- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Hoces reci da je opravdano sa vase strane da nas nazivate "sotonama", "vampirima", "kanibalima" i slicno smatrajuci da vam je "argumentacija tacna i zasnovana na cinjenicama" a nije opravdano kada mi izjavljujemo isto to protiv vas jer smatramo da je ono sto pricamo tacno?
Mire, pod jedan, oni nemaju nikakvu argumentaciju. Pod dva, najveći broj argumenata protiv njih iznose "braća" protestanti, tačnije Evangelici (Američki Luterani), a veruj mi isti nemaju nimalo lepih reči o Crkvi. I za svoje argumente reference nalaze u Bibliji. Broj argumenata koje iznose protiv adventista ali i ostalih produkata Mileritskog ludila je samo za adventiste najmanje desetostruko veći od onih koje iznose protiv Katolika. Drugo, ni jedan jedini adventistički apologeta nije uspeo da obori tu argumenataciju, ni jedan jedini. Sve što su adventisti uradili je da se tužakaju sa jedne strane, i da menjaju "verovanja" da bi zamaskirali uzroke argumentovanih napada na njihove prakse uvođenjem novih "fundamentala" , zaključavanjem izjava Ellen Gould White i ostalih pioneers. Treće, ovo što rade nama ovde, niti je novima, niti je bez presedana, sve oni to rade i drugima. Jer cilj je sebe prikazati, lažno prikazati kao ispravne, i kao jedine ovlaštene da tumače Bibliju, tačnjje da je njihovo tumačenje jedino ispravno.
Ovakvi napadi i pljuvačine su sve samo ne retki, posatavljao sam šta isti rade i kako se ponašaju na drugim mestima. Potpuno isto, nazivanjem onih koji iznose neoborive činjenice o adventizmu (pre svega pogrešno je što se govori o adventizmu, jer svi Hrišćani iščekuju Drugi dolazak, dakle svi bi se Hrišćani mogli nazvati adventistima, ali ovi o kojima je reč insistiraju na Sedmom danu, istražnom postupku, "zdravstvenoj reformi" i ostalim izumima proročice koja je nedodirljiva.Tako da njiima i pristaje izraz kojim sam ih ja nazvao EGWisti) Satanama, zverima, kanibalima, paganima, kurvinim sinovima, zlom, uz obavezno ili "molimo se da ti "Bog" otvori oči" ili bacanje kletvi.
To čine iz dva razloga da pokušaju da utiču na protivnika da se "obrati" igrajući na njegovu -njenu savest, dok je drugi primarno da bi smirili svoju savest.