko je taj koji nije ubijao ljude,koji se nije kurvao i pljackao narod?
Stavise vecina od njih je imala sexualne odnose sa svojim sestrama.,incest.Mislite da je Konstantin bio svetac???Da nije ubijao?,da se nije kurvao,Da nije pljackao?Nakon tog predavanja takozvanim hriscanima,nastavio je sa svojim bogohulnim zivljenjem kao Cezar,nikad kao hriscanin.
Koji je sledeci kurvar i sifilicar koga umalo ne proglasise za sveca?
Nije li to licemerje i ulizivanje zarad niskih interesa?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
RIS, mene religija i njena istorija (uskoro ću postaviti temu: Istorija hrišćanske crkve) interesuje, prije svega sa filozovskog i sociološkog aspekta. Bez obzira što sam ateista, ja dobro shvatam ulogu religije u dosadašnjem razvoju ljudskog društva, a posebno ulogu hrišćanstva u nastanku i razvoju naše današnje civilizacije. Bilo bi nerazumno i posve oportuno nijekati tu ulogu.
Ova tvoja priča u gornjem postu, mogla bi djelimično da "pije vodu", da nemaš jedan veliki promašaj u samoj premisi: car Konstatin nikada nije bio Bog, niti je oficijelno tako slovio ni u svjetovnom ni u duhovnim smislu!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pozdrav od Gere.
moj Jure,

А мени се замерало што пишем: СЕКТУРИНЕ. Док сам читао шта они мисле о нама, како говоре и колико нас подцењују, овде на форуму сам као последицу разочарења (јер сам мислио да се дописујем са хришћанима) и схватања лицемерја (једно лице за форум, друго за секту) имао испаде да употребљавам термине које раније нисам.

Прозрео сам намере и сазнао циљеве (више средства) тих сектурина, отуда и моји жустри коментари. Схватио сам да они не желе да уче и да се дописују, да комуницирају равноправно, да размењујемо мишљења да учимо заједно, већ да рекламирају и пропагирају своје јереси. Да су (ш)пијуни својих заједница који испуњавају своју радну норму. То називају мисионарењем, што је врхунско лицемерје. Врте једне исте појмове, аргументе и цитате, да човеку дође да се склони са форума. То је и њихов циљ. Онда могу слободно да наставе своју пропаганду.

Bas tako!ali ja se necu skloniti pa makar i poginuo!

Pozrav od Gee.

RIS, mene religija i njena istorija (uskoro ću postaviti temu: Istorija hrišćanske crkve) interesuje, prije svega sa filozovskog i sociološkog aspekta. Bez obzira što sam ateista, ja dobro shvatam ulogu religije u dosadašnjem razvoju ljudskog društva, a posebno ulogu hrišćanstva u nastanku i razvoju naše današnje civilizacije. Bilo bi nerazumno i posve oportuno nijekati tu ulogu.
Ova tvoja priča u gornjem postu, mogla bi djelimično da "pije vodu", da nemaš jedan veliki promašaj u samoj premisi: car Konstatin nikada nije bio Bog, niti je oficijelno tako slovio ni u svjetovnom ni u duhovnim smislu!
Ma tesko on to razume tesko da ces ga ista razumeti.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pa dobro Jure,
a reci mi zasto mislis da bi Konstantin trebao da bude izuzet od ostalih rimskih cezara koji su proglasavani Bogovima?
U rimskim spisima,samo su Komodu oduzeli titulu Bog,nikom vise.
Ali razmisli logicno.
Kakvi su to hriscani bili kad su dozvolili da ih okuplja Rimski Cezar i da im naredjuje sta treba a sta ne treba da rade kao hriscani?
Taj Rimski Cezar Konstantin je uveo krst kao simbol hriscanske vere i to 325g.pne na prvom saboru u Nikeji,i naravno u hriscanskoj raspravi zauzeo gubitnicku stranu Atanasija koji je govorio o trojstvu sto je bilo slicno Rimskim trijadama,a i da bi unistio jaceg Arija.
Tako se i danas radi.
Ili dal znas osobu koja pretstavlja otpadnike koja moze da sedne u crkvu Bozju i da kaze da je Bog???
To je mogao da bude samo "uzviseni "Avgust i Bog Konstantin.,a ti kazi ko bi to mogao biti ako se ne slazes sa mnom.
Naravno to vazi i za Adrijana,Gericu i sve ostale troicare.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

"Vasa mrznja jednih prema drugima, pretvorena u elektricnu energiju, mogla bi osvjetljavati gradove"

Nikola Tesla

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa dobro Jure,
a reci mi zasto mislis da bi Konstantin trebao da bude izuzet od ostalih rimskih cezara koji su proglasavani Bogovima?
U rimskim spisima,samo su Komodu oduzeli titulu Bog,nikom vise.
Ali razmisli logicno.
Kakvi su to hriscani bili kad su dozvolili da ih okuplja Rimski Cezar i da im naredjuje sta treba a sta ne treba da rade kao hriscani?
Taj Rimski Cezar Konstantin je uveo krst kao simbol hriscanske vere i to 325g.pne na prvom saboru u Nikeji,i naravno u hriscanskoj raspravi zauzeo gubitnicku stranu Atanasija koji je govorio o trojstvu sto je bilo slicno Rimskim trijadama,a i da bi unistio jaceg Arija.
Tako se i danas radi.
Ili dal znas osobu koja pretstavlja otpadnike koja moze da sedne u crkvu Bozju i da kaze da je Bog???
To je mogao da bude samo "uzviseni "Avgust i Bog Konstantin.,a ti kazi ko bi to mogao biti ako se ne slazes sa mnom.
Naravno to vazi i za Adrijana,Gericu i sve ostale troicare.
Da prvo rasčistimo sa Konstatinom i Bogom. Znači nije onako kako si tvrdio - da je car Konstatin bio Bog.
Zašto se car Konstatin razlikuje od ostalih rimskih imperatora, pitaš? Razlikuje se zbog toga što je, do tada proganjano i zabranjivano hrišćanstvo, priznao kao ravnopravnu religiju na cijelom prostotru rimske imperije! Dalje, šta ima negativno u tome što je okupio sve ondašnje episkope i druge crkvene ljude i tražio od njih da utvrde jedinstvena pravila po kojima će crkva djelovati? Naravno da nema ništa loše u tome, naprotiv, zbog toga je i zaslužio "titulu" sveca! NJegov je izbor što je stao na stranu Atanasija a ne Arija, kao što je tvoj izbor da sada staješ na stranu Arija. Ti smatraš da je Arije bio u pravu, a sav ostali hrišćanski svijet smatra da nije! I ti zbog toga satanizuješ cijelo hrišćanstvo? Da li se nekada zamisliš nad ovom činjenicom?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Бог ми је сведок да нема мржње. Ви мени лично ништа не чините. Чините истини и здравом разуму. Ваше кључно деловање (циљ) је да сатанизујете нас који не прихватамо ваше секте.

Видите мене (и остале) у огњеном језеру са жигом антихриста, као да ми оспоравамо Сина Божијег, а то по Библији чини антихрист и његови следбеници. Његов дух говори да Исус није Син Божији, да се Бог није у телу објавио, да нема Васкрсења. Уместо да видите ко то говори, ви нас сатанизујете. Све остало је маска, пропаганда ваших учења (јереси), а заправо на нас гледате као на отпад. Ја вас не мрзим и не видим као отпад, већ као жртве (осим оне који свесно заводе људе, а знају истину). Мени је искрено жао.

Ако за ваше култове и секте кажем: сектурине, онда говорим о институцијама које интересно заводе људе и шире јереси преко својих жртви.

1. Јованова, глава 4

1. Љубазни! Не верујте сваком духу, него кушајте духове јесу ли од Бога; јер многи лажни пророци изиђоше на свет.

2. По овом познајте Духа Божијег, и духа лажног; сваки дух који признаје да је Исус Христос у телу дошао, од Бога је;

3. А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у телу дошао, није од Бога: и овај је антихристов, за ког чусте да ће доћи, и сад је већ на свету.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jure
Konstantin je bio samo mali covek koji je zeleo da bude veliki,On nije imao ni slovo "b" od boga ,ali kao i svaki rimski cezar imao je sva prava i sve titule kao i njegovi prethodnici,a to su imperator,avgust i bog,svidelo se to nama ili ne.
Zar nisi citao istoriju rimskih cezara i njihovih titula,a o ponasanju kao Kaligule i Nerona da ne pricamo???
Nije Konstantin naredio hriscanima da dodju zato sto ih voli,ili sto voli njihovu nauku,vec da ih ispolitizuje i iskoristi za svoju pokvarenu politicko-cezarsku igru macke i misa.
Kazes sta tu ima lose sto ih je okupio,i da je time zasluzio titulu sveca???
Kao prvo i osnovno,pravi hriscani imaju svoga Kralja Isusa Hrista koga slusaju.
Lazne hriscane da pozovu u javnu kucu,odmah bi se odazvali,pa jos i da prihvate pravila ponasanja u javnoj kuci.
Tako su i ovi nesrecnici prihvatili pravila ponasanja svoga novoga gazde,koji im je uspostavio krst kao simbol vere.
I ona glavna poenta je stih iz 2.solunjana 2:3 kako raspoznati nastanak otpada.
Pre njega ,kad se kaze "sin pogibli"odnosilo se na Judu iskariotskoga.
Sada drugi put ,sinom pogibli se ukazuje na coveka koji ce se u crkvi Bozjoj predstaviti kao Bog.
Zahvaljujuci tom Konstantinu,prvo se uvuklo idolopoklonstvo,a potom trojstvo,inkvizicije,ratovanja i prolivanje krvi do dana danasnjega...

Natrag