- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Ne, nego razliciti nezavisni izvori, jer je Hislopa nisam ni citao.
A ti "nezavisni" izvori čitali i kopirali lažova Hislopa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne, nego razliciti nezavisni izvori, jer je Hislopa nisam ni citao.
Ne možeš istoriju i istorijske fakte naterati ignorisanjem ili negiranjem da se prilagode onome što tebi iz nekoga razloga odgovara.
Ne trazi on istinu dragi moj brate, on je istinu vec pronasao i tu istinu samo namece drugima. Zato neces nista uspeti da mu objasnis niti mu pomognes. Veruj mi.onaj ko traži istinu mora bar malo i ponekad biti spreman i da se suoči sa stvarima koje mu ne gode, koje ga vode u preispitivanje svojih uvreženih stavova.
Laodikeja, čitaj sve ali ne uzimaj sve zdravo za gotovo.
Ne možeš istoriju i istorijske fakte naterati ignorisanjem ili negiranjem da se prilagode onome što tebi iz nekoga razloga odgovara.
Istorijska nauka je Nauka i kao takva ima i svoju metodologiju, pravila koja ne podležu snazi nečijeg ubedjenja ili vere već prihvata samo snagu argumenata i dokaza.
Mnogim verujućima, i meni ponekad da budem iskren, to predstavlja problem ali jednostavno to je tako.
Ali njemu je jedino važno ono što mu odgovara, makar to bilo u potpunoj suprotnosti i sa činjenicama i s istinom. Što više, one koji iznose te istine lažovima će nazivati.
Za razliku od njih mi smo uvek spremni da razmotrimo cinjenice i promenimo misljenje, oni nisu, i nece ni biti, jer se boje da ce im se srusiti koncepcija koju su sebi stvorili. Oni se ne bore samo protiv nas, vec i protiv sebe.
Na Hislopu se bazira knjiga "Vavilonska Misterijska Religija" koju si ti naravno citao i ovde preporucivao, na kojoj i baziras svoju pricu, a pisac ju je povukao iz prodaje priznavsi da je bio prevaren i da su iznete informacije u njoj netacne.Ne, nego razliciti nezavisni izvori, jer je Hislopa nisam ni citao.
Laodikeja, čitaj sve ali ne uzimaj sve zdravo za gotovo.
Istorijska nauka je Nauka i kao takva ima i svoju metodologiju, pravila koja ne podležu snazi nečijeg ubedjenja ili vere već prihvata samo snagu argumenata i dokaza.
Mnogim verujućima, i meni ponekad da budem iskren, to predstavlja problem ali jednostavno to je tako.
To ne znači da neke svoje tvrdnje ne možeš i ne trebaš potkrepiti istorijskim činjenicama, štaviše u diskusijama ove vrste to je poželjno i može biti veoma efektno, ali pre nego što to uradiš proveri valjanost i kredibilitet navoda, izvora i autora.
Pozdrav.
Ti dakle ne dopustas sebi kriticizam, ali zato kritikujes nas i nase zakljucke, kao i dokaze. I ne pomisljas, da tvoje iskustvo nije sigurno, da ti se mozda javio demon umesto Boga i prevario te, a prethodno si se bavio okultizmom, pa nije ni cudo.
Ajde nemoj ovde izmisljati, sam si rekao da "Boga ne mozemo zakljucati u bibliju". Ti ne verujes bibliji vec sopstvenom iskustvu. I zato ti niko ne moze ni dokazati da gresis, jer verujes "saptacu".Za mene je biblija pravilo vere, i ono sto mi sam Bog svedoci, a istoriju sagledavam objektivno, a ne verujuci ljudskim tvrdnjama rekla kazala.