- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ajde nemoj ovde izmisljati, sam si rekao da "Boga ne mozemo zakljucati u bibliju". Ti ne verujes bibliji vec sopstvenom iskustvu. I zato ti niko ne moze ni dokazati da gresis, jer verujes "saptacu".
Istoriju uopste ne sagledavas objektivno, niti proveravas vec uzimas izmedju redova ono sto ti pase i sto se slaze sa tvojim vec ustanovljenim ucenjem. Dakle, tisi"predubedjen", a kao takav nepodoban za bilo kakav razuman razgovor ili bilo kakav kriticizam.
Zato sam rekao gore coveku, da mu ne vredi s tobom razgovarati, jer moze on tebi dati i 999 dokaza, ti ces ostati pri svome. A to nije slucaj samo sa tobom, vec sa svima vama, osim sa Jovanom.
Mire, ne ide to tako, samo ćeš ga još više učvrstiti u predubeđenjima (nisu to predubeđenja, tako je programiran onog trenutka kda je svoje duhovno poverenje predao adeptima kulta, onda je ako je sve što piše o svojim iskustvima istina, navodno prizvao Boga, koji ga je pozvao da poveruje sekti). Kao Hrišćanin, ne možeš odustati od borbe za njegovo dobro, ali pitanje je da li ti je samo cilj da ga urazumiš i tako dobiješ normalnog sagovornika, ili ti je cilj da ga time spasiš od propasti? Ako je ovo prvo, spremi se na muku i na grižu savesti ako odustaneš, ako je ovo drugo u pitanju, onda se spremi za golgotu, doslovno.
Jer, da bi neko bio spašen, prvo mora da želi da bude spašen. A on to ne želi, jer veruje da je već spašen time što je primio učenje kulta. Po svim dokazima koje je moguće videti, on se nije borio, nije sumnjao, nego je odmah bez reči prihvatio. Slobodnom voljom je to prihvatio. Želiš li takvog da spaseš? Naravno da želiš ako si Hrišćanin. Ali na koji način da to uradiš?
Prvo, samo uz Božiju pomoć možemo bilo šta da postignemo. Drugo, proces nije nimalo lak, a put je ispunjem mukom do poslednjeg trenutka. Jer ovo je rat. Doslovno rat koji se vodi od iskona.
Vidi, da nisam ono što jesam, rekao bih ti da je najbolje odustati, jer borba je mučna i sa neizvesnim ishodom, da je najbolje ostaviti takve gde jesu, neka propadnu. Ali, kako vera naša nije u tome da mi izgubljene duše (čak i onih koji u duše ne veruju= ostavljamo, onda ti kao Hrišćanin, pravi Hrišćanin mogu samo reći da moramo da nastavimo. Na ono što bi trebalo da uradimo, ako ovakvi istraju u svome, nismo ni duh0vno ni umno spremni,.Ni ti, ni Slap, ni Antonija, ni Adrijan, ni Servius, ni ja čini se nismo spremni da se suočimo sa onim što ovo zaista jeste, a možda čak nismo ni pozvani na to. Ovo je samo da naučimo sa kakvim se entitetom suočavamo od iskona.
A ovo je samo manifestacija toga, i to ne nevoljna, nego svojom voljom prizvana.
Dalje ne idem, jer nemam nameru da zvučim kao oni, ili da mi se onaj "učo" kezeće i govori kako su isto tako mislili i za Isusa, a da sam "kezavac" u svojoj đavolskoj prljavštini nije dostojan ni da pomisli da mentalne umotvornine lažnog proroka, poredi sa Bogom.
Ponoviću, oni jesu ma kako im to "uvredljivo" zvučalo Sinagoga Satane.
Poslednja izmena: