Zablude tradicionalnog Hriscanstva

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije ni cudo sto ovi koji ovako nesto izjavljuju ispoljavaju najprljaviji sotonski duh, jer ovako nesto moze da udahne samo sotona u svoje sluge, da sire sumnju u njegovu rec i silu da osvedoci coveka u Bogonadahnutost svoje reci.
Vidis kad ovako nesto izjavis, moras se suociti sa tim da i ti budes nazvan "sotonskim slugom" da i tvoja crkva bude nazvana "sotonskom zbornicom"! Jer i sam to radis - optuzujes nas za satanizam!

I onda se jos ljutis kad mi na takvo pisanje odgovaramo istom merom nazivajuci vas "sotonama"?

Pa dok god vi ne promenite svoje ponasanje, ne moze se ocekivati drugaciji tretman.

A tebe na ovo podstice Tripo, ili si i sam isti kao i on! Cini mi se ipak da je ovo drugo. Ako nije, zasto ga svojim postupcima sledis?

Promeni svoje ponasanje! I pocni da ukoravas one koji su ovakav "govor mrznje" prosirili tj. Tripa, a ne nas!

On je uzrokovao napade na vas adventiste, i on je taj koji "izaziva napade" i cini vam medvedju uslugu!

Kada cete se ti i Marko opametiti?

Zasto se ne suprotstavite ovom "podstrekivacu" koji nas izaziva???

Zasto nas ne branite, pa cete imati i nase uvazavanje!? Znas i sam da je sve sto on pise protiv nas izvrtanje!

Na primer kada kaze kako mi "verujemo u reinkarnaciju", nisi se nijednom usprotivio tim njegovim lazima?

Secas se da sam ja vas branio, i vas i Jehovine Svedoke od bezrazloznih napada!

Ali necu vise, jer vi ne branite nas kada smo mi ugrozeni i napadnuti bez ikakvog razloga!

Sami zanjite ono sto ste posejali.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vidis kad ovako nesto izjavis, moras se suociti sa tim da i ti budes nazvan "sotonskim slugom" i da i tvoja crkva bude nazvana "sotonskom zbornicom"! Jer i sam to radis - optuzujes nas za satanizam!

I onda se jos i ljutis kad mi na takvo pisanje odgovaramo istom merom nazivajuci vas sotonama?

Pa dok god vi ne promenite svoje ponasanje, ne moze se ocekivati drugaciji tretman.

A tebe na ovo podstice Tripo, ili si i sam isti kao i on! Cini mi se ipak da je ovo drugo. Ako nije, zasto ga u svojim postupcima sledis?

Dobro, hajde da postavimo pitanje koje već dugo ovde lebdi u vazduhu.

Po čemu smo mi sluge satane?

Ponoviću još jednom a onda i obrazložiti:

Pitam da li pripadati Bogu znači slediti Sola Scriptura, nazivati sakramente simbolima, slediti Ellen Gould White u svim njenim rečima, tretirati Sveto Pismo na način kako to rade njeni sledbenici tačnije zamišljati da ga je Bog odštampao i da drži nebeski primerak kod sebe???? Jer to implicira kako Laodikeja, Tripo, Marko (u manjoj meri) i Jovan (takođe u manjoj meri i prikriveno)??? Pitam da li to znači?

Ako to znači to, postavljam pitanje: Gde u Bibliji tako piše? Gde? Nigde. Zato ću ponoviti konstataciju koju sam ranije izneo. Svako suprotstavljanje poznatoj Istini je HULA NA SVETOGA DUHA.

Ko ovde od nas huli? Mi koji se ovde ubismo da dokažemo šta i kako u Bibliji piše i kako Crkva uči već dva milenijuma, ili oni koji celo vreme sebe predstavljaju kao nekakve branitelje "pravoverja" a da pri tome pripadaju zajednici koja ravnoj pismu drži ženu koja nije znala šta govori i koja je pored kontradikcije sa pismom bila kontradiktorna sa samom sobom??

Mire, oni neće prestati da nas nazivaju pogrdnim imenima. To im je i štit, i napad, i čitava teologija. Jer ako ne napadaju Crkvu, onda nemaju osnova da sebe nameću kao nekakav "ostatak".

Brate, sami sebe prikazuju Sinagogom Satane. Sami. Lepo si ranije pozivao da se dokaže tvrdnja od očuvanju doktrine, dogme. Nisi dobio odgovor. Šta misliš zašto? Jer ga nema. Nema doktrine kod nekoga ko menja teologiju. Zato se i pozivaju na "duh proroštva". A da istovremeno nisu spremni da odgovore kakav je to duh koji je u kontradikciji sa poznatom istinom.

Ako je PIsmo nadahnuto Bogom, kako onda "duh proroštva" navodi na izjave koje su u suprotnosti sa Pismom? Prosto ne može biti da je i jedno i drugo tačno. Čini se da oni nisu ni svesni posledica koje njihovo insistiranje na "duhu proroštva" nosi sa sobom.

Dakle, ako je Pismo od Boga, onda jednostavno u proročanstvima ne sme biti kontradikcije. A kako kontradikcija ima, onda "duh proroštva" nije od Boga. Tu onda dolazi pitanje od koga je? Na šta zagovornici istog ne odgovaraju, nego optužuju druge da su menjali, ispravljali jednom rečju korumpirali Pisma.

Jesmo li mi to činili? Naravno da nismo. Dakle, gde su dokazi da je Crkva korumpirala Biblijske tekstove? Nema ih.

Shodno svemu ovome, a kako su poruke "duha proroštva" u kontradikciji u najmanje 50 stavki sa Pismom. Dve stvari mogu proizići. Samo dve.

Mire, mrtav sam ozbiljan, jer ma koliko da želim da raspravu svedem na normalan nivo, oni ne dozvoljavaju. Ovo su naime ozbiljne stvari:

Koja su to dva moguća zaključka?

Prvi je da adventisti slede ideje osoba sa mentalnim problemima, što niti je samo po sebi greh, niti je nešto nemoguće, jer znamo kako nastaju kultovi, te oni ne bi bili ni prvi ni poslednji koji su pali pod takav uticaj. A drugi je da oni zaista jesu pod uticajem Satane, tačnije da navodni "duh proroštva" nije od nikog drugog nego od samog Satane.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Na primer kada kaze kako mi "verujemo u reinkarnaciju", nisi se nijednom usprotivio tim njegovim lazima?

Реинкарнација или препорађање (лат. re-incarnatio - поновно утеловљење) је веровање о поновном враћање душе у земаљско тело.

MITROPOLIT JEROTEJ VLAHOS

Dakle, duša nastavlja da živi posle njenog odlučenja od tela, ona ne odlazi u nepostojanje. Ako je osoba živela u pokajanju tokom života, onda će njena duša po napuštanju tela ući u ovu nebesku Litrugiju i tamo će se moliti za ceo svet, i čekaće vaskrsenje, kada će se duša sjediniti s telom, kako bi i ono učestvovalo u toj nebeskoj proslavi Vaskrsa.

Dakle Jerotej kaže duša izlazi iz tijela nastavlja da živi i vraća se u tijelo.

Ovo nije vaskrsenje nego reinkarnacija. Da još jednom pogledamo definiciju reinkarnacije.

Реинкарнација или препорађање (лат. re-incarnatio - поновно утеловљење) је веровање о поновном враћање душе у земаљско тело.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Reinkarnacija nije deo Hrišćanskog verovanja.
Ovo što si citirao je izvučeno iz konteksta i uopšte se ne misli na zemaljsko, materijalno telo već na telo duhovno.

44. Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.

1. Korinćanima, glava 15

1. Ako dakle vaskrsnuste s Hristom, tražite ono što je gore gde Hristos sedi s desne strane Boga.

2. Mislite o onome što je gore a ne što je na zemlji.

3. Jer umreste, i vaš je život sakriven s Hristom u Bogu.

Kološanima, glava 3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Brate, sami sebe prikazuju Sinagogom Satane. Sami. Lepo si ranije pozivao da se dokaže tvrdnja od očuvanju doktrine, dogme. Nisi dobio odgovor. Šta misliš zašto? Jer ga nema. Nema doktrine kod nekoga ko menja teologiju. Zato se i pozivaju na "duh proroštva". A da istovremeno nisu spremni da odgovore kakav je to duh koji je u kontradikciji sa poznatom istinom.
Nisu mi dokazali kontinuitet svoje dogme, a ja sam bio iskren da ga vidim.
Nasuprot toga, imamo stalnu promenu teologije kod protestanata i nista drugo.
To je tako kroz sve vekove, nemaju odrzanja...

Adventisti se ne mogu identifikovati ni sa jednim protestantom u proslosti, ni sa jednom grupom.. zato i nisu prava crkva jer nisu odrzali doktrinu.
Oni preskacu vekove, prave pauzu od 1000 god. pa se onda iznenada pojavljuju s necim "novim". Prosto ne postoji njihova doktrina u proslosti, ne postoji u kontinuitetu.

A ako njihova istina ne postoji u "kontinuitetu" do danas, onda to nije istina, jer Hristos je rekao - "nebo i zemlja proci ce ali reci moje nece proci"!
I za crkvu da je vrata paklena nece nadvladati. Istina je ista i kontinuirana tokom vekova i ne moze nestati sa lica zemlje!

Dakle oni moraju imati kontinuitet sa svojim prethodnicima!

A posto tog kontinuiteta nema, , zato danas i imamo 50 000 razlicitih sekti, koje sve tvrde da 'slede isti izvor'!
Ovo što si citirao je izvučeno iz konteksta i uopšte se ne misli na zemaljsko, materijalno telo već na telo duhovno.
Ne vredi da mu govoris, veruj mi. Svestan je on da niko od nas ne veruje u reinkarnaciju ali zato mora namerno da laze i izmislja protiv nas. Ne znas ti da su nas ovde cak nazivali i "kanibalima" i "vampirima", isto onako kako su i rane Hriscane nazivali jer su blagovali telo i krv Gospodnju, i zbog cega su i bacani lavovima i otpzuvani kao zlocinci. Isto to i ovi ovde rade!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Nikada nije ni bila. Čak i da ne znamo da Hrišćanstvo ima bliskoistočne kulturne korene, jer na tom području se i pojavilo, ne bi smo mogli da kažemo da Hrišćanstvo ispoveda reinkarnaciju. Istu nisu ispovedali ni ostali narodi Starog Sveta, da ne govorim o tome da ona nije deo ni Indoevropskih religija. Jedini pomen reinkarnacije imamo kod Hinduizma i njegovog koncepta avatara.

Ali, kao što si i sam mogao da se uveriš, jedna grupa koja sebe naziva čuvarima i čvrstim sledbenicima "Biblije" (kako je moguće da neko sledi predmet a da za sebe tvrdi da se klanja Bogu, to je već pitanje za neku drugu temu) ovde i ne samo ovde iznosi kojekakve oiptužbe na račun Hrišćanstva i Crkve, i to ne samo Crkve Zapada i Istoka, nego i na račun onih koji su se svojom voljom odvojili, da ne kažem otpali od nje. Kako ti je Mire već i napisao, ovde se govori i da smo kanibali i vampiri, ovakvi i onakvi.

Kada se kaže, a ja recimo to često ovde iznosim da su oni takvim svojim "bibličarenjem" i podstakli one koji Bibliji negiraju svetost i koji je prikazju siključivo kao delo ljudskih ruku, ili kao opis nekakvih vanzemaljaca, oni se prave blesavi i za sve te navedene stvari optužuju nas. Govoreći da mi navodno ne poznajemo karakter Boga, što je samo jedan od vidova rečnika koji oni koriste.

Adventisti se ne mogu identifikovati ni sa jednim protestantom u proslosti, ni sa jednom grupom.. zato i nisu prava crkva jer nisu odrzali doktrinu.
Oni preskacu vekove, prave pauzu od 1000 god. pa se onda iznenada pojavljuju s necim "novim". Prosto ne postoji njihova doktrina u proslosti, ne postoji u kontinuitetu.

A ako njihova istina ne postoji u "kontinuitetu" do danas, onda to nije istina, jer Hristos je rekao - "nebo i zemlja proci ce ali reci moje nece proci"!
I za crkvu da je vrata paklena nece nadvladati. Istina je ista i kontinuirana tokom vekova i ne moze nestati sa lica zemlje!

Pa kako bi i mogli da se identifikuju, kada su teologiju stvarali evolucijom, uzimajući malo od ovih, malo od onih kompilujući sve sa vizijama Ellen Gould White. Njima je uzrok MIler i njegovo datumarenje, a izvor im je Ellen Gould White i njeno tumačenje Biblije, ako je ona uopšte i mogla da tumači bilo šta jer je zbog već poznatog udarca u glavu imala probleme sa čitanjem.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668

MITROPOLIT JEROTEJ VLAHOS

Dakle, duša nastavlja da živi posle njenog odlučenja od tela, ona ne odlazi u nepostojanje. Ako je osoba živela u pokajanju tokom života, onda će njena duša po napuštanju tela ući u ovu nebesku Litrugiju i tamo će se moliti za ceo svet, i čekaće vaskrsenje, kada će se duša sjediniti s telom, kako bi i ono učestvovalo u toj nebeskoj proslavi Vaskrsa.

Dakle Jerotej kaže duša izlazi iz tijela nastavlja da živi i vraća se u tijelo.

Ovo nije vaskrsenje nego reinkarnacija. Da još jednom pogledamo definiciju reinkarnacije.

Za tebe su materija i duh isto ?

44. Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.

1. Korinćanima, glava 15

Šta ti nije jasno ovde ?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma ne vredi sa njim pricati uopste! Kaze - "hoces reci da ove reci drugacije govore"? U fazonu - "ti ces mene da ucis". Mora biti po njegovom. Ismeva ti se!

Njemu su duh i materija isto, ali sad ce okrenuti pricu na manipulaciju.

Reinkarnacija se desava "samo ulaskom duse u fizicko telo" a ovde nije rec o "fizickom" vec o "duhovnom" . Dakle nema reinkarnacije. Definicija mu se ne uklapa. Niti ima "seljenja dusa", vec je rec o "novom telu" - drugacijem telu. Tako da je on pobijen vec u startu, ali ce sad tvrditi da je i "duhovno telo" isto "fizicko".

Videces..

Inace Hriscani imaju "inkarnaciju" a ne "reinkarnaciju". Sto je termin koji oznacava "neprestano seljenje dusa".

Poslednja izmena:
Natrag