Naravno. I baš zato nam je rečeno: "Ne sudite, da ne budete osuđeni..." Onaj koji pripada Kristu uopće ne bi trebao ni misliti, a kamoli govoriti ružno o drugima i o njihovom vječnom spasenju, odnosno propasti, jer ne zna. Samo Bog zna, jer Bog gleda na srce i samo On zna što je u svakom ljudskom srcu.
Da su se protestanti vratili Izvoru Svetosti i života, Katoličke Crkve možda ne bi ni bilo, ali oni su joj, ne znajući, učinili veliku uslugu jer nakon pojave protestantizma dolazi do velike reforme u Katoličkoj Crkvi, ali o tome, možda bolje, na drugoj temi.
Ako sam išta zapamtila s vjeronauka, onda je to misao/poticaj svećenika koji je identičan ovome što pišeš. Ako vidiš da netko griješi, da je u zabludi, da vrijeđa Boga...moli za njega i revno čini kreposti koje su suprotne od njegovih opačina. Ako čuješ da netko psuje Boga, ponavljaj u sebi: Blagoslovljen budi Bog i blagoslovljeno Njegovo Sveto Ime...itd. tako su nas učili.
Ne može on ili drugi adventisti/protestanski fundamentalisti pogledati u sebe ako nemaju poučljivosti. A kako će imati poučljivost ako su odbacili crkveno učiteljstvo i sami sebi postali učitelji ili im je učiteljica Ellen White. Uzalud, jer su postali samodostani i zatvorili se u sebe i svoje učenje.
Osim Arijeve hereze sve češće se spominje i pelegijanizam. Ne znam točno o čemu se radi, ali svakako je jedna od hereza u povijesti Crkve.
Ako Crkva postane svjetovna onda je sol koja je obljutavila i ne zaslužuje drugo nego da je ljudi gaze.
Svi vjerski fanatici liče na sv. Pavla prije njegovog obraćenja. Protestanski fundamentalisti, a posebno adventisti i jehovci, sada su najglasniji, pa zato i najopasniji,jer s pričom o posljednjim vremenima i "proroštvima" o svim događanjima, koje oni tobože znaju, zavode neuke u vjeri.
Savkicu, drzak si! Mislila sam da ovo neću nikada napisati, ali jer si me jako povrijedio, rec ću ti:
ti si za mene antikrst. Imaš lažna učenja i samo si jedan mali čovječuljak koji je nešto pročitao u Bibliji i misliš da znaš. Presveto Trojstvo je tajna, prelijepa i presveta tajna kršćanskog života i najbolje se može shvatiti na koljenima, u šutnji i klanjanju Presvetoj Trojici koja stanuju u nama.