Zablude tradicionalnog Hriscanstva

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ma ne vredi sa njim pricati uopste! Kaze - "hoces reci da ove reci drugacije govore"? U fazonu - "ti ces mene da ucis". Mora biti po njegovom. Ismejava ti se!

Njemu su duh i materija isto, ali sad ce okrenuti pricu na manipulaciju. Ne znas ti sa kim imas posla.

Previše arogancije izbija iz njega. Previše. Pravi trol. Ako i okrene priču, znamo da to radi. Tako da prosto je. Znamo sa kime imamo posla. Sa "nastavnikom razredne nastave" koji misli da je s materinim mlijekom posisao svu mudrost sveta. Još kada se dokopao anglosaksonskog tumačenja Biblije, i nauke "Amazing Discoveries" od tad je "prepun znanja".

Čudo jedno kako advenizam privlači takve spodobe. Valjda odgovara njihovom "mentalno moralnom" sklopu....

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nisu mi dokazali kontinuitet svoje dogme, a ja sam bio iskren da ga vidim.
Nasuprot toga, imamo stalnu promenu teologije kod protestanata i nista drugo.
To je tako kroz sve vekove, nemaju odrzanja...

Mire, o kakvom kontinuitetu ti govoris? O onome sto sam ti poslao nedavno? Kontinuitet, ali cega?
Ti meni jos njisi odgovorio na pitanje, na osnovu cega ti tvrdis da svako mora imati kontinuitet? Na ovo pitanje jos nisi odgovorio.
Kao sto otac Izgumljenog sina prima rasirenih ruku, i vraca mu svo sinovsko parvu, tako i Bog prima svakoga gresnika koji se kaje i odluci da mu sluzi. Nadji mi kontinuitet Izgubljenog sina. Nema ga!
S druge strane ako je iko imao kontinuitet, to su imali fariseji. Zar se nisu hvalili: "Mio smo deca Avramova." Da li je Hristos priznao njihov kontinuitet? NIJE! nego im je reko: "da ste vi deca Avramova cinili biste dela Avramova." Prema tome Mire taj tvoj kontinuitet ne vredi ni pola lule duvana.

Adventisti se ne mogu identifikovati ni sa jednim protestantom u proslosti, ni sa jednom grupom.. zato i nisu prava crkva jer nisu odrzali doktrinu.[/QUOTE]

Ako je tako, onda Hristova crkva apostolaska nije crkva jer se odvojila od uobrazenog i oholog svestenstva.
Vidis Mire da to ne ide tako. To su samo popovi izmislili da bi vodili za sobom neuke.

A ako njihova istina ne postoji u "kontinuitetu" do danas, onda to nije istina, jer Hristos je rekao - "nebo i zemlja proci ce ali reci moje nece proci"![/QUOTE]

Mire, tvoj kontinuitet nema veze sa Hristovom izjavom.

I za crkvu da je vrata paklena nece nadvladati. Istina je ista i kontinuirana tokom vekova i ne moze nestati sa lica zemlje![/QUOTE]

Pa vrata paklena i nece nadvladati Hristovu crkvu. A ti izgleda hoces da kazes da onu koju su vrata paklena nadvladala nije Hristova! Jesi li to mislio?

Dakle oni moraju imati kontinuitet sa svojim prethodnicima![/QUOTE]

Pogresno! Dokazi na kojoj oznovi ti zasnivas teoruju o kontinuitetu?

A posto tog kontinuiteta nema, , zato danas i imamo 50 000 razlicitih sekti, koje sve tvrde da 'slede isti izvor'![/QUOTE]

Mire, ti dobro znas da to sto si sada rekao nije istina. Ne postoji 50 000 sekti u protestantizmu, to je laz!
Na veliku nesrecu svih nas, postoji 33 000 verskih zajednica u CELOM HRISCANSTVU. Tu si ubrojani i ksatpolici i pravoslavni.
Ne mozemo se s tim pohvaliti, ali tu su ubrojane sve hriscanske zajednice.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Previše arogancije izbija iz njega. Previše. Pravi trol. Ako i okrene priču, znamo da to radi. Tako da prosto je. Znamo sa kime imamo posla. Sa "nastavnikom razredne nastave" koji misli da je s materinim mlijekom posisao svu mudrost sveta. Još kada se dokopao anglosaksonskog tumačenja Biblije, i nauke "Amazing Discoveries" od tad je "prepun znanja".

Čudo jedno kako advenizam privlači takve spodobe. Valjda odgovara njihovom "mentalno moralnom" sklopu....

Ovakvi su komentari ljudi koji ne mogu da ospore tuđe navode.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Bog nam ostao Mnogomilostiv!

Pa vrata paklena i nece nadvladati Hristovu crkvu.

Onako laički posmatrano, a drugačije i ne umem, razmišljao sam o ovoj konstrukciji Gospodnje rečenice,
i pitao se šta su ta "vrata paklena" koja bi želela ama neće uspeti da nadvlada Crkvu Hristovu.

Setih se da su se Jevreji, kada su imali neki legalni spor ili upit, okupljali oko gradskih/seoskih vrata,
i tu o zadatoj temi debatovali. Setih se poslednjeg poglavlja Knjige o Ruti, i kada je Voz želeo da Rutu uzme za ženu...
Kod gradskih vrata se dogadjalo prosudjivanje. Pretpostavljam da su možda Jevreji onog vremena imali izraz:
"Raspravićemo to kod vrata" ili možda "Neka vrata presude"...

Elem, koji su to skupovi koji će biti organizovani i pokušati da imitiraju Crkvu Hristovu? I svom bez-Duhom-Svetim
vodjenim monolizima i dijalozima, spolja gledano, ličiti na Originalnu Crkvu ali po svojoj suštini, po "duši" učesnika,
svi u svojoj gordosti će se strmoglaviti i time postati "vrata (zajednica) paklena"?

brat Toma

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vidis kad ovako nesto izjavis, moras se suociti sa tim da i ti budes nazvan "sotonskim slugom" da i tvoja crkva bude nazvana "sotonskom zbornicom"! Jer i sam to radis - optuzujes nas za satanizam!

Mora se navesti odredjena stvar kada se neko optuzi za nesto, i potom dati objasnjenje zasto to nosi negativne elemente.

Ja nikada sam ne pripisujem negativne elemente u onome sto neko cini, vec sama ta dela ih odaju.

Ako ja cinim neka losa dela, ili moja crkva, ili imamo nesto vanbiblije, tada se mora dati argumentacija.

U suprotnom to biblija karakterise kao "rec iz oholosti i mrznje"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Elem, koji su to skupovi koji će biti organizovani i pokušati da imitiraju Crkvu Hristovu? I svom bez-Duhom-Svetim
vodjenim monolizima i dijalozima, spolja gledano, ličiti na Originalnu Crkvu ali po svojoj suštini, po "duši" učesnika,
svi u svojoj gordosti će se strmoglaviti i time postati "vrata (zajednica) paklena"?

Bog te u svemu milošću svojom pratio

To su skupovi, koji ne samo da će biti organizovani, nego se već uveliko organizuju. Skupovi gordih, samouverenih, sveznajućih, koji pokušavaju da liče na Originalnu Crkvu, imitirajući je i izvrćući sebi na korist sve ono što Crkvu čini Crkvom. Vrata Gehene su te i takve zajednice, gde se ljubav menja mržnjom, Bog predstavlja nekakvim poznavanjem karaktera, krše se one dve najsvetlije zapovesti, a stavlja naglasak na druge.
Pomenuo si dušu, i stavio je u navodnike što i jeste tako, jer oni, učesnici tih skupova u dušu i ne veruju, u "karakter" možda, dušu nikako, pa stoga kao da je i nemaju. Tačnije imaju je, ali je potiskuju jer važnije im je da izvrše zadatak koga su se u svojoj gordosti primili. Da sebe postave na mesto Crkve.

Ali, Svesilni zna svaki delić, pa i najmanji mogući čovekov, zna im nameru, zna im srca, pa zato i veli: Ni vrata paklena neće je nadvladati. I neće, sve dok je makar i dvoje onih koji Njega ljube i ne napuštaju Telo Njegovo u koje po Njegovom pozivu, slobodnom voljom tražeći Njega uđoše, i koji ne zameniše Njega koji je Put, Istina i Život, sinagogama satane.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Onako laički posmatrano, a drugačije i ne umem, razmišljao sam o ovoj konstrukciji Gospodnje rečenice,
i pitao se šta su ta "vrata paklena" koja bi želela ama neće uspeti da nadvlada Crkvu Hristovu.

Setih se da su se Jevreji, kada su imali neki legalni spor ili upit, okupljali oko gradskih/seoskih vrata,
i tu o zadatoj temi debatovali. Setih se poslednjeg poglavlja Knjige o Ruti, i kada je Voz želeo da Rutu uzme za ženu...
Kod gradskih vrata se dogadjalo prosudjivanje. Pretpostavljam da su možda Jevreji onog vremena imali izraz:
"Raspravićemo to kod vrata" ili možda "Neka vrata presude"...

vas su itekako nadvaladala, raskoli, haos, beznađe. Ne možete sami sa sobom, a kamoli sa drugima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, o kakvom kontinuitetu ti govoris? O onome sto sam ti poslao nedavno? Kontinuitet, ali cega?
Upravo tako, "kontinuitet cega"? Nemate ga. Ne znam sta si poslao nisam stigao da pogledam al pretpostavljam.

Pogresno! Dokazi na kojoj oznovi ti zasnivas teoruju o kontinuitetu?
Na kojoj osnovi? Na osnovu biblije, bas na toj knjizi koju slepo sledite, po njoj mora postojati jedan Bozji narod kroz sve vekove sa dogmom koju su odrzali do danas. Ne moze biti vreme da su protestanti imali neku "polu istinu'' pa su onda kao "tragali za njom 1000 godina", bio je neki "mracni srednji vek" pa niko nije znao da li ce desno ili levo!

To su totalne gluposti!

Istinita dogma je postojala svo vreme! I mora postojati! A "istina se ne menja"! I ja trazim da mi dokazes da je postojala svo vreme!

Ako je vasa crkva cuvar te istine onda se vasa dogma mora poklapati sa onom u proslosti sa ucenjem protestanata u proslosti! A ne poklapa se!

I ti meni ovo jos nisi dokazao! Nisi dokazao da se poklapa!

Samo napadas moju crkvu i tvrdis "da mi nemamo kontinuitet dogme". Pa ako ga mi nemamo vi ga morate imati!

Dokazi svoje, sto stalno napadas moju crkvu? Ti napadi me ne interesuju!

Neces ti napadima na nas dokazati da vi imate kontinuitet! Niti ces dokazujuci da smo mi "skrenuli od istine" sakriti da ste i vi vekovima bili neuskladjeni sa biblijom i da ste ucili lazi!

Dakle imate li kontinuitet ili nemate? Odluci se.

Zar kontinuitet dogme nije potreban, zar mogu sa zemlje nestati oni koji odrzavaju taj kontinuitet? Koji cuvaju istinu?

Ako ti tvrdis da mogu, onda je sotona pobednik i pobedio je Hristovu crkvu a Hristos je slagao kada je rekao da njegovu crkvu (njegovu istinu) - 'ni vrata paklena nece nadvaladati'!

Dakle, istina mora postojati svo vreme. Dokazi vec jednom njen kontinuitet!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Upravo tako, "kontinuitet cega"? Nemate ga. Ne znam sta si poslao nisam stigao da pogledam al pretpostavljam.

Dobro veče brate. Pitaš se kakav kontinuitet. Pa nema ga, adventisti su nastali na pokušavanju Ellen Gould White i pioneera da održe histeriju Mileritskog "revivala". Da bi se održali, morali su da pod jedan, "evangeliziraju" vernike svih ostalih "crkava", a pod dva da smisle doktrinu. Kako to nisu mogli, jer postoje i Metodisti sedmog dana, Baptisti sedmog dana, i mnogi drugi sa sličnim, ili identičnim "verskim" shvatanjima, okrenuli su se onome što im je jedino preostalo, a to su antikatolicizam i izum takozvane "evolutivne teologije".

Kao što već znaš, Teologija je nauka o Bogu, a kako Bog u koga verujemo je nepromenljiv, evolutivna teologija je Contradictio in Adjecto, kontradiktorna sama po sebi. Ali, oni to pravdaju na taj način da se ne radi o promenljivosti shvatanja Boga, nego navodnoj evoluciji saznanja, koja da stvar bude još šizofrenija ne isključuje prethodna "saznanja", ma koliko da su kontradiktorna. Pa tako imaš adventiste koji ne veruju u Trojstvo, adventiste koji veruju u "Trojstvo" i adventiste koji nisu sigurni. Ali svi oni ispovedaju nešto što zameraju Katolicima, a to je nezabludnost Ellen Gould White, (iako Katolička dogma o nezabludnosti se odnosi na funkciju pape, a ne na ličnost koja vrši tu funkciju, i odnosi se samo na pitanja vere) tretirajući je ravnoj Bibliji, koju navodno toliko cene da svim drugima dele lekcije, a ista je u kontradikciji sa biblijom u najmanje 50 stvari, da ne govorim da je bila u kontradikciji sa samom sobom.

Da bi odbranili svoj nedostatak doktrine, sebe proglašavaju krunom "reformacije" i "ostatkom", besomučno tragaju za (to je radila i Ellen Gould White) svim sektama, herezama, apokrifima, nekaknonskim spisima, i ubacuju ih u svoja verovanja (kao što je to poznato, sve do početka 1980-ih, adventisti su imali samo 26 fundamentala, sada ih imaju 28) i tvrde za sebe da su oni nekakva "nevidljiva" crkva, koju je Crkva progonila. uslov da se takvi pokreti baštine je da ih je Crkva, ona prava proglasila herezom.

vas su itekako nadvaladala, raskoli, haos, beznađe. Ne možete sami sa sobom, a kamoli sa drugima.

:smisi::tease:

Da je ova tvoja trolovska opaska smešna, vidi se iz 50.000 razloga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Mora se navesti odredjena stvar kada se neko optuzi za nesto, i potom dati objasnjenje zasto to nosi negativne elemente.

Ja nikada sam ne pripisujem negativne elemente u onome sto neko cini, vec sama ta dela ih odaju.

Ako ja cinim neka losa dela, ili moja crkva, ili imamo nesto vanbiblije, tada se mora dati argumentacija.

U suprotnom to biblija karakterise kao "rec iz oholosti i mrznje"
Hoces reci da je opravdano sa vase strane da nas nazivate "sotonama", "vampirima", "kanibalima" i slicno smatrajuci da vam je "argumentacija tacna i zasnovana na cinjenicama" a nije opravdano kada mi izjavljujemo isto to protiv vas jer smatramo da je ono sto pricamo tacno?

Naravno da imamo dokaze za ono sto pricamo. Ipak svi znamo da je takav razgovor nepozeljan. A vi ste ga uzrokovali i prosirili, tj. vas "izazivac Tripo"!

A ti umesto da osudis takvo pisanje ti cutis! I sam radis isto!

Ti si ranije bio "fin" nisi napadao bez razloga, tvrdio si da to nije u redu! Cak izjavljujuci da nisi otvarao napadacke teme i da si bio dobar. Sta se sa tobom desilo?

Svi znamo sta se desilo, ali cisto da naglasimo ..

Nisi mi odgovorio na pitanje, pa cu ponoviti. Zasto se nisi usprotivio Tripu na neistine i lazi koje iznosi protiv nas? Kada tvrdi da mi ucimo "reinkarnaciju"? Ni jedan jedini put ga nisi napao!?

Znas i sam da sam ja vas branio, kao i Jehovine Svedoke a sa njima nemam bas nista zajednicko. Branio sam ih od Tripa, prevaranta, kada je on preuvelicavao i pricao lazi protiv njih da bi uzdigao adventizam u ocima citatelja! Radio je to sa Jehovinim Svedocima isto kao sa i nama. Cilj mu je druge naruziti da bi sebe i svoj adventizam uzdigao. Ako moze da nadje zrtvu naci ce je.. On sve redom napada, i vas ce napasti, hoce da vam napravi "igranku"! Ve je pretio. A vi takovog zlotvora jos i podrzavate? Imate izdajicu u svojim redovima a podrzavate ga! Ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se obija! Pa neka, uzivajte!

Velika je razlika izmedju vas i nas. Ja nisam neiskren da lazem izmisljam i drzim nekom stranu samo zato sto se solidarisem, ali ti to radis, precutkujes Tripu pa makar doticni i neistine i lazi iznosio protiv nas!?

Ovo je podmuklo. Znas da su to neistine lazi i preuvelicavanja a precutkujes ih!

Kazi mi verujes li i ti da mi ucimo "reinkarnaciju"? Ako sad izjavis da verujes znacu da lazes!

Izgubio si postovanje kod mene, bas zbog ovakvih stvari! Ja vas vise nikada necu braniti, u to budi siguran.. Ne zato sto kod nas nema preuvelicavanja i sto smo mi uvek u pravu, vec zato sto vi namerno preuvelicavate i precutkujete onima za koje znate i svesni ste da iznose neistine protiv drugih i jos se za njima povodite i radite isto!

To je necasno!

Izgubicete i ono malo vernika sto vec imate, upravo zbog svoje neiskrenosti, zbog Tripa i njemu slicnih, jer takve gadove podrzavate i precutkujete.

Radije cu podrzati Slapa koji ponekad doduse i pretera "nenamerno" nego vas koji "namerno preterujete" i "namerno izazivate" kao i Tripo sto ovde radi.

Znam i hvala Bogu da sam na pravoj strani, jer ljudi sa ove strane nisu neiskreni kao vi. Potpuno je drugacije.

Poslednja izmena:
Natrag