Zablude tradicionalnog Hriscanstva

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tradicionalno hriscanstvo,trojna zajednica pravoslavaca sa bracom katolicima i protestantima na celu nema ni slovo H od hriscanstvo.
Ono je prihvatilo cara Konstantina kao Boga i njegovog sticenika Atanasija sa ucenjem o trojstvu,raju i paklu,besmrtnosti ljudske duse,idolopoklonstvu,bogohulne nauke o Mariji kao boginji,potom kurvarstvu,kriminalu,ratovima itd.
2.Solunjanima 2:3,4[SUP]3[/SUP] Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
[SUP]4[/SUP] Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
Nije li Rimski Cezar imao titulu Bog?,Nije li Cezar Konstantin bio Rimski Cezar???
Ovo što si izvalio, ne temelji se niti na jednoj objektivnoj istorijskoj, ili bilo kojoj drugoj činjenici. Ovakve riječi su samo proizvod puke mržnje i netrpeljivosti, kao i želje potaknute tom netrpeljivošću, da se projektuje sopstveno nakaradno poimanje i hrišćanstva i njegove istorije.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jure,
proveri u rimskoj istoriji,da su cezari proglasavani bogovima

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ma bas je cezara Konstantina bilo briga za hruscane???
On je imao preca posla sa mnogoboscima,i to sto je ucinio,ucinio je zbog politike,a ne zato sto voli hriscane.
Ne postoji nijedan dokument da je uzeo hriscansku veru,sem u masti ovih tradicionalista.
Cudi me da ti koji si tolko obrazovan ne znas da su Rimljani davali svojim cezarima titule Bog?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ma bas je cezara Konstantina bilo briga za hruscane???
On je imao preca posla sa mnogoboscima,i to sto je ucinio,ucinio je zbog politike,a ne zato sto voli hriscane.
Ne postoji nijedan dokument da je uzeo hriscansku veru,sem u masti ovih tradicionalista.
Cudi me da ti koji si tolko obrazovan ne znas da su Rimljani davali svojim cezarima titule Bog?
RIS-e, ne lupetaj i ne skreći u neke priče koje nemaju veze sa razlogom moje reakcije. Kakve sad ima veze da li su Rimljani svojim cezarima davali titule Boga i proglašavali ih Bogovima? Riječ je bila o hrišćanstvu i tvojoj nakaradnoj ocjeni hrišćanstva. Pa, čovječe, morao bi zatomiti tu svoju netrpeljivost, i ako ništa drugo, shvatiti da naša civilizacija počiva na temiljima hrišćanstva i njegove filozofije. Samo iz toga razloga, a da o drugima i ne govorim, ne možeš onako okarakterisati hrišćanstvo, kao što si to uradio u svom postu na koji sam reagovao.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj Jurice,mani se corava posla i skretanja sa teme.
prvo procitaj 2.solunjanima 2:3,4
[SUP]3[/SUP] Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
[SUP]4[/SUP] Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
Jurice,Sta mislis koji to covek bezakonja koji pretstavlja "Otpad"seda u crkvu i pokazuje sebe da je Bog????
Kad proveris u istorijskim spisima da su rimski cezari imali titulu BOG,nadam se da ces odbaciti strah od istine i priznati da se radi o Konstantinu koga pokusavas da zastitius svojim autoritetom.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Jure,
proveri u rimskoj istoriji,da su cezari proglasavani bogovima

Sta bre imaju cezari s Pravoslavljem i Katolicima?cezari su bili do hriscanske Vizantije.

Nemas ti pojma o Istoriji.

Zaboraviob si Kleopatru i Faraone!

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@Ris, čini mi se da si vrlo nepristojan.
Zašto urednika zoveš "Jurice"?
Zašto nekoliko puta zaredom postavljaš iste citate na različite teme? Zato jer si sektaš? Pitam, jer oni tako rade.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dragi moj Jurice,mani se corava posla i skretanja sa teme.
prvo procitaj 2.solunjanima 2:3,4
[SUP]3[/SUP] Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
Jurice,Sta mislis koji to covek bezakonja koji pretstavlja "Otpad"seda u crkvu i pokazuje sebe da je Bog????
Kad proveris u istorijskim spisima da su rimski cezari imali titulu BOG,nadam se da ces odbaciti strah od istine i priznati da se radi o Konstantinu koga pokusavas da zastitius svojim autoritetom.
Hej, RIS-e, dozovi se! Ko skreće sa teme? Tema je Zablude tradicionalnog hrišćanstva, zar ne? Napisao si u svom postu No 20 "Tradicionalno hriscanstvo,trojna zajednica pravoslavaca sa bracom katolicima i protestantima na celu nema ni slovo H od hriscanstvo." Ja sam reagovo na ovo, a ti si počeo priču o rimskim Bogovima! I sada ti meni kažeš da se manem čorava posla i skretanja sa teme. Ne blamiraj se do kraja RIS.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
A mozda si ti sektasica koja voli da razvodnjava,koja ne daje odgovore na postavljena pitanja.
A da ti mozda ne znas dal su Rimljani svojim cezarima davali i titulu Bog?
Dal je cezar Konstantin bio bolji od svojih prethodnika?

Natrag