Zablude tradicionalnog Hriscanstva

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Postavljanje istih postova na različite teme, zabranjeno je Pravilnikom foruma![/WARNING]

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jure
dali si primetio da je tradicionalno hriscanstvo uveo cezar Konstantin?
Dal ti mislis da je ovo danasnje hriscanstvo isto kao i hriscanstvo isusovog vremena?
O tome ti ja pisem,ali ti ne kapiras.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
[SUP]4[/SUP] Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.

И то је Константин урадио? Прво сте причали да је папа крив за све, па онда Константин, па када сте видели да то нема смисла, онда се одвалили да је Константин први папа. Сад је прогласио себе за Бога у сред цркве? Нема везе са мозгом. Што је још важније, антихрист ће јавно пред целим светом то урадити, а оспораваће Сина Божијег. Константин никада није оспоравао Сина Божијег, већ супротно. Чак је саградио све оне светиње хришћанске у Јерусалиму где се иде на ходочашће. Све материјално је истошио да би подигао хришћанске светиње што су му многи политичари (саветници) из његовог окружења замерали.

Ако добро прочиташ, видећеш да антихрист не признаје да је Христ у телу дошао, да нема Васкрсења. Добро погледај ко то говори и остави се пљувања по хришћанима јер захваљујући онима које пљујеш ти и можеш да читаш Библију. Пошто вам ова Библија више не одговара, ви сте написали неку бољу која подржава ваше глупости.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Adrijane Otkuda ti ta glupost?
papa nije rekao za sebe da je Bog ,vec da njegova zapoved,moze da zameni Bozju.
Za razliku od pape Rimski Cezar Konstantin je imao i titulu Bog.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Hej, RIS-e, dozovi se! Ko skreće sa teme? Tema je Zablude tradicionalnog hrišćanstva, zar ne? Napisao si u svom postu No 20 "Tradicionalno hriscanstvo,trojna zajednica pravoslavaca sa bracom katolicima i protestantima na celu nema ni slovo H od hriscanstvo." Ja sam reagovo na ovo, a ti si počeo priču o rimskim Bogovima! I sada ti meni kažeš da se manem čorava posla i skretanja sa teme. Ne blamiraj se do kraja RIS.

A sta te cudi risko kad je besan on voli da se blamira jer je ostao bez argumenata pa nezna sta ce!cudime da to nisi zapazio od ranije?kako JS-ci reaguju kad ostanu bez texta.

Pozdrav od Gere.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jure
Dal ti mislis da je ovo danasnje hriscanstvo isto kao i hriscanstvo isusovog vremena?
Pročitan si RIS-e. Tvoji blefovi u ovom slučaju ne prolaze. I to je tvoja nakaradna interpetacija - da je tradicionalno hrišćanstvo uveo car Konstatin. Na čemu temeljiš takvu nebulozu. Na kojoj istorijskoj činjnici? Što je priznao hrišćansku religiju koja je već postojala trista godina? Time što ga je priznao, poništio je svu njegovu dotadašnju tradiciju? To je za smijuriju RIS-e.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Jure

A Dali si ti primetio u bibliji da su Apostoli uveli tradicionalno Hriscanstvo jos u prvoj apostolskoj crkvi u jerusalemu?a Konstantin ga je samo prihvatio kao osnovu kanon drzave-imperije iako sam nije bio hrscanin dok se i sam nije krstio pred smrt?

Koji ste vi izvrtaci sektanti bre,gde ce vam dusa?ah pa vi ne priznajete pakao zato se vi nicega ne bojite a ja zaboravio.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pročitan si RIS-e. Tvoji blefovi u ovom slučaju ne prolaze. I to je tvoja nakaradna interpetacija - da je tradicionalno hrišćanstvo uveo car Konstatin. Na čemu temeljiš takvu nebulozu. Na kojoj istorijskoj činjnici? Što je priznao hrišćansku religiju koja je već postojala trista godina? Time što ga je priznao, poništio je svu njegovu dotadašnju tradiciju? To je za smijuriju RIS-e.

Pa naravno nebuloza Ide iz KS-re,Istorijske cinjenice nema,ali zato Risko ima mnogo uvazenje medju JS-cima,mnogo para a ti se jure muci psiholoski snama ovde!bolje da predjes u JS-ke! ma salim se .

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
E moj Jure,
nema tu nikakvih blefova.Pisao sam barem jednu temu o tom otpadnickom hriscanstvu,kako je nastalo.
Poenta je da tradicionalno hriscanstvo kakvo danas znamo...,da je sve te otpadnike ujedinio cezar Konstantin.
Dozovi se razumu pa pomisli malo.
Dal je Isus ikome zapovedio da ratuje protiv Rimljana ili bilo kog drugoga?,a sta danas rade tradicionalni hriscani?,kolko su krvi prolili?
Dal je zapovedio da krade,da se kurva,klanja idolima?itd....sta rade danasnji tradicionalisti?ne kradu,ne kurvaju se itd???
Ovo tradicionalno hriscanstvo je predaleko od Isusa Hrista.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
E moj Jure,
nema tu nikakvih blefova.Pisao sam barem jednu temu o tom otpadnickom hriscanstvu,kako je nastalo.
Poenta je da tradicionalno hriscanstvo kakvo danas znamo...,da je sve te otpadnike ujedinio cezar Konstantin.
Dozovi se razumu pa pomisli malo.
Dal je Isus ikome zapovedio da ratuje protiv Rimljana ili bilo kog drugoga?,a sta danas rade tradicionalni hriscani?,kolko su krvi prolili?
Dal je zapovedio da krade,da se kurva,klanja idolima?itd....sta rade danasnji tradicionalisti?ne kradu,ne kurvaju se itd???
Ovo tradicionalno hriscanstvo je predaleko od Isusa Hrista.
Znaš u čemu je poenta RIS? Poenta je u tome što ti uopšte ne razumiješ ni istoriju ni istorijski kontekst! I pored toga, upustaš se u rasprave i kada veoma malo znaš o čemu je riječ, pa kada ti se na to ukaže, onda počneš sa blefovima i pričama o "Markovim konacima", da bi skrenu pažnju na sasvim druge stvari i tako maskirao svoje neznanje. Pri tome drsko pozivaš druge da se dozovu raumu, kao jedini ti razumiješ, a drugi pojma nemaju. Zašto ne razumiješ? Zato što istrajavaš na neodrživoj tvrdnji da je car Konstatin, priznavajući hrišćanstvo, ili čak što je ujedinio te otpadnike, kako kažeš, automatski poništio njihovu tradiciju i njihove osnove vjere! To je apsolutno netačno i logički neodrživo. Ova priča šta je Isus tražio od hriščana, a šta oni danas rade, takođe ne respektuje činjenicu da se radi o istorijskom razdoblju od nekih 2000 i kusur godina. Zato sam rekao da ne razumiješ istorijski kontekst. Današnji hrišćani umjesto krsta mogu proglasiti i neki drugi svoj sibol, a o drugome da i ne govorim, ali opet bi baštinili tradiciju na kojoj su nastali i na kojoj su se razvijali. Ti bi da im tu tradiciju poništš? Smeta ti? Pa, ne ide to tako RIS-e. Istorijske činjenice su neumoljive i tvrdoglave i nikakvi pokušaji da se one ignorišu i falsifikuju, ne mogu uspjeti.

Poslednja izmena:
Natrag