Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Nisu svi putevi ispravni, treba pronaci onaj koji vodi u vecni zivot.
Bozja rec savetuje:
"Gospod reče ovako: Stanite na putevima i pogledajte, i pitajte za stare staze, koji je put dobar, pa idite po njemu, i naći ćete mir duši svojoj" ( Jeremija 6. 16 )
Ja bih tebe a i sve ostale upitao koji je to ''put'' ''pravi put''? Da li je to skup dogmi koje vase crkve ispovedaju?
Da li se taj put sastoji iz velikog broja pravila koja treba da sledimo da bi se ''put'' nazvao ''pravi put''?
Vi ste svi u velikoj zabludi, jer ne sledite Hrista..
Isus je rekao: ''Ja sam PUT ISTINA I ZIVOT" , on nije govorio o dogmama, vec o nacinu zivota. Hristovi ucenici su dugo bili poznati kao oni koji ''pripadaju putu''. Oni nisu sledili dogme, vec nacin zivota Isusa Hrista.. Ugledali su se na njega. Biblija nas poziva da imamo ''Hristov um''. A izraz ''put'' se u bibliji odnosi na nacin zivota i pravednost..
Da li je iko od vas spreman da sledi Isusa Hrista koji je ''PUT ISTINA I ZIVOT'' , da se kao i on odrekne svega, da kao prosjak gologlav i bosonog hoda prasnjavim ulicama i propoveda evandjelje, da ima potpuno poverenje u njega?? Da zivi kao sto je i on ''Ziveo''?
Zato i ne razumete sta je to ''put'' ''istina'' i ''zivot''.
Nije to skup dogmi: da li se ja ispovedam svesteniku ili ne, da li verujem u zagrobni zivot ili ne, da li primenjujem euharistiju svaki dan,mesecno ili godisnje, da li koristim brojanice u molitvi itd... Sve te dogme ne uticu na covekovo spasenje..
Vec kao sto je i sam apostol Pavle rekao: ''ako neko veruje da nesto ne sme da cini, a ipak cini, geh mu je''. ''Svaki da bude uveren u svom sopstvenom umu, za ono sto utvrdi da je dobro''. Dakle, ako ja verujem da treba da slavim subotu, ne gresim ako je slavim, i ako slavim nedelju opet ne gresim, jer na taj nacin zahvaljujem Bogu...
Crkva nije ni pravoslavna ni katolicka ni adventisticka vec Hristova i ona je njegovo telo. I ona je svugde gde su ''dva ili tri sabrana u njegovo ime'' ona je svugde medju svim ljudima koji mu se obrate.
Bilo bi lepo kada bi i sami shvatili i priznali da nijedna crkva koja ispoveda Isusa Hrista nije otpadnicka, i niko ko se Hristovim imenom naziva ne moze reci ''anetemate Isusa''.
Koga treba da se bojimo i protiv koga da se borimo, ne jedni protiv drugih vec protiv ''antihrista'', protiv onog koji porice ''Oca i Sina'', koji porice ''da je Isus Hristos Zivi Bog'' protiv njih treba da se borimo, a ne jedni protiv drugih..
I da vam to ilustrujem:
Eskimi na severnom polu mogu se okupiti, citati bibliju, i moliti se Bogu u ime Isusovo. Ne treba im dozvola ni vatikana ni bilo koje crkve. Pravoslavni i katolici nece o tome nista znati.. Ali ce znati Sam Gospod Isus Hristos, koji prebiva medju njima, i to je dovoljno. Oni ce biti Hristova crkva, primice njegov duh, ma sta god vi pricali i mislili...