Zablude tradicionalnog Hriscanstva

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Мртвима се проповеда Јеванђеље “ – Ово је нешто на шта ће вас секташи само унезверено гледати саблажњавајући се на саму такву помисао.

-----------------------------------------------------
ODGOVOR

Pa jeste mrtvima, evo kojima.

KOJIM MRTVIMA JE ISUS PROPOVEDAO?

Duhovno mrtvima:

"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)

"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)

"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Мртвима се проповеда Јеванђеље “ – Ово је нешто на шта ће вас секташи само унезверено гледати саблажњавајући се на саму такву помисао.

-----------------------------------------------------
ODGOVOR

Pa jeste mrtvima, evo kojima.

KOJIM MRTVIMA JE ISUS PROPOVEDAO?

Duhovno mrtvima:

"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)

"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)

"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)

Je li desni razbojnik na križu, kojem Isus kaže: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!", u raj otišao mrtav ili živ? :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kako je onda odveo razbojnika u raj, a On sam nije bio u raju, nego izađe iz groba?

Sam Isus reče da još nije otišao k Ocu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Je li desni razbojnik na križu, kojem Isus kaže: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!", u raj otišao mrtav ili živ? :)

Nije mu rekao "zaista ti kazem danas ces biti samnom u raju" vec mu je rekao "ZAISTA TI KAZEM DANAS, BICES SAMNOM U RAJU"

Kada je pisan ovaj tekst kod Jevreja nije bilo stavljanja interpunkcija, kao ni razmaka izmedju recenica, vec je tekst u jednom redu bio kao jedna duga recenica, i takodje, pisalo se sa desna na levo.

Tokom prepisa prepisivaci su po svom shvatanju zagrobnog zivota tekst preveli pogresno.

Isto je slucaj i sa prevodom Karadjic - Danicic, gde su oni umetnuli u tekst rec "pakao" i ako u originalu nigde ne postoji rec pakao, vec Hades i Sheol.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
11.(UKC)
Svaka misna žrtva umiruje Božji gnjev prouzročen grijehom(1371,1414)
11.(BU)
Kristova žrtva, koja je jedanput zauvijek prinesena na križu, u potpunosti je umirila Božji gnjev prouzročen grijehom(Jev.10,12-18)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako je onda odveo razbojnika u raj, a On sam nije bio u raju, nego izađe iz groba?

Isus je i Bog i čovjek. :) Ne kužiš ti to.

Sam Isus reče da još nije otišao k Ocu.

Da, kao Uskrsli još nije otišao.
Nije mu rekao "zaista ti kazem danas ces biti samnom u raju" vec mu je rekao "ZAISTA TI KAZEM DANAS, BICES SAMNOM U RAJU"

Jesi li ti bio tada na Golgoti?

Natrag