Tomo
Tvoje opzužbe su bile na moj lični račun, pa sam zato pisao u prvom licu JA, tako da tvoj komentar nema snisla.
Pomaže Bog!
Nemam ništa lično protiv tebe ali i pred toga, ne mogu se držati tvojih saveta.
brat Toma
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Tomo
Tvoje opzužbe su bile na moj lični račun, pa sam zato pisao u prvom licu JA, tako da tvoj komentar nema snisla.
To nisu moji saveti, već reč Božja.
Ako voliš Isusa, poslušaćeš reč Božju, a ne ljudsku, lak ni moju, mada ponavljam - ja ne iznosim moju, već reč Božju.
Ali po prirodi stvari - ljudi uvek imaju izgovore da ne poslušaju Boga..
Gospod svima Milostiv bio i ostao!
Danas je Crkva čitala jevandjelje po Mateji gde, izmedju ostalog, Spas naš kaže:
"... kao što munja izlazi od istoka i sine do zapada, tako će biti i dolazak Sina Čovečijega."
Ovo je razlog zašto pravoslavni vernici, kad god je to moguće, okreću se
ka istoku tokom molitava Bogu Jedinome.
ali se trudi da nosi veru u Hrista Vaskrslog
i Vazetog.
I očekujemo Njegov skori dolazak po Crkvu Svoju i našu!
„...I kada su pitali Hrista o Carstvu nebeskom, a on odgovarajući, između ostalog kaže im ko je pripravan za Carstvo nebesko, kaže: Orač koji ore i NE okreće se nazad – E taj je pripravan za Carstvo nebesko... A orač koji ore i okreće se nazad – kaže NIJE!
E to je naš život, kada nešto uradimo, nema okretanja nazad. Ako sam i pogrešio, shvatiću da sam pogrešio, prineću pokajanje, ispovediću se, I IĆI ĆU NAPRED.
A mi sve ovo uradimo i onda ceo život žalimo sebe same! A zašto? Pa iz gordosti, iz sujete. Kako je to meni moglo da se desi, da ja tako postupim?
PA NEGO KOME ĆE? I meni, i tebi, i tebi, i svima nama. Jer smo slabi, ogrehovljeni, i naravno da će da nam se desi. Zar ne čitate 50. Psalam cara Davida koji kaže: „...U bezakonjima se začeh i u gresima rodi me mati moja...“? Zar ne kaže Sveto Pismo da nema čoveka da živi, a da ne greši.
E onda, kada je tako i kada smo mi kao hrišćani svesni toga, onda kada sagrešimo, smirimo se pred Bogom, pred sobom i pred ljudima, smirimo se svojim umom i svojim srcem. I tako smireno ustanimo iz blata, očistimo se i krenimo napred. To je ono što Bog hoće od nas. To je ono što kažu i Apostoli, i sveti Oci: KOLIKO GOD PUTA DA PADNEŠ, USTANI – Ne jadikuj nad sobom, ne sažaljevaj sebe. Nego ustani, očisti se i kreni napred...“
ARHIMANDRIT TIMOTEJ MILIVOJEVIĆ
Pomaže Bog!
S obzirom da ti nudiš pojedine delove Svetih Pisama po svom nahodjenju i raspoloženju,
a Crkva je zapamtila reči svetog Apostola Pavla da je celo Sveto Pismo
Bogonadahnuto (2. Timoteju 3, 15'16), ne mogu se držati tvojih saveta.
bT
Pomaže Bog!
Pogledao sam, koristeći link koji si postavio, šta si pisao. Primetio sam da
si izmedju rečenica i/ili pasusa Svetih Božijih Reči, umetnuo i svoje reči
(tumačenja, objašnjenja, mišljenja...) i to po svom nahodjenju.
S obzirom Crkva pamti reči svetog Evandjeliste Jovana koji na kraju Otkrovenja piše:
"Svedočim svakom ko sluša proročke reči ove knjige: ako im ko dometne nešto, na toga će Bog navaliti zla napisana u ovoj knjizi. ako pak ko oduzme nešto od reči ove proročke knjige, Bog će oduzeti njegov deo od drveta života i od svetoga grada, koji su opisani u ovoj knjizi."
brat Toma
Ovo si namerno sam izmislio, jer u tom tekstu nema mojih tumačenja, objašnjenja, mišljenja, i za to ne postoji nikakav dokaz, a to može svako da proveri.
Ako imaš takve dokaze - bilo bi dobro da ih priložiš.
U suprotnom - sve je jasno.