Fizicki odvojene, u tom smislu nezavisne jer mogu biti odvojene prostornoo jedna od druge.
Како може Свеприсутни Бог да буде раздвојен физички? Бог је Дух, а не материја. Ако се Бог и објавио у материји, не значи да се физички радвојио, то је немогуће. Ако се и материјализовани Бог (у виду Сина) налази у некој просторној тачки каква је Земља, то не значи да је раздвојен од Оца. Бог је Свеприсутан и временски и просторно неограничен. Син (Реч Божија) изабра временско и просторно ограничење (унизи се), тако да је за оне који световно размишљају као ти, тајна како стоји Отац у Сину иако Син има ограниченост (за време мисије Спасења). Ти можеш материју раздвојити, али не можеш раздвојити Дух Божији. Ту нема физичког. У свакој тачки просторној је унитаран - нераздвојив. Надам се да ћеш то увидети, јер тек онда можеш појмити ко је Син.
30. Ја и Отац једно смо. (Јован 10)
4. Чуј, Израиљу: Господ је Бог наш једини Господ. (5.Мојсијева 6)
6. Али ми имамо само једног Бога Оца, од ког је све, и ми у Њему, и једног Господа Исуса Христа, кроз ког је све, и ми кроза Њ. (1.Коринћанима 8)
Јер кроз Своју Реч Бог све створи, Реч је у Бога и Бог је Реч.
15. Који је обличје Бога што се не види, који је рођен пре сваке твари.
16. Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза Њ и за Њ сазда.
17. И Он је пре свега, и све је у Њему. (Колошанима 1)
38. Ако ли творим, ако мени и не верујете, делима мојим верујте, да познате и верујете да је Отац у мени и ја у Њему.
Нема ту никакве раздвојености, поготову физичке, већ нераскидиво јединство.